واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بازخواني دروغهاي اسرائيل براي توجيه جنايات غزه، در مجله الجزيره
سياسي. اسرائيل. غزه. دروغ
مجله الجزيره قطر در گزارشي درباره دروغهاي اسرائيل را درباره حمله به غزه، از جمله نوشت: ادعاي اسرائيل كه حمله به غزه با هدف پايان دادن به حملات راكتي بوده، صرفا بهانهاي واهي است كه تداوم بمبارانهاي اسرائيل در غزه را به دنبال دارد.
به گزارش گروه صوتي و تصويري اخبار خارجي ايرنا، اين مجله وابسته به شبكه تلويزيوني خبري الجزيره روز يكشنبه افزود: اولين دروغ صهيونيستها اين است كه اسرائيل اعلام كرده بود تنها اهداف و مراكز نظامي را مورد هدف قرار ميدهد و هرگز به غيرنظاميان حمله نخواهد كرد چرا كه قصد دارد تا از غير نظاميان بيگناه حمايت كند.
نوار غزه يكي از مناطق بسيار پرجمعيت جهان است كه اهالي آن بصورت بسيار متراكم در كنار يكديگر زندگي ميكنند.
حضور مبارزان در منطقه غزه طبق قوانين بينالمللي اهالي منطقه و شهروندان را از حقوق حمايت شده، آنان محروم نخواهد كرد و بنا بر اين حمله به غزه به بهانه هدف قرار دادن مبارزان در حقيقت يك جنايت جنگي محسوب ميشود.
از طرف ديگر مردمي كه اسرائيل خود را در حمله به آنان و هدف قرار دادن آنان محق ميداند، اعضاي جنبش حماس هستند كه به زعم اسرائيل يك سازمان تروريستي است و مسوليت پرتاب راكت به اسرائيل را برعهده دارد.
حال آنكه راكتهايي كه اسرائيل از آنها حرف ميزند، از دقت و قدرت لازم و كافي برخوردار نيستند، حتي اگر حماس قصد داشته باشد كه با اين راكتها اهداف نظامي را در داخل اسرائيل هدف قرار دهد.
بنابر اين هنگامي كه راكتهاي حماس باعث كشتار غيرنظاميان اسرائيلي نمي شوند، نميتوان اين حملات را به عنوان جنايت جنگي در نظر گرفت.
از طرف ديگر حماس يك شاخه نظامي است و بطور كامل يك سازمان نظامي محسوب نمي شود بلكه يك سازمان و تشكيلات سياسي است و اعضاي ان نيز بصورت دمكراتيك از جانب مردم فلسطين انتخاب شدهاند و نماينده مردم محسوب مي شوند.
اين درحالي است كه بسياري از اين رهبران منتخب توسط عوامل اسرائيليها ربوده شده و بيآنكه هيچ جرمي متوجه آنان باشد، در زندانهاي اسرائيل به سر ميبرند.
ديگر رهبران و سران حماس نيز مورد ترور و هدف قرار ميگيرند، نظير نزار ريان كه اسرائيل براي ترور و هدف قرار دادن وي يك ساختمان مسكوني را مورد هدف قرار داد.
حمله مذكور نه تنها باعث كشته شدن ريان شد بلكه دو همسر و چهار فرزند وي را به همراه شش تن ديگر قرباني كرد و حال انكه طبق قوانين بينالمللي براي انجام چنين حملهاي هيچ توجيهي وجود ندارد.
پس آنچه كه جنايت جنگي محسوب ميشود چنين حملاتي است.
اسرائيلي در حملات خود به غزه اهداف مختلفي را نظير مساجد، دانشگاهها ، زندانها، مراكز پليس و خانههاي مسكوني مورد هدف قرار ميدهند.
از اين گذشته اسرائيل مدت زيادي است كه غزه را تحت محاصره نگاه داشته است و فقط اجازه داده تا مقدار ناچيزي از كمكهاي بشردوستانه كه حتي قادر به تامين نيازهاي اوليه مردم غزه هم نيستند، وارد آن شوند.
اسرائيل غيرنظاميان غزه را مورد هدف قرار داده و ميكشد. در اين حملات شمار بسيار زيادي از مردم غير نظامي مجروح ميشوند كه حتي قادر نيستند از جزئيترين مراقبتهاي پزشكي برخوردار شوند.
ژنراتورهايي كه در بيمارستانهاي غزه كار ميكنند بخاطر كمبود سوخت از حركت بازايستادهاند و دكترها در بيمارستان غزه از ابتداييترين وسايل و تجهيزات براي مداواي بيماران و مجروحان محروم هستند.
بنا بر اين اين مردم قرباني سياستهاي اسرائيل هستند كه نه تنها حماس را هدف قرار داده است بلكه بدون هيچ شكي مستقيما با هدف مجازات كردن مردم غير نظامي غزه اتخاذ شده اند.
دومين دروغ و توجيه غير موجه اسرائيليها كه مجله الجزيره در ادامه گزارش خود از آن پرده برداشته، اين است كه حماس آتش بس را نقض كرده و بمباران و حملات اسرائيل در حقيقت واكنشي است به پرتاب راكتها و با هدف پايان دادن به حملات راكتي انجام ميشود.
بر اساس اين گزارش اسرائيل هرگز خود به آتش بس پايبند نبوده است چرا كه از همان اول اسرائيل در غزه يك مطنقه را به عنوان منطقه امنيتي ويژه اعلام كرد و همچنين تاكيد كرد كه هر فلسطيني كه وارد اين منطقه شود، به وي شليك خواهد شد.
به عبارت ديگر اسرائيل قصد خود را از كشتن كشاورزان و ديگر افراد شخصي كه با هدف دسترسي يافتن به زمينها و ملك خود، قصد وارد شدن به منطقه مورد نظر را داشتند، اعلام كرد و چنين اقدامي از سوي اسرائيل نقض مستقيم نه تنها آتش بس بلكه تمامي قوانين بينالمللي محسوب ميشود.
برغم تيراندازيهايي كه بر اساس درگيري صورت ميگرفت و باعث كشته شدن و يا مجروح شدن فلسطينيها ميشد، از تاريخ نوزدهم ژوئن سال ۲۰۰۸ميلادي اين آتش بس به اجرا گذاشته شد و تا تاريخ چهارم نوامبر سال مذكور كه اسرائيل با حمله هوايي به غزه باعث كشتن شدن ۵فلسطيني و مجروح شدن دهها تن ديگر شد، حماس همچنان به آتش مذكور پايبند مانده بود.
نقض آتش بس از سوي اسرائيل واكنش تلافي جويانه شبه نظاميان و مبارزان فلسطيني از غزه را به دنبال داشت و آنها با پرتاب راكت به اسرائيل به نقض آتش بس از سوي اسرائيل پاسخ دادند.
گسترش موج حملات راكتي شبه نظاميان فلسطيني در پايان ماه دسامبر سال ۲۰۰۸ ميلادي، اين بهانه را دست اسرائيليها داد تا بمباران و حملات خود عليه غزه را توجيه كنند و حال آنكه اين نقض صريح آتش بس از سوي اسرائيليها بود كه باعث شده بود حملات راكتي عليه مردم خود اسرائيل شدت يابد.
سومين دروغي كه ملجه الجزيره از آن پرده برداشت، اين بود كه اسرائيل اعلام كرده است كه استفاده حماس از مردم و غيرنظاميان به عنوان يك سپر دفاعي يك جنايت جنگي محسوب ميشود.
حال آنكه هيچ دليل و مدركي وجود ندارد كه حماس از مردم و غير نظاميان به عنوان سپر انساني براي دفاع از خود استفاده كرده باشد و اين شرايط و موقعيت غزه است كه به خاطر تراكم جمعيتي بالا اين بهانه را دست اسرائيل داده كه كشتار غيرنظاميان غزه را چنين توجيه كند.
به عنوان مثال در حمله به خانه نزار ريان تعداد زيادي از شهروندان غيرنظامي غزه از جمله اعضاي خانواده وي نيز كشته شدند و همين امر باعث شده است كه اسرائيل چنين ادعاي تبليغاتي را مطرح كند كه حماس براي دفاع از خود از سپرهاي انساني استفاده ميكند.
بر اساس گزارش الجزيره طبق قوانين بينالمللي هيچ توجيهي براي اثبات ادعاي اسرائيل وجود ندارد چرا كه حماس از سپر انساني استفاده نكرده است و اين اسرائيل بوده است كه با نقض كنوانسيون ژنو و ديگر قوانين لازم الاجراي بينالمللي مرتكب جنايت جنگي شده است .
چهارمين دروغي كه مجله الجزيره به آن اشاره كرد در رابطه با ادعايي بوده كه چنين مطرح ميكرده است كه ملتهاي عرب عمليات اسرائيل در غزه را محكوم نكردهاند چرا كه آنان توجيهات و دلايل اسرائيل را براي حمله به غزه درك مي كنند.
