واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: در همايش بررسي بحران مالي جهان مطرح شد: ايران در انتظار موج دوم بحران مالي جهاني
گروه اقتصاد: دومين همايش بحران مالي جهاني، فرصت ها و چالش ها روز گذشته با حضور چند وزير اقتصادي و معاونين آنان و همچنين كارشناسان اين امر در سالن همايش هاي صدا و سيما برگزار شد. در اين همايش كارشناسان به بررسي نحوه پديدآمدن بحران مالي اخير و نحوه تاثيرگذاري آن بر اقتصاد ايران پرداختند.
در اين جلسه كه سيد شمس الدين حسيني وزير امور اقتصادو دارايي نيز به ايراد سخنراني پرداخت با اعلا م رسيدن موج دوم بحران به اقتصاد كشور گفت: موج دوم بحران جهاني به ايران سرايت و بازار سرمايه را دچار استهلا ك كرد.
وزير اقتصاد و دارايي اظهار داشت: طي 2 قرن گذشته جهان با 7 بحران مالي روبرو شده كه آخرين آن در سال 2007 آغاز شده و نسبت به بحران هاي مالي قبلي از ابعاد وسيع تري برخوردار است.
حسيني در بخش ديگري از سخنانش به كاهش ارزش ثروت جهان اشاره كرد و افزود: جهان 31 هزار ميليارد دلار از ثروت خود را از دست داده كه از اين رقم 11 هزار ميليارد دلار مربوط به كشور آمريكا است.
حسيني تاكيد كرد: متوسط قيمت نفت در سالهاي گذشته از 51 دلار به 131 دلار و در حال حاضر نيز به 48 دلاركاهش يافته به نحوي كه بحران اخير در اقتصاد جهاني 2 موج ايجاد كرده و يك بخش آن در بازار هاي مالي است و بعدي نيز در كاهش رشد اقتصادي و قيمت كالاها و خدمات به وجود آمده است.
وي گفت: موج اول بحران جهاني تاثيري بر اقتصاد ايران نداشته و به نحوي كه در زمان بحران اول شاخص بورس تهران رشد خوبي پيدا كرده بود ولي ايران ازموج دوم متاثر شد و بازار سرمايه دچار استهلاك شده است.
وزير امور اقتصادي و دارايي افزود: در بحران مالي اخير بخش هاي واقعي اقتصاد جهاني از بخش هاي مالي تاثير پذيرفته ولي اين تاثير در ايران برعكس بوده و ما بايد از بحران مالي اخير براي پرهيز از در آمد صادرات نفت برنامه ريزي انجام دهيم.
حسيني در ادامه سخنانش به افزايش بهاي محصولات توليدي جهان از نوسانات قيمت هاي انرژي اشاره كرد و افزود: اگر امروز در كشور طرح تحول اقتصادي و اصلاح قيمت هاي انرژي مطرح شده به دليل اجتناب از تكيه بر قيمت ها انرژي است.
وي اتكاي بودجه به در آمدهاي نفتي را غير قابل قبول ارزيابي كرد و بيان داشت: براي جلوگيري از رونق نفتي در بخش هاي عمومي و خصوصي اقتصاد كشور، دولت از 3 ماه گذشته مديريت بحران را در دستور كار خود قرار داده است.
همچنين زاهدي وفا معاون وزير امور اقتصادي و دارايي در اين همايش اعلا م كرد: هنوز ابعاد بحران مالي دنيا روشن نشده و بنابراين بايد زمان بيشتري براي شناسايي اين ابعاد صرف شود، اظهار داشت: بحران مالي دنيا موجب شده تا رشد شاخص قيمت كالاهاي صنعتي به منفي دو درصد كاهش يابد.
وي افزود: اين موضوع موجب كاهش قيمت شركت هاي بورسي و شاخص هاي بورس شد.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اينكه بحران مالي دنيا بعد از حوادث 11 سپتامبر گسترده شد، خاطر نشان كرد: از عوامل اصلي اين بحران كاهش نرخ بهره از سوي بانك مركزي آمريكا بود تا به اين كاهش از ركود در اقتصاد جلوگيري شود.
