واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: «مادر» و اصالت در سينماي ايران
علي نژاد - بعد از معرفي شغل جديد خاندان حاتمي ترغيب شديم، حال كه صفحه ما و اين شماره «سينما و تلويزيون» رنگ و بوي حاتمي و خصلت حرفه اي اش را گرفته است، يكي از برجسته ترين آثار كارنامه هنري اش را براي ديدن به شما معرفي كنيم؛ ستون واجب تر از نان شب و حكمتش را كه به خاطر داريد، اميدواريم قصور ما را در پرداختن به اين ستون بخشيده و همراه و همگام با ما در اين ستون باشيد.
فيلم سينمايي «مادر» يكي از برجسته ترين و كامل ترين آثار تصويري در تاريخ سينمايي ايران مي باشد، كه با روند موجود در سينما تكرارش غير ممكن و دست نيافتني خواهد بود.علي حاتمي در اين فيلم با ديدي باز و گسترده نسبت به روابط و وابستگي هاي خانوادگي در ايران به سراغ شخصيت ومهره اي شگفت انگيز به نام مادر رفته و به طرز شگفت آوري محوريت و وجود پر مهرش را به تصوير كشيده است.فيلم سينمايي «مادر» از آثار ماندگار و اصيل ايراني مي باشد كه ارزش واقعي سينماي ايران را نشان مي دهد.
فيلم نامه شيرين و منسجم آن، چنان جذب كننده و زيبا مي باشد كه جنبه ديالوگ سنگين و پر محتوايش را براي بيننده قابل حل مي كند، ديالوگ هاي پيچيده، دوست داشتني و اما سنگيني كه كوله باري از دانسته ها را همراه دارد.
«محمدعلي كشاورز»، «اكبر عبدي»، «امين تارخ»، «حميد جبلي»، «جمشيد هاشم پور»، «اكرم محمدي» و «فريما فرجامي» در اين فيلم سينمايي ايفاي نقش مي كنند.«محمدعلي كشاورز» شخصيتي مانند «شعبون استخوني» در هزاردستان دارد كه به زيبايي آن را ايفا كرده است.
شخصيت مردسالار خانواده هاي ايراني، كاراكتري با خصلت هاي چاله ميداني وكاملا حكم فرما، كسي كه در عين مهر و عاطفه اي كه دارد فقط به علت غرور بي جا مادرش را به آسايشگاه مي سپارد، (اگر بعد از توصيه ما به سراغ اين فيلم رفتيد، به بازي و ديالوگ هاي محمدعلي كشاورز حتما دقت كنيد.)
تعدد شخصيت ها يكي ديگر از دلايل جذابيت اين فيلم سينمايي است.
«اكبر عبدي» نقش پسر كوچك خانواده را بازي مي كند، كه بيمار و عقب مانده ذهني است.
عبدي در اين فيلم سينمايي يكي از جذاب ترين بازي هاي زندگي حرفه اي اش را انجام داده است.
«امين تارخ» در اين فيلم نماينده نسل فرهيخته و روشن فكر جامعه مي باشد كه طبع شعر و احساسات لطيفي دارد، شخصيتي رئوف و تحصيل كرده است.«جمشيد هاشم پور» نيز در نقش مردي جنوبي كه فرزند پنهاني خانواده است، بازي مي كند، هاشم پور در اين فيلم سينمايي ثابت كرد كه قابليت ها و توانايي هاي زيادي دارد اما كمتر عرصه مناسبي براي تجلي آن پيدا كرده است.
«اكرم محمدي» دختر كوچك خانواده است، كه آوردن مادر و نقشه جمع كردن خانواده كار او مي باشد، شخصيتي مهربان و دلسوز كه غم همه خانواده را به دوش مي كشد.
هيچ كس غير از «علي حاتمي» نمي توانست به اين زيبايي و تاثيرگذاري از اكرم محمدي بازي بگيرد.
«فريما فرجامي» نيز نقش دختر بزرگ خانواده را بازي مي كند كه روان پريش است.
صحنه تدارك مراسم عزاي مادر قبل از مرگ، با راهنمايي هاي مادر يكي از جذاب ترين و تاثيرگذارترين صحنه هاست.
دعوا، بحث، گفت وگو، غذا خوردن و... از مسائل كوچك و ريزبينانه اي است كه حاتمي با پرداختن به آن ها رسوم و آيين ايراني را به طور گسترده اي روايت كرده است.به تاريخ، دغدغه هميشگي حاتمي، نيز به طور گذرا در فيلم سينمايي «مادر» پرداخته شده است.علي حاتمي هميشه تاريخ را به شيرين ترين و ملموس ترين شكل ممكن روايت كرده است.
گذشته از مسائل حرفه اي و تكنيكي، فيلم سينمايي مادر داستان جذاب و دوست داشتني را روايت مي كند كه هر انساني را بسته به جايگاه و موقعيتش به فكر فرو مي برد.اميدواريم توصيه ما را جدي بگيريد، براي فرهيختگي روحتان اقدام كنيد، دست از نان شب بكشيد و غذاي روحتان را مهيا كنيد.
پنجشنبه 26 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]