واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير صنايع و معادن خبر داد:رشد هزار درصدي واگذاري ها در دولت نهم
خبرگزاري فارس:وزير صنايع و معادن گفت:ميزان سهام واگذار شده در 40 ماهه دولت نهم 106 هزار و 72 ميليارد ريال است كه نسبت به دوره مشابه قبل رشد 1035 درصدي نشان مي دهد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت صنايع و معادن، رئيس جمهوري در ابتداي بازديد از اين نمايشگاه، سامانه جامع پژوهش و فناوري بخش صنعت و معدن و كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران را افتتاح كرد.
در اين مراسم علي اكبر محرابيان طي سخناني، توسعه صنعتي را به عنوان مهمترين بخش مولد جامعه در ايجاد ارزش افزوده و اشتغال نيروي انساني، مهم و اجتناب ناپذر توصيف كرد و تحقق آن را پيش شرط رقابت پذيري بنگاههاي توليدي دانست.
وي با اشاره به تحقق اهداف سند چشم انداز بيست ساله كشور تصريح كرد: توسعه علمي و فني، توسعه صنايع رقابتي، استفاده از فناوريهاي پيشرفته وپيش دستي در شناخت به موقع بازارهاي بين المللي، از مواردي است بايد نسبت به آن توجه لازم صورت گيرد.
وزير صنايع ومعادن با بيان اينكه توسعه صنايع رقابتي و بهره مندي از فناوريهاي پيشرفته در كشور در گرو هماهنگي دستگاههاي اجرايي و حوزه پژوهش، مهندسي و بازرگاني است تأكيد كرد: برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي فناوري بخش صنعت ضروري است چرا كه متوليان در ارتباطي نزديك با كارآفرينان، مي توانند بيش از پيش زمينه هاي پيشرفت توسعه صنعتي كشور را فراهم سازند.
وي با اشاره به تقارن برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي نوآوري و فناوري بخش صنعت ومعدن با ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنجم توسط مقام معظم رهبري گفت: ايجاد درك مشترك از چشم انداز بيست ساله، دستيابي به جايگاه علمي و فناوري در منطقه و تثبيت در برنامه پنجم، ارتباط موثر دانشگاه و مراكز پژوهشي با صنعت، توانمدسازي بخش غيردولتي براي مشاركت در توليد علم و فناوري و دستيابي به فناوريهاي پيشرفته بخشي از محورهاي كلي اين برنامه بشمار مي آيد.
وزير صنايع ومعادن در خصوص عملكرد بخش پژوهش و نوآوري در دولت نهم گفت: در حوزه صنايع و معادن در مجموع 2 هزار و 600 فقره قرارداد به ارزش بيش از 3 هزار ميليارد ريال منعقد شده است.
وي افزود: برخي از اين طرحها شامل شبيه سازي حيوانات، طراحي و ساخت سيستم لايه نشاني با ليزر پالس در خلا، توليد كود بيولوژيك، بانك خون بندناف و سلولهاي بنيادي، توليد بيوايمپلنت هاي استخواني، ساخت داروهاي اينترفرون و داروهاي نوتركيب، كنترل بيماري مالاريا با نام بايوفلش، تدوين دانش فني و اجراي خط توليد قطعات كامپوزيت، توليد اتانول سوختي از مواد سلولزي، طرحهاي سيستمهاي مراقبتي و حفاظتي هوشمند، و طرح استحصال طلا از معادن زرشوران ميباشد.
وزير صنايع و معادن در بخش ديگري از سخنان خود گفت: حجم سرمايهگذاري در پروانه بهرهبرداري صنعتي در 40 ماهه دولت نهم 352 هزار و 447 ميليارد ريال است كه نسبت به مدت مشابه دوره قبل 211 درصد رشد داشته است.
محرابيان گفت: در 40 ماهه دولت نهم همچنين 420 طرح به مبلغ 7 ميليارد و 374 ميليون دلار تخصيص ارز شده است و در اين مدت ارزش صادرات كالاهاي صنعتي و معدني 40 ميليارد و 800 ميليون دلار ميباشد كه 3 / 80 درصد از كل صادرات غيرنفتي را شامل ميشود.
وي همچنين تصريح كرد : در مدت مذكور، 3 هزار و 653 فقره مجوز در زمينه فعاليتهاي تحقيق و توسعه و خدمات مهندسي صادر شده است.
محرابيان ميزان سهام واگذار شده در 40 ماهه فعاليت دولت نهم را نيز 106 هزار و 72 ميليارد ريال اعلام كرد كه نسبت به دوره مشابه قبل رشدي بالغ بر 1035 درصد را شاهد بوده و براساس اعلام سازمان خصوصيسازي در سال گذشته 84 درصد خصوصي سازي ها را وزارت صنايع و معادن برعهده داشته است.
وزير صنايع و معادن خاطرنشان كرد: سهم صادرات صنعتي و معدني از كل صادرات غيرنفتي از 5 / 24 درصد در سال 70 به 5 / 86 درصد در سال 86 رسيده است.
وي يادآور شد: سهم بخش صنعت و معدن از توليد ناخالص داخلي از 2 / 7 درصد در سال 57 به 1 / 20 درصد در سال 86 تغيير يافته است.
به گفته محرابيان، رشد توليد ناخالص داخلي در سال 86 به قيمت ثابت سال 76 برابر 94 / 6 درصد بوده است كه گروه صنايع و معادن 7 / 2 واحد از اين رشد را تأمين نموده است.
وي همچنين ميانگين سرمايهگذاري در طول برنامه چهارم را 83 هزار و 493 ميليارد ريال با رشد 239 درصدي نسبت به برنامه سوم و ميانگين اشتغال را در طول برنامه چهارم 136 هزار نفر با رشد 62 درصدي نسبت به برنامه قبل اعلام كرد.
براساس اين گزارش، نمايشگاه كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران با هدف ارائه مشاوره تخصصي و فني به واحدهاي صنعتي و معدني ، ايجاد شبكه گسترده از متخصصان صنعتي و استادان، ايجاد بستر مناسب براي ارتباط صنعت و دانشگاه، ايجاد زمينه به منظور استفاده از پتانسيلهاي متخصصان فني در جهت حل مشكلات صنعت ايجاد شده است.
همچنين تقويت نقش تحقيق و توسعه در صنايع، هدايت تحقيقات دانشگاهي به سمت تحقيقات كاربردي، شناسايي و معرفي متخصصان برجسته به صنايع، ارائه راهكارهايي در جهت ارتقاي سطح استاندارد خدمات و كالاهاي بخش صنعت و معدن، غنيسازي علمي و تخصصي واحدهاي تحقيق و توسعه صنايع و شناخت و بهكارگيري فنآوريهاي مدرن و برنامهريزي براي بومي سازي آنها از ديگر اهداف ايجاد كلينيك صنعت و معدن پارك علم و فناوري دانشگاه تهران است.
انتهاي پيام/
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]