واضح آرشیو وب فارسی:الف: حاميان قاليباف: احمدينژاد دو به يك عقب است
حاميان شهردار تهران خبر دادند: اخيرا يك نظرسنجي جديد، مغاير با آن نظرسنجي هاي كه پيشتر برخي رسانه ها منتشر كرده بودند، انجام شده است.
به گزارش فردا، بر اساس نظر سنجي انجام شده از سوي وزارت اطلاعات، صداوسيما و دانشگاه آزاد، نسبت آراي خاتمي به احمدي نژاد در كل كشور، نسبتي دو به يك است.
يك منبع آگاه نزديك به سيدمحمد خاتمي مدعي شد كه نسبت آراي رئيس جمهور سابق كشور به رئيس جمهور كنوني در تهران، نسبتي سه به يك است كه گوياي ثقل آراي خاتمي در پايتخت و ديگر شهرهاي بزرگ كشور است.
وي درباره اينكه گفته مي شود، احمدي نژاد به واسطه سفرهاي استاني خود آراي زيادي در شهرستانها دارد، اظهار داشت: با توجه به اينكه 70 درصد جمعيت كشور، شهري است؛ اين سفرها تاثير چنداني در آراي احمدي نژاد نخواهد داشت. بويژه آنكه اكثر مصوبات استاني عملياتي نشده و همين در كاهش آراي احمدي نژاد موثر خواهد بود. به اعتقاد وي براي ساكنان شهرستان هايي كه توجه به اعتقادات مذهبي بالا است، يك كانديداي سيد بر ديگر كانديداها ارجحيت دارد.
اين منبع آگاه در پاسخ به اينكه آيا ميرحسين موسوي هم در اين نظرسنجي ها حضور داشته يا نه؟، به «خبر» گفت: آراي ايشان به مراتب پايين تر از آقاي خاتمي و حتي كمتر از احمدي نژاد بوده است.
به گفته وي بر اساس اين نظرسنجي ها تا كنون 49 تا 50 درصد از مردم براي حضور در انتخابات، اعلام آمادگي كردند و تا زمان انتخابات اين مشاركت به بيش از 60 درصد خواهد رسيد.
وي در واكنش به مصاحبه هاي اخير محسن كوهكن كه طي آن بر اساس برخي نظرسنجي ها اعلام مي كند كه احمدي نژاد در راس نظرسنجي ها قرار دارد؛ گفت: نظرسنجي هاي رسمي عكس اين موضوع را نشان مي دهد. از اين رو به نظر مي رسد سخنان وي بيشتر نظر سازي و جنگ رواني است تا نظرسنجي.
به گزارش «فردا»، كوهكن با اشاره به انجام چندين نظرسنجي در ماههاي گذشته براي انتخابات رياست جمهوري دهم، گفته بود : اين نظرسنجيها درخصوص 6 كانديداي احتمالي از جريان اصولگرا و اصلاح طلب در شهرهاي بزرگ صورت گرفته است و آخرين نظرسنجي نيز يكماه گذشته بوده كه در همه آنها احمدي نژاد در راس قرار داشته است.
عضو شوراي مركزي جبهه پيروان خط امام و رهبري با تاكيد بر اينكه اگر اين نظرسنجيها در شهرهاي كوچك نيز انجام شود، مطمئناً فاصله احمدي نژاد با ساير كانديداها افزايش مييابد، تصريح كرد: هر جريان و گروهي بايد در اعلام نتايج نظر سنجي امانت داري را رعايت كند و بخاطر اميدواري گروهي و نگران كردن گروهي ديگر امانت داري و صداقت را زير پا نگذارند.
اخيرا روزنامه كيهان و يكي از سايت هاي اصول گرا نظرسنجي اي را منتشر نموده بودند كه بر اساس آن « خاتمي در تهران حداقل 10 درصد و در شهرستان ها بيش از 50 درصد از رقيب اصولگراي خود عقب تر است».
خبرگزاري دولتي جمهوري اسلامي (ايرنا) در حاشيه نمايشگاه اخير مطبوعات نظرسنجي را با جامعه آماري 9 مدير مسوول، 33 نفر كارشناس روزنامهنگاري، 147 نفر خبرنگار، 48 نفر كارمند اداري، 36 نفر متصدي غرفه و 27 نفر گرافيست و عكاس بوده است كه 55.69 درصد از كل آنها به احمدينژاد، 20.25 درصد به سيدمحمد خاتمي،1.27 درصد به حسن روحاني، 3.78 درصد به محمدباقر قاليباف، 13.93 درصد به مهدي كروبي و 4.24 درصد به علي لاريجاني رأي دادهاند؛ ايرنا معتقد بود كه محبوبيت 56 درصدي احمدينژاد در جامعه نخبه رسانهاي كشور، نشاندهنده محبوبيت حداقل 70 درصدي رئيس دولت در افكار عمومي است.
در آن زمان، كارگزارن مدعي شده بود كه محبوبيت محمد خاتمي بين 55 تا 60 درصد و محبوبيت محمود احمدينژاد بين 25 تا 28 درصد است كه حاميان دولت آن را معكوس اعلام مي كنند.
در همين حال، پيش از اين نيز ايسپا در اسفند ماه سال گذشته در يك نظر سنجي از مردم تهران سئوال كرد كه اگر كانديداهايي كه در انتخابات نهمين دوره رياست جمهوري كانديدا شوند شما به كدام يك راي مي دهيد.
در اين نظر سنجي هاشمي رفسنجاني با 24.8 درصد بيشترين راي و حمايت را از آن خود كرد و احمدي نژاد 24.2، قاليباف 6.2 درصد و لاريجاني 0.9 درصد آرا را از آن خود كردند.
برخي منابع خبري اصلاح طلبان نيز از انجام نظرسنجي از سوي يك نهاد دولتي در 8 شهر بزرگ، 20 شهر كوچك و 120 با موضوعيت محبوبيت احمدي نژاد و خاتمي خبر مي دهند كه نتيجه اين نظر سنجي حاكي از محبوبيت 55درصدي خاتمي و 27درصدي احمدي نژاد بود؛ به نظر مي رسد كه نظرسنجي مدنظر اصلاح طلبان، همين نظرسنجي است.
خانجاني، عضو حزب كارگزاران سازندگي نيز اظهار مي دارد كه : اگرچه نفس نظرسنجي از مردم در انجام فعاليتهاي سياسي كار پسنديده و خوبي است اما براي حضور خاتمي در انتخابات رياستجمهوري نيازي به نظرسنجي نيست.
شايان ذكر است كه همواره يكي از دغدغه هاي جامعه سياسي ايران، انجام نظرسنجي هاي قابل اعتماد، معتبر و فراگير بوده است تا بتوان بر اساس آن تصميمات درست را اتخاذ كرد؛ برخي معتقدند كه در ايران، نتايج نظرسنجي به دلايل مختلف با واقعيت متفاوت است.
دوشنبه 30 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]