واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: جلسه كميته كاهش آلودگي هوا بدون پاسخگويي به خبرنگاران تمام شد آمار مرگ و مير آلودگي هوا اعلام نشد
گروه اجتماعي، مونا قاسميان؛ روز گذشته مسوولان كميته كاهش آلودگي هوا دوباره دور هم جمع شدند تا آخرين دستاوردهاي اين كميته را اعلام كنند. اما باز هم بيشتر اين مسوولان صحبت هاي گذشته را تكرار كردند و خبري از تصميمات جديد نبود. اما حواشي اين جلسه جالب تر از برگزاري خود جلسه بود.
پس از گذشت حدود يك سال و نيم از خودداري رئيس سازمان حفاظت محيط زيست از برگزاري نشست خبري، روز گذشته باز هم برخلاف دعوتي كه از خبرنگاران براي شركت در كميته كاهش آلودگي هوا شده بود، او در اين جلسه حاضر نشد. البته كسالت خانم جوادي دليل حاضر نشدن او در اين جلسه عنوان شد. اما معاونت انساني سازمان حفاظت محيط زيست در برابر پاسخ به «اعتماد» كه چرا خانم جوادي حاضر نيستند تا پس از گذشت يك سال و نيم، نشست خبري با رسانه ها داشته باشند، تنها سكوت كرد و از خبرنگاران خواست در انتهاي جلسه سوالات خود را مطرح كنند.
هر چند بعد از گذشت دو ساعت و نيم از برگزاري جلسه و در انتها، معاونت انساني اين سازمان در پاسخ به خبرنگار اعتماد گفت؛ «وقت جلسه ديگر تمام شده است و فرصتي براي طرح سوالات نيست.»
در اولين جلسه اضطراري كميته كاهش آلودگي هوا كه پس از گذشت هشت ماه برگزار شد، نماينده سازمان حفاظت محيط زيست با محكوم كردن سازمان هاي ديگر از استانداري خواست كه رياست اين كميته را برعهده بگيرد. اما دليل سازمان حفاظت محيط زيست براي اين پيشنهاد جالب است؛ استانداري به دليل اينكه يك سازمان اجرايي است، تنها گزينه مناسب براي رياست است. اما اعلام نشد كه چرا سازمان حفاظت محيط زيست براي رياست مناسب نيست؟
پس از گذشت هشت سال از تصويب شدن طرح جامع كاهش آلودگي هوا شايد شهرداري تهران به خاطر عمل كردن به تنها بخش كوچكي از وظايفش گزينه مناسب تري براي رياست اين كميته است. حتي نمايندگان سازمان شهرداري اعلام كردند كه توانايي لازم براي رياست اين كميته را دارند اما مسوولان سازمان محيط زيست هيچ دليلي براي عدم انتخاب شهرداري ذكر نكردند. عملكرد نامناسب سازمان حفاظت محيط زيست در اين باره به حدي بود كه نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز به آن اشاره كرد و خواستار توضيحات رياست اين سازمان شده بود. اما طبق بيشتر مواقع سكوت پاسخ مسوولان اين سازمان است.
در اين جلسه كه بعد از مدت ها به مناسبت هواي پاك برگزار شده بود روابط عمومي سازمان از حضور رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به همراه شهردار تهران خبر داد. اما نه تنها رئيس سازمان محيط زيست به علت كسالت در اين جلسه حاضر نشد بلكه مشاور شهردار در پاسخ به اينكه چرا شهردار بر خلاف قبول دعوت به اين جلسه حضور نداشتند به اعتماد گفت؛ «چنين موضوعي رسماً اعلام نشده بود و اصلاً قرار نبود كه شهردار به اين جلسه بيايند.»
بيش از هشت سال از تصويب طرح جامع آلودگي هواي تهران مي گذرد. اما روز گذشته مسوولان حاضر در جلسه همچنان به محورهاي اين طرح انتقاد كردند. رشيدي مديرعامل كنترل كيفيت هوا آيين نامه موجود را اجرايي ندانست و گفت؛ ما در حال حاضر زمان را از دست مي دهيم. ما حتي براي اين 9 محور بودجه و برنامه يي نداريم. البته اصيليان خبر از اتمام اين طرح تا دو ماه آينده داد و از بعضي از مسوولان خواست بعد از جلسه با هم صحبت كنند.
البته مشخص نيست چرا رياست اين سازمان بعد از گذشت بيش از سه سال كه مدير اين سازمان است و در دوره پاياني مديريت چهار ساله اول خود قرار دارد بدون هيچ توضيحي در اين مدت تنها اقدام به برگزاري هفت تا هشت جلسه كميته كاهش آلودگي هوا كرده است و با به وجود آمدن وضعيت بحران به جاي اقدام جدي از استانداري مي خواهد كه وظايف سازمان حفاظت محيط زيست را برعهده بگيرد. آيا مردم تهران مي توانند اميدوار باشند اين طرح بعد از هشت سال تا دو ماه ديگر به نتيجه يي برسد يا اينكه بعد از عبور از دوره بحران هوا باز هم جلسات اين كميته تعطيل خواهد شد. برخورد اين سازمان با خبرنگاران اين حوزه نيز بسيار جالب است. روز گذشته در حالي كه تعدادي از نمايندگان كميته در داخل آسانسور قرار داشتند، آسانسور سازمان خراب شد. در حالي كه تكنسين هاي سازمان در حال تعمير آسانسور و نجات نمايندگان بودند، اطلاعات ورودي سازمان از خبرنگاران خواست تا طبقه دهم كه محل برگزاري جلسه است از راه پله استفاده كنند. استفاده همه ميهمانان از راه پله ها در حالي بود كه آسانسور اختصاصي رياست اين سازمان سالم بود و مسوولان برگزاري حاضر نشدند ميهمانان از آن آسانسور استفاده كنند. البته وضعيت افرادي كه از راه پله استفاده كردند به مراتب بهتر از افرادي بود كه در آسانسور گير كرده بودند چون بعد از گذشت حدود يك ساعت با دخالت آتش نشاني نمايندگان كميته توانستند در جلسه حاضر شوند. البته جلسه با يك ساعت تاخير و بدون حضور آنها شروع شده بود.در اواسط جلسه كه خبرنگاران اعتماد و اعتماد ملي توانستند انتقادات خود را مطرح كنند، از وزير بهداشت خواستند آمار مرگ و مير را بر اثر آلودگي هوا كه قرار بود 29 دي اعلام شود را بگويد كه البته با دخالت رياست جلسه و ترك نماينده وزارت بهداشت اين سوال نيز بي پاسخ باقي ماند.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]