تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعایی که بیشتر امید اجابت آن می رود و زودتر به اجابت می رسد،‌ دعا ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836779488




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خوش چهره در گفتگو با مهر:برنامه پنجم ظرفيتي بيش از دولت نهم مي‌خواهد /تشريح نوآوري ها و الزامات


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: خوش چهره در گفتگو با مهر:برنامه پنجم ظرفيتي بيش از دولت نهم مي‌خواهد /تشريح نوآوري ها و الزامات
محمد خوش چهره از تاكيد سياستهاي برنامه پنجم توسعه جهت ايجاد فضاي نقد آگاهانه و دلسوزانه براي محافل علمي و آكادميك خبر داد و گفت: اگر دولت نهم بخواهد ظرفيت مديريتي و تدبيرش صرفا در همين حد باشد ، قطعا از عهده تحقق اهداف برنامه پنجم برنمي آيد.

دكتر محمد خوش چهره در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ابلاغ سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه توسط مقام معظم رهبري با بيان اين مطلب افزود: تحقق سياستهاي برنامه پنجم توسعه به اصلاح ظرفيت مديريتي، نگرشي و افزايش ظرفيت عقلاني و تصميم گيري هاي عالمانه احتياج دارد اما با عملكردي كه تا كنون از دولت نهم سراغ داريم، اجرا و تحقق برنامه پنجم توسعه چالش اصلي دولت نهم است.

عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران با بيان اينكه "ابلاغ سياستهاي برنامه پنجم توسعه به اين شكل يك نوآوري براي برنامه ريزي است" گفت: نكات برجسته و قابل تاملي در سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه وجود دارد كه از جمله آن تاكيد بر جهت گيريها و هدف گذاريها و در عين حال تبيين شاخص ها به نحوي است كه دولتها از رفتار سليقه اي و تصميم گيري بر مبناي سلايق و باورهاي شخصي در برنامه پنجم توسعه دوري كنند.

اين اقتصاددان با بيان اين اعتقاد كه در سه يا چهار سال گذشته ارتباط و انسجام لازم ميان هدف هاي چشم انداز 20 ساله نظام و برنامه چهارم توسعه ديده نمي شد ، خاطرنشان كرد: در سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم توسعه تلاش شده كه ارتباط و انسجام لازم ميان هدف هاي چشم انداز 20 ساله نظام و برنامه توسعه برآورده شود. به عنوان مثال برنامه پنجم توسعه مي گويد كه ايران در پايان اين برنامه بايد قدرت دوم منطقه اي در علم و فناوري شود. اين يك جهت گيري در برنامه پنجم و زمينه ساز قدرت اول شدن در انتهاي چشم انداز 20 ساله نظام است.

لزوم تحول مديريتي و ساختاري در آموزش و پرورش

وي با بيان مجدد اينكه "اجرا و تحقق برنامه پنجم توسعه چالش اصلي دولت نهم است" افزود: سياستهاي كلي برنامه پنج توسعه وظيفه تحول نگرشي و محتوايي را به آموزش و پرورش داده است اما قطعا با ظرفيت مديريتي موجود امكان تحقق اين وظيفه وجود ندارد و آموزش و پرورش نمي تواند منشا تحول در بينش و نگرش دانش آموزان در راستاي سياستهاي ابلاغي باشد مگر اينكه شاهد تحول جدي مديريتي و ساختاري در آموزش و پرورش كشور باشيم.

تاكيد سياستهاي برنامه پنجم توسعه بر علم و فناوري

عضو هيئت علمي دانشكده اقتصاد دانشگاه تهران از تاكيد سياستهاي برنامه پنجم توسعه بر علم و فناوري و نگاه عملياتي به مهندسي فرهنگي ياد كرد و گفت: نقشه جامع علمي كشور كه فقدان آن شرايط پراكنده اي را ايجاد كرده و فقدان آن از جمله عوامل عدم تحقق و تخصيص منابع لازم به بخش پژوهش و علم نيز بوده است ، در برنامه پنجم توسعه هدفمندتر مي شود.

