واضح آرشیو وب فارسی:موج: تحريم نفتي حاميان رژيم صهيونيستي فعلاً در دستور كار نيست
![](http://www.sarmayeh.net/NewsImage/87102723404422-1.jpg)
سرمايه، كامبيز سلطانين: احمدي نژاد يك روز پيش از ترك تهران و سفر به قطر براي شركت در نشست سران اتحاديه عرب درخصوص حوادث اخير غزه در كنفرانسي خبري به سوالات خبرنگاران درباره مسائلي همچون «روابط تهران با حماس»، «تشكيل دولت وحدت ملي در ايران»، «طرح تحول اقتصادي و هدفمند كردن يارانه ها» و «مسائل هسته اي و نيروگاه اتمي بوشهر» پاسخ داد. ضمن آنكه روابط ايران و آمريكا نيز به روال هميشگي نشست هاي خبري او يكي ديگر از محورهاي اين كنفرانس را رقم زد.
كنفرانس مزبور گرچه با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي برگزار شد اما تيم رسانه اي رئيس جمهوري تنها به سه روزنامه داخلي رخصت پرسش از احمدي نژاد را دادند كه شامل كيهان، اطلاعات و رونامه اقتصاد پويا بود. در مجموع رسانه هاي مرتبط يا نزديك به دولت همچون خبرگزاري هاي ايرنا، برنا، موج، قدس، مهر و فارس از نقش برجسته و پررنگي در برگزاري اين كنفرانس برخوردار بودند. نمايندگان واحد مركزي خبر، باشگاه خبرنگاران جوان و شبكه تلويزيوني العالم از ديگر رسانه هايي بودند كه در پشت تريبون پرسش از احمدي نژاد قرار گرفتند. از ميان رسانه هاي خارجي نيز روزنامه هاي فايننشال تايمز و واشنگتن پست، خبرگزاري هاي رويترز، آسوشيتدپرس، فرانسه و رسانه هايي همچون شبكه LBC لبنان، تلويزيون چين، شبكه تلويزيوني الفرات عراق، شبكه خبري آمريكا و شبكه BBC از جمله رسانه هايي بودند كه مجوز پرسش از رئيس جمهوري را كسب كردند.
در اين كنفرانس خبري كه عصر پنجشنبه برگزار شد احمدي نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگار BBC مبني بر اينكه «من صريح از شما مي پرسم كه آيا جمهوري اسلامي ايران كمك تسليحاتي به حماس كرده است يا نه»، گفت: «حماس نيازي به سلاح ندارد و ايران نيازي به انجام اين كار ندارد. آنچه در واقع رژيم صهيونيستي را شكست داد مقاومت مردم غزه است و در واقع اين مقاومت است كه آنها را به پيروزي رسانده است.» وي افزود: «آنها هروقت به اهداف خود نمي رسند و شكست مي خورند به جاي پذيرش شكست، ديگران را محكوم مي كنند و ما ديديم در عراق نيز وقتي آمريكا زمينگير شد، ايران را متهم كرد اما بعداً معلوم شد كه دست آنها خالي است.»
احمدي نژاد همچنين خطاب به شهروندان اسرائيلي گفت: «اطلاع دارم كه در بين شما ناراضياني وجود دارند و با فرماندهان خود درگيري داريد. از اين وضع خسته شده ايد. چرا بايد مردم بي گناه را بكشيد؟ اعتراض كنيد و از دستور فرماندهان براي كشتار بي گناهان سرپيچي كنيد.»
احمدي نژاد علاوه بر دعوت سربازان اسرائيلي به نافرماني خطاب به شهروندان ساكن در فلسطين تاكيد كرد: «از هر دين، مذهب و نژادي كه هستيد فرصت آن رسيده كه از حاكمان صهيونيستي بپرسيد، چرا بايد با مردم غزه و لبنان اينگونه رفتار شود؟ اي مردم ساكن در مناطق يهود، مسيح و مسلمان به خيابان ها بياييد و فرياد اعتراض خود را عليه اين جنايت ها بلند كنيد.» رئيس جمهوري در همين راستا از صاحبان سرمايه درخواست كرد تا روابط خود را با دولت اسرائيل قطع كنند. احمدي نژاد گفت: «تجار، بازرگانان و صاحبان ثروت بايد روابط اقتصادي را با رژيم صهيونيست قطع كنند. كساني كه از كالاهاي ساخت رژيم صهيونيستي و حاميان آن استفاده مي كنند پول شان تبديل به گلوله هاي اورانيومي، فسفري و كشنده مي شود. اين وحشي هاي بي فرهنگ از گلوله هايي استفاده مي كنند كه رگ هاي گوش و چشم را متلاشي مي كند. همه بدانند ارتباط تجاري با اين رژيم غاصب يعني مشاركت در كشتار ملت ها، زنان، كودكان و بي گناهان.»
