واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده كتاب لابي اسرائيل و سياست خارجي آمريكا:حمله به غزه بخشي از استراتژي تشكيل اسرائيل بزرگ است
خبرگزاري فارس: جان مرشايمر طي مقالهاي عنوان داشت: اسرائيل پس از اعلام آتشبس با حماس سرمستانه مدعي شد كه پيروز ميدان نبرد عليه ساكنان نوار غزه بوده است، اما هرگز اين ادعا را باور نكنيد چون اسرائيل بار ديگر جنگ احمقانهاي را شروع كرد كه هرگز در آن پيروز نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري "آنتي وار"، وي در ادامه مقاله خود مي افزايد: گمانه زني ها حاكي از آنست كه اسرائيلي ها در جريان حمله به غزه دو هدف را دنبال مي كردند. هدف نخست آنها نابودي توان موشكي حماس و جلوگيري از پرتاب موشك به سرزمين هاي اشغالي بوده و هدف ديگر اسرائيل بازيابي وجهه تخريب شده اين رژيم در جريان حمله به لبنان و عدم موفقيت در متوقف ساختن برنامه هاي هسته اي ايران است.
مرشايمر تاكيد كرد: هدف واقعي اسرائيل از حملات اخير موارد ذكر شده نيست، بلكه هدف واقعي رژيم صهيونيستي از حمله همه جانبه به نواز غزه را بايد در ديدگاه بلند مدت اسرائيل براي زندگي با ميليون ها فلسطيني جستجو كرد. در واقع حملات اخير بخشي از هدف استراتژيكي اين رژيم براي تشكيل اسرائيل بزرگ است.
اين استاد دانشگاه شيكاگو عنوان داشت: اسرائيلي ها طي اين استراتژي مي كوشند ضربات دردناك بزرگي به فلسطيني ها وارد آورند تا بدين وسيله به شهروندان فلسطيني اين موضوع را تلقين كنند كه سرنوشت آنها به طور وسيعي در دست اسرائيل است. اين استراتژي نخستين بار توسط ژابوتينسكي (Jabotinsky) در سال 1920 عنوان شد و از سال 1948 به طور گسترده اي بر روي سياست هاي اسرائيل تاثير گذاشته كه تحت عنوان ديوار آهني از آن ياد مي شود و به جرات مي توان گفت تمام اتفاقاتي كه هم اكنون در غزه روي مي دهد بخشي از اين استراتژي به شمار مي آيد.
وي در ادامه اين مقاله مي گويد: اجازه دهيد به تصميم اسرائيل در سال 2005 برگرديم، هنگامي كه اين رژيم تصميم گرفت از نوار غزه عقب نشيني كند و به فلسطيني ها اين امكان را بدهد تا براي خود كشور مستقلي ايجاد كنند. اسرائيلي ها ادعا كردند به فلسطيني ها اين امكان را داده اند تا سرنوشت خود را تعيين كنند و آنها مي توانند نوار غزه را همانند دوبي كنند. اما اين تخيلي خام بيش نبوده است چون اسرائيلي ها با اين ايده قصد داشتند نوار غزه را به يك زندان بزرگ تبديل كنند و ضربه دردناك مهلكي را به فلسطيني ها وارد آورند تا هدف اصلي اسرائيل بدست آيد.
اما تنها 5 ماه پس از آنكه اسرائيل از غزه بيرون رفت رويدادهايي ديگر در فلسطين رخ داد، چون در انتخاباتي كه انجام شد حماس پيروز ميدان لقب گرفت و توانست طي روندي ديپلماتيك حكومت فلسطين را در دست بگيرد.
مرشايمر تاكيد مي كند: با روي كار آمدن حماس، برنامه هاي اسرائيل با مشكل بزرگي مواجه شد، چون حماس حاضر نبود موجوديت اسرائيل را به رسميت بشناسد.اسرائيل با محاصره اقتصادي سعي كرد فلسطيني ها را تحت فشار قرار دهد اما اين اقدام كارساز نشد. در آن دوران هر چه زمان مي گذشت حماس قدرت بيشتري پيدا مي كرد و كار براي تحقق اهداف اسرائيلي ها سخت تر مي شد. البته دولت فلسطين در آن زمان از اسرائيلي ها درخواست كرد تا معاهده صلح بلند مدتي امضا شود كه طي آن گروه هاي فلسطيني شليك موشك به شهرك هاي صهيونيست نشين را متوقف مي كردند و در مقابل اسرائيلي ها نيز تعقيب و دستگيري فلسطيني ها را كنار گذاشته و به محاصره اقتصادي پايان دهند. اما اسرائيل كه از حمايت هاي آمريكا بهره مي برد اين پيشنهاد را رد و تلاش كرد آتش اختلافات بين حماس و فتح را دامن بزند و از اين طريق اتحاد گروه هاي فلسطيني را از بين برده و گروه فتح را بر فلسطيني ها حاكم كند. اما اين اقدام اسرائيل بار ديگر نتيجه عكس داد چون گروه حماس عناصر گروه فتح را از نوار غزه به بيرون راند و به طور كامل تسلط اوضاع غزه را در دست گرفت. اسرائيل نيز با پيش آمدن اين شرايط عرصه را بر فلسطيني هاي ساكن نوار غزه تنگ تر كرد و آنها را بيشتر تحت فشار قرار داد.
به نوشته استاد دانشگاه شيكاگو، حماس نيز پاسخ اين اقدام اسرائيلي ها را با شليك موشك به شهرك هاي صهيونيست نشين داد اما اين گروه بارها اعلام كرد حاضر است معاهده آتش بس طولاني را به امضا برساند. سرانجام و در پي تشديد فشارها بر دولت اسرائيل، سران اين رژيم در 19 ژوئن 2008 با معاهده آتش بس 6 ماهه موافقت كردند. اين معاهده آتش بس در 19 دسامبر به پايان رسيد و جنگ اخير نيز در 27 دسامبر شروع شد.
مرشايمر در ادامه مقاله خود تصريح مي كند: مقامات اسرائيل اعلام كردند حماس معاهده صلح را زير پا گذاشته و ايالات متحده نيز اين اعلام نظر رژيم صهيونيستي را تاييد كرد، اما واقعيت چيز ديگري است چون اسرائيل از همان ابتدا معاهده صلح را زير پا گذاشت. در واقع ايهود اولمرت از همان ابتداي امضاي معاهده صلح با فلسطيني ها در حال برنامه ريزي براي حملات گسترده به نوار غزه بوده است.
استاد دانشگاه شيكاگو در پايان مقاله خود اين گونه نتيجه گيري مي كند كه اين اقدام اسرائيل به هيچ وجه حملات موشكي حماس را پايان نخواهد داد و اسرائيل تنها در صورتي موفق به اين امر خواهد شد كه محاصره نوار غزه را به طور كامل به پايان برساند و تعقيب و دستگيري فلسطيني ها را متوقف كند.
گفتني است جان مرشايمر استاد علوم سياسي دانشگاه شيكاگو بوده و يكي از مولفان كتاب "لابي اسرائيل و سياست خارجي ايالات متحده" است.
انتهاي پيام/.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 235]