او ادامه داد: با وجودي كه عرضه و تقاضا در بازار مسكن متعادل شد در شرايطي عرضه زياد وام هاي مسكن موجب شد تا عرضه بر تقاضا پيشي بگيرد و موجب بحران مالي در اين كشور شد.
زاهدي وفا با اشاره به كاهش قيمت نفت تا 50 درصد به دليل بحران اقتصاد جهاني يادآور شد: اقتصاد ايران متكي به درآمد نفتي است و بيش از نيمي از منابع بودجه از طريق درآمد نفت تامين مي شود.
او ادامه داد: نوسانات بين المللي قيمت ها از طريق كاهش قيمت كالاها منقل مي شود و در نتيجه قيمت كالاهاي صنعتي در داخل كشور نيز كاهش يافت.
وزير نفت نيز در اين همايش از ذخيره روزانه 500 ميليون بشكه نفت در دنيا به دليل عدم تقاضا در پي بحران اقتصاد جهاني خبر داد.
مهندس نوذري در پانل تخصصي نفت و بودجه در دومين همايش بحران مالي جهاني فرصت ها و چالش ها گفت: ابعاد بحران مالي دنيا پيش از آنكه بر شاخص هاي مالي تاثير بگذارد مبتني بر توليد است به همين دليل انتظار داريم تا در بخش توليد واقعي نفت اين بحران آثار واقعي خود را نشان بدهد.
وي با اشاره به گزارش بخش اقتصادي اوپك خاطر نشان كرد: بررسي ها نشان مي دهد كه رشد اقتصادي دنيا در سال 2009 با پيش بيني يك ونيم درصد كه از متوسط 20 سال گذشته كمتر است.
او افزود: بر اساس پيش بيني هاي صورت گرفته كشورهاي پيشرفته صنعتي دنيا، بعضي كشورهايOECD رشد منفي هشت صدم درصد را در سال 2009 تجربه خواهند كرد در حالي كه اين كشورها سال 2007 را با رشدي معادل 2/7 درصد و در سال 2008 رشدي معادل 3/1 درصد پشت سر گذاشته اند.
وزير نفت پيش بيني رشد اقتصادي آمريكا را منفي يك و نيم درصد اعلام كرد و عنوان داشت: آمريكا در سال 2007 رشدي معادل 2/2 درصد و در سال 2008 رشدي معادل 1/3 درصد داشته است.
او ادامه داد: كشورهاي اروپايي بخش يورو نيز با منفي يك صدم درصد و ژاپن با منفي 1/7 درصد سال 2009 را در پيش خواهند داشت.
مهندس نوذري در ادامه اين پانل تخصصي با اشاره به پيش بيني اوپك براي كشورهاي هند و چين خاطر نشان كرد: چين با وجودي كه در سال 2008 رشدي 9/5 درصد را تجربه كرده در سال 2009 در خوشبينانه ترين حالت رشدي معادل هفت درصد خواهد داشت.
وي افزود: هند نيز كه در سال 2008 رشد هفت درصدي داشته بر اساس پيش بيني ها رشدي معادل 5/7 درصد را در پيش خواهد داشت ضمن آنكه كشورهاي عضو اوپك نيز به دليل كاهش قيمت نفت رشد 3/7 درصدي را در پيش خواهند داشت.
وزير نفت پيش بيني شاخص هاي اقتصادي دنيا را نشان از وضعيت نامناسب براي سال مالي آينده ذكر كرد و عنوان داشت: به اين پيش بيني بازار نفت در سال آينده ويژه خواهد بود.
او ادامه داد: به دليل شرايط اقتصادي تقاضاي جهاني بازار نفت از رشد 1/3 بشكه در روز برخوردار است و با كاهشي معادل 100 هزار بشكه نفت در روز مواجه شده است.
يکشنبه 29 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 180]