واضح آرشیو وب فارسی:فارس: اجمالي/ آيتالله موسويتبريزي در گفتگوي تفصيلي با فارس:اصلاح طلبان مخالف خاتمي خواستار اعلان جنگ وي با نظام بودند
خبرگزاري فارس: رئيس مجمع مدرسين حوزه علميه قم گفت: امثال آقايان عبدي و قوچاني در اصل منظورشان از مخالفت با آقاي خاتمي اين است كه ميگويند چرا آقاي خاتمي اعلان جنگ با نظام نكرد! خوب معلوم است كه آقاي كروبي هم با نظام اعلان جنگ نميكند.
آيتالله حسين موسوي تبريزي رئيس مجمع مدرسين حوزه علميه قم و رئيس دورهاي خانه احزاب ايران در گفتگوي مشروح با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، در پاسخ به اين پرسش كه" شخصيتهاي محوري هر 2 جناح موجود در كشور به لزوم وجود حزب به معناي حقيقي آن در كشور پي برده و در سالهاي اخير همواره از ضرورت نهادينه شدن فرهنگ تحزب در ايران سخن ميگويند. دغدغه اصلي فعالان سياسي در ايران،فقدان حزب به معناي تشكيلاتي و اصيل آن است. فكر ميكنيد در حال حاضر چقدر 2 جناح اصولگرا و اصلاحطلب و ساير گروههاي سياسي در كشور به جايگاه و پرستيژ حزبي نزديك شدهاند؟"، گفت: همه دوستان امروز از نبود احزاب قدرتمند رنج ميبرند نه از نبود احزاب. ما در كشور تا دلمان بخواهد حزب داريم اما مشكل اينجاست كه هيچكدام از اين احزاب قدرتمند نيستند.
موسوي تبريزي افزود: خود بنده هم به عنوان رئيس خانه احزاب فقدان يك حزب قدرتمند را كه بتواند در نحوه مديريت جامعه تاثير گذار بوده و حتي براي اداره جامعه برنامه داشته باشد كاملا احساس ميكنم. البته فقدان يك حزب قدرتمند در ايران علل مختلفي دارد كه بايد بررسي شود.
رئيس خانه احزاب ايران در بيان علل شكل نگرفتن احزاب قدرتمند در كشور، اظهار داشت: نخستين دليل آن است كه حكومتها احزاب را رقيب خودشان ميدانند و به همين خاطر نه تنها علاقهاي به تقويت احزاب ندارند بلكه حتي از رشد آنها هم جلوگيري ميكنند. ما در زمان شاه يك جور به اين مساله مبتلا بوديم و بعد از تشكيل حكومت جمهوري اسلامي هم به گونهاي ديگر. البته هر چند در اوايل انقلاب، حزب قدرتمندي به نام حزب جمهوري اسلامي تشكيل شد اما به دليل آنكه برخي اعضاي اين حزب انحصارطلبي را پيشه كرده و بسياري از افراد غير حزبي اما انقلابي را تحريك كردند و تنها خودشان را شايسته حضور در قدرت ميدانستند اين حزب منحل شد. كار به جايي رسيده بود كه حزب جمهوري اسلامي گفته بود هر كس با ما نيست بر ماست و حتي اين شعر هم خوانده شده بود در جلسات حزب كه " هر كس ندارد در سرش هواي ما برود از كربلاي ما".
رئيس مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم، ضعيف بودن روحيه كار دموكراتيك و فرهنگ فعاليت جمعي را در بين ايرانيان به ويژه فعالان سياسي از ديگر علل فقدان احزاب قدرتمند در كشور دانست و افزود: ما هنوز نتوانستهايم روحيه دموكراتيك حزبي را در خودمان به وجود بياوريم. ما هنوز به كار جمعي عادت نكردهايم و فرهنگ كار جمعي را پرورش ندادهايم.
موسوي تبريزي ادامه داد: متاسفانه در بسياري مواقع حتي شخصيتهاي برجسته مديريتي كه توسط مردم انتخاب ميشوند ميگويند ما به هيچ حزبي وابسته نيستيم، ما وامدار هيچ حزبي نيستيم و قس علي هذا. همين صحبتها به معناي آن است كه حزب بد است و خود اين هم عاملي براي قدرت نگرفتن احزاب در ايران است، حتي آقاي خاتمي هم كه توسط احزاب به مردم معرفي شد و با پشتوانه احزاب راي آورد همين كار را كرد و اين شعار را سر داد كه به هيچ حزبي وابسته و وامدار نيست. آقاي احمدينژاد هم مثل آقاي خاتمي همين كار را كرد.