برنامه هاي توسعه نبايد فقط در سطح آرمان باقي بمانند

محمد خوش چهره با ابراز اميدواري نسبت به عملياتي شدن برنامه پنجم توسعه و مبتلا نشدن اين برنامه به سابقه برنامه چهارم توسعه تصريح كرد: اين كه همه هدفها و آرمانها و آروزهايمان را مطرح كنيم و به ظرفيت ها توجه نكنيم مفهومش مي شود عدم تحقق! در برنامه چهارم توسعه عدم تناسب ظرفيت ها با باور نظام اجرايي به اين برنامه را در نظر نگرفتيم و مشاهده كرديم كه دولت نهم و حتي مجلس هفتم خيلي از مطالب و اصول قانوني برنامه چهارم را قبول نداشتند، بنابراين يك چالش فراوري سياستهاي ابلاغي برنامه هاي توسعه اين است كه نبايد در سطح اهداف آرماني بمانند و بايد چالش هاي اجرايي آنها نيز ديده شود.

در مورد پژوهش فقط به دنبال عدد و رقم هاي مقايسه اي هستيم

اين نماينده مجلس هفتم با يادآوري اينكه سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي در سياستهاي برنامه پنجم توسعه برابر 3 درصد در نظر گرفته شده است، در توضيح علل عدم تحقق سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي طي برنامه چهارم توسعه به خبرنگار مهر گفت: در مورد پژوهش معمولا به دنبال عدد و رقم هاي مقايسه اي هستيم يعني در حالي كه مشاهده كرده ايم يكي از دلايل پيشرفت آلمان، ژاپن و ... سهم حدود 3 درصدي پژوهش از توليد ناخالص ملي شان است ما هم مي خواهيم اين سهم را براي پژوهش در كشور افزايش دهيم اما دقت نكرده ايم كه اين 3 درصد در اين كشورها با يك بسترسازي و پيش شرط هايي در نظر گرفته شده و اگر اين بسترها نباشند صرف افزايش يك رقم نمي توان مدعي شد كه برنامه محقق شده است.

دانشگاه محل توليد مدرك شده است

وي با بيان اينكه ارتباط بين پژوهش، دانشگاه، صنعت و بخشهاي مولد ضعيف است، خاطرنشان كرد: دانشگاه كه بايد محل توليد علم باشد عموما محل توليد مدرك است لذا در اين فضا هر قدر بيشتر تحت عنوان پژوهش پول تزريق شود به خاطر برخي انحرافاتي كه وجود دارد اين پول چندان خود را نشان نمي دهد و صرف سمينارها، تشريفات سميناري و مجالس و كنگره هاي غير ضروري مي شود. بنابراين صرف اينكه سهم بودجه پژوهش از توليد ناخالص ملي به 3 درصد برسد - به نظر بنده به عنوان فردي كه در محيط علمي تلاش مي كند - چندان هم درست نيست مگر اينكه طراحي درستي انجام داده باشند.

اين عضو هيئت علمي دانشگاه درباره طراحي هايي كه مي تواند زمينه ساز افزايش سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي شود، گفت: به نظر مي رسد ابتدا ضروري است كه نقشه جامع علمي كشور طراحي تا ارتباط مستقيم ميان علم و صنعت و پژوهشهاي كاربردي و بنيادي و تحول زا ايجاد شود. سپس رقم سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي را بالا ببريم در غير اين صورت حتي تحقق رقمهاي بيش از 3 درصد براي پژوهش نيز صرف امور تشريفاتي مي شود.

سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم رفتارهاي سليقه اي دولتها را كاهش مي دهد

خوش چهره كه اعتقاد دارد سياستهاي ابلاغي برنامه پنجم توسعه تلاش مي كند تا رفتارهاي سليقه اي دولتها كنار گذاشته شود، به مهر گفت: دولتهاي گذشته بسياري از منويات و سلايق و باورهاي شخصي خود را در قالب طرح دنبال مي كردند به عنوان مثال طرحهاي مربوط به تبديل نرخ ارز يا انقلاب اقتصادي در دوره سازندگي يا طرحي با عنوان طرح ساماندهي اقتصادي و طرح ضربتي اشتغال در دوره اي به اسم اصلاحات يا طرح تحول اقتصادي در دوره دولت نهم منتفي مي شود.