وي در پاسخ به پرسشي مشابه خبرنگار BBC كه از سوي يك خبرنگار عرب زبان مطرح شد، تصريح كرد: «كمك ما به ملت فلسطين كمك هاي سياسي، معنوي و ديپلماتيك است و در واقع ما سعي كرده ايم كمك هاي بشر دوستانه اي را به مردم مظلوم غزه برسانيم و اميدواريم كه راه براي رساندن اين كمك ها هرچه زودتر باز شود.»
احتمال مشاركت نظامي تهران در حل مسائل فلسطين پرسش ديگري بود كه از سوي خبرنگار LBC لبنان مطرح شد. احمدي نژاد در اين باره گفت: «مساله غزه، راه حل نظامي بيروني ندارد و خود مقاومت حريف آنها مي شود كمااينكه اين كار صورت گرفته است.»
وي تاكيد كرد: «مهم اين است كه همسايگان غزه دست آنها را نبندند، مردم فلسطين مي توانند جنايتكاران را بر سر جايشان بنشانند. از دولت مصر نيز خواسته ايم و اميدواريم مساله تجاوز حل شود و فشارها جواب دهد.» در همين چارچوب خبرنگار كيهان نقطه نظر مقامات مصر مبني بر لزوم برقراري آتش بس بين مقاومت و اسرائيل را بيان كرد و امكان تحقق چنين امري را از احمدي نژاد جويا شد. رئيس جمهوري در اين باره گفت: «مشكل فلسطين از آنجا شروع شده است كه حقوق اساسي ملت فلسطين را زيرپا گذاشته، اگر حقوق اساسي تامين شود مساله حل است.» احمدي نژاد با بيان اينكه اگر اشغالگري دولت جعلي و نامشروع برچيده شود، مشكل حل مي شود، تصريح كرد: «اينكه چه كسي بايد تصميم بگيرد برعهده مردم فلسطين و مقاومت غزه است. آنها بايد به نمايندگي از ملت شان تصميم بگيرند.»
وي در عين حال تصريح كرد: «ما مشكلي با مصر نداريم.»
احمدي نژاد در ادامه با اشاره به نامه خود به پادشاه عربستان سعودي نيز گفت: «در اين نامه شرايط را تشريح كردم و خواستم كه مواضع خود را صريح اعلام كند و البته در آنجا ابراز اميدواري كردم كه اعلام موضع صريح وي به گونه اي باشد كه اميد دشمنان براي ايجاد تفرقه در منطقه را به يأس تبديل كند.» رئيس جمهوري تاكيد كرد: «ما به دنبال اين نيستيم كه جبهه اصلي گم شود. بايد همه مراقبت كنيم.»
احتمال استفاده تهران از سلاح نفت در خصوص مسائل فلسطين از جمله ديگر پرسش هاي خبرنگاران در اين باره بود كه با استقبال احمدي نژاد مواجه شد و در پاسخ تصريح كرد: «اين پيشنهاد خوب است و اگر كشورهاي عربي همكاري كنند امكان پذير خواهد بود چرا كه نمي شود ملت ها نفت را بدهند و همين نفت تبديل به گلوله و موشكي شود كه بر سر مردم غزه فرو مي ريزد و اين معادله اي ناعادلانه است اما فعلاً چنين چيزي در دستور كار نيست.»
روابط ايران و آمريكا به روال هميشگي نشست هاي خبري احمدي نژاد از ديگر محورهاي مورد پرسش خبرنگاران بود. خبرنگار خبرگزاري فرانسه در اين باره به نظام پيچيده سياسي ايران اشاره كرد و در خصوص طرف مذاكره اصلي آمريكا در اين خصوص از احمدي نژاد سوال كرد. احمدي نژاد در پاسخ به اين سوال تصريح كرد: «اگر نظام ايران پيچيده نبود 100 دفعه به ما ضربه زده بودند اما اين نظام براي كساني كه در ايران در حال زندگي هستند يا تصميم مي گيرند، يكي از روان ترين سيستم هاست و رهبري براساس قانون و عرف ملت ايران در بالاترين جايگاه قرار دارند، دولت و قواي ديگر نيز جايگاه خود را دارند و كار و وظايف شان نيز مشخص است.»