حسين موسوي تبريزي در ادامه گفتگوي تفصيلي با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، با اعلام اينكه " تصميم مجمع مدرسين اين است كه در صورت كانديداتوري آقاي خاتمي به طور قاطع از ايشان حمايت كند ولي هنوز چون ايشان نيامده به طور رسمي اين سياست را اعلام نكردهايم"، گفت: اما اينكه اگر آقاي خاتمي نيايد سياست مجمع چه خواهد بود هنوز تصميمي نگرفتهايم.
وي در خصوص ميزان احتمال كانديداتوري همزمان خاتمي و كروبي اظهار داشت: من معتقدم كه آقاي خاتمي و آقاي كروبي در نهايت به يك تفاهم ميرسند.
خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس از آيتالله موسوي تبريزي پرسيد:" يعني آقاي كروبي حرف خودش را زيرپا ميگذارد كه گفت به فرض كانديداتوري خاتمي، ميرحسين و نوري به نفع هيچكس كنار نميرود؟ يعني آقاي كروبي از اين حرف خودش كه بارها قاطعانه اعلام كرده آمده تا بماند، برميگردد؟" كه وي پاسخ داد: حرف اسلام را هم بر اساس مصالح ميشود عوض كرد چه برسد به حرف آقاي كروبي. ايشان كه از اسلام بالاتر نيست. آقاي كروبي هميشه به مصالح توجه داشته. امام (ره) كه مراد آقاي كروبي است ميفرمايد بايد به مصالح توجه كرد. آقاي كروبي كه مقلد امام است حتماً به مصالح توجه خواهد داشت. و همان حرف ايشان هم كه گفته كنار نميرود بر اساس مصالح بيان شده.
در ادامه اين گفتگو، رئيس مجمع مدرسين حوزه علميه قم در جواب اين پرسش كه " اخيرا توسط اصلاحطلبهايي مثل عباس عبدي و محمد قوچاني موضوع رهبري جريان اصلاحات و رئيس جمهوري جبهه اصلاحات مطرح شد. امثال اين دوستان خيلي صريح به آقاي خاتمي گفتند كه به درد رئيس جمهوري اصلاحطلبها نميخورد چرا كه ايشان مرد اجرايي نيست و اگر بيايد وضعيت همان، وضعيت هشت ساله دوره رياست جمهورياش خواهد بود. اينها معتقدند آقاي خاتمي بايد رهبر اصلاحات باشد و رئيس جمهور بسازد. براساس پيشنهاد آقايان عبدي و قوچاني، همانطور كه در انتخابات رياست جمهوري سال 76 آقاي كروبي تمام قد در حمايت از آقاي خاتمي ظاهر شد الان نوبت آقاي خاتمي است كه تمام قد به حمايت آقاي كروبي برخيزد. شما چقدر طرح موضوع رهبري جريان اصلاحات و رئيس جمهوري آن را قبول داريد؟"، خاطرنشان كرد: يك زماني عدهاي مطرح كرده بودند كه آقاي كروبي رهبر جريان اصلاحات است و من همان زمان گفتم كه اكثريت قريب به اتفاق اصلاحطلباني كه نظام را قبول دارند رهبر جريان اصلاحات را امام خميني(ره) ميدانند. ما در جبهه اصلاحات به رهبر فكري نياز نداريم چون امام(ره) همه چيز را مشخص كرده. معتقدم آقايان كروبي و خاتمي هر 2 مقلد امام هستند زيرا در مسائل سياسي تقليد از ميت جايز است. رهبري و انديشههاي امام به گونهاي است كه راهگشاي هر زمان و مكان است البته برحسب شرايط ممكن است بعضي نظرات امام مشمول تحول فقهي شود كه اين كم پيش ميآيد. دوستاني مثل آقاي عبدي و قوچاني حرفهايي كه ميزنند خلاصهاش اين است كه آقاي خاتمي چرا دعوا نكرد؟
موسوي تبريزي افزود: امثال آقايان عبدي و قوچاني در اصل منظورشان از مخالفت با آقاي خاتمي اين است كه ميگويند چرا آقاي خاتمي با نظام دعوا نكرد؟ متاسفانه اخيرا اينهايي هم كه فرمايش آيتالله خامنهاي در مورد شاه سلطلان حسين را به آقاي خاتمي تطبيق ميدهند همان حرف آقاي عبدي را ميزنند. عدهاي دنبال اين هستند كه كسي رئيس جمهور شود كه دعوا راه بيندازد. ما معتقديم كه آقاي خاتمي بدون دعوا كردن به بخش مطلوبي از اهداف اصلاحات كه در راستاي سياستهاي نظام بود دست پيدا كرد. حرف اين طيف از اصلاحطلبها اين است كه چرا آقاي خاتمي اعلان جنگ با نظام نكرد؟ خوب معلوم است كه آقاي كروبي هم اعلان جنگ نميكند. حتماً اين كار را نميكند.
