واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: رفتار غيرانساني تايلند با مهاجران غيرقانوني
بي بي سي؛ 46 مهاجر غيرقانوني كه براي بازجويي با قايقي به جزيره يي در تايلند انتقال داده شده اند بسيار خوش شانس هستند. اكثر اين مهاجران اهل برمه هستند كه براي داشتن زندگي بهتر روانه تايلند شده اند اما اكنون بايد براي اين كارشان پاسخگوي نيروهاي امنيتي تايلند باشند. اين افراد نگون بخت پس از دستگيري به «ISOC» كه يك ارگان نظامي است، تحويل داده شده اند. «ISOC» در زمان جنگ سرد تشكيل شد و هنوز هم مسوول حفاظت از امنيت ملي تايلند است. انتقال به «ISOC» به اين معنا است كه اين مهاجران غيرقانوني بايد روزهاي سختي را پشت سر بگذارند. آنها حق گرفتن وكيل يا سازمان هاي پناهندگان را ندارند و ارتش هر كاري كه بخواهد با آنها انجام خواهد داد.
رفتار بد با پناهندگان مساله جديدي در تايلند نيست. اين مساله در بعضي از نواحي تايلند حادتر است. محمد يكي از اين مهاجران غيرقانوني كه رفتار غيرانساني تايلندي ها را تجربه كرده، مي گويد؛ «ما را براي هشت روز در جزيره دورافتاده يي نگهداري كردند و كتك زدند سپس با يك قايق بدون موتور به نقطه يي ديگر انتقال دادند.»
يك سازمان مدني به نام «آراكان» تحقيقاتي در زمينه بدرفتاري ها با پناهندگان غيرقانوني در تايلند انجام داده و به نتايج جالبي هم دست يافته است. در اين تحقيقات مشخص شده اين مهاجران به جاي تحويل داده شدن به پليس يا اداره مهاجرت به يك سازمان نظامي مستقر در جزيره كوه ساي دائنگ تحويل داده مي شوند. اين افراد براي چندين روز در اين جزيره زنداني مي شوند. آنها مجبور هستند شب ها در فضاي باز در شرايطي كه دست هايشان بسته است، بخوابند.
در 18 دسامبر بيش از 400 مهاجر غيرقانوني با يك كرجي به جزيره كوه ساي دائنگ انتقال داده شدند. در اين جزيره به آنها غذا و آبي معادل 10 روز داده شد. اين در حالي بود كه آنها بيش از 10 روز در اين مكان زنداني بودند. خانم كريس لوا يكي از فعالان حقوق بشر است كه با سازمان «آراكان» همكاري دارد. او با بسياري از مهاجراني كه در 18 دسامبر دستگير شده بودند، مصاحبه كرده است. اين مهاجران نگون بخت براي 12 روز در اين جزيره زنداني بوده اند. آنها كه بدون آب و غذا رها شده بودند براي رهايي از وضعيت اسفبارشان و به اميد رسيدن به جزيره يي ديگر سعي كردند از طريق شنا كردن خود را نجات دهند. جنازه بيش از 100 نفر آنها در سواحل هندوستان پيدا و تعداد نامشخصي از جنازه ها هم در سواحل ديگر پيدا شد.
آمار و ارقام حاكي از آن است كه بيش از 800 برمه يي در ماه دسامبر از طريق غيرقانوني وارد تايلند شده اند كه البته صدها تن از آنها نيز جان خود را از دست داده اند. اين در حالي است كه يكي از افسران «ISOC» تمامي اتهامات وارد بر اين سازمان نظامي را رد مي كند. اين افسر مي گويد نيروهايش هرگز با مهاجران غيرقانوني برخوردي نداشته اند. در تايلند نسبت به مهاجران غيرقانوني اهل برمه سختگيري هاي بيشتري نسبت به سايرين مي شود. البته اهالي برمه بيشتر ترجيح مي دهند به مالزي بروند اما در حال حاضر تقاضاي آنها براي پناهندگي در تايلند بيشتر از قبل شده است. آمار و ارقام حاكي از آن است كه سال گذشته 4886 نفر از اهالي برمه در تايلند ساكن شده اند. پس از انتشار بدرفتاري نظاميان تايلندي با مهاجران غيرقانوني، دولت تايلند تعهد داده در مورد اين اتهامات تحقيقات لازم را انجام خواهد داد. دولت تايلند قرار است وضعيت تمامي مهاجران غيرقانوني در تايلند را دوباره ارزيابي كند و طبق قوانين بشردوستانه با آنها رفتار كند. در حال حاضر سه يا چهار ميليون مهاجر غيرقانوني كه اكثر آنها اهل برمه هستند در تايلند زندگي مي كنند.
سه شنبه 1 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]