واضح آرشیو وب فارسی:فارس: آيتالله هاشمي شاهرودي:شوراها نبايد به تشكيلات حاكميتي تبديل شوند
خبرگزاري فارس: رئيس قوه قضاييه با تاكيد بر بهرهگيري ظرفيتهاي بالاي مردم در اداره كشور اظهار داشت: نبايد جايگاه شوراها تبديل به تشكيلات حاكميتي شده و شكل اجرايي و قضايي به خود بگيرند چراكه اين نگاه موجب فاصله ميان شوراها و مردم ميشود.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، آيتالله هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه در اختتاميه نشست همانديشي شوراها و مديريت محلي در افق چشمانداز كه صبح امروز پنجشنبه در محل مجلس قديم شوراي اسلامي برگزار شد، گفت: اصل شوراها برخاسته از فقه و ميراث ارزشمند اسلامي است و فرهنگ غني اسلام بحث مشاركت مردم را در امور خود يكي از اصول مهم و اساسي قرار داده و سيره پيامبر اكرم (ص) و اميرالمومنين (ع) در دوران مديريت و حكومت بهترين گواه بر اين مساله است.
وي افزود: دستگاه قضايي كشور با بهرهگيري موفق كار شورايي در غالب شوراهاي حل اختلاف تجربه خوبي از مشاركت دادن مردم در هدايت امور قضايي به دست آورده به طوريكه هم اكنون در غالب 23 هزار شوراي حل اختلاف در سراسر كشور بيش از يك صد هزار نفر مشغول فعاليت هستند و اين در حالي است كه شمار قضات كشور از 8 هزار نفر تجاوز نميكنند.
شاهرودي افزود: قاعده اصلي و اسلامي اين است كه هر چه ميشود با دست خود مردم حل شود، حل شود و اخيرا برخي كشورها به دنبال اجراي اصولي هستند كه كليه محاكم خود را به صورت شورايي اداره كنند كه محاكم متشكل از 12 عضو از اقشار مختلف مردم با سه قاضي است.
وي ادامه داد: به دنبال اكتفاي به اين اصل با حصول به حضور قاضي در راي اكثريت هستيم، كه مقدمات آن در دست بررسي است.
رئيس دستگاه قضايي كشور با بيان اينكه بهداشت حقوقي و سلامتي قضايي قبل از درمان در جامعه نياز اساسي به شمار ميرود، اظهار داشت: جامعهاي از نظر قضايي سالم است كه در آن دعاوي، جرم و تخلف كم است نه اينكه قاضي در آن زياد است و بررسي سريع صورت ميگيرد.
هاشمي شاهرودي عنوان كرد: طي 7 -8 سال آينده حدود 80 تا 90 درصد پروندهها در شوراي حل اختلاف حل ميشوند كه اين ناشي از تجربه موفق انجام كار شورايي در كشور است.
وي گفت: مشاركت دادن مردم احساس اطمينان را در جامعه به همراه دارد و همبستگي و وحدت و انسجام و آرامش جامعه در گرو واگذاري كارها در ابعاد متعدد به مردم است.
شاهرودي با تاكيد بر بهرهگيري ظرفيتهاي بالاي مردم در اداره كشور اظهار داشت: نبايد جايگاه شوراها تبديل به تشكيلات حاكميتي شده و شكل اجرايي و قضايي به خود بگيرند چراكه اين نگاه موجب فاصله ميان شوراها و مردم ميشود.
رئيس قوه قضائيه با بيان اينكه فلسفه شوراها بر مبناي مردمي بودن آنها قرار گرفته است، ادامه داد: شكل، مدل و ابعاد تحقق اين ايده در قالب قانون و سياستهاي نظام مشخص شده كه البته بايد در بعد حقوقي اصلاحاتي صورت گيرد.
شاهرودي گفت: بايد راهكارهاي اجرايي سياستهاي كلي تدوين شده با حمايت شوراها و نخبگان جامعه ابعاد عملي به خود بگيرد تا بتوان از ثمرات اين سياستها بهره كافي برد.
انتهاي پيام/
پنجشنبه 26 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]