واضح آرشیو وب فارسی:مهر: لاريجاني در نشست فوق العاده بينالمجالس كشورهاي اسلامي:مجالس اسلامي زمينه قانوني محاكمه مجرمين بينالمللي را در كشور خود فراهم آورند
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد بر محاكمه عوامل جنايات غزه به عنوان جنايتكاران جنگي، از پارلمانهاي كشورهاي اسلامي خواست تا با تدوين قانوني در مجالس خود زمينه محاكمه مجرمين بينالمللي را از طريق دادگاههاي داخلي خود فراهم كنند.
به گزارش خبرنگار اعزامي خانه ملت، مشروح سخنان دكتر "علي لاريجاني" در نشست فوق العاده اتحاديه مجالس كشورهاي اسلامي در خصوص تحولات نوار غزه در پي ميآيد:
آقاي رئيس.
رؤساي محترم مجالس.
رؤساي محترم هياتها.
السلام عليكم و رحمة الله و بركاته.
از رياست محترم مجلس ملي تركيه در برگزاري اين اجلاس و حسن استقبال تشكر مي نمايم. حضور تعداد كثيري از رؤساي مجالس كشورهاي اسلامي در كنار اعضاي كميته اجرايي و هياتهاي مختلف در اين اجلاس فوق العاده، نشانگر حساسيت نمايندگان امت اسلامي نسبت به وضعيت اسفبار مردم غزه و جنايات وحشيانه رژيم صهيونيستي است.
قريب به 20 روز از حوادث دردناك نوار غزه مي گذرد. در طول اين ايام اخبار اسفناكي از كشته شدن حدود هزار انسان بيگناه از جمله بيش از سيصد كودك و يكصد زن و مجروح شدن حدود پنج هزار نفر و تخريب زيربناها و همچنين خبرهايي از فقدان امكانات درماني و بهداشتي و همچنين برق و حداقل هاي مورد نياز جهت زندگي در غزه به گوش همه جهانيان رسيد.
علي رغم بالابودن ميزان سانسور خبري خصوصاً در روزهاي اول اما به دليل وسعت جنايات انجام شده، ديگر توان كتمان آن نبود. افكار عمومي جهاني در التهاب از اين خبرهاي دردناك بود كه به ناگاه در 48 ساعت گذشته با دو خبر عجيب مواجه شد. دو خبري كه به نوعي توجه جهانيان را به خود جلب كرد. خبر اول اين كه مهمترين مسئله رئيس جمهور آينده آمريكا مشكل انتخاب توله سگ براي دخترش ميباشد كه وقت زيادي از ايشان گرفته و به نظر ايشان از انتخاب وزير بازرگاني آمريكا مشكل تر است! و خبر دوم كه قدري جالبتر است اين كه ارزيابي رئيس جمهور فعلي آمريكا در آيينه از خودش موجب افتخار وي است. البته كه بوش در آيينه بايد به خودش افتخار كند. آيا به نظر شما ايجاد زندان گوانتانامو و شكنجههاي قرون وسطي عراق افتخار نيست؟ آيا جنايات در افغانستان براي رئيس جمهور آمريكا افتخار نيست كه جشن عروسي افغانها را با بمبارانهاي وسيع تبديل به عزا كردهاند؟ آيا جنايات اسرائيل در جنگ تابستان 2006 كه با بمبهاي حاوي اورانيوم ضعيف شده آمريكا بر سر مردم لبنان فرو ريخت افتخار نيست؟ آيا اعطاي هزار بمب ممنوعه آتشزا به رژيم صهيونيستي براي ريختن بر سر فلسطينيان مظلوم و سوزاندن كودكان و زنان بيگناه فلسطيني در غزه افتخار آميز نيست؟
اينكه در پيش روي جهانيان تابلويي با دو تصوير وجود دارد. يك تصوير كشته شدن اين تعداد از بيگناهان، كودكان و زنان و تخريب منازل و نسل كشي و جنايت، تصوير ديگر دغدغه انتخاب توله سگ و افتخار به خود در برابر آيينه و خود شيفتگي. و اتفاق تصوير دوم مربوط به مشرب نحلهاي است كه خود را متصدي حمايت از حقوق بشر و صيانت از صلح و امنيت جهاني مي داند. اين تصوير كساني است كه با چنگ اندازي به سازمان ها و مجامع بين المللي عملاً هويتي تاثير گذار مبتني بر منافع عمومي براي اين سازمان ها باقي نگذاشته و حيثيت مجامع بين المللي را در رويكردهاي انحصار طلبانه و خود خواهانه خويش به سخره گرفته اند. اين تصوير به خوبي نشان مي دهد كه امروز مفاهيم بلند بالايي چون حقوق بشر، دمكراسي، حمايت از كرامت انساني صرفا بازيچه اي جهت تسويه حساب قدرت هاي بزرگ با ملت هاي حق طلب و كشورهاي مستقل است و در منظر مدعيان حقوق بشر قرباني نمودن صدها انسان و مجروح و بي خانمان نمودن هزاران انسان در مقابل انتخاب سگ حتي اولويتي در حد يك تقبيح لفظي و كلامي هم ندارد.