رئيس مجمع مدرسين حوزه علميه قم با تأكيد بر اينكه " خاتمي كانديداي يك حزب خاص مثل مشاركت نخواهد بود"، گفت: آقاي خاتمي كانديداي كل احزاب اصلاح طلب است. ما حتي اگر احتمال اين را ميداديم كه آقاي خاتمي تحت تاثير افراد تندرو است به هيچ وجه از ايشان حمايت نميكرديم. دليل حمايت ما از ايشان اين است كه مطمئنيم آقاي خاتمي به حرف تندروها اعتنايي نميكند.
در ادامه اين گفتگو، خبرنگار فارس پرسيد:" حاجآقا! قطعا از اظهارات و ادعاهاي اخير اكبر گنجي در مورد همجنسبازي، عبور از دين و امام زمان (عج)، اطلاع داريد. عدهاي معتقدند كه غايت و نقطه پاياني تفكر اصلاحطلبي رسيدن به نقطهاي است كه گنجي رسيده. چقدر با اين تحليل موافقيد؟"، اظهار داشت: اين عده خيلي بيخود ميكنند معتقدند! اكبر گنجي جزء كساني است كه درون جبهه اصلاحات آمدند اما در واقع به دنبال براندازي و اصلاح اصل نظام بودند. در بين اصولگراها هم فردي را ميشناسم كه نماينده دوره سوم مجلس بود اما در حال حاضر مخالف سرسخت نظام است. اكبر گنجي با اسلام مقابله ميكند و به هيچ وجه اصلاحطلب نيست.
وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه جبهه اصلاحات تمايل بيشتري به كانديداتوري ميرحسين موسوي دارد يا سيد محمد خاتمي، گفت: اين مساله نياز به بحث دارد. گاهي وقتها موضوع، شخصيتي است، اما گاهي وقتها مساله راي مطرح است. جناحي كه به پيروزي در انتخابات فكر ميكند بايد علاوه بر شخصيت كانديدا به ميزان راي آوري او هم توجه كند. كساني كه حامي آقاي خاتمي هستند اينگونه نيست كه آقاي موسوي را رد كنند. اصلاحطلبان اگر تشخيص بدهند كه راي آقاي موسوي بالاتر از آقاي خاتمي است، قطعاً از آقاي موسوي حمايت ميكنند و بالعكس.
موسوي تبريزي در خصوص نظريات جديد عبدالكريم سروش درباره وحي و قرآن كريم، تصريح كرد: معتقدم كه آقاي سروش ديگر از مرحله پژوهشها و نظريات علمي گذشته است. ايشان متاسفانه مسايل علمي را با مسائل سياسي مخلوط ميكند و اين براي يك دانشمند و عالم مثل زهر است. اما پاسخهايي كه به نظريات آقاي سروش داده ميشود نبايد توهينآميز و آميخته با فحش باشد زيرا بحث علمي بايد مصداق "و جادلهم بالتي هي احسن" باشد.آقاي سروش به دليل مخلوط كردن مسائل علمي با موضوعات سياسي از حد يك عالم و محقق خارج شده است. ايشان با اين روند به تعصب فكري ميرسد. كسي كه دچار تعصب فكري بشود هميشه فكر ميكند سخن خودش بلااشكال است و لذا حاضر نيست سخنان مثبت و خوب ديگران را بشنود و يا درباره آن فكر كند. قطعاً اين وضعيت به ضرر خود آقاي سروش است اما ما هم بايد توجه داشته باشيم كه نبايد با پاسخهاي غيرعلمي و سياسي به آقاي سروش، ايشان را در جامعه بزرگ كنيم.
انتهاي پيام/
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]