واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه در آتش و خون رم متحد تل آويو در جنگ غزه
رم - دولت راستگراي سيلويو برلوسكوني همانند اغلب دولت هاي راستگراي عضو اتحاديه اروپا نظير فرانسه و آلمان درقبال دنياي اسلام و از آنچه كه مقابله با خطر بنياد گرايي اسلامي مي خوانند، موضعي مشترك و مشابه دارد و تاكنون نيز ابايي از اتخاذ چنين سياستي نداشته است.
برلوسكوني كه از متحدان وفادار و معتقد به سياست هاي ضد بنياد گرايي اسلامي كاخ سفيد و از حاميان جدي رژيم صهيونيستي است پس از بدست گرفتن قدرت در ايتاليا از اواخر فروردين ماه سال جاري تا كنون بارها از تل آويو و رهبران اسراييل در شرايط گوناگون خاصه از رهبران اورشليم در برابر جنبش مقاومت اسلامي فلسطين يا حماس آشكارا حمايت كرده است.
نخست وزير و رهبرحزب ائتلاف ملت آزادي ايتاليا درطول عمركوتاه و حدود هشت ماهه خود درمسند نخست وزيري به منظور اثبات همگرايي رم با واشنگتن بارها در فرصت هاي مختلف در راستاي سياست كاخ سفيد در زمينه مبارزه با خطر بنياد گرايي اسلامي با آنان همصدا شده است.
دولت كنوني ايتاليا كه بنابه اظهارات بسياري از كارشناسان و چهره هاي شاخص جناح موسوم به چپ گرايان ميانه به رهبري والتر ولترني، در انتخابات آوريل 2008 مجالس سنا و نمايندگان از لابي و حمايت هاي جدي صهيونيست ها و نيز جامعه متنفذ يهوديان در ايتاليا برخوردار بوده اكنون نيز به عنوان يكي از دولت هاي وامدار اروپايي در قبال جامعه يهود به شمار مي آيد كه در بحران غزه همواره جانب سياست هاي جنگ افروزانه اسراييل را نگه داشته است.
اظهارات صريح فرانكو فراتيني مسئول مستقيم دستگاه ديپلماسي و سياست خارجي ايتاليا درحمايت از اسراييل درقبال حماس وناديده گرفتن حقوق بيش ازيك ميليون انسان درغزه و نيز مردود شمردن انتخابات غزه و دولت قانوني و مردمي اسماعيل هنيه همگي ناظر براين است كه دولت ايتاليا به عنوان يك هم پيمان و متحد سياسي تل آويو دراين جنگ عمل مي كند.
وزيرخارجه ايتاليا بارها دراظهارات و بيانيه هاي رسمي خود مسئوليت اصلي آغاز جنگ و قتل وعام مردم بخصوص زنان و كودكان را متوجه جنبش مقاومت اسلامي فلسطين كرد و انگشت اتهام را درنقض آتش بس به سوي حماس نشانه گرفت.
دولت ايتاليا حتي دراين زمينه پا را فراتر گذاشته و موجوديت قانوني دولت غزه به رهبري اسماعيل هنيه را زير سوال برده و رسما در بيانيه هايي ازعدم مشروعيت حماس و دولت غزه سخن رانده و اعلام داشته كه دريك سرزمين نمي توان دو ملت و دو دولت (فلسطين حماس و فلسطين ابومازن) حاكميت داشته باشند.
ازنگاه دولتمردان ايتاليا تنها محمود عباس به عنوان نماينده قانوني مردم فلسطين قلمداد مي شود وبه همين علت با استقبال از طرح صلح مشترك حسني مبارك رييس جمهوري مصر و نيكلا ساركوزي رييس جمهوري فرانسه خواهان برپايي اجلاس سه جانبه با حضورمحمود عباس (ابومازن) رييس تشكيلات خودگردان، مقامات اسراييل و مقامات مصري براي برقراري آتش بس و صلح درفلسطين هستند.
البته درايتاليا نوع نگاه احزاب و جناح هاي مخالف دولت يا به اصطلاح چپ گرايان ميانه كه در گذشته قدرت را در اختيار داشتند با نگرش ومواضع دولتمردان كنوني نسبت به بحران غزه اختلاف نظرهايي وجود دارد كه عموما جناح مخالف، دولت برلوسكوني را در اتخاذ سياست هاي يكسويه و جانبدارانه از اسراييل مورد مذمت قرار مي دهد.