الجزيره در پاسخ به اين ادعا نوشت: آن دسته از ملتهاي عرب كه از جنايات اسرائيل و بيتحركي دولتهاي خود در خصوص محكوم نكردن حملات اسرائيل و بي تحركي آنان براي پايان دادن خشونت و درگيري در غزه، به خشم آمده بودند، بسادگي بيانگر اين مطلب بودند كه رفتار دولتهاي عرب بيانگر طرز فكر مردمشان نيست .
اين مجله افزود: بر اساس آنچه از آغاز درگيري در غزه شاهد ان بوده ايم بسياري از ملتهاي عرب نه تنها در اعتراض به اسرائيل بلكه در اعتراض به بي تحركي دولتهاي خود در خصوص تحولات غزه، دست به تظاهرات گستردهاي در سراسر جهان زده و اسرائيل را به خاطر جناياتي كه در غزه مرتكب ميشود و دولتهاي خود و ديگر دولتهايي را كه با بيتحركي در قبال جنايات اسرائيل بنوعي در كشتار مردم غزه شراكت دارند ، محكوم كرده اند.
از طرف ديگر مخالفت دولتهاي عرب به خاطر عدم كمك به مردم غزه نه بخاطر اين است كه آنها طرفدار جنايات اسرائيل در غزه هستند بلكه بخاطر اين است كه اين دولتها مطيع ايالات متحده آمريكا هستند كه بزرگترين حامي اسرائيل محسوب ميشود.
به عنوان مثال مصر كه با باز كردن مرز خود براي انتقال مجروحان فلسطيني براي درمان در بيمارستانهاي اين كشور مخالفت كرد، تا حدود بسيار زيادي به وابستگي اين كشور به كمكهاي آمريكا مربوط بود، هر چند كه اقدام مصر از جانب ملتهاي مسلمان جهان عرب به شدت مورد انتقاد قرار گرفت، چرا كه آنان اين عمل مصر را خيانت آشكار دولت حسني مبارك به اهالي فلسطيني غزه دانستند.
از سوي ديگر حتي محمود عباس به عنوان رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين نيز به عنوان يك خائن به مردم خود محسوب ميشود چرا كه حماس را مسول درد و رنج مردم غزه معرفي كرده است.
دروغ ديگري كه مجله الجزيره از آن پرده برداشته اين بود كه اسرائيل اعلام كرده است كه به هيچ وجه مسوول كشته شدن غيرنظاميان نيست چرا كه به آنان اخطار داده بوده است كه از مناطقي كه احتمال هدف قرار گرفتن آنها ميرود بيرون بروند.
اين مجله افزود: بر اساس اين گزارش اسرائيل ادعا كرده است كه با ارسال پيامهاي راديويي و پيامهاي تلفني به مردم غزه به آنها هشدار داده بود كه به منظور در امان ماندن از حملات هوايي اسرائيل مناطق مورد نظر را كه اسرائيل به آنها حمله خواهد كرد، تخليه كنند.
اما اسرائيل اين نكته را فراموش كرده بود كه مردم غزه جايي نداشتند كه بروند چرا كه در داخل نوار غزه گير افتاده بودند و اين درحقيقت طرح و برنامه خود اسرائيليها بود كه مردم غزه هيچ راه فراري از غزه نداشته باشند.
اين در حقيقت طرح و نقشه اسرائيل بود كه مردم غزه اكنون مدتهاست كه نه غذا براي خوردن دارند و نه آب براي آشاميدن حتي از سوخت مورد نياز براي ادامه زندگي هم برخوردار نيستند.
اين درحقيقت طرح و نقشه اسرائيليها بود كه بيمارستانهاي غزه نه برق داشته باشند و نه حداقل دارو و تجهيزات پزشكي براي مداواي مجروحان. مگر اين خود اسرائيل نبود كه غزه را تحت محاصره و تحريم درآورده است؟
از اين گذشته اسرائيل مناطق گستردهاي از غزه را بمباران ميكند و در جريان حملات خود غيرنظاميان و حتي مكانهايي كه تحت قوانين بينالمللي منطقه امن محسوب ميشوند را نيز مورد هدف قرار ميدهد.
بنابراين با توجه به اينكه اسرائيل تا اين حد قوانين بينالمللي را ناديده ميگيرد و اقدام به نقض آنها ميكند در سراسر غزه هيچ جاي امني وجود ندارد كه مردم به آنجا پناه ببرند.
دوشنبه 23 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]