اين اقتصاددان علت منتفي شدن اين طرحها را تاكيد سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه بر اصلاح نظام بانكي و هدفمند كردن يارانه ها دانست و گفت: اصلاح نظام بانكي و هدفمند كردن يارانه ها بايد در قالب برنامه پنجم توسعه شكل بگيرد تا زمينه كارشناسي اش بيشتر باشد و همگرايي بين نهادهاي برنامه ريز، اجرايي و قانونگذار ايجاد شود و مهمتر از همه اينكه به صورت قانون درآيد تا دولتها و مجالس بعدي ملزم به اجراي آن باشد. اين الزام در سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه به صراحت اعلام شده و به نظر مي رسد كه مسئوليت تصويب طرح تحول اقتصادي از دوش نمايندگان مجلس برداشته شده است زيرا اكنون بايد به سمت اصلاح نظام بانكي و مالياتي پيش برود.

وي با بيان اينكه سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه بر دوري دولتها از منابع نفتي تاكيد دارد، گفت: در سياستهاي برنامه پنجم توسعه تاكيد شديد شده كه دولتها از منابع ريالي و صندوق ذخيره ارزي نيز كنده شوند و كارآمدي خود را با دنبال كردن سياستهاي مدبرانه و نوآوري ها و اصلاح روش ها نشان دهند واين روش را جايگزين برداشت هاي بي رويه از صندوق ذخيره ارزي كنند.

تاكيد بر بودجه بندي عملياتي در برنامه پنجم

خوش چهره افزود: سياستهاي كلي برنامه پنجم توسعه بر بودجه بندي عملياتي تاكيد كرده و بودجه بندي عملياتي يعني اينكه مجالس بايد هوشيارانه و آگاهانه منابع را بر اساس عملكردها و وظايف تخصيص دهند. در سياستهاي برنامه پنجم توسعه به صراحت مطرح شده كه در انتهاي برنامه بايد درآمدهاي دولت از نفت قطع شود و مفهوم اين تاكيد ناظر بر ماليات است البته نه به مفهوم فشار مالياتي، بلكه منظور اين است كه دولت اگر بخواهد درآمدش از ماليات باشد بايد براي رونق اقتصادي تلاش كند زيرا تا شكوفايي اقتصادي نباشد ماليات مفهوم عملياتي پيدا نمي كند و خلاف آن يعني فشار مالياتي ايجاد مي شود.

اين اقتصاددان تاكيد كرد: در شرايط ركود در حقيقت فشار بر روي فعالان اقتصادي است ولي در حالت رونق شاهد اتخاذ سياست هاي مدبرانه اقتصادي هستيم. بنابراين در پس يك رونق اقتصادي است كه ماليات مي تواند گسترش پيدا كند و به سمت عادلانه شدن پيش رود.

در سياستهاي برنامه پنجم تاكيد بر صندوق توسعه ملي است

وي درباره ديگر فرازهاي برجسته سياستهاي برنامه پنجم توسعه در حوزه اقتصادي با اشاره به نگاه حريصانه مجالس و دولتهاي قبل تا كنون به صندوق ذخيره ارزي گفت: در سياستهاي برنامه پنجم توسعه تاكيد بر صندوق توسعه ملي است. در صندوق توسعه ملي تاكيد مي شود كه دولت بايد از منابع ارزي كنده شود و به سمت منابع پايدار برود.

