واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران: * فصل يخبندان صادرات سرب و روي آغاز شده است! * سازمان بازرسي به وضعيت سربوروي رسيدگي كند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بازرگاني
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران از ورشكستگي و تعطيلي بيش از 50 واحد توليد سرب و روي خبر داد و خواستار رسيدگي سازمان بازرسي كل كشور به وضعيت اين صنعت و مشكلات توليدكنندگان و چگونگي ريزش معدن انگوران شد.
ابراهيم جميلي در گفتوگو با خبرنگار بازرگاني ايسنا با انتقاد از عملكرد مسوولان وزارت صنايع در زمينه مشكلات صنعت سرب و روي تصريح كرد: عملكرد نامناسب و وانمود كردن وزارت صنايع به اينكه هيچ مشكلي در اين صنعت و صادرات سرب و روي وجود ندارد و اگر هم مشكلي باشد ناشي از سنگاندازي عوامل سودجو عنوان ميشود، موجب يخبندان در صادرات سرب و روي شده است.
وي با اظهار تاسف از اينكه وزارت صنايع حتي ورشكستگي كارخانجات توليد سرب و روي را از ريشه دروغ اعلام كرده است؛ تاكيد كرد: تاكنون شاهد بسته شدن بيش از 50 واحد توليدي سرب و روي در كشور هستيم، بنابراين معتقدم كه در شرايطي كه اشتغال هر نفر در شرايط فعلي به بيش از 50 ميليون تومان سرمايهگذاري نياز دارد بيكاري نزديك به سه هزار نفر در اين صنعت به همراه كاهش توان صادراتي 500 ميليون دلاري سالهاي گذشته به يك دهم چگونه قابل جبران خواهد بود.
جميلي گفت: در حال حاضر زياندهي كارخانجات توليد روي فقط به قميت اينكه يك شركت دولتي كه انحصار مواد اوليه اين صنعت را در اختيار دارد باعث شده است كه سكوت در شهرك تخصصي توليد روي شده و فعاليت صدها كاميون و جابجايي دهها هزارتن مواد اوليه متوقف شود.
وي اظهار كرد: ريزش معدن انگوران به دلايل نامعلوم و بهره برداري ناصحيح از سوي اين شركت دولتي باعث به وجود آمدن چنين وضعيتي شده و متاسفانه در آستانه بحرانهاي كارگري واحدهاي توليدي هر روز شاهد مشكلات فراوان هستند و اين در حالي است كه وزير صنايع زمان خود را صرف افتتاح طرحهاي جديد ميكند و توجهي به كارخانجات در حال نابودي و تعطيلي ندارد وحتي نامههاي درخواستي تشكلها را بيپاسخ گذاشته و تقاضاي آنها براي ديدار حضوري را نپذيرفته است.
عضو هيات رييسه اتاق ايران همچنين از اينكه دلايل ريزش معدن انگوران و يافتن چرايي اين امر از سوي وزارت صنايع پيگيري نشده است، اظهار تاسف كرد و افزود: متاسفانه وزارت صنايع به گزارش تشكلهاي بخش خصوصي، مقامات استاني و پيشنهادات آنها ترتيب اثري نداده و همان گونه كه شاهديم كاهش ارزش سهام شركتهاي بورس اين صنعت موجب زيان صدها ميليارد توماني سهامداران جزء شده است و علاوه بر از دست رفتن بازارهاي صادراتي توليد هم به كمتر از يك چهارم كاهش يافته است.
وي درباره ادامه اين وضعيت براي صنعت هشدار داد و گفت: با ادامه چنين شرايطي در آينده نه چندان دور كشوري كه صادر كننده سرب روي بوده است به واردكننده آن تبديل ميشود كه البته دليل آن حمايت نكردن و نبود سرمايهگذاري دولت در اين بخش است. چرا كه اگر توجهي به فولاد و مس و آلومينيوم دارند گوشه چشمي هم به اين صنعت داشتند قطعا شاهد نابودي آن نبوديم.
جميلي عنوان كرد: در زماني كه قيمتهاي فلزات در بازارهاي جهاني افزايش يافته بود از درآمد معدن انگوران مشكلات بسياري از معادن و طرحهاي ايميدرو برطرف شد و متاسفانه زماني كه اين صنعت در حال از بين رفتن است گفته ميشود دولت به خاطر اصل 44 نميتواند سرمايهگذاري كند و باز هم به اين بهانه حمايت هم انجام نميگيرد.
جميلي اظهار كرد: در حال حاضر شركت دولتي تهيه و توليد مواد معدني با نقد كردن ضمانتنامههاي توليدكنندگان و برگشت زدن چكهاي توليدكنندگان در واقع عملا ضربه نهايي را به پيكر نحيف سرب و روي وارد كردند و متاسفانه معتقديم كه گزارشهاي غلطي به مقامات بالاتر و حتي رييس جمهور درباره وضعيت اين صنعت ارائه ميشود لذا خواستار دخالت سازمان بازرسي درباره گزارش وضعيت سرب و روي هستيم.
عضو هيات رييسه اتاق بازرگاني ايران همچنين به انتقاد بخش خصوصي از جلوگيري شركت دولتي تهيه و توليد مواد معدني از سرمايهگذاري شركتهاي ايراني در معدن مهدي آباد اشاره كرد و افزود: با اينكه معدن مهديآباد بزرگترين معدن سرب و روي جهان است اما اين شركت دولتي بيش از دو سال است كه درخواست شركتها براي سرمايهگذاري را بيپاسخ گذاشته است و در واقع مديريت دولتي بزرگترين مشكل اين صنعت است و اين شركت به دليل رعايت نكردن استانداردهاي بينالمللي موجب آلودگي محيط زيست شده و مشخص نيست پاكسازي مناطق آلوده بايد از سوي چه دستگاهي انجام گيرد!
وي خواستار رسيدگي و توجه بيشتر به صنعت سرب و روي شد و تصريح كرد: نبود استراتژي صنعتي در وزارت صنايع براي سرب و روي باعث سردرگمي سرمايهگذاران شده است چرا كه وزارت صنايع هنوز سياستهاي خود را درباره سرب و روي اعلام نكرده است.
انتهاي پيام
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]