واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: نمايندگيهاي «اچپي» تحريم ايران را تكذيب كردند
سرمايه - حامد شفيعي - اعلام خبر منع فروش محصولات «اچ پي» به ايران در رسانه هاي داخلي و خارجي موج جديدي ازقرارگرفتن روابط اقتصادي ايران-آمريكا را تحت لواي سياست به وجود آورد.
تيتر اخباري با عنوان «اچ پي» مانع فروش محصولات خود به ايران مي شود و همچنين پايان طلايي دوران «اچ پي» در ايران؛ فروش چاپگر هم ممنوع شد. بيانگر موجي از فشارهاي اقتصادي سياسي آمريكا بر محصولات كامپيوتري در ايران است كه مي توان تاثير قابل ملاحظه اي بر بازار محصولات اين برند معروف در ايران داشته باشد زيرا به گفته فعالان بازار براساس برآورد به دست آمده بيش از 70 درصد سهم بازار محصولات اداري ( چاپگر) در اختيار اين شركت آمريكايي است.
از طرفي با شرايط پيش آمده در مورد اين محصول و تحريم آن از سوي شركت آمريكايي بر نمايندگي خود در امارات، بازار ديگر محصولات آمريكايي مانند «اپل» و «دل» نيز تحت تاثير قرار گرفته و بنابراظهارات كارشناسان، بازار اين محصولات نيز دستخوش تغييرات و نوساناتي خواهد شد. اگرچه عده اي معتقدند كه انتشار چنين اخباري تنها در حد شايعه است اما درج بيانيه شركت «اچ پي» در خصوص جلوگيري از فروش محصولات خود در ايران به هر طريق ممكن در رسانه هاي معتبر جهان از جمله خبرگزاري «آسوشيتد پرس» حاكي از واقعيت ماجراست.
در عين حال به نظر مي رسد با وجود اعلام هاي رسمي از سوي مسوولان شركت «اچ پي» همچنان واردات محصولات اين شركت به ايران ادامه دارد.
تحريم چاپگر شايعه است
همانطور كه در رسانه ها نيز به آن پرداخته شد، به نظر مي رسد ماجرا از يك گزارش ساده به قلم يكي از نويسندگان نشريه «بوستون گلو ب» آغاز شده است. گزارشي كه تقريب دو هفته از نوشتن آن ميگذرد و اينك باعث شكل گيري چنين جرياني در كشور ما شده است. نويسنده اين گزارش با نگاهي نقادانه به فعاليت شركت آمريكايي «اچ پي» پرداخته و نوشته است با وجود تحريم هاي كاخ سفيد، فروش محصولات اين شركت به ايران هر ساله روبه افزايش است.
اين نشريه فعاليت اين شركت را نوعي «دور زدن» تحريم ها دانسته و براين عقيده است كه از طريق واسطه هاي موجود در كشور امارات اين شركت توانسته سهم قابل توجهي از بازار پرمصرف چاپگر و اسكنر در ايران را در اختيار بگيرد.
نوشتن چنين گزارشي مسوولان دولت آمريكا را بر آن داشته كه با تحت فشار قرار دادن مديران شركت «هيولد-پاكارد» ( HP ) آنان را وادار كرده كه هرگونه فروش مستقيم يا غيرمستقيم به ايران را متوقف كند از همين رو شركت «اچ پي» نيز در بيانيه اي كه توسط خبرگزاري آسوشيتد پرس منتشر شد بيان كرده است از اين پس كنترل بيشتري را بر توزيع كنندگان اعمال مي كند و مانع فرستادن محصولات خود به ايران مي شود و اين درحالي است كه اين شركت تا پيش از اين با وجود تحريم هاي آمريكا از فروش محصولات خود به ايران آگاه بوده است.
