واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: استاددانشگاه:مشكلي براي ايجادنيروگاه هاي خورشيدي دركشور نداريم
شيراز- طراح و مشاور نيروگاه انرژي خورشيدي و استاد دانشكده مهندسي دانشگاه شيرازگفت:هيچ مشكل صنعتي و فني براي ايجاد نيروگاه هاي انرژي خورشيدي در كشور نداريم.
به گزارش ايرنا، پرفسور"محمود يعقوبي" ، استاد بخش مهندسي دانشكده مهندسي دانشگاه شيراز، سه شنبه درنشست خبري با خبرنگاران در شيراز اظهار داشت: براي نخستين بار طراحي اصولي و تفصيلي اين نيروگاه از سال 75 در دانشكده مهندسي دانشگاه شيراز آغاز شد.
وي افزود: ساخت و راه اندازي نيروگاه خورشيدي شيراز ابتدا در سال 51 خورشيدي به دانشگاه پهلوي سابق محول شد و فعاليت هاي اوليه پيرامون اين طرح قبل از انقلاب آغاز شد و در سال 75 با پيشنهاد وزارت نيرو مبني بر طراحي يك نيروگاه خورشيدي كه محل استقرار آن اطراف شيراز باشد، دانشكده مهندسي دانشگاه شيرازبا توجه به پيشينه طولاني خود در بخش مهندسي مكانيك ،از اين پيشنهاد استقبال كرد.
يعقوبي بيان داشت: توسعه منابع انرژي در داخل كشور، بهره گيري از انرژي هاي تجديد پذير به جاي انرژي هاي فسيلي و توجه به مسايل مرتبط به حفاظت محيط زيست از جمله مولفه هايي است كه موجب شد طراح و اجراي اينگونه از پروژه ها در كشور مد نظر قرار گيرد.
وي ، با اشاره به اينكه در حقيقت ، رويكرد استفاده از انرژي هاي تجديد پذيردركشور ما از سال 75 تقويت شده است خاطر نشان كرد:دراين چارچوب معاونت انرژي وزارت نيرو، مسوول توسعه انرژي هاي تجديد پذير در كشور شد .
اين پژوهشگر اظهارداشت : هم اينك براي توليد برق در دنيا با استفاده از نيروگاههاي خورشيدي دو شيوه مستقيم و غيرمستقيم اعمال مي شود بدين نحو كه درروش مستقيم يا فتوولتائيك كه روشي ساده تراست ازسلول هاي خورشيدي استفاده مي شود و تا كنون سرمايه گذاري كه در كشورهاي مختلف براي استفاده از اين روش صورت گرفته است به دليل امكان وجود زمينه تحيقيق و كاهش هزينه، بسيار گسترده بوده است.
يعقوبي اضافه كرد: در روش غير مستقيم كه شامل نيروگاههاي گرمايي خورشيدي است و نيروگاه خورشيدي شيراز نيز از جمله اين نمونه هاست ، بازدهي و سرمايه اوليه براي راه اندازي آن بالاست و براي استفاده از اين روش از كلكتورهاي سهموي خطي استفاده مي شوم.
او بيان داشت: روشي كه هم اينك در دنيا مورد تجربه قرار گرفته و نيز وارد چرخه صنعت شده است مبتني بر كلكتورهاي سهموي خطي است و در دانشگاه شيراز ما براي اجراي طرح نيروگاه انرژي خورشيدي ، 250 كلكتور را كه داراي فناوري خاصي است و عمدتا در اروپا طراحي و ساخته شده و همچنين در سطح وسيعي در آمريكا نيز نصب شده و توليد برق مي كند، طراحي و راه اندازي كرديم .
وي تصريح كرد: هم اينك توان اينگونه نيروگاهها در آمريكا حدود 400 مگاوات و دو نيروگاه نيز در اسپانيا هريك به ظرفيت 50 مگاوات در حال فعاليت است و همچنين در اروپا هم چند نيروگاه با ظرفيت پايين تر ساخته شده است.
يعقوبي گفت : ظرفيت پايلوت نيروگاه انرژي خورشيدي شيراز نيز 250 كيلو وات است و كشورهايي همچون اردن ، مصر، عربستان در نظر دارند از اين نوع نيروگاه احداث كنند و آن را مورد استفاده قرار دهند.
اين پژوهشگر اضافه كرد: در ايران به سبب اينكه ما خود قادر هستيم كللكتورهاي مورد نياز اين نيروگاه را طراحي كنيم انجام اين مهم در دانشكده مهندسي دانشگاه شيراز و با مشاركت تعدادي از دانشجويان مقاطع كارشناسي و كارشناسي ارشد بخش مكانيك و برق بصورت كامل در اين دانشگاه انجام شد .
يعقوبي گفت: طراحي اين كلكتورها تماما در دانشگاه شيراز و با استفاده از دانش فني موجود در داخل كشور صورت گرفته و تا كنون 48 كلكتور در اين دانشگاه ساخته شده است و سازمان انرژي هاي نو ايران با استفاده از اين دانش اين نيروگاه را در مجاورت نيروگاه سيكل تركيبي شيراز احداث كرده است.
وي ادامه داد: هم اينك در اين زمينه پروژه اي كه در كشور مطرح است ، سيكل تركيبي يزد است كه طراح آن كشور آلمان است و ايران در اين طراحي مشاركت ندارد ولي از دانشگاه شيراز به سبب برخورداري از توانمندي ساخت بخش خورشيدي اين نيروگاه درخواست شده است كه در اين زمينه مشاركت كند.
وي با بيان اينكه ،نيروگاه هاي خورشيدي شامل دو بخش است يكي مزرعه كللكتورها و ديگري بخش سيكل سنتي است افزود: چنانچه وزارت نيرو، قصد داشته باشد در آينده شمار پروژه هاي خورشيدي را در كشور گسترش دهد تا از اين طريق نياز توربين هاي برق كه توليد بخار با دما و فشار بالاست، تامين كند، دانشگاه شيراز از دانش و توانمندي مورد نياز در اين زمينه برخوردار است.
اين پژوهشگر اظهار داشت: كشور ما به لحاظ سرانه مصرف انرژي فسيلي جزو كشورهاي پر مصرف است و از اين رو ضروري است براي استفاده از ظرفيت هاي بالاي ساير انرژي هاي تجديد پذير و جايگزين كردن آن به جاي انرژي هاي فسيلي ، بيش از پيش تلاش و همت كند.
يعقوبي افزود: هم اينك بيشتر كشورهاي جهان در پي اين هستند كه هر چه بيشتر از انرژي هاي تجديد پذير استفاده كنند و منابع انرژي فسيلي خود را كه منابعي خدادادي است به سادگي به هدر ندهند.
وي بيان كرد: به رغم اينكه در كشور ما حدود 300 روز در سال از انرژي خورشيد برخوردار است ولي ارزان بودن منابع انرژي فسيلي مانند نفت و گاز موجب شده است كه استفاده از انرژي خورشيدي مغفول واقع شود.
اين استاد دانشگاه گفت: رويكرد به استفاده از فناوري انرژي خورشيدي بخشي از آن نيازمند فرهنگ سازي مناسب و بخش دگير نيز نيازمد سياستگذاري دولت در اين زمينه است.
679 / 675
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]