واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: بوي تعفن و موش هاي بزرگ در يك محله مشهد
اشاره
گزارش هاي محله هميشه مورد توجه شهروندان است.
بسياري از مردم از طريق گزارش هاي محله، حرف دل خود را با مسئولان امر در ميان مي گذارند و اميدوارند مشكلات آنان در زمينه هاي مختلف رفع شود.
در گزارش محله به سراغ مردم محله هاي مختلف مي رويم و در كنار آن پاي صحبت مسئولان امر نيز خواهيم نشست.
اما نكته اي كه پي گير آن خواهيم بود، مربوط به قول ها و وعده هايي است كه مسئولان مي دهند.
پس از درج هر گزارش محله و با گذشت مدت زماني مشخص دوباره به سراغ مسئولان امر خواهيم رفت تا نتايج خدمات منعكس شود.
با ورود به محله؛ پدري ۳۵ ساله كه از اوضاع محله گلايه دارد به سمت ما آمده، مي گويد: تابستان گذشته پسر ۹ ساله ام داخل اين كال افتاد. بعد از چند روز، زخمي روي صورتش پيدا شد. به خاطر آلودگي هاي زيادي كه آب هاي اين كال دارد، پسرم سالك گرفت. بعد از كلي هزينه، درمان نشد و اثر زخم روي صورتش به جا ماند. بچه ها مسخره اش مي كنند و در مدرسه به سالكي معروف شده است.
نگاهي به محله شان مي كنم، پلاك هاي شهرداري و شركت آب و فاضلاب بر سر در بسياري از خانه هاي اين منطقه نصب شده، اما اين پلاك ها هنوز نتوانسته اند بسياري از مشكلات آن ها را حل كنند!
در بولوار طبرسي دوم، انتهاي طبرسي ۱۴ تا ۳۰ و تا آخر بولوار، مردم با كال عباس آباد همزيستي مي كنند.
بوي تعفن
يكي از ساكنان كه منزلش با كال ۳ متر فاصله دارد، به لجن و لاي كال اشاره مي كند و مي گويد: بوي تعفن تمام فضاي محله را فرا گرفته و آسايش ما سلب شده است. وي مي گويد: حدود ۲۰۰ خانوار در اطرف اين كال زندگي مي كنند و ما حاضريم بخشي از هزينه هاي سامان دهي كال را پرداخت كنيم تا از حالت روباز خارج شود.
وي ادامه مي دهد: شهرداري به جاي اين كه كال را كوچك تر كند به وسيله لودر كال را بزرگ تر و عميق تر كرده است و متاسفانه به دليل نبود نور كافي، شرايط نامناسب و خطرناكي به وجود آمده است.
يكي ديگر از ساكنان طبرسي ۲۸ مي گويد: ۶ سال است اين جا زندگي مي كنم و مسئولان شهرداري بارها براي بازديد آمده اند و حتي خودم شاهد بودم كه آن ها نتوانستند بوي تعفن كال را تحمل كنند. تا به حال اين بازديدها به نتيجه اي نرسيده است و اهالي ساكن در منطقه نامه هاي زيادي به شهرداري و ديگر ادارات ارسال كرده اند. يكي ديگر از ساكنان طبرسي ۲۶ نيز به وضعيت بهداشت اعتراض مي كند و مي گويد: به خاطر نزديك بودن خانه ها به كال، موش هاي بزرگي داخل خانه ها مي آيد و هيچ راهي براي جلوگيري از ورود موش ها به خانه ها نيست. وي مي گويد: موش ها به حدي بزرگ هستند كه گربه ها هم نمي توانند آن ها را طعمه قرار دهند!
يكي ديگر از ساكنان در اين رابطه مي گويد: چندي پيش يكي از همين موش ها داخل خانه من شد و بعد از اين كه نتوانستيم او را از بين ببريم، به آتش نشاني خبر داديم و آن ها هم گفتند: براي اين كار نمي توانيم بياييم.
يكي از ساكنان حاشيه كال عباس آباد كه به عنوان نماينده محله، مكاتباتي با مسئولان مربوط انجام داده مي گويد: به دليل كوچك بودن خانه ها، نمي توان چاه هاي جذبي حفر كرد و برخي به خاطر هزينه نكردن براي تخليه فاضلاب، پساب منازلشان را به داخل اين كال رها مي كنند، خودتان تصور كنيد اين كال غير از بوي تعفني كه دارد، چه آلودگي هايي به همراه خواهد داشت!
نخاله هاي ساختماني
وي در پاسخ به سوال خبرنگار خراسان در مورد نخاله هاي ساختماني ريخته شده در قسمت هاي مختلف كال مي گويد: اگر متخلفان را مشاهده كنيم قطعا نمي گذاريم نخاله هاي ساختماني را تخليه كنند. هر چند به خاطر همين مسئله بارها درگيري هايي هم پيش آمده است و شب ها كه رفت و آمد اهالي كمتر است، عده اي اقدام به تخليه نخاله هاي ساختماني مي كنند. ما ساكنان نيز نمي توانيم مدام براي اين مسائل با افراد درگير شويم.
به همراه چند نفر از ساكنان به قسمت هاي ديگر كال مي رويم، موش هاي بزرگي اطراف كال از اين طرف به آن طرف مي روند و ظاهرا اين شرايط فقط مناسب حال آن هاست!
