واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: فتاح: براي توليد برق بايد بر فناوري هاي نوين تكيه كرد
وزير نيرو گفت: راهي غير از تكيه بر فناوري هاي نوين از جمله پيل سوختي و هيدروژن براي توليد برق وجود ندارد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار ايرنا، "سيدپرويز فتاح" در آيين گشايش همايش ملي هيدروژن و پيل سوختي در دانشگاه علم و صنعت با بيان اينكه براي تامين برق كشور مشكل داريم، افزود: اين مشكل به انواع و اشكال مختلف بروز مي كند اما فرهنگ اجتماعي ما به گونه اي است كه در خيلي از مواقع كمبودها و نبودها را تحمل مي كنيم.
وي اظهار داشت: اينكه بر سوخت هاي فسيلي تكيه كرده ايم، اشتباه است و بايد هرچه زودتر روش هاي كهنه را عوض كنيم و به سراغ فناوري هاي نو برويم.
وزير نيرو گفت: ما مي توانيم صادركننده هيدروژن باشيم كه درآمد آن از نفت هم بيشتر است و انرژي هاي تجديدپذير مي تواند براي ما انرژي مكمل باشد.
فتاح با بيان اينكه مي خواهيم از منابعي غير از سوخت فسيلي براي توليد برق استفاده كنيم، افزود: مصرف برق ما در تابستان و زمستان سينوسي است يا مصرف برق در روز و شب متفاوت است كه برق ناشي از اين اختلاف مصرف را مي توان ذخيره كرد.
وي اضافه كرد: بايد به سراغ ساز و كاري برويم كه وقتي برق را نياز نداريم، ذخيره كنيم زيرا
در ساعات پرمصرف در توليد برق دچار مشكل مي شويم كه بايد براي آن فكري اساسي كرد.
وزير نيرو گفت: پيل سوختي اين قابليت را دارد كه وقتي برق نياز نداريم آن را ذخيره كرده و در ساعات پرمصرف از آن استفاده كنيم.
وي افزود: منابع و نيروگاه هاي برقابي ما براي توليد برق به صورت متمركز است اما پيل سوختي اين قابليت را دارد كه در توليد برق به صورت پراكنده عمل كند.
فتاح با بيان اينكه امروز 50 هزار مگاوات ظرفيت نيروگاه هاي نصب شده ماست، گفت:7600مگاوات برق آبي، 100 مگاوات برق بادي و بقيه هم حرارتي از جمله سوخت فسيلي است.
وي افزود: كشور ما خشك و نيمه خشك با منابع برقابي محدود است كه اگر همه سدهاي
برقابي را بهره برداري كنيم، نمي توانيم از همه آنها براي توليد برق استفاده كنيم.
فتاح اضافه كرد: در واقع براي توليد برق نمي توانيم بر منابع برقابي با قاطعيت تكيه كنيم هرچند تلاش خود را بكار مي گيريم تا از نهايت ظرفيت برقابي استفاده كنيم.
وزير نيرو گفت: از طرفي نيز انرژي نفت و گاز و فسيلي ما هر روز در حال كاهش است و اگر در افق درازمدت به آن نگاه كنيم، بايد نگران اين موضوع بود چون اين منابع روزي تمام مي شود.
وي با اشاره به سند چشم انداز بيست ساله، افزود: براساس اين سند مي خواهيم كشور
صنعتي اول منطقه شويم كه براي تحقق آن بايد 9 درصد رشد اقتصادي داشته باشيم، حداقل
به سالانه حدود 20 ميليارد كيلووات ساعت توليد برق اضافه نياز داريم.
وي افزود: هرچه گاز و منابع فسيلي داشته باشيم كفاف نمي كند و از طرفي 550 ميليون مترمكعب در روز مصرف گاز داريم در حالي كه كل مصرف اتحاديه اروپا 400 ميليون مترمكعب است.
وزير نيرو گفت: 90 درصد جهان هيدروژن است كه بايد از اين منابع تمام نشدني نهايت استفاده را كرد و بايد از فناوري پيل سوختي هم در توليد برق استفاده كنيم.
وي افزود: از فناوري پيل سوختي براي توليد برق به طور جدي حمايت خواهيم كرد.
وزير نيرو همچنين از نمايشگاه فناوري هاي هيدروژني و پيل سوختي كه در حاشيه اين همايش برگزار شد، بازديد كرد.
در كنفرانس ملي هيدروژن و پيل سوختي كه به مدت 2 روز برگزار مي شود، درباره موضوعاتي همچون طراحي و ساخت پيل هاي سوختي، راهبردهاي توسعه فناوري هيدروژن و پيل سوختي در كشور و جهان، كاربرد پيل هاي سوختي در زمينه هاي صنعتي، تجاري، خانگي، حمل و نقل، نظامي، واحدهاي قدرت جانبي و قابل حمل و نقش دولت، دانشگاه و صنعت در توسعه فناوري هيدروژن و پيل سوختي در كشور بحث و تبادل نظر مي شود.
هدف از برگزاري اين كنفرانس تحقق اهداف و ماموريت هاي تعيين شده در صنعت راهبرد ملي توسعه فناوري پيل سوختي كشور مصوب تيرماه سال گذشته هيات وزيران با حمايت وزارتخانه ها و سازمان هاي ذيربط اعلام شده است.
اين كنفرانس به همت ستاد توسعه فناوري و كميته راهبردي پيل سوختي (رياست جمهوري)، پژوهشكده سبز دانشگاه علم و صنعت و سازمان انرژي هاي نو ايران (وزارت نيرو) برگزار شده است.
اقتصام ** 9134 ** 1558
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]