وي در پاسخ به پرسشي مشابه در اين باره كه از سوي يكي ديگر از خبرنگاران مطرح شد، گفت: «هر دولتي كه در آمريكا سر كار بيايد، بايد دو تغيير اساسي را اعمال كند؛ اول اينكه دخالت هاي آمريكا را در نقاط مختلف جهان پايان دهد زيرا اين دخالت ها ريشه تمامي تبعيضات است و بايد به مرزهاي آمريكا محدود شوند.»
وي افزود : «تغيير دوم كه ضروري است، تغيير رويكرد نسبت به ايران است. آمريكا از سال 1332 در مقابل ايران ايستاده است و اگر مي خواهد شرايط و جايگاه خود را تغيير دهد، بايد اين رويكردهاي خصمانه را تغيير دهد. اگرچه ملت ما آسيب هاي زيادي ديده است اما هم اكنون سرعت و پيشرفت مطلوبي دارد. اگر تغييرات واقعي و اساسي باشند، ملت ها از آنها استقبال مي كنند اما اگر مانند گذشته باشند آنها را رد مي كنند.»
برنامه پنجم را تا خردادماه آماده مي كنيم
احمدي نژاد در پاسخ به پرسشي درباره آخرين وضعيت تدوين برنامه پنجم توسعه گفت: «ما همه تلاشمان را داريم انجام مي دهيم كه تا خرداد آينده برنامه را آماده كنيم تا مجلس فرصت كافي براي بررسي دقيق قانون برنامه داشته باشد و بتوانيم برنامه را تدوين كنيم و براي اين كار داريم از ظرفيت هاي كارشناسي و علمي كشور استفاده مي كنيم.»
اطلاعات نهايي بودجه يكشنبه اعلام مي شود
در ادامه اين نشست خبري خبرنگار شبكه خبر از زمان ارائه نهايي بودجه 1388 پرسيد. احمدي نژاد در اين باره گفت: ««بودجه مراحل نهايي تدوين را مي گذراند و اجازه دهيد يكشنبه آينده كه بودجه كامل مي شود اطلاعاتش منتشر شود.»
وي خاطرنشان كرد: «درست است كه نوسانات قيمت نفت موثر است، ما تجربه داريم كه در گذشته با قيمت هاي خيلي پايين نيز كشور اداره شده و خوشبختانه با ذخاير قابل توجهي كه در كشور داريم و با پيش بيني هايي كه از گذشته شده، ما مشكلي نداريم.»
وي با بيان اينكه برنامه هاي اقتصادي و توسعه زيرساخت ها و تامين اجتماعي و اصلاحات اجتماعي ادامه پيدا خواهد كرد، اظهار كرد: «بايد توجه كرد كه بودجه ما يك بودجه برنامه اي است كه براي كشور يك برنامه پنج ساله تدوين و براي هرسال اهدافي معين شده و دولت، مقداري اهداف را شفاف تر كرده و اولويت بندي ها و سازوكارهاي تحقق اهداف را اصلاح و ابتكارات جديدي اضافه كرده است.»
رئيس جمهوري در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه مدتي است راجع به فعاليت هاي ايران كمتر صحبت مي شود و به نظر مي رسد غرب چندان پيگير نيست، آيا اين نشانه اي از عقب نشيني غرب است و در مورد به كار افتادن نيروگاه بوشهر نيز توضيح دهيد، پاسخ داد: «نيروگاه بوشهر مسير خود را طي مي كند و آنطور كه پيمانكاران برنامه دادند، سال آينده برنامه هاي آن پيش مي رود، الان نسبتاً دارد خوب پيش مي رود.» احمدي نژاد توضيح داد: «من اين واژه هاي عقب نشيني و پيشرفت را نمي پسندم اشتباهي اتفاق افتاد كه در برابر حق ملت ايران موضع گيري شد. اگر عده اي به اين نتيجه برسند كه اطلاعات غلطي به آنها رسيده، اسمش را پذيرش حقيقت و واقعيت مي نامم و آن را از نشانه هاي كمال انسان ها و پيشرفته بودن دولت ها مي دانم.»
وي افزود: «موضوع هسته اي موضوع كهنه اي است و ظرفيت ندارد كه عده اي بخواهند به بهانه آن شرايط جهان را تغيير دهند. اگر كساني بخواهند اشتباهات گذشته را تكرار كنند، دستاوردي ندارد. ما كشوري عضو آژانس هستيم و از حقوق قانوني خود كه طبق مقررات آژانس از آن برخورداريم، استفاده مي كنيم و بيش از حقمان را نمي خواهيم و نظارت ها در اين زمينه به طور مرتب انجام مي شود.»
رئيس جمهوري در بخش ديگري از پاسخ هاي خود در اين كنفرانس خبري خطاب به مناديان تشكيل دولت وحدت ملي در ايران تصريح كرد: «عجله نكنيد چون انتخابات نزديك است.»
احمدي نژاد در اين باره افزود: «عليه اين دولت آمار و حرف هاي دروغ منتشر مي كنند و دولت هم تحمل مي كند و شكايت نمي كند.»
رئيس جمهوري تاكيد كرد: «قانون اساسي حاكم است. همه اركان كشور با راي مردم انتخاب مي شوند و آنهايي هم كه اينگونه حرف ها را مي زنند عجله نكنند، بالاخره انتخابات نزديك است و هر چيزي كه مردم انتخاب كردند همه بايد گردن نهند. قوانين ما بسيار روشن است و همه امور ما به انتخاب مردم برمي گردد و بالاخره هر كس شعاري را براي خود در فضاي سياسي انتخاب مي كند و به نظر من اين اظهارنظرها خيلي در معادلات مردم اثر ندارند.»
هدف لايحه هدفمند كردن يارانه ها كنترل تورم است
احمدي نژاد در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه براساس ماده 13 لايحه هدفمند كردن يارانه ها افزايش حقوق كارمندان متوقف مي شود، آيا اين ماده كارگران را كه از طبقه كم درآمد جامعه هستند، شامل مي شود، گفت: اين مساله به معناي آن نيست كه افزايش حقوقي در كار نخواهد بود. يكي از اهداف اصلي لايحه هدفمند كردن يارانه ها كنترل تورم است تا جلوي افزايش پايه پولي را بگيرد و آن را صفر كند. متاسفانه اين بار سنگيني است كه به طور مستمر به دوش طبقات كم درآمد اضافه مي شود كه اين بار را بايد برداريم.»
وي ادامه داد: «اين مساله به معناي آن نيست كه افزايش حقوقي نخواهيم داشت چون تورم مهار خواهد شد، متناسب با تورم افزايش معنا ندارد. ما افزايش هاي عادي سالانه را در بخش كارمندي كه بين سه تا پنج درصد است، داريم كه اين به غير از بحث تورم است بنابراين قوانين هر بخش به جاي خود جاري خواهد بود.»
احمدي نژاد درباره سهميه بندي بنزين در سال آينده نيز گفت: «اگر لايحه هدفمند كردن يارانه ها آنگونه كه دولت طراحي كرده به تصويب مجلس برسد، طبيعي است كه ديگر سهميه بندي بنزين مفهومي نخواهد داشت اما زمان دقيق اجراي آن منوط به تصويب لايحه است تا ما ببينيم چقدر مقدمات لازم است تا براساس پيش بيني هاي مان مردم را در جريان بگذاريم.»
دولت 6درصد كوچك تر شده است
احمدي نژاد در خصوص تحقق كوچك سازي دولت در دوره رياست جمهوري اش توضيح داد:« كوچك سازي دولت به كاهش مسووليت ها و وظايف دولت بازمي گردد و در همان قوانيني كه دولت موظف به كوچك سازي شده است، در همان قوانين مسووليت ها و وظايفش افزايش پيدا كرده است و قاعدتاً وقتي مسووليت ها و وظايف افزايش پيدا مي كند، معناي آن گسترش دولت است اما با اين حال تا امروز دولت شش درصد حجم خود را كاهش داده است.»
رئيس جمهور ادامه داد: «تقريباً همه نهادهاي اقتصادي وابسته به دولت كه در قانون سياست هاي اصل 44 مجاز به واگذاري آنها هستيم در صف واگذاري هستند و اين شش درصد كوچك سازي مربوط به كارمندان رسمي دولت است و در بخش اقتصادي اين رقم به بيش از 60درصد مي رسد، به طوري كه كاركنان و وابستگي ها از دولت در حال انقطاع است و اين بدان معنا نيست كه 60 درصد از سهم دولت به طور كلي فروخته شده است بلكه ممكن است اين سهم كمتر از 60 درصد فروخته شده باشد و در برخي جاها دولت 20تا30 درصد سهم داشته باشد اما كارمندان ديگر كارمندان دولت محسوب نمي شود.»
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]