واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: انتقاد دوباره شوراى شهر از عملكرد شهردارنوساز بافتها فرسوده كند است
ندا گنجي- آنچنان كه از شواهد پيداست، حل مسائلى كه پايتختنشينان با آن دست و پنجه نرم مىكنند به بنبست رسيده است؛ آلودگى هوا، ترافيك و البته نوسازى بافتهاى فرسودهاى كه رفته رفته برمحدودهاش افزوده مىشود، هر يك دغدغههايى هستند كه مديران شهر نيز براى يافتن راه برون رفتى براى آنها ناتوان مىنمايانند؛ چنانكه انتقادها و اعتراضها هم تاثير خود را از دست دادهاند.
ديروز هم همچون هفتههاى گذشته، جلسه علنى شوراى شهر تهران به انتقاد گذشت؛ انتقاداتى كه انبار مخاطب آن رئيس جديد سازمان نوسازى شهردارى تهران بود. درويشزاده آمده بود تا از روند نوسازى بافتهاى فرسوده آمارى ارائه دهد، اما اين تو ضيحات نه تنها شوراى شهر را قانع نكرد بلكه بر ميزان انتقادات گذشته نيز افزود.
او گفت كه پنج درصد از مساحت تهران فرسوده است. سخنان درويشزاده بدين معنا بود كه تهران بيش از سه هزار هكتار بافت فرسوده دارد و او البته به اين آمار بسنده نكرد و گفت: 14 هزار هكتار از مساحت شهر تهران داراى بافت ناپايدار است. او اين آمار را با استناد از مصوبه شوراى عالى شهرسازى داد تا بگويد 24 درصد وسعت تهران ناپايدار است چرا كه براساس آن بافتى كه داراى سرشاخص ناپايدارى ريزدانگى و معابر كمعرض باشد بافت فرسوده محسوب مىشود.او گفت: حدود يك ميليون و 152هزار نفر در پنج درصد بافت فرسوده ساكن هستند كه شامل 261 هزار واحد مسكونى مىشود و در بافتهاى فرسوده ناپايدار هم دو ميليون و 872 هزار نفر زندگى مىكنند. درويشزاده پس از ارائه آمارهايش به كوتاهى دولت در نوسازى بافت فرسوده اشاره كرد كه چهار سال از مهلت 10 ساله نوسازى گذشته است. اما پس از آنكه سخنانش به پايان رسيد آثار گلايهمندى در چهره اعضاى شورا نمايان شد به طورى كه آنان اين گلايهمندى را نيز بر زبان آوردند و از اينكه آمار اوتكرارى بوده است از او انتقاد كردند؛ تا جايى كه بيادى گفت: از ابتداى طرح تاكنون فقط 400 واحد به مردم تحويل داده شده است و ما امروز براى همين گزارش تكرارى وقت تلف كرديم، در حالى كه اين يك ساعت و نيم زمان بايد به وضعيت حداقل چهارهزار واحد رسيدگى مىشد.
خادم هم گفت: 36 هزار ميليارد تومان منابع براى نوسازى بافتهاى فرسوده در طول 10 سال نياز داريم، در حالى كه چهار سال از اين دوره گذشته و شش سال ديگر باقيمانده است و هنوز هيچ برنامه مدونى در اين زمينه وجود ندارد. وى گفت: تاكنون نيز ورود دولت به اين بخش تنها در حوزه اوراق مشاركت بوده كه آن نيز تاكنون اجرايى نشده است.
به اعتقاد او، احيا و نوسازى بافتهاى فرسوده بدون حمايت جدى دولت و همكارى شهردارى و تعامل اين دو با هم امكانپذير نيست. چنانكه شهردارى اراضى ذخيره زيادى در مناطق دارد كه مىتواند براى اين كار اختصاص دهد، اما تاكنون هيچ ارادهاى در شهردارى براى در اختيار گذاشتن اين منابع وجود ندارد. خادم گفت كه تملك ملك به ملك اراضى فرسوده تجربهاى از رده خارج است كه در اولويت چهار و پنج قرار دارد و بايد در كنار نوسازى اراضى در مورد زمينهاى ذخيره نيز تصميم بگيريم. پس از اظهارات اعضاى شورا، درويشزاده دوباره مجبور شد توضيحاتى ارائه دهد به طورى كه نوسازى بافتهاى فرسوده را از محدوده وظايف اين سازمان خارج دانست و تنها وظيفه سازمان متبوعش را بسترسازى براى مشاركت مردم قلمداد كرد، البته او گفت كه 20درصد از بافتهاى فرسوده در زيرساختها قرار دارد كه دولت بايد براى آزادسازى آن اقدام كرد.
رسانهها فضا را متشنج مكنند!
البته مباحث ديروز شورا تنها به بافتهاى فرسوده اختصاص نداشت؛ چرا كه برخى از اعضاى شورا تذكراتى را هم به حوزه حمل و نقل و ترافيك و البته خبرنگاران وارد كردند.
بيادى ـ نايب رئيس شوراى شهر تهران ـ با اشاره به تصميماتى كه ستاد مديريت مصرف سوخت در مورد تاكسىها مىگيرد و شورا نسبت به آن بىاطلاع است، تصريح كرد: در حال وارد كردن خودروهاى فرسوده به ناوگان تاكسيرانى هستند كه همين خودروها مشكل ايجاد مىكند، لذا بايد در مورد آنها، تمهيدات لازم اتخاذ شود. مهدى چمران ـ رئيس شوراى شهر تهران ـ هم در ادامه اظهارات بيادى به صحبتهايى كه با سردار رويانيان در اين زمينه داشته است، اشاره كرد و گفت: ناوگان تاكسيرانى تهران با اضافه شدن 40 هزار مسافربر شخصى تكميل شده و بايد از اين ظرفيت استفاده شود. چمران در ادامه با بيان اين مطلب كه در روزهاى اخير، آمارهاى متفاوتى از سوى شهرداري، دولت و مترو و ساير مراكز ارائه مىشود كه هر يك با ديگرى متفاوت و متناقض است، افزود: خود آقايان هم گيج شدهاند و حتى من با اينكه آمار را جلوى رويم داشتم، باز هم گيج شده بودم. رئيس شوراى شهر تهران، فضاى موجود در ارائه آمار مربوط به حمل و نقل را متشنج خواند و گفت: رسانهها برخى آمار را آن طور كه مىخواهند و يا برداشت مىكنند، درج مىكنند.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]