واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بروجردي و ابوشريف مطرح كردند:كمك مصر نتيجه ديپلماسي ايراني بود/ كاهش شديد محبوبيت ابومازن
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس عملكرد سازمان كنفرانس اسلامي را در موضوع غزه بسيار ضعيف و مواضع عربستان و مصر را در اين باره بد خواند و در عين حال تاكيد كرد كه ديپلماسي ايراني باعث شد كه مصريها در موضوع غزه كمك كنند.
به گزارش خبرنگار مهر، در نشست بررسي فاجعه غزه كه با حضورعلاء الدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي و ابوشريف نماينده جنبش جهاد اسلامي فلسطين در فرهنگسراي رسانه برگزار شده بود، شركت كنندگان به تحليل ابعاد مختلف حادثه غزه پرداختند.
بروجردي با اشاره به عدم موفقيت رژيم صهيونيستي در جنگ غزه آن را تكرار دوباره جنگ 33 روزه ناميد و گفت: با توجه به گذشت 18 روز از آغاز عمليات نظامي بعد از يك محاصره 18 ماهه امروز مي توانيم قضاوت كنيم كه صهيونيست ها بازنده جنگ غزه بودند و ارتشي كه مدعي بود پنجمين ارتش قدرتمند جهان است نتوانست جنبش حماس را كه فاقد سلاح سنگين، نيروي هوايي، پدافند و ... است شكست بدهد اين در حالي است كه آمريكا مرتبا سلاح هاي جديد تري را به صهيونيست ها مي دهد.
وي افزود: استفاده صهيونيست ها از سلاح هاي ممنوعه مثل بمب فسفري قابل تامل است و مجامع جهاني بايد در اين خصوص موضع گيري كنند.
رئيس كميسيون امنيت ملي وسياست خارجي مجلس خاطرنشان كرد: هنوز پس لرزه هاي جنگ 33 روزه لبنان در فضاي سياسي رژيم صهيونيستي وجود دارد و يكي از اهداف برپايي جنگ غزه جبران شكست حيثيتي بود كه در آن نيز موفق نبودند.
بروجردي تصريح كرد: اسرائيلي ها دير يا زود مجبور خواهند شد نقطه پاياني بر عمليات نظامي در غزه بزنند.
در ادامه اين نشست ابوشريف نماينده جنبش جهاد اسلامي دليل عدم ادامه عمليات زميني از سوي رژيم صهيونيستي را بالارفتن شديد تلفات سربازان اسرائيلي توصيف كرد و گفت: آنها مجبورند صرفا با محاصره و نيروي هوايي غزه را بكوبند.
وي افزود: جمعيت متراكم غزه به كمك مجاهدين فلسطيني آمده است و باعث شده است كه نيروي زميني اسرائيل نتواند به اهداف خود برسد.
ابوشريف گفت: مناطقي كه اسرائيل توانسته است در آنها وارد شود مناطقي از غزه است كه تعداد سكنه آن بسيار كم بوده يا بعضا خالي از سكنه است و اين ارزش نظامي ندارد.
نماينده جنبش جهاد اسلامي تصريح كرد: مهمترين هدف اسرائيل اين بود كه نيروهاي مقاومت را از بين ببرد ولي تا امروز به اين هدف نرسيده است.
بروجردي با اشاره به انفعال سازمان كنفرانس اسلامي در جلوگيري از نسل كشي فلسطينيان توسط صهيونيست ها، گفت: نمره سازمان كنفرانس اسلامي در موضوع غزه بسيار پايين است و مواضع عربستان و مصر نيز در مورد غزه بد است و تناسبي با خواسته ملت خودشان هم ندارد. اگر عربستان سياست متفاوتي در موضوع غزه مي داشت مي توانستيم تحرك خوبي در سازمان كنفرانس اسلامي ايجاد كنيم.
رئيس كميسيون امنيت ملي مجلس تصريح كرد: يكي از نمادهاي شكست رژيم صهيونيستي در جنگ غزه خروش بي سابقه افكار عمومي دنيا عليه اسرائيل است.وي با اشاره به مذاكره چندي قبل خود با همتاي سوئيسي خود گفت: اين مقام اروپايي صريحا گفت به نظر من اولمرت و باراك جنايتكار جنگي هستند و بايد به اين عنوان محاكمه شوند.
در بخش ديگري از اين نشست ابوشريف گفت: اسرائيل در حال حاضر خواهان حضور نيروهاي بين المللي در غزه است تا مانع شليك موشك ها از سوي حماس شوند. ولي شرط مقاومت براي آتش بس، برداشتن محاصره و عقب نشيني اسرائيل است.
وي افزود: امروز فشارهاي سنگيني در داخل اسرائيل در مورد جنگ غزه ايجاد شده كه بر سرنوشت جنگ اثر مي گذارد البته تجربه نشان داده كه مردم سرزمين هاي اشغالي در هنگام جنگ و تهديد به نيروهاي راديكال راي مي دهند.
ابوشريف خاطر نشان كرد: ادامه مقاومت درشرايط كنوني و شليك موشكهاي حماس نشان مي دهد اسرائيل در اين جنگ شكست خورده است. محبوبيت ابومازن و تشكيلات خودگردان نيز بر اثر اين حادثه به شدت پايين آمده است كه اين هم از عوارض جنگ غزه مي باشد.
بروجردي در بخش ديگري از سخنان خود خواستار استفاده از همه ظرفيت هاي موجود در كشورهاي اسلامي براي حل مشكل غزه شد و گفت: هيچ طرحي براي صلح كه در آن به نقطه نظرات حماس توجه نداشته باشد موفق نيست و بايد محور هر طرحي براي آتش بس و صلح نقطه نظرات حماس باشد.
ابوشريف نيز با محكوميت حملات ددمنشانه اسرائيل به غزه از مواضع كشورهايي چون مصر، اردن و سعودي به شدت انتقاد كرد و گفت: آنها شريك جنايات اسرائيل هستند. اين كشورها تلاش مي كنند كه اسرائيل شكست نخورد و اين در تاريخ خواهد ماند البته نگراني آنها اين است كه اگر مقاومت حمايت كنند حكومت خودشان نيز به خطر بيفتد.
بروجردي در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر كه سئوال كرد به جز محكوميت هاي كلامي و ظاهري موضع مصر از سوي ايران چه راهكاري براي تعامل با مصر براي حل مشكل غزه وجود دارد كه وي گفت: ديپلماسي ايراني باعث شد كه مصري ها در موضوع غزه كمك كنند و ما بتوانيم دو محموله دريايي و هوايي را به غزه بفرستيم و اگر ارتباطات ما با دولت مصر نبود اين كمك ها ارسال نمي شد.
وي در پايان سخنان خويش با غير عادلانه توصيف كردن ساختار سازمان ملل خواستار برداشته شدن حق وتو شد و گفت: تغيير جايگاه و مكان سازمان ملل نيز يكي از گزينه هاي موجود است كه يكي از راه هاي سخت و درازي است و بايد نظر بسياري از كشورها را عوض كنيم تا قابل اجرا باشد.
سه شنبه 24 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]