واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: توضيح «سازمان بورس» در خصوص يادداشت «دنياي اقتصاد»
پيرو يادداشت منتشره در صفحه بورس روزنامه دنياي اقتصاد در تاريخ 21ديماه 87، با عنوان «نقدي بر حمايت سازمان بورس از مخابرات» مطالب زير جهت اطلاعرساني و تنوير افكار عمومي از سوي سازمان بورس و اوراق بهادار ارسال شده است:
«در يادداشت مذكور به صورت يكجانبه مطالبي مطرح شده و شائبههايي را به وجود آورده كه ذكر مطالبي براي روشن شدن افكار عمومي ضروري است. رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در پاسخ به سوال خبرنگار يكي از خبرگزاريها مبني بر اينكه «آيا پس از باز شدن نماد شركت مخابرات ايران به واسطه تقسيم سود آن، قيمت سهام اين شركت در بورس كاهش مييابد؟» اظهار داشت: «تقسيم سود قبل از بستهشدن نماد اين شركت انجام شده است.» دكتر صالحآبادي در اين گفتوگو اعلام كرد: دولت پيش از بستهشدن نماد شركت مخابرات، سهم خود را از اين شركت برداشت كرده و هماكنون تنها سود سهام مردم نزد اين شركت باقي مانده كه رقم آن نيز ناچيز است و تاثير چنداني بر قيمت هر سهم اين شركت پس از بازگشايي ندارد.
در خصوص تفاوت ريسك شركت مخابرات نسبت به ساير شركتها بايد به اين نكته توجه داشت كه به رغم بحرانهاي جهاني، حقوق كارمندان و مستخدمين در ايران كاهش نيافته است و از طرفي با توجه به نياز واقعي مردم به مكالمات تلفني و موبايل تاثير بحران مالي بر اين شركت بيتاثير است.
از سوي ديگر براساس برنامههاي اعلامي، شركت مخابرات در آينده نزديك خدمات جديدي را به مردم ارائه خواهد كرد كه اين امر تحليل رييس سازمان بورس و اوراق بهادار مبني بر كاهش ريسك مخابرات نسبت به ساير شركتها را تاييد ميكند. اما به معناي حمايت سازمان از سهم يك شركت خاص نبوده و نيست. چرا كه گفتوگوي صورت گرفته تنها در خصوص سهم مخابرات انجام شده و سخني از ساير شركتهاي بورسي به ميان نيامده است. با توجه به موارد فوق مشخص ميشود كه اظهارات رييس سازمان بورس و اوراق بهادار جانبداري از اين شركت خاص نبوده و صرفا پاسخگويي به سوالات خبرنگار محترم يكي از رسانهها در خصوص شرايط سهام مخابرات بوده است. بدون شك اين امر به منزله حمايت سازمان بورس و اوراق بهادار از يك شركت خاص نيست، و اين سازمان همواره بر بيطرفي خود تاكيد داشته و معتقد است كه سهامداران بايد باتوجه به تحليلهاي خود در بازار سرمايه اقدام به خريد و فروش سهام كنند. انتظار ميرود علاوه بر درج اين جوابيه در آن روزنامه، از انتشار چنين مطالبي كه موجب افتراق ميان شركتها يا ايجاد شائبه در ميان سهامداران و فعالان بازار سرمايه ميشود، خودداري فرماييد. در پايان ضمن تاكيد بر نقش موثر روزنامه وزين دنياي اقتصاد در بازار سرمايه، از اطلاعرساني به موقع، ارائه تحليلها و گزارشهاي كارشناسانه و زحمات بيشائبه فعالان اين جريده محترم قدرداني ميشود.»
براي قضاوت در توضيح «سازمان»، گفتوگوي منتشره با رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در خبرگزاري ايسنا، عينا ارائه ميشود: «در اولين مجمع سالانه شركت مخابرات كه در 28 آبان ماه برگزار شد به ازاي هر سهم 13 تومان سود سالانه به طور مشروط تقسيم شد و مقرر شد توزيع سود40 درصدي به دولت توسط استفساريه صورت گيرد.
دكتر علي صالح آبادي، رييس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگو با ايسنا، در مورد آخرين وضعيت بازگشايي نماد مخابرات گفت: براساس قانون بودجه 87 و تقسيم سود، مقرر شد سود عليالحسابي كه دولت از اين سهم برميداشته، به نسبت سهم سود خود باشد بنابراين دولت تا پايان سال سود ديگري از اين سهم بر نميدارد.
