واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: مديرعامل صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدنيتوان بخشخصوصي در معادن، با اجراي اصل 44 نشان داده ميشودسهم معدن در توليد ناخالص ملي كمتر از حد انتظار است
تهران- خبرگزاري كار ايران
مديرعامل صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني گفت: با اجراي اصل 44 توانستيم شركتهايي كه روند خصوصيسازي آنها كند پيش ميرفت را واگذار كنيم بنابراين قطعاً با خصوصيسازي معادن توليد رقابتي خواهد شد و توان و تخصص بخشخصوصي بيشتر آشكار ميشود.
به گزارش ايلنا، پيراستهفر مديرعامل صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني با بيان اين مطلب گفت: در حال حاضر سهم معدن در توليد ناخالص ملي كمتر از حد انتظار است. در صورتيكه با توجه به ذخاير بالايي كه از مواد معدني در كشور وجود دارد اين عدد بايد بيش از اين باشد.
مديرعامل صندوق بيمه فعاليتهاي معدني گفت: معدن از اكتشاف آغاز و تا محصول فرآوري شده (قبل از ذوب) ادامه مييابد يكي از راههاي اساسي كه ميتوان سهم بخش معدن را در اقتصاد افزايش داد نوسازي ماشينآلات و تجهيزات معادن و به خصوص توسعه و گسترش واحدهاي فرآوري مواد معدني در كشور است چرا كه ايجاد ارزش افزوده در مواد معدني سبب افزايش سود و بالا رفتن درآمد معدن ميشود و قطعاً با گسترش اين واحدها، بخش معدن ميتواند بخش زيادي از درآمدهاي ارزي و ريالي كشور را به خود اختصاص دهد.
وي خاطرنشان كرد: صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني در راستاي اهداف اقتصادي كلان كشور و همچنين تقويت و حمايت از سرمايهگذاران خصوصي در بخش معدن، با توجه به ماده 31 قانون معادن مصوب سال 1377 در سال 1380 تأسيس شده و به منظور تحقق توسعه پايدار در بخش معدن و ايجاد تضمين و امنيت سرمايهگذاري در فعاليتهاي معدني و هدايت و راهبري اين سرمايهگذاريها، فعاليت ميكند.
مدير عامل صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني ادامه داد: براساس توافقنامه سهجانبهاي كه ابتداي امسال بين وزارت صنايع و معادن، بانك صنعت و معدن و اين صندوق امضا شد، تاكنون 279 متقاضي از سوي وزارت صنايع و معادن به صندوق براي صدور بيمهنامه معرفي شدهاند. همچنين پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري ميزان صدور بيمهنامههاي صندوق به حدود 800 ميليارد ريال برسد.
پيراستهفرد درباره عملكرد اين صندوق در 9 ماهه امسال گفت: از مجموع كل متقاضيان دريافت تسهيلات مزبور براي 26 متقاضي بيمهنامه اعتباري به مبلغ 101 ميليارد و450 ميليون ريال صادر شده و 77 تقاضا در مرحله صدور بيمهنامه قراردارد و با مراجعه به موقع متقاضي بلافاصله بيمهنامه صادر و به بانك عامل معرفي خواهد شد.
وي ادامه داد: همچنين از 279 مورد تقاضا براي دريافت تسهيلات در بخش ماشينآلات معدني، 57 مورد در مرحله تهيه گزارش كارشناسي، 14 مورد در مرحله تكميل مدارك پس از بازديد كارشناسي، 30 مورد در مرحله بازديد كارشناسي و 45 مورد در مرحله تكميل مدارك اوليه 24 مورد فاقد شرايط صدور بيمهنامه و 6 مورد با انصراف يا عدم پيگيري متقاضي روبهرو بوده است.
به گفته وي،رسالت صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني براساس ماده 31 قانون معادن و اساسنامه خود، كاهش ريسك سرمايهگذاري اكتشاف و پروانه بهرهبرداري از طريق ارائه خدمات مختلف است وارائه پوششهاي بيمهاي براي ايجاد امنيت سرمايهگذاري و فراهم كردن امكانات براي تامين منابع مالي مورد نياز سرمايهگذاران بخش معدن با صدور بيمهنامه اعتباري و ارائه مشاوره، راهنمايي و پيشنهادهاي مناسب براي اتخاذ بهترين تصميمها در زمينه فعاليتهاي معدني از جمله خدمات مهم اين صندوق است.
مديرعامل و رئيس هيات مديره و صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني تصريح كرد: پيشبيني ميشود امسال صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني با صدور نزديك به 800 ميليارد ريال بيمهنامه معدني به ركورد جديدي از زمان تاسيس (سال 81) تاكنون دست يابد. چرا كه كل مبلغ بيمهنامههاي صادر شده در سال 86 معادل حدود 84 ميليارد ريال در سال 85 حدود 49 ميليارد ريال، در سال 84 حدود 63 ميليارد ريال، در سال 83 حدود 11 ميليارد ريال، در سال 82 حدود 2 ميليارد ريال و در سال 81 حدود 2 ميليارد ريال بوده است.
پيراسته فر خاطر نشان كرد:بهطور كلي از ابتداي سال جاري تاكنون در مجموع 68 بيمهنامه معدني در بخش سرمايهگذاري اكتشاف، اعتباري بهرهبرداري و كانهآرايي به ارزش 128 ميليارد و 490 ميليون ريال صادر شده است و پيشبيني ميشود با صدور بيمهنامههاي جديد تعداد بيمهنامههاي صادره از سوي صندوق به بيش از 100 فقره برسد.
وي افزود:صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني نگاه ويژهاي به ايجاد ارزش افزوده در بخش معدن دارد بهطوريكه اولين بيمهنامه كانهآرايي و فرآوري مواد معدني به ارزش شش ميليارد ريال در سال گذشته صادر شد همچنين در سال جاري اين روند ادامه داشته و بيمهنامه اعتباري كانهآرايي به ارزش سه ميليارد ريال ديگر صادر شده است.
مديرعامل و رئيس هيات مديره و صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني گفت:صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني با اين سياست كه اطلاعرساني هدفمند سبب جذب بيشتر معدنكاران براي دريافت تسهيلات در بخش معدن ميشود توانست تعداد متقاضيان استفاده از خدمات صندوق را از ابتداي سال جاري تاكنون به حدود 300 مورد برساند و پيشبيني ميشود با توجه به حجم تقاضا در سازمان صنايع و معادن استانها جهت دريافت خدمات و تسهيلات در بخش معدن تعداد متقاضيان استفاده از تسهيلات بيمهاي صندوق در سال آينده بهطور جهشي افزايش يابد.
به گفته پيراسته فر صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني صادرات محصولات معدني را بيمه نميكند، چون اين مهم جزو وظايف صندوق نيست. صندوق صرفا عمليات معدني را بيمه ميكند.
وي همچنين با اشاره به اجراي اصل 44 اظهارداشت: اجراي اصل 44 قانون اساسي سرآغاز شكوفايي در اقتصاد كشور بود به طوري كه بعد از ابلاغ اصل 44 روند خصوصيسازي در بخش معدن سرعت پيدا كرد و شركتهاي بزرگ معدني نظير شركت ملي مس، چادرملو و گلگهر كه سالها با سيستم دولتي اداره ميشدند از طريق بورس به بخش غيردولتي واگذار شد.
پايان پيام
كد خبر: 468767
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]