از طرفي شركت «ردينگتون» كه يكي از نمايندگي هاي منطقه اي «اچ پي» در امارات است در اظهارنظري اعلام داشته اين شركت محصولات مجاز را به مشتريان مجاز در مناطق مجاز و همسو با توصيههاي شركت «اچ پي» در زمينه سياستگذاري به فروش مي رساند. اخبار منتشر شده در خصوص منع ورود محصولات «اچ پي» به ايران از سوي اين شركت در حالي صورت مي گيرد كه نمايندگيهاي فروش اين شركت در ايران همچنان به كار خود ادامه و اقدام به واردات اين محصول به بازار مي كنند.
محمد فرجي مدير بازرگاني يكي از نمايندگي هاي «اچ پي» در ايران انتشار چنين خبري را يك شايعه بي اساس مي داند و در اين باره مي گويد: «در آخرين ارتباطي كه با دفتر «ردينگتون» داشتم سفارش خريد دادم ؛ بنابراين اگر اين خبر صحت داشته باشد بايد جلوي خريد من را بگيرند.»
به گفته وي چاپگر جزء كالاهاي تحريمي نبوده و اين امر فقط شامل نوت بوك، سرور و دستگاه هاي كارت شبكه و ديگر محصولات «اچ پي» مي شود اگر چه نوت بوك جزء محصولات تحريم شده
به حساب مي آيد اما بنابر اظهارات فرجي، باز هم روش هايي وجود دارد كه از طريق آنها مي توان به واردات نوت بوك اقدام كرد، كما اينكه در حال حاضر اين كار توسط شركت تحت فعاليت او و ديگر همكارانش در حال انجام است.
نكته ديگر در مورد واردات كالاهاي آمريكايي به ايران، حضور برندهاي معتبر ديگري مانند «دل» و «اپل» است كه توانسته جايگاه خوبي را در بازار ايران به دست آورد به نحوي كه نه تنها كاربران خانگي استفاده از اين برندها را بر ديگر برندهاي موجود در بازار ترجيح داده بلكه بسياري از نهادهاي دولتي مانند صداوسيما نيز از محصولات با مارك آمريكايي استفاده مي كنند كه اين امر براي محصولات «اچ پي» كه از گستردگي توزيع و استفاده بيشتري برخوردار بوده، صدق مي كند.
خدمات پس از فروش ادامه دارد
در حال حاضر سه شركت به عنوان شركت هاي توزيع كننده منطقه اي محصولات «اچ پي» وجود داشته كه اين شركت ها در ايران نيز دفاتر نمايندگي دارد، همچنين بر اساس اعلام منابع رسمي «اچ پي» هشت شركت نمايندگي مجاز فروش و يك شركت نيز به عنوان نمايندگي رسمي گارانتي و خدمات پس از فروش در ايران به فعاليت مشغول هستند.
بنابراين نخستين موردي كه در خصوص منع واردات اين محصول به ذهن مي رسد، خدمات پس از فروش آن است كه به گفته يكي از مسوولان نمايندگي گارانتي «اچ پي» در حدود يك ماه است كه خدماتي ارائه نمي شود. هرچند اين مسوول نمي خواست به بيان جزئيات بيشتر در اين زمينه بپردازد اما شواهد امر نشان مي دهد كه به دليل پاره اي مسائل پيش آمده ميان شركت ارائه خدمات «اچ پي» در دوبي و نمايندگي آن در ايران، از ارائه خدمات جلوگيري به عمل آمده است. شخص مسوول در اين نمايندگي خدمات از اعلام نام خود خودداري كرده و مي افزايد: «اين اقدام بدون هيچ گونه درخواست كتبي بوده است و شركت مستقر در امارات از آنها خواسته كه ديگر خدمات پس از فروش ارائه ندهد.» البته قرار است وظيفه ارائه خدمات پس از فروش را يكي ديگر از شركت هاي توزيع كننده منطقه اي محصولات «اچ پي» در ايران به عهده بگيرد تا همچنان روند فعاليت ارائه محصولات «اچ پي» در بازار ايران ادامه يابد.