يكي ديگر از ساكنان مي گويد: سوال من از مسئولان اين است كه آيا به عنوان يك انسان، حق زندگي در محيطي سالم را نداريم ؟ شهرونداني كه عوارض شهرداري پرداخت مي كنند، آيا حق ندارند از خدمات شهري بهره مند باشند؟
وي اضافه مي كند: ما هم حق داريم فضاي سبز مناسب، شهربازي و وسايل ورزشي داشته باشيم اما مي دانيم آن ها براي ما محقق نمي شود، حداقل انتظار داريم به وضعيت كال عباس آباد كه سلامت مردم را در اين منطقه به خطر انداخته رسيدگي كنند.
يكي از خانم هاي ساكن در طبرسي ۳۰ به ديوارهاي خانه ها كه اثر آب روي آن ها به جا مانده اشاره مي كند و مي گويد: مصيبت ما زماني شروع مي شود كه باران مي بارد و آب كال بالا مي آيد طوري كه آب از در حياط ها داخل منازل مي شود و واقعا نمي دانيم چه كنيم و به كجا بگوييم كه به داد دل ما برسند. يكي ديگر از اهالي بولوار طبرسي دوم با اشاره به اين كه پي گيري هاي متعددي انجام داده و حتي به دنبال حضور رئيس جمهور در اين منطقه، نامه هايي به احمدي نژاد نوشته است، مي گويد: هر وقت به صورت جمعي به شهرداري براي پي گيري و حل اين مشكل مراجعه مي كنيم به نتيجه اي نمي رسيم.
اظهارات شهردار منطقه ۳
شهردار منطقه ۳ نيز در گفت و گو با خراسان به سفر ۱۰ ماه پيش رئيس جمهور به مشهد و بازديد وي از اين منطقه اشاره مي كند و مي گويد: منتظر هستيم اعتبار تخصيص داده شده به اين منطقه در اختيارمان قرار بگيرد تا عمليات اجرايي طرح بازسازي و آسفالت معابر و بهبود وضعيت مسيل عباس آباد و اطراف آن را آغاز كنيم.
طاهري پور با اشاره به اين كه كال عباس آباد از قديم مسيل بوده و به همين منظور طراحي شده است، گفت: منشاء مشكلات، آلودگي ها و بوي تعفن موجود در اين كال و اطراف آن، رعايت نكردن اصول خانه سازي و غير قانوني ساختن منازل است. او تصريح كرد: فاضلاب موجود در كال از داخل خانه ها وارد كال مي شود و زماني كه باران و سيلي هم در كار نيست، باز هم فاضلاب در مسيل عباس آباد جاري است.
وي به مشخصه هاي مسيل اشاره مي كند و مي گويد: در همه جاي دنيا مسيل ها روباز هستند و در اين رابطه ما هيچ كاري نمي توانيم انجام دهيم. طاهري پور مي گويد: ما وظيفه داريم مسيل ها را اداره كنيم و بارها لاي روبي آن انجام شده تا آب ها، موقع باران داخل خانه هاي مردم نشود اما اين كه مردم فاضلاب را در كال رها مي كنند، مشكلي است كه خود آن ها بايد حل كنند.
شهردار منطقه ۳ به مكاتباتش با شركت آب و فاضلاب مشهد اشاره مي كند و مي گويد: از آن ها خواسته ايم اگر امكان دارد طرح كانال فاضلاب بولوار طبرسي را در اولويت قرار دهند تا اين مشكل رفع شود. وي حركت به سمت ارتقاي كيفيت و ارائه خدمات مطلوب را منوط به سند دار شدن منازل و املاك منطقه مي داند و در اين رابطه به خراسان مي گويد: شهردار مشهد به شدت پي گير اين موضوع است ليكن بايد بپذيريم شهرداري يك جزء از سيستم است چرا كه صدور سند به اداره ثبت و مقوله مالكيت به قوه قضاييه مربوط است. ما در شهرداري پيش قدم شده ايم و جلسات خوبي با آن ها تشكيل شده اما نكته مهم ابلاغ طرح تفصيلي از سوي مسكن و شهرسازي است كه توسعه شهر و ساخت و سازها را طراحي مي كند و هر جايي نمي توان ساخت و ساز كرد و بحث تغيير كاربري ها همچنان مطرح است و به نتيجه هاي قطعي نرسيده است.وي تصريح مي كند: با فرهنگ سازي مي بايست نگاه ساكنان را تغيير داد طوري كه مسيل، محل ورود فاضلاب نيست و اگر اين تغيير نگاه در انديشه ساكنان اطراف كال عباس آباد نهادينه شود، بسياري از مشكلات رفع خواهد شد.
كانال در اولويت است
معاون فني توسعه فاضلاب شركت آب و فاضلاب مشهد نيز در پاسخ به سوال خراسان درباره اولويت قرار دادن طرح كانال فاضلاب بولوار طبرسي (عباس آباد) مي گويد: خوشبختانه شوراي اسلامي شهر مشهد در سال جاري طرحي را به تصويب رسانده كه از محل آن، هزينه هاي عمران آب و فاضلاب در مناطق محروم مشهد تامين شده است. سيد حسن شاه عالمي مي گويد: با وجود آن كه طرح جامع تفصيلي شهرسازي اين منطقه از سوي شهرداري در اختيار ما گذاشته نشده، اما با توجه به وضعيت موجود بولوار طبرسي دوم احداث كانال فاضلاب طراحي شده است و در نيمه دوم سال ۱۳۸۸ عمليات اجرايي آن آغاز مي شود.
جمعه 27 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 183]