واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: نوروز و دغدغه گراني هتلهامراكز اقامتي گران ميشوند و مردم باز هم در چادرها مي خوابند؟
نرخ هتلهاي كشور با توجه به نزديك شدن تعطيلات نوروزي و اعلام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي افزايش قيمتهتلها تا 20 درصد، بهنظر ميرسد عامل نگرانكنندهاي براي مسافران داخلي و تورگردانها و تداعيكننده داستان سال گذشته باشد.
سال گذشته صدور آييننامه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري براي حذف نرخ ارزي و تغيير قيمتهتلها كه از نظر هتلداران دور از انتظار بود، مشكلاتي را بهوجود آورد و به اعتراض و مقاومتهايي از سوي هتلداران براي اجراي اين دستور و آييننامه منجر و موجب شد تا سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در تصميم خود بازنگري كند و قيمتها را تا 25 درصد براي نوروز افزايش دهد.
پس از افزايش قيمت هتلها كه در روزهاي پاياني سال و درحاليكه بليتهاي وسايل نقليه پيشفروش شده و تورگردانها تورهاي خود را فروختهبودند، صورت گرفت، تورگردانهابه اين اقدام سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و افزايش قيمت هتلها بدون تغيير در سطح خدمات يا بهبود شرايط اقامتي در اين مراكز اعتراض كردند.
به گفته برخي تورگردانها، بهنظر ميرسد با افزايش 20 درصدي نرخ هتلها در شرايطي كه سطح خدمات، تغيير محسوسي نكرده و طرح استانداردسازي كامل اجرا نشده است، داستان سال گذشته بار ديگر امسال تكرار شود. تورگردانها با توجه به اين شرايط كه از نظر آنها چندان ثبات ندارد، هر سال برنامه تورهاي ورودي را در نيمه دوم فروردينماه اجرا ميكنند و مسافران داخلي كه همچنان به استفاده از هتل عادت نكردهاند و سفر به شهرهايي كه اقوام و دوستاني در آنها دارند، انتخاب نخستشان است، مانند گذشته اقامت در هتل را از برنامه سفر خود حذف ميكنند و به چادر مسافرتي يا اقامت در خانه خويشان خود پناه ميبرند. البته قشري ديگر كه گزينه سفر را انتخاب ميكند، مجبور به پرداخت هر قيمتي از سوي هتلداران ميشود.
اگرچه سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در سالهاي اخير طرحهايي را براي توسعه فرهنگ استفاده از تور در كشور ارائه و اجرا كرده است، مانند سفرهاي ارزانقيمت، اما به گفته مجريان اين طرح، سفرهاي ارزان براي فصلهاي بدون مسافر در كشور طراحي شدهاند و اساس آن، اين است. فصلهايي كه ايرانيها بيشتر به سفر ميروند و ميزان تقاضا بالاست، امكان اجراي تورهاي ارزان وجود ندارد و اين تورها نزديك به نرخ بازار فروخته ميشوند.
سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري از سال گذشته اقدام مورد توجه ديگري را انجام داده است كه كنترل خانههاي استيجاري در مقصد سفر ايرانيهاست؛ با اين حال، همچنان خبر گراني نرخ خانههاي استيجاري حتي دوبرابرشدن نرخ هتلهاي پنج ستاره در شهرهاي پرمسافر، بويژه در فصلهاي پيك مانند تعطيلات نوروزي بسيار شنيده ميشود و هنوز اعتراض مردم از گراني هتلها و خانههاي اجاره اي در نوروز، در ميان انبوه اعتراضها از گراني ديگر خدمات و محصولات در كشور محو ميشود.
ابراهيم پورفرج، رئيس جامعه تورگردانان ايران، با اشاره به افزايش قيمت در هتلهاي كشور به خبرنگار ايسنا گفت: فقط كافي است، يك وعده غذايي در اين هتلها صرف كنيد، در آن صورت با خدماتدهي و برخوردهاي نامناسب و مواد غذايي كهنه مواجه ميشويد، در اين شرايط است كه قيمت هتلها افزايش مييابد.
وي به تعداد محدود هتلهاي مناسب در كشور اشاره كرد و ادامه داد: انتخاب دومي وجود ندارد، همين هتلها هستند و ما بايد تورهاي خود را به اين هتلها با اين قيمتهاي بالا ببريم. البته ما ميتوانيم در اين شرايط، گردشگر نياوريم، ولي مردم ايران بايد با اين افزايش قيمت در هتلها چه كنند؟! آنها بيشترين آسيب را در هر تعطيلات نوروزي ميبينند.
پورفرج اظهار كرد: هتلهاي خوب زيادي در كشور، بخصوص تهران وجود ندارند و همين چند هتل نامناسباند. شهرداري و شوراي شهر پايتخت از يك طرف مجوز ميدهند كه درختهاي 10هزار ساله باغ فردوس را قطع كنند و بهجاي آنها برج بسازند، اما از سوي ديگر، براي هتلسازي هيچ امكاناتي وجود ندارد !
محمدعلي واقفي، عضو هيئت مديره جامعه تورگردانان ايران، در اينباره به ايسنا گفت: اگر اين افزايش قيمتدر برخي هتلها را در دو سال اخير درنظر بگيريم، ديده ميشود كه بعضي از هتلها تا 70 درصد در اين مدت، افزايش قيمت داشتهاند و اين براي تورگردانها فاجعه است.
وي ادامه داد: در نشست اخير هتلداران در مشهد، ضمن اعلام افرايش قيمت امسال تا 20 درصد، گفته شد كه به تورگردانان تخفيف داده شود؛ ولي هتلها بهندرت به اين موضوع عمل ميكنند.
اين تورگردان بيان كرد: ما تورهاي خود را تا پايان سال 2009 ميلادي به طرف تجاري در خارج از كشور فروختهايم و حتي برخي از آژانسها، قيمت تور ايران تا پايان آوريل را از ما دريافت كردهاند، چون ميخواهند برنامهريزي كنند، حال در اين شرايط قيمتها تغيير ميكنند.
به گفته او، افزايش قيمت هتلها به اين شكل، منطقي و قابل قبول نيست. هتلهاي داخل كشور هرچه قيمتهاي خود را افزايش دهند، مسافران داخلي كمتر به اين مراكز ميروند و از هتل استفاده ميكنند. تورگردانها نيز تورهاي خود را در نيمه دوم فروردينماه اجرا ميكنند. گرچه با اين وجود، هنوز در برخي شهرها نتوانستهايم هتل اجاره كنيم. واقفي افزود: از نظر آژانسهاي خارجي نيز اين اقدامات در شرايطي كه جهان با بحران اقتصادي مواجه است، چندان درست نيست. يكي از اين آژانسهاي خارجي براي ما در نامهاي نوشته بود كه شما بهجاي اينكه در شرايط بحران اقتصادي جهان، قيمتها را پايين بياوريد تا ما به ايران مسافر بيشتر بفرستيم، قيمتها را افزايش دادهايد! به گزارش ايسنا، تعيين و اعلام بهموقع نرخ هتلها موضوع ديگري است كه سال گذشته بهدليل تأخير در دادن نرخ اقامت در هتلهاي كشور، مشكلاتي را براي مسافران، آژانسها و هتلداران ايجاد كرد.
محمدشريف ملكزاده، معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، شهريورماه امسال اعلام كرد كه تعيين نرخ هتلها از ديماه آغاز ميشود. اين درحالي است كه با گذشت بيش از 20 روز از ديماه، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري فقط درصد افزايش قيمت اقامت در سال آينده را اعلام كرده است.
هر سال، پيشفروش بليت وسايل نقليه براي نوروز از دوماه پيش از آن آغاز ميشود و مسافران نوروزي درحاليكه قيمتهاي باثباتي را از هتلها دريافت نميكنند و با اين پاسخ هتلداران مواجه ميشوند كه نرخ نوروزي هنوز اعلام نشده است، مجبورند بليت وسيله نقليه خود را تهيه و در حالتي نامطمئن براي مكان اقامتي در شهر مورد نظر خود برنامهريزي كنند؛ اما در عين حال، همواره نرخ هتلها عاملي بازدارنده براي سفر و تعيين مقصد جديد ايرانيهايي است كه بيشتر از طبقه متوسط هستند و درآمد قابل توجهي ندارند.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]