وي افزود: در واقع چون دولت تاكنون سهم خود را از سود برداشته، از اين به بعد برداشت نميكند بلكه بخش خصوصي از سهم دولت بر ميدارد كه اين همان استفساريه دولت است كه اگر تصويب شود، نماد مخابرات بازگشايي خواهد شد.
وي با بيان اينكه شركت مخابرات 15 درصد بورس را شامل ميشود، تاكيد كرد: اثرات اقتصاد جهاني بر شركت مخابرات بيتاثير است و با ساير شركتها تفاوت ذاتي دارد به دليل اينكه مخابرات با مكالمهاي كه افراد انجام ميدهند پول خود را بر ميدارد بنابراين اين امر ارتباطي به كاهش قيمت فلزات ندارد و قاعدتا مخابرات نبايد تحت تاثير جو رواني قرار گيرد.
صالح آبادي سود شركت مخابرات را مورد توجه قرار داد و عنوان كرد: سودي كه شركت مخابرات تقسيم كرده به دليل اينكه اين سود در طول زمان از مجموع قيمت سهام كسر شده و دولت هر ماه سود خود را عليالحساب برداشت ميكرد كه طبق استفساريه قرار نيست سود جديدي برداشت كند، بنابراين دليل منطقي براي كاهش قيمت سهم نيست.
صالح آبادي اظهار اميدواري كرد كه استفساريه دولت در هفته آينده به تصويب رسيده و نماد آن بازگشايي شود. وي اعلام كرد: قرار بر اين شده است كه پيش از اينكه نماد شركت مخابرات بازگشايي شود، آخرين اطلاعات و وضعيت شركت توسط مديرعامل به سهامداران اعلام شود. به گزارش ايسنا، چنانچه 70 درصد مالكيت دولت در مخابرات محاسبه شود، دولت هر ماه 19 تومان از سود هر سهم مخابرات را برداشت ميكند ولي بر اساس استفساريه مقرر شده است كه دولت سودي را از مخابرات برداشت نكند تا به همه سهامداران سود 13 توماني سالانه پرداخت شود.
صالح آبادي در ادامه از احتمال عرضه بلوكي سهام مخابرات تا پايان سال خبر داد و افزود: در حال حاضر بازاريابي بين مسوولان در حال انجام است و توسط شركت تامين سرمايه با خريداران داخلي و خارجي مذاكراتي صورت گرفته است، بنابراين احتمال عرضه بلوكي آن تا پايان وجود دارد.»
توضيح دنياي اقتصاد
1 - همانگونه كه ملاحظه ميشود درگفتوگوي ايسنا هيچگونه سوالي از رييس سازمان بورس در خصوص كاهش قيمت سهام شركت مخابرات نشده است.
2 - در يادداشت دنياي اقتصاد مطلبي در رابطه با اظهارنظر رييس سازمان بورس در خصوص دلايل توقف مخابرات عنوان نشده؛ چرا كه رييس سازمان به واسطه جايگاه خود ميتواند در اين مورد اظهارنظر و اطلاعرساني كند، اما يادداشت دنياي اقتصاد عمدتا حول صحبتهاي رييس سازمان در مورد ارزندگي سهام مخابرات، مقايسه آن با ساير شركتها و عدم تاثيرپذيري مخابرات از بحران جهاني نوشته شده بود.
مطلبي كه به نظر نگارنده بار ديگر در جوابيه سازمان بورس و اوراق بهادار تكرار شده است. به عنوان مثال به تفاوت ريسك مخابرات با ساير شركتها توجه شود.
3 - سازمان در پاراگراف پاياني توضيح خود به اين نكته اشاره كرده كه انتشار چنين مطالبي موجب افتراق ميان شركتها يا ايجاد شائبه در ميان سهامداران و فعالان بازار ميشود.
در حالي كه گفتوگوي رييس سازمان با خبرگزاري رسمي ايسنا انجام گرفته و دنياي اقتصاد تنها تحليلي بر بخشهايي از اين گفتوگو انجام داده است. حال بايد پرسيد اگر سهامداري به استناد گفتههاي رييس سازمان بورس، سهام مخابرات را خريداري كرده و متحمل زيان شود، چه كسي پاسخگو است؟
به هر روي قضاوت در اين خصوص به خوانندگان و سهامداران محترم روزنامه واگذار ميشود.
شنبه 28 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]