بنابراظهارات فروشندگان ماشين هاي اداري، استقبال مردم از محصولات «اچ پي» در بازار به دليل گستردگي خدمات پس از فروش و كارايي آسان استفاده از آن است. اگر سري به ابتداي خيابان ايرانشهر، مركز فروش چاپگر بزنيد با انبوه فروش محصولات اين شركت آمريكايي روبه رو مي شويد كه هر روز با مدل هاي جديد شاهد افزايش سهم اين محصول در بازار مي شويم.
محمدي يكي از مغازه داران و فروشندگان محصولات «اچ پي» در خيابان ايرانشهر، معتقد است :«كيفيت محصولات آمريكايي بيشتر از ديگر محصولات مشابه است از طرفي قطعات اين محصول نسبت به ديگر موارد در دسترس تر بوده و به راحتي قابل تعمير است.» او مي گويد: «اگر چاپگر شما «اچ پي» باشد، چنانچه خراب شود، شما با مراجعه به هر مغازه اي مي توانيد از خدمات آن بهره مند شويد.» اين در حالي است كه با توجه به تحريم هاي آمريكا، به نظر مي رسد بازار خدمات اين محصول در مقابل رقباي ديگر خود كه از تحريم مصون و متعلق به كشورهاي آسياي شرقي بوده، گسترده تر است اما با اين حال
عدم اعتماد از آتيه اين محصول در كشور با توجه به شرايط پيش آمده نگراني هايي را براي كاربران به وجود مي آورد كه نمي توان چندان به آينده اين محصول در بازار ايران خوش بين بود.
---
نشريه «بوستون گلوب» در قسمتي ديگر از گزارش خود به ميزان سهم واردات محصولات «اچ پي» پرداخته و اعلام مي كند، دفاتر اين شركت در خاورميانه از رشد 50 درصدي سالانه ارسال محصول به ايران برخوردار است.
بر اساس آمار منتشر شده از سوي منابع مالي شركت هاي اماراتي محصولات آمريكايي، صادرات محصولات اين كشور به ايران در سال 2007 به حدود 145 ميليون دلار رسيده است. حتي گفته مي شود كه گمرك جمهوري اسلامي ايران نيز در گزارشي از افزايش 220 درصدي واردات محصولات آمريكايي در ايران در سال جاري خبر داده است و در اين ميان سهم محصولات كامپيوتري متعلق به شركت هاي معروف از جمله «اچ پي» بيشتر از ديگر محصولات است به نحوي كه تنها اين شركت توانسته بيش از
70 درصد از بازار مصرف چاپگر و پرينتر در ايران را در اختيار گرفته و سود سرشاري را نصيب خود و نمايندگي هاي اماراتي آن كند.
براساس اين گزارش با توجه به پيگيري هاي به عمل آمده براي صحت اخبار منتشر شده در خصوص تحريم شركت «اچ پي» براي فروش محصولات خود به ايران و همچنين منع واردات اين محصول از طريق شركت «ردينگتون» امارات، نمايندگي اين شركت در ايران كه با همان نام ردينگتون فعاليت مي كند، چنين موردي را شايعه دانست البته روز شنبه به دليل تعطيلات هفتگي در ديگر كشورها و تعطيلي چند روز اخير در ماه محرم در ايران دفتر نمايندگي در ايران نيز تعطيل بوده و مديران اين شركت هيچ گونه اظهارنظري در اين زمينه نكردند كه اين ابهاماتي را در مورد صحت ماجرا به وجود آورد اما يكي ديگر از رابط هاي اين شركت اعلام كرد كه اين يك جنجال رسانه اي است كه از آن سوي آب ها آغاز شده است. موضوع ديگر اينكه اگرچه واردات چاپگرها از طريق يك فروشنده و واسطه سوم در امارات عملي قانوني است اما جو رسانه اي شكل گرفته اين نگراني را به وجود آورده است كه تجار امارات با احتياط و وسواس بيشتر به فروش اقدام كنند كه اين خود افزايش هزينه ها را براي واردكنندگان در پي دارد.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]