رنج آورتر آن كه سازمان ملل متحد و شوراي امنيت كه اصلي ترين كار ويژه آن صيانت از صلح و امنيت جهاني است در اين حادثه بزرگ نيز آلت دست برخي قدرت هاي بزرگ شده يا سكوت نموده ويا به جاي اين كه ظالم را بر سر جاي خود بنشاند و جلوي زورگويي او را بگيرد از مظلوم مي خواهد كه ابتدايي ترين حق دفاع از خود صرف نظر كند و شوراي امنيت با اين كار به متجاوز جايزه جنايت مي دهد. آيا ملت فلسطين مثل بقيه انسانها حق سكني در سرزمين خود ندارند؟ آيا ملت فلسطين حق ندارند به روش دمكراتيك دولت خود را انتخاب كنند؟ آيا ملت فلسطين حق ندارند با امكانات اوليه از خود و سرزمين خود دفاع كنند.
با فاجعه غزه دو گونه ميتوان برخورد كرد: يكي يافتن ريشهها و قطع كردن آنها و دوم مهار پديده شوم و غير انساني اخير. طبعاً به دليل عمق اين جنايت و در راستاي رسيدن به راه حلهايي جهت مساعدت سريعتر به مردم بيپناه غزه در صدد نيستيم وقت خود و شما را در اين مجال
به ريشهها مصروف نماييم. اما بر اين نكته تاكيد ميكنم كه اين پديده زشت در اشغالگري و روحيه تجاوزگري رژيم صهيونيستي است. همانگونه كه تجاوز به غزه اولين تجاوز اين رژيم نيست، آخرين تجاوز آن هم نخواهد بود. كما اينكه هنوز سرزمين برخي كشورهاي مجاور در دستاندازي و يا در تصرف رژيم صهيونيستي است. لذا هر راه حلي براي پايان بخشيدن به بحران غزه بايد گوشه چشمي به ريشه اصلي اين مسئله نيز داشته باشد.
آقاي رييس!
همكاران محترم!
فجايع جانسوز غزه و سستي نهادهاي بينالمللي در جلوگيري و كنترل اين فجايع و ماجراجويي و تجاوزگري رژيم صهيونيستي هيچ عذر و بهانهاي را براي سستي و بيتفاوتي ما مسلمانان در مساعدت به مقاومت و امدادرساني به مردم مظلوم فلسطيني به عنوان بخشي از خانواده امت اسلامي باقي نميگذارد. البته مقاومت جانانه فلسطينيان شجاع در غزه بار ديگر اسطوره شكست ناپذيري رژيم صهيونيستي را درهم كوبيد. كما اينكه اين اتفاق در جنگ 33 روزه لبنان نيز كه هدف، حذف حزب الله بود، رخ داد و با مقاومت جاودانه ملت لبنان درهم شكسته شد.
آقاي رييس!
حادثه غمانگيز غزه بلاشك از مصاديق آشكار جنايت جنگي و جنايت عليه بشريت به شمار ميرود. لذا بايد كليه برنامهريزان و عاملان اين جنايتها به عنوان جنايتكاران جنگي و جانيان عليه صلح و بشريت و نسلكشي محاكمه و مجازات شوند. از دبيرخانه اتحاديه بينالمجالس اسلامي انتظار ميرود با همكاري ساير كشورها در ثبت وقايع اين جنايت اهتمام ورزد. برهمين اساس از پارلمانهاي كشورهاي اسلامي ميخواهم تا با تدوين قانوني در مجالس خود زمينه محاكمه مجرمين بينالمللي را از طريق دادگاههاي داخلي خود فراهم كنند. برخي از دولتهاي اسلامي با رژيم صهيونيستي داراي روابط سياسي، اقتصادي و تجاري هستند. در چنين شرايطي كه حتي برخي كشورهاي غيراسلامي روابط خود را با اين رژيم تعليق كردهاند، استمرار اين روابط از طرف كشورهاي اسلامي موجب تعجب است. پارلمانهاي اسلامي ميتوانند بر دولتها بر سر قطع روابط فشار آورند. از طرف ديگر متاسفانه تعداد معدودي از پارلمانهاي اسلامي نيز داراي گروههاي دوستي با رژيم صهيونيستي هستند و يكي از انتظارات امت اسلامي از اجلاسي همانند اجلاس استانبول اين است كه از اين پارلمانها بخوهند گروههاي دوستي با رژيم صهيونيستي را منحل اعلام نمايند.
مجمع عمومي بينالمجالس آسيايي پيگيري مصائب غزه را بر عهده تروئيكاي آسيايي قرار داد و اين اجلاس در دمشق تشكيل گرديد و بيانيههايي در جهت خاتمه بحران صادر نمود. حمايت از تلاش تروئيكاي آسيايي در اين نشست و تلاش در جهت اجراي آتشبس و عقبنشيني نيروهاي صهيونيستي و رفع محاصره و باز شدن گذرگاهها از اولويتهاي اين اجلاس است كه مناسب است با تصميم جمعي زمان مشخصي را براي تحقق آن ارائه نماييم تا زمينه كمك رساني به ملت مظلوم فلسطين فراهم گردد و متجاوز و همدستانش تنبيه گردند.
پيشنهاد ميشود هياتي از طرف اتحاديه بينالمجالس اسلامي متشكل از جمعي از نمايندگان مجالس كشورهاي عضوجهت همدردي با اين مردم مظلوم و نظارت بر چگونگي كمكرساني توسط كشورهاي اسلامي به نوار غزه سفر نمايند.
اميدوارم دبيرخانه اجلاس مدلي براي مشاركت همه كشورها در جهت كمكرساني و بازسازي غزه پيشنهاد كند تا هرچه سريعتر به فرياد ياالمسلمين عزيزانمان در غزه برسيم.
در پايان از همه روساي مجالس كشورهاي عضو دعوت مينمايم در كنفرانس دفاع از حقوق مردم فلسطين كه به زودي در تهران برگزار ميگردد، شركت فرمايند.
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]