جناح چپ گرايان ميانه به رهبري والتر ولتروني برخلاف دولت ايتاليا كه حماس را برسميت نمي شناسد وحتي متهم مي كند كه حماس براي بقاي خود از زنان و كودكان سپر انساني دربرابر نظاميان اسراييل ساخته است، براين عقيده است كه بحران و جنگ غزه نتيجه شكست مذاكرات سال گذشته رهبران تشكيلات خودگردان فلسطين، اسراييل و ايالات متحده آمريكا در آناپوليس است كه برآيند اين نشست نسل كشي و جنگ غزه مي باشد.
جناح چپ گرايان درعين حال براين باورند كه جنگ با حماس نه تنها پيروزي درپي نخواهد داشت بلكه باعث تقويت بنياد گرايان اسلامي و محبوبيت آنها درنزد افكارعمومي جهانيان خواهد شد كه در واقع از اين طريق به رشد و توسعه تروريسم كمك مي شود .
چپ گرايان برخلاف جناح حاكم بردولت ايتاليا كه مشروعيت جنبش مقاومت اسلامي فلسطين را به رسميت نمي شناسد معتقد است كه مردم غزه و حماس را بايد به عنوان يك تشكل مهم سياسي كه در دولت يكپارچه فلسطين نقش داشته باشد به رسميت شناخت.
بحران غزه علاوه براينكه كنش ها وعكس العمل هايي را در بين دولتمردان ايتاليا و جناح چپ گرايان خارج از قدرت به دنبال داشته درعين حال موجب تحريض افكارعمومي اين كشور و واكنش هايي مردمي در قالب راهپيمايي هاي اعتراض آميز شده است.
قاطبه مردم ايتاليا فارغ ازبازيها و بده و بستان هاي پشت پرده سياست دولتمردان و برنامه ريزان عرصه سياست خارجي كه تعامل ها و موضع گيري هاي سياسي را برپايه منافع ترسيم مي كنند طي روزهاي گذشته به صورت خودجوش و بعضا سازمان دهي شده از سوي احزاب و جناح هاي قدرتمند سياسي اعتراض خود را از جنگ غزه بويژه كشتار غيرنظاميان ابراز كرده اند.
شهروندان ايتاليا برغم اينكه براثرسانسور شديد خبري رسانه هاي ايتاليا ازميزان و حجم جنايات نظاميان اسراييلي در غزه آگاهي كافي ندارند اما درعين حال طي دوهفته گذشته اعتراض هاي خود را نسبت به كشتار انسان هاي بي دفاع اعلام كرده و از سازمان هاي بين المللي خواستند كه براي اجراي آتش بس فوري وارد عمل شوند.
اكثر رسانه هاي ديداري ، شنيداري و نوشتاري ايتاليا و نيز انجمن هاي مطبوعات اين كشور بر اثر اعمال نفوذ گسترده جامعه يهوديان همراه با سياست هاي اسراييل هستند و به طورهماهنگ سياست سانسور، تحريف و قلب واقعيت و نيز پرهيز از جريان آزاد اطلاعات رساني در مورد جنگ غزه را در پيش گرفتند.
اما دركنارمواضع افراطي دولتمردان ايتاليا درحمايت ازسياست هاي جنگ افروزانه اسراييل و مخالفت جناح چپ ميانه اين كشور از بكارگيري ابزار نظامي به عنوان تنها راه حل مناقشه، انديشه و ديدگاه سومي از سوي واتيكان و پاپ رهبر مذهبي كاتوليك هاي جهان ابراز شده كه آن تشويق و دعوت طرفين به خويشتن داري و پايان جنگ و خونريزي است.
رهبركاتوليك هاي جهان گرچه كشتار غيرنظاميان و جنگ و خون ريزي را در بيانيه ها و اظهارات رسمي خود محكوم كرده اما درعين حال حماس را هم عامل و محرك در جنگ مي داند و از حماس خواسته سلاح را به زمين بگذارند.
اروپام / 1064**1440
چهارشنبه 25 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]