مسكن ؛ مهمترين شاخص در عدالت اقتصادي و اجتماعي است

اين استاد دانشگاه در خصوص سياست هاي برنامه در شاخص عدالت اقتصادي و اجتماعي نيز گفت: ذكر و تاكيد بر شاخص هايي مثل ضريب جيني ضمن آنكه معياري براي حركت به سمت برابري اقتصادي و اجتماعي است ، اما با پردازش آماري كه روي آن صورت مي گيرد آن جامعيت لازم و بايسته را ندارد. به نظر مي رسد عليرغم حساسيت نظام به شاخص برابري و عدالت اقتصادي ؛ مخصوصا اصول برجسته قانون اساسي كه نفي نابرابري را در تامين نيازهاي اوليه شهروندان مانند مسكن (سرپناه) ، كار ، امنيت غذايي ، پوشاك و آموزش و بهداشت و ... ديده از يكسو و تاكيدات حضرت امام (ره) به مقوله مسكن (از جمله با تاسيس بنياد مسكن يا حساب 100 امام) و نيز اهتمام و توصيه هاي هميشگي رهبر معظم انقلاب در اين زمينه از سوي ديگر ؛ متاسفانه ما شاهد عدم توجه و تعهد دولت به اين آرمانها هستيم در حالي كه اين مقوله خود از شاخص هاي اصلي گسترش خط فقر و تشديد نابرابري است.

خوش چهره ادامه داد: عليرغم ترسيم اين اصول و آرمانها در مجلس عدالت جو و دولتي كه شعار اصلي اش عدالت محوري است ، بيشترين آسيب ها به مساله مسكن را شاهد بوديم به نحوي كه به خاطر تصميمات نامناسب و عدم توجه حكيمانه به ظرفيت ها و بايسته ها ، در حوزه مسكن اغنيا در سالهاي اخير ثروتمند تر و فقرا فقيرتر شدند.

اين اقتصاد دان افزود: تاثير اين گونه تصميمات اين شد كه سهم مسكن در سبد هزينه خانوار براي گروههاي كم درآمد و مياني بويژه در شهرهاي بزرگ به 70 درصد بالغ شد . در حاليكه اين نسبت در عرف منطقي آن براي كشورهاي توسعه يافته (برمبناي شاخص انساني) زير 20 درصد است. مفهوم اين 20 درصد اين است كه بالغ بر 80 درصد درآمد خانوارها براي تقاضا و تامين ساير نيازهاست و لذا در اقتصاد مفهوم استمرار تقاضا و افزايش تقاضاي كل يك شاخص الزام آور براي رشد اقتصادي مستمر است.

خوش چهره گفت: بنابر اين ذكر و توجه به بخش مسكن ضمن آنكه عدالت خواهي نظام را برجسته مي كند و منطبق بر اصول و آرمانهاي انقلاب است ، جلوي غفلت و بي توجهي به اين شاخص مهم عدالت اقتصادي و اجتماعي را نيز مي گيرد. نبايد فراموش كرد كه افزايش قيمت و هزينه هاي مسكن عوارض اجتماعي گسترده نيز مثل به تاخير افتادن ازدواج در پي دارد. بنابر اين الزام دولت و مجلس در اجراي سياستهاي ابلاغي ، هم جلوي شيطنت هاي مستقيم و روياهاي عده اي براي ضربه زدن به آرمان هاي انقلاب را در حوزه عدالت اقتصادي و اجتماعي مي گيرد و هم مجلس و دولت و نهادهاي نظارتي را در مقامي مسوولانه قرار مي دهد.

رسانه ملي در سالهاي اخير به سمت يك رسانه دولتي سوق پيدا كرد

خوش چهره بر تاكيد سياستهاي برنامه پنجم توسعه در خصوص مشاركت مردم تحت عنوان عزم و اراده ملي اشاره كرد و گفت: به فضايي كه عقلانيت، شفافيت و صداقت را ايجاد مي كند و در راسش رسانه ملي نقش بازي مي كند، نياز داريم. رسانه ملي در سالهاي اخير متاسفانه به سمت يك رسانه دولتي سوق پيدا كرده و توجيه كاستيها و نواقص را در دستور كار خود قرار داده است. بسياري از نخبگان و صاحبنظران مي دانند كه افت جدي در اعتماد مردم نسبت به اين رسانه ايجاد شده است لذا يك چالش در راه عزم و اراده ملي بازسازي جايگاه شفافيت ، صداقت و توسعه نقد آگاهانه در رسانه ملي است.
 دوشنبه 23 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 197]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن