واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: گزارش ايسكانيوز از نشست« سينما فردا» عزيز الله حاجي مشهدي : كليشه ها به سينماي ما رسوخ پيدا كرده است
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز : عزيز الله حاجي مشهدي گفت: كليشه ها به سينماي ما رسوخ كرده است تا جايي كه در فيلم ها از موضوعات تكراري و سطحي استفاده مي شود.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار سينمايي گروه فرهنگي هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، «عزيز الله حاجي مشهدي» در بيست و هشتمين جلسه «سينما فردا» به نقد و بررسي فيلم هاي كوتاه نمايش داده شده پرداخت .وي اظهارداشت: اگر به اين مراسم دعوت هم نمي شدم بسيار مشتاق بودم به عنوان تماشاگر در برنامه هاي هفتگي روزهاي دوشنبه «سينما فردا» شركت كنم. در برنامه امروز با دو فيلم متفاوت هم به لحاظ مضمون و هم به لحاظ ساختار رو به رو بوديم. متاسفانه كليشه ها در سينماي ما رسوخ كرده و اين كليشه در سينماي گذشته بسيار زياد بود طوري كه هر وقت مي خواستند يك آدم عقب مانده يا ديوانه را نشان دهند به سرو ته يك نخ بلند دو تا قوطي وصل مي كردند و به گردن ديوانه اي انداخته، و اين ديوانه در كوچه مي دويد و بچه ها هم به دنبالش مي دويدند.
«حاجي مشهدي» تصريح كرد: فيلم« تجسم» به كارگرداني «فرشيد جليلي نژاد» تا حدودي كليشه شكني كرده است. اول فيلم يك نفر را كشان كشان به طرف دوربين مي آوردند. وقتي اين فيلم را ديدم به ياد فيلم تحسين شده «ميلوش فورمن »با نام« پرواز برفرازآشيانه فاخته»افتادم. وقتيكه «جك نيكلسون» به همراه عده اي كه در ديوانه خانه اي زنداني شدند تصميم به دزديدن يك كشتي مي كنند و بعد از دزديدن با آن به تفريح و شادي مي پردازند.« ميلوش فورمن» خواسته در اين فيلم بگويد كساني كه در بندند سالم تر از آدم هايي هستند كه در خيابان آزادانه حركت مي كنند. خواسته تا آدم ها را به باد انتقاد بگيرد.
اين منتقد افزود: فيلم« تجسم» داراي دو امتياز است. اول روي صداي فيلم با حساسيت كار شده است. دركمتر فيلم كوتاهي و حتي بعضي فيلم هاي بلند حرفه اي اين گونه روي صداي فيلم كار مي شود. راه رفتن ها، افتادن ها، شكستن همه درست صدا برداري شده و در اين فيلم هوشيارانه به آن پرداخته شده است.
فيلمسازان كوتاه نبايد چنين تصور كنند كه نبايد به مسائل فني فيلم كوتاه بها داده شود بلكه اگر به فيلم كوتاه بها و اهميت داده باشيد به فيلم، انديشه و فكر خود در فيلم ارزش داده ايد. موسيقي كه براي عنوان و تيتراژ آخر انتخاب شده است« نوستالژي» و تاسفي است كه براي يك هنرمند از دست رفته بيان مي شود. تم و ملودي در سرتاسر فيلم حس مي شود.
«حاجي مشهدي» ادامه داد: وقتي كارگران جوان اين فيلم را ديدم با خود گفتم كارگردان با سن كم ،فضا و داستان دشوار فيلم را به خوبي انجام داده است و توانسته از عهده فيلم برآيد. البته مشكلاتي هم در فيلم وجود دارد. مثل دكتر فيلم كه باور پذير نيست مگر اينكه بگويم دانشجوي پزشكي است .و كارگردان مي توانست با گريم سن او را بالا ببرد. ولي شخصيت پدر قابل باور است و ارتباط مشتاقانه اي كه باپسرش در فيلم دارد به تماشاگر هم منتقل مي شود.
صدا پيشگي بازيگر نخست فيلم بر بازيگري اين شخصيت غلبه كرده است و پيش زمينه قبل از« سپهر» ( شخصيت اول فيلم) ما را دعوت به ديدن يك فيلم كاملا كلاسيك مي كند فضا سازي فيلم ما را ياد آثار« شكسپير» و به خصوص «هملت» مي اندازد. آنجايي كه روح پدر هملت بر او ظاهر شده و قاتل خود را معرفي مي كند.
ولي فيلم تناقضاتي هم دارد. اگر كارگردان گيتاريست را به عنوان بازيگر و نمايشگر نشان مي داد موفق تر بود و بايد به بازگير گفته مي شد كه توبايدنمايش ارائه دهي نه اين كه صدا پيشگي كني و همين عامل تماشاگر را به ياد نمايش هاي راديويي و نمايش خواني مي اندازد.
«حاجي مشهدي» در پايان خاطر نشان كرد: داشتن يك مشاور در مرحله پيش توليد و بعد از آن براي يك فيلم ساز جوان بسياري ازخسارتها در فيلم كم مي كند. و يا از بين مي برد. و از هزينه هاي اضافي جلوگيري مي كند در اين گونه آثار كارگردان حتما براي نوشتن فيلمنامه بايد پژوهش و تحقيق كافي انجام دهد.
در فيلم« تجسم» تدوين هوشمندانه و فيلم برداري و قاب بندي مي گويد: به آدمهايي كه كنار پيانو ايستاده اند كاري ندارم .ودر اصل شخصيت اول فيلم« سپهر»براي مخاطب مهم است.
ايسكانيوز مي افزايد: جلسات نقد و بررسي به همراه نمايش فيلم كوتاه هر هفته دوشنبه ها ساعت 18 در سينما آزادي پذيراي مشتاقان فيلم كوتاه است.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]