واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توليد انبوه سورگوم مي تواند مشكل تغذيه دام ها را برطرف كند
كرج - خبرگزاري مهر: مديركل دفتر ذرت و گياهان علوفه اي گفت: توليد انبوه سورگوم مي تواند بخشي از مشكل تامين تغذيه دام كشور را برطرف كند.
به گزارش خبرنگار مهر در كرج، محمد مهدي كابلي صبح امروز در همايش برنامه ريزي در تحقيقات ذرت و گياهان علوفه اي اظهار داشت: توليد گياهان علوفه اي در برنامه چهارم و پنجم توسعه بسيار مهم تلقي شده است و تا پايان برنامه پنج ساله پنجم بايد 30 ميليون تن ذرت و گياهان علوفه در كشور توليد شود.
اين مسئول خاطرنشان كرد: در گذشته جايگاه خاصي براي توليد ذرت و گياهان علوفه در بين كشاورزان و مسئولان وجود نداشته است اما در حال حاضر بعد از توليد گندم، توليد ذرت و گياهان علوفه در مرتبه دوم اهميت محصولات زراعي قرار گرفته است و اين موضوع آنچنان با اهميت شده است كه در سال گذشته به دليل سرما و خشكسالي ميزان توليد ذرت و گياهان علوفه اي كاهش داشت كه مسئولان مربوطه را در وزارت كشاورزي با سئوالات مديران ارشد كشوري و نمايندگان مجلس و سياسيون مواجه كرد.
ذرت علوفه اي دامداران صنعتي را از بحران نجات داد
وي افزود: در سال 87 در برخي از استان هاي كشور مانند همدان و كردستان براي تامين يونجه با مشكل مواجه بوده ايم به صورتي كه سطح زير كشت اين محصولات در اين استانها كاهش يافت اما با برنامه ريزي توانسته ايم از اين مشكل عبور كنيم.
كابلي يادآور شد: ذرت علوفه اي توانست دامداران صنعتي را از بحران تامين تغذيه دامها نجات دهد و سورگوم نوعي از اين گياهان علوفه اي بوده است كه به دليل مقاومت در سرما و خشكي مي تواند مشكل تغذيه دامها را در فصل سرما برطرف كند و امسال ميزان قابل توجهي از اين محصول كشت شده و با اختصاص 100 ميليون تومان از سوي دولت اين محصول براي كشت انبوه در اختيار مزارع الگويي كشور قرار داده شده است.
وي ادامه داد: خوشبختانه به جز دام عشاير كه از مراتع كشور تغذيه مي كنند با توجه به حمايت دولت از دامداران، دامداران صنعتي با مشكل خاصي جهت تهيه علوفه مواجه نبوده اند.
درصد رشد دامداري هاي كشور بايد كنترل شود
مديركل دفتر ذرت و گياهان علوفه اي وزارت جهاد كشاورزي عنوان كرد: از سال 85 به بعد كه ميزان تسهيلات بانكي دولت در قالب بنگاه هاي زودبازده اقتصادي افزايش پيدا كرد تعداد زيادي پروانه احداث دامداري هاي كوچك و بزرگ صادر شد كه البته بخش زيادي از آنان هنوز به بهره برداري نرسيده اند اما افزايش دامداري ها از يك سو و عدم افزايش منطبق گياهان علوفه اي مي تواند مشكلات خاصي را به همراه بياورد كه بايد به اين امر توجه كرده و برنامه ريزي صحيحي را براي آن در نظر گرفت.
سرانه مصرف پروتين در برنامه پنجم توسعه 34 گرم است
كابلي همچنين در زمينه نقش توليد علوفه در توسعه محصولات دامي و لبني اظهار داشت: سرانه مصرف پروتين در برنامه چهارم توسعه از 15 گرم به 29 گرم رسيد كه بايد اين رقم تا پايان برنامه سوم توسعه به 34 گرم افزايش دارد و براي رسيدن به اين هدف نياز به همكاري همه جانبه سازمان ترويج در خصوص آماده كردن كشاورزان براي كاشت گياهان علوفه اي، مكانيزاسيون كردن محصولات، مديريت و تعامل تمام بخش هاي مربوطه دارد.
وي افزود: همچنين در سال هاي 84 و 85 بيش از 22 درصد اراضي كشاورزي زير سطح كشت و 25 درصد توليدات كشاورزي علوفه اي بوده است كه اين آمار در پايان برنامه چهارساله دولت بايد به 25 درصد سطح زير كشت و 30 درصد توليدات افزايش يابد.
كميته فني علوفه در تمام استان ها راه اندازي شد
اين مسئول خاطرنشان كرد: به دليل اهميت يافتن بحث علوفه در وزارت كشاورزي كميته فني علوفه در تمام استان هاي كشور راه اندازي مي شود و پنج محصول ويژه جو و ذرت و .... به همراه 13 محصول ديگراز خانواده ذرت دانه اي، علوفه، جو، يونجه، سورگوم و ... نيز به محصولات مهم كشور بعد از گندم پيوسته اند.
وي محدوديت هاي آب، شوري خاك و ... را از جمله موانع كاشت ارقام مختلف گياهان علوفه اي در مزارع كشور دانست و افزود: كاشت گسترده سورگوم و ارزن در دستور كار قرار گرفته است و بايد همچنان اين امر ادامه پيدا كرده و از تمام ظرفيت هاي خالي اراضي كشاورزي در جهت كاشت محصولات و انواع ارقام گياهان علوفه اي بهره برد.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]