تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار خدا اندیشیدن است
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831267511




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مديريت راهگشا


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مديريت راهگشا
از مهمترين دلايل پيشرفت مديريت در برخي كشورهاي دنيا توجه و تعمق در مسائل منابع انساني مثل فرهنگ، دين، موضوعات اجتماعي و اقتصادي نيروي كار است، تا با رفع مشكلات و دغدغه هاي فكري اهداف مديريتي به نحو احسن در حوزه مديريتي خرد و كلان عملياتي شود.

هرگاه نقطه مقابل اين ديدگاه در كشورمان مدنظر قرار گرفته با آسيب هاي جدي مواجه شده ايم، ليكن منابع انساني اصلي همچون آموزه هاي اسلامي و بهره مند شدن از قرآن مجيد و نهج البلاغه و يا نمونه هاي بومي توجه شده؛ موفقيت، نوآوري، شكوفائي و ابتكار را به همراه داشته است از همين روي در هر مدلي كه فقط به تقليد از مديريت غرب و شرق بسنده شده موفقيت مقطعي و ناقص بوده است. مع الوصف ذكر سه نكته مديريتي ساده ولي مهم با استمداد از منابع اسلامي در سيستم مديريتي كشور راهگشا خواهد بود:

توجه به مهارت و علاقأ شخصي

در آيأ 55 سورأ مباركأ يوسف(عليه السلام) عليرغم تعيين مسئوليت توسط عزيز مصر، حضرت يوسف(عليه السلام) با توجه به علم، خصوصيات و علاقأ خود پست خزانه داري را پيشنهاد كرد و مورد موافقت قرار گرفت، اين الگو مي تواند در بسياري از مراكز، ادارات و سازمانها به عنوان مدل مورد استفاده قرار بگيرد.

كشف علاقه ذاتي و توانايي هاي اشخاص كاري پيچيده و سخت نيست و با آزمودن هاي اوليه و نظرخواهي علمي و عملي از كاركنان قابل بروز و ظهور است و از طرفي توجه به آن موجب مي شود كارهاي محوله به افراد به نحو شايسته صورت گرفته و از طرف ديگر علاقه و نشاط كاري افزايش يابد.

در همين زمينه حضرت اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) كه خود نمونه أعلي مديريت و سياست ناب اسلامي و انساني اند در نهج البلاغه-حكمت 391-مي فرمايند: «دل ها را روي آوردن و پشت كردني است، پس دل ها را آنگاه به كار واداريد كه خواهشي دارند و روي آوردني، زيرا اگر دل را به اجبار به كاري واداري كور مي گردد.»

به عبارت ديگر اشاره به اين بيت شعر خالي از لطف نيست كه:

هر كسي را بهر كاري ساختند

حب آن را در دلش انداختند

تنها نبايد تحصيلات، روابط شخصي و رشته استخدامي كارمند تعيين كننده پست و مسئوليتها باشد بلكه با اعمال مديريت و رصد كردن عملكردها و نظرخواهي حقيقي از كاركنان مي توان از اهرم جا به جايي و انتقال و تعيين مسئوليت متناسب با علاقه استفاده كرد.

همچنان كه در تاريخ مي خوانيم زمانيكه ناصرالدين شاه به حكومت ايران رسيد روزي از اميركبيرپرسيد الآن ايران به چه چيزي نياز دارد و اميركبير پاسخ داده بود به وزارت من.

تعريف دقيق وظايف:

يك مدير كارآمد قبل از تقسيم وظايف دائمي مي بايست شناخت اجمالي و كافي از فعاليتهاي تحت نظر مديريت خود داشته باشد و پس از بررسي تخصص و توانائيهاي كاركنان كليه مسئوليتها را در حوزه مورد نظر تعريف كرده و بصورت عادلانه و عاقلانه تقسيم كند. سپس طي يك حكم داخلي و مكتوب خواسته هاي مديريتي خود را بصورت واضح و تهي از ابهام از كارمند بخواهد و طي يك مذاكره با كاركنان هرگونه شبهه و شائبه را از ذهن آنها بزدايد.

چنانچه امام علي(عليه السلام) در نامأ 35 نهج البلاغه مي فرمايند: «در كار وضع كاركنان دولت دقت و مطالعه كن، با آزمايش و براساس صلاحيت كارمند انتخاب كن، نه براساس دوستي و ترجيح بي جهت».

در بسياري از ادارات ما چند شغله بودن و پركاري برخي افراد يا بالعكس كم كاري و حضور ضعيف بعضي كاركنان در فعاليتها معضلات روزافزوني را ايجاد كرده است و اين مشكل مديريتي نشاندهنده، توزيع ناعادلانه و غيرصحيح مسئوليت هاست.

ارتباط، توأم با نظارت مستمر

پس از توزيع صحيح مسئوليتها و توجيه افراد توسط مديريت، مدير با تعيين زمان مشخص (مثلا ماهي يكبار) براي هر مسئوليت پيشرفت يا عدم انجام فعاليتها را تعقيب نمايد و اين اجازه را به كارمندان بدهد تا ضمن تشريح عملكرد به بررسي و طرح مشكلات و موانع موجود بپردازند و عوامل بهبود عملكرد و طرحهاي ابتكاري جهت پيشبرد بهينه كارها را به مدير گزارش كند و متفقا به راه كارهاي مناسب دست يابند.

علاوه بر اين هر مدير مدبري مي بايست در طول زمان هاي مشخص بصورت محسوس و غيرمحسوس از پشت ميز خود خارج شده و از محيط و فضاي كاري زيرمجموعه خود بازديد كند و بعضا در پشت ميز كاركنان خود با انجام كار ايشان خود را دقيقا در محيط كاري كارمندان و اربابين رجوع حس كند.

اميرالمؤمنين علي(عليه السلام) در همين ارتباط به مديران توصيه مي كند:

«مبادا مدت طولاني از مردم فاصله بگيري، زيرا دوري جستن حكام از مردم خود نوعي تنگنا و باعث بي اطلاعي از حقايق است و باعث ناآگاهي مردم از واقعيت جريان كارها مي شود و اين حالت عدم آگاهي موجب تبيين حق و باطل و درشت و كوچك جلوه يافتن امور بزرگ و بزرگ جلوه گر شدن مطالب ناچيز و كوچك مي شود»

خلاصه آن كه اگر مدير فقط پشت ميز خود تكيه دهد و برخي افراد خاص و بصورت كاتاليزه و سليقه اي گزارش كارها را به او ارائه دهند موجبات قضاوت هاي نادرست فراهم شده، و حقوق مردم و كاركنان پايمال مي شود و به فرموده حضرت علي(عليه السلام): «مردم همانگونه كه تو ناظر حكام قبل از خودت بودي بر كار تو نظارت دارند و همانند خودت درباره كارهاي تو قضاوت مي كنند. سند صلاح و خلوص حكام صالح همان چيزي است كه خداوند به عنوان قضاوت بر زبان مردم صالح جاري مي كند».

ابوالفضل نصيري
 دوشنبه 30 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن