تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835297108
ابعاد نظامي و سياسي استقرار سپر موشكي آمريكا در لهستان و چك
واضح آرشیو وب فارسی:قدس: ابعاد نظامي و سياسي استقرار سپر موشكي آمريكا در لهستان و چك
اشاره :
ايالات متحده در سال هاي اخير علي رغم مخالفت شديد فدراسيون روسيه اصرار بر استقرار سيستم دفاع موشكي در كشورهاي چك و لهستان دارد. روسيه معتقد است كه اين اقدام در بلندمدت موازنه قواي هسته اي را در سطح نظام بين الملل به نفع امريكا و به ضرر روسيه تغيير خواهد داد. از نظر روسيه مكان استقرار سپر موشكي امريكا در لهستان و چك به گونه اي است كه امكان نظارت بر فعاليت هاي موشكي روسيه به خصوص در غرب اين كشور را براي امريكا فراهم مي آورد و در عين حال مي تواند با استفاده از موشك هاي رهگيري كه در نظر دارد در لهستان مستقر نمايد علاوه بر نابود كردن موشك هاي پرتابي روسيه از مسير قطب شمال به سمت امريكا زرادخانه موشكي روسيه را هم در صورت وقوع يك بحران پيش بيني نشده نابود كند.
در مقابل امريكايي ها ادعا مي كنند كه سپر موشكي اروپايي در شرايط فعلي به آن اندازه پيشرفته نيست كه قادر به رهگيري موشك هاي سريع السير روسيه باشد و تنها به كار حفاظت از خاك اروپا و سپس امريكا در برابر تهديدات موشكي از ناحيه خاورميانه به ويژه ايران مي آيد روسيه در برابر اين استدلال مي گويد بهترين مكان براي استقرار سپر موشكي جهت مقابله با تهديدات موشكي ايران جنوب اروپا يا مكاني در پيرامون ايران مي باشد و روسيه با چنين كاري مخالفتي نخواهد كرد. به نظر منتقدان سپر موشكي نه تنها توان موشكي ايران در حدي نيست كه امريكا يا اروپا را تهديد كند بلكه اصولا " ايران تمايلي به اين كار ندارد. از طرف ديگر آزمايش هاي انجام شده براي رهگيري موشك توسط وزارت دفاع امريكا با موفقيت قابل توجهي همراه نبوده و در موارد متعدد به شكست انجاميده است .
اصرار آمريكا بر استقرار سيستم دفاع موشكي در لهستان و چك و مخالفت شديد روسيه با اين امر پرسش هاي جدي در مورد اهداف واقعي آمريكا از انجام چنين كاري مطرح مي كند. روسيه اين سپر موشكي را در مرحله اول عليه خود و نه ايران مي داند و آمريكا اين ادعا را رد مي كند. نوشته زير نگاهي به ابعاد مختلف اين موضوع دارد.
مكان و اجزاي سپر موشكي آمريكا در اروپا
سپر موشكي آمريكا در اروپا از سه قسمت تشكيل شده است :
1 ) رادار هشدار دهنده اوليه .
2 ) رادار تشخيص دهنده ادوات سوار شده بر موشك .
3 ) موشك هاي رهگير .
در نزديكي پراگ X بر اساس برنامه كنوني آمريكا قرار است رادار تشخيص دهنده ادوات سوار شده به موشك موسم به رادار باند پايتخت چك و موشك هاي رهگير در لهستان مستقر شوند. رادار هشدار دهنده اوليه قرار است در نزديكي مرزهاي ايران مستقر شود اما خود در جزاير مارشال آنها را براي استقرار در X آمريكا هنوز مكان آن را تعيين نكرده است . قرار است آمريكا با ارتقا كيفيت رادارهاي باند جمهوري چك منتقل كند.
نحوه كاركرد سيستم دفاعي اين گونه خواهد بود كه در صورت پرتاب موشكي فرضي از سوي ايران رادارهاي اخطاردهنده اوليه واقع در پراگ خواهند فرستاد و اين رادار با شناسايي كلاهك سوار شده بر موشك X در نزديكي مرزهاي ايران اطلاعات اوليه را به رادار باند بالستيك بين قاره اي و مسير حركت آن موقعيت موشك هاي رهگير در لهستان را براي نابود كردن موشك بالستيك در مرحله مياني پرتاب تنظيم خواهد كرد. از آنجا كه سرعت برخورد دو موشك بسيار بالاست لذا قطعات آنها پس از انفجار در فضا پودر شده و به سطح در لهستان و چك مستقر مي شوند مي توانند افزون بر رديابي و رهگيري X زمين باز نخواهد گشت . چون موشك هاي رهگير و رادار باند بالتسكي بين قاره اي پرتابي از سوي روسيه را نيز رديابي كنند; هر چند رهگيري و منفجر كردن آنها كار ساده اي نيست . اما در يك شرايط خود خاك ايالات متحده را هدف قرار دهد موشك هاي ) ICBM (بسيار بحراني اگر روسيه بخواهد با موشك هاي بالستيك بين قاره اي رهگير واقع در لهستان در صورت ارتقا فني مي توانند اين موشك هاي روسيه را در فضا نابود كرده و مانع از رسيدن آنها به خاك آمريكا شوند. به همين دليل كارشناسان نظامي روسيه سپر موشكي اروپايي را در دومين لايه سپر موشكي ملي آمريكا براي حفاظت از خاك آمريكا مي دانند.
اما اگر موشك هاي رهگير و رادارهاي مربوطه در جنوب اروپا مستقر شوند قادر به رهگيري و ثبت فعاليت هاي موشكي روسيه نخواهند بود; بنابراين روسيه اصرار دارد آمريكا مكان استقرار سپر موشكي را به جنوب و غرب اروپا منتقل كند و با استقرار آن در مجاورت بخش اروپايي روسيه به شدت مخالفت است . افزون بر اين سپر موشكي در لهستان و چك كل اروپا را تحت پوشش قرار نمي دهد و قرار است با متصل كردن آن به برنامه دفاع موشكي ناتو كل قاره اروپا تحت حفاظت قرار گيرد.
آمريكايي ها معتقدند سطح فني سپر موشكي لهستان و چك در حال حاضر خيلي پيشرفته نبوده و اين سپر قادر به رهگيري و نابود كردن موشك هاي بالستيك روسي نيست . اما روس ها معتقدند آمريكا برنامه مفصلي براي پيشرفته تر كردن اين سپر در آينده دارد و اين كار تهديدي آشكار براي روسيه است . درچنين شرايطي آمريكا قادر خواهد بود با موشك هاي رهگير خود در لهستان (كه خود موشك بالستيك بين قاره اي با 21500 كيلوگرم وزن مي باشد) زرادخانه موشكي روسيه در شمال مسكو را هدف قرار داده و در صورت بروز بحران به سرعت آنها را نابود كند و اين يعني كاهش دادن قابليت بازدارندگي هسته اي روسيه . بنابر اين اگر آمريكا بر استقرار سپر موشكي در لهستان و چك اصرار كند روسيه ناگزير از بازنگري توان موشكي خود است كه در سال هاي گذشته آن را كاهش داده است .
نتيجه آنكه روسيه با اصل استقرار سپر موشكي در اروپا از سوي آمريكا مشكلي ندارد ولي با استقرار اين سپر در لهستان و چك و در نزديكي بخش اروپايي روسيه مخالف است و لذا به آمريكا پيشنهاد داده است اين سپر را در جنوب اروپا مستقر كند.
مشكلات فني دفاع موشكي
ايجاد سپر موشكي براي مقابله با تهديدات موشك هاي بالستيك اساسا ايده اي بلندپروازانه است كه از زمان طرح آن در دوران ريگان با مشكلات زيادي در اجرا مواجه شد تا حدي كه در دوره كلينتون و پيش از حوادث 11 سپتامبر) SDI (و باعنوان ابتكار دفاع استراتژيك به حالت تعليق در آمد. مطالعات مختلف از سوي مهندسان و فيزيكدانان نيز بر وجود چنين مشكلاتي صحنه گذارد و كنگره آمريكا را براي حمايت مالي از اين طرح دچار ترديد كرده است . با اين حال نومحافظه كاران بر اجراي آن اصرار دارند.
به باور طرفداران سپر موشكي مشكلات رهگيري در مرحله مياني به مراتب كمتر از ساير مراحل است . از اين رو سيستم در نظر گرفته شده براي لهستان و چك نيز از اين نوع است . منظور از رهگيري در مرحله مياني اين است كه موشك بالستيك پرتاب شده از سوي دشمن فرضي نه در ابتداي پرتاب و اوج گيري بلكه بعد از خروج از جو و قبل از بازگشت به آن رهگيري و منهدم مي شود. چون يك موشك بالستيك براي برخورد با هدف سه مرحله را طي مي كند :
1 ـ مرحله پرتاب و اوج گيري كه موشك را به خارج جو راهنمايي مي كند .
2 ـ مرحله مياني كه موشك بالستيك از جو خاج شده است .
3 ) مرحله نهايي كه در آن بدنه اصلي موشك جدا شده و كلاهك نصب شده به آن وارد جو مي شود تا به هدف مورد نظر برخورد كند .
حتي در اين نوع رهگيري نيز مشكلات فني متعددي در رهگيري و منهدم كردن موشك بالستيك پرتاب شده وجود دارد كه به تعدادي از آنها به صورت خلاصه اشاره مي كنيم .
1 ـ امكان فريب رادارها
با نصب كردن كلاهك هايي از جنس هاي مختلف به موشك بالستيك مي توان رادار را فريب داد زيرا تشخيص دقيق اجسام نصب مورد نظر آمريكا براي استقرار در چك مي تواند اجسامي بين 30 ـ20 X شده روي موشك بسيار مشكل است . هر چند رادار باند سانتي متر را تشخيص دهد ولي آزمايش هاي مختلف نشان مي دهند ضريب خطا در شناسايي و تشخيص زياد است . بنابر اين ممكن است رادار با تشخيص اشتباه موشك رهگير را به سمت كلاه اصلي هدايت نكند.
2 ـ امكان حمل كلاهك هاي مختلف توسط يك موشك بالستيك بين قاره اي
برخي موشك هاي بالستيك بين قاره اي روسيه قادر به حمل 6 كلاهك به صورت همزمان مي باشند و موشك رهگير قادربه نابود روسيه مي توانند تا 10 كلاهك را باخود حمل كنند هدف قراردادن و منهدم SS -42 و SS -81 كردن همه اين كلاهك ها نيست . موشك هاي كردن همه اين كلاهك ها در عمل بسيار مشكل است .
3 ـ عدم اطمينان به عملكرد ابزار انهدام
تا دهه 1980 آمريكا در موشك هاي رهگير از كلاهك هسته اي بهره مي گرفت يعني بعد از جدا شدن حمل كننده كلاهك در دو مرحله كلاهك هسته اي ضمن برخورد با كلاهك پرتاب شده از سوي دشمن در سرعت بسيار بالا آن را نابود مي كرد . از دهه 1980 به جاي كلاهك هسته اي از وسايل انفجاري معمولي براي نابود كردن كلاهك هاي دشمن دريك برخورد شاخ به شاخ استفاده مي شود كه اين وسيله سرعت بسيار بالايي دارد چون سرعت موشك رهگيري كه كلاهك آن چندان سنگين نيست حدود 40 درصد بيشتر از موشك هاي بالتسيك معمولي است .
مفهومي كه براي توصيف اين نابودي شاخ به شاخ مورد استفاده قرار مي گيرد انهدام با انرژي جنبشي است . يعني وسيله انفجاري انرژي سينيتيكي بسيار بالايي هنگام برخورد با موشك بالستيك دارد اين وسيله در رهگيرهاي پاتريوت و در رهگيري موشك هاي بالستيك كوتاه برد و ميان برد موفق بوده است . اما در مورد موفقيت آن در رهگيري موشك هاي بالستيك بين قاره اي ترديد وجود دارد و آزمايش هاي صورت گرفته در اين مورد چندان موفق نبوده است . به كارگيري كلاهك هاي هسته اي در موشك هاي رهگير و براي انهدام موشك پرتاب شده هم مشكلات خاص خود را دارد.
4 ـ تغيير مسير موشك رهگير بر اثر عوامل پيش بيني نشده جوي
تغيير شرايط جوي مي تواند پيش بيني هاي صورت گرفته را مختل كند اين تغييرات حتي مي توانند در فشارهاي بالا منجر به تغيير مسير موشك رهگير شده و مانع برخورد دقيق آن به هدف مورد نظر شوند.
5 ـ مشكلات سيستم هشدار دهنده اوليه ماهواره اي
يا برنامه DSP در حال حاضر آمريكا براي دريافت نخستين اطلاعات هشدار دهنده در مورد پرتاب يك موشك بالستيك از ماهواره حمايت دفاعي استفاده مي كند. اما اين ماهواره در تشخيص به موقع وسيله پرتاب شده با مشكلاتي مواجه است . اين سيستم از حس گرهاي فروسرخ براي تشخيص موشك پرتاب شده بهره مي گيرد. هر ماهواره تلسكوپي دارد كه پيوسته كل كره زمين را رصد مي كند براي جلوگيري از ظهور بي نظمي در DSP و به دنبال تشعشعات فروسرخ شعله ور شده در هنگام پرتاب موشك ها مي گردد تلسكوپ هاي طول موج هايي عمل مي كنند كه باعث مي شود نتوانند شعله هاي خارج شده از موشك در هنگام پرتاب را در پايين تر از ارتفاع 10 كيلومتري رصد و شناسايي كنند. اين امر باعث مي شود زمان تصميم گيري براي پرتاب موشك رهگير كمتر شود.
مشكل ديگراين است كه هواپيماي جت نيز مي تواند تشعشات فروسرخ داشته باشند و اين سيستم هشدار دهنده اوليه را دچار مشكل مي كند اين مشكل در روش رهگيري در مرحله پرتاب به مراتب بيشتر است . به همين دليل آمريكا به دنبال راه اندازي يك سيستم پيشرفته تر هشداردهي اوليه در فضاست .
مسائل سياسي سپر موشكي در اروپا
افزون بر مشكلات فني آمريكا در راه اندازي سپر موشكي در لهستان و چك با مشكلات سياسي زير مواجه است .
نارضايتي افكار عمومي لهستان و چك از استقرار اين سيستم در اين دو كشور
تهديد چك و لهستان از سوي روسيه و حتي تهديد به انتقام گيري در صورت پذيرش استقرار سپر موشكي آمريكا
ابهام در توافق آمريكا و لهستان و چك در مورد نحوه اداره تاسيسات سپر موشكي
تهديد آذربايجان توسط روسيه براي اجازه ندادن به آمريكا براي استقرار رادار هشدار دهنده اوليه در خاك خود
نگراني اروپايي ها از استقرار موشك هاي روسي در خاك اروپا در صورت استقرار سپر موشكي آمريكا در لهستان و چك
نگراني اروپايي ها و افزايش تنش ميان آمريكا و روسيه به خاطر استقرار سپر موشكي
ادعاهاي روسيه در مخالفت با استقرار سپر موشكي در لهستان و چك
مقامات روسي در اثبات اينكه هدف اصلي آمريكا از استقرار سپر موشكي در اروپا تضعيف روسيه است به موارد ذيل اشاره مي كند :
ارتقا سيستم هاي سپر موشكي و افزايش تعداد موشك هاي رهگير در آينده از سوي آمريكا تهديدي جدي عليه منافع روسيه است . اين ارتقا مي تواند قدرت ضربه زدن آمريكا به اهداف نظامي روسيه و نيز رهگيري موشك هاي روسي را افزايش دهد.
انتخاب لهستان و چك در مجاورت بخش اروپايي روسيه نشان از نيت آمريكا براي نظارت بر فعاليت هاي موشكي روسيه و مقابله با قدرت ضربه زدن روسيه به آمريكا دارد و هدف نهايي از اين كار برهم زدن موازنه هسته اي موجود ميان دو كشور است .
موشك هاي رهگير آمريكا در لهستان مي توانند موشك هاي بالستيك بين قاره اي روسيه را رهگيري و منهدم كنند. آنها حتي قادر به انهدام سيلوهاي موشكي روسيه و اطراف مسكو مي باشند . موشك هاي رهگير پرتاب شده از لهستان مي تواند 25 ـ18 موشك بالستيك روسيه مستقر در 340 كيلومتري شمال غرب مسكو را منهدم كند . SS -52 بين قاره اي
رهگيري موشك هاي پرتابي روسيه در مناطق مجاوربخش اروپايي آن راحت تر است . اين سيستم مي تواند تمام موشك هاي روسي پرتاب شده از غرب اورال به سمت خاك آمريكا را رهگيري كند.
رادار مستقر در چك در صورت ارتقا كيفيت در آينده قدرت رديابي همزمان صدها هدف و از جمله اهداف در روسيه را دارند.
آمريكا به دنبال ايجاد يك سيستم دفاع موشكي چند لايه است . لايه اول اين سيستم درخاك آمريكا (در آلاسكا و كاليفرنيا) مستقر شده است . انتخاب لهستان و چك به دليل نزديكي به مناطق اروپايي روسيه به منظور افزودن لايه دومي به لايه اول است ; زيرا بهترين مكان براي رهگيري موشك هاي پرتابي از ايران جنوب اروپاست .
سيستم هاي موجود رهگيري آمريكا در اروپا براي مقابله با تهديدات موشكي احتمالي ايران كافيست و آمريكا نيازي به تاسيسات براي اين كار كافيست . ) THAAD (جديد ندارد . سيستم هاي موجود پاتريوت و دفاع نهايي در ارتفاع بالا
پاسخ هاي آمريكا به ادعاهاي روسيه
سيستم دفاع موشكي اروپايي در نهايت در برنامه دفاع موشكي ناتو ادغام خواهد شد و روسيه به شوراي روسيه ناتو دسترسي دارد و لذا نبايد نگران پنهان كاري آمريكا باشد. اقدامات آمريكا شفاف است .
سطح پيشرفت فني مسير موشكي اروپايي در حدي نيست كه قادر به رهگيري موشك هاي بالستيك پيشرفته روسيه باشد. ارتقا سطح فني اين سيستم نيز هزينه بسيار زيادي دارد كه در حال حاضر آمريكا برنامه اي براي آن ندارد.
آمريكا 70 برابر بيشتر از قدرت تشخيص رادارهاي هشدار دهنده اوليه روسيه چه در آذربايجان و چه X قدرت تشخيص رادارهاي باند در آرماوير است . لذا آمريكا نمي تواند به پيشنهاد روسيه اين رادارها را جايگزين رادار چك كند.
پيشرفته تر كردن سپر موشكي اروپايي در آينده نياز به توافق سياسي آمريكا با لهستان و چك دارد و با توجه به چالش هاي موجود رسيدن به چنين توافقي آسان نيست .
تهديد موشكي ايران بيشتر از آني است كه روسيه ادعا مي كند. ضمن اينكه قصد ايران براي ساخت موشك بالستيك بين قاره اي در سال هاي آينده جدي است . ادامه فعاليت هاي هسته اي ايران هم مويد اين امر است . لذا روسيه نبايد با دست كم گرفتن تهديد ايران سپر موشكي را ابزاري براي مقابله با خود بداند.
شرايط كنوني مساعدترين زمان براي راه اندازي اين سيستم جهت مقابله با تهديدات ايران است . با دستيابي ايران به موشك بالستيك بين قاره اي امكان مقابله با تهديدات ناشي از آن كمتر مي شود.
تكثير فناوري موشك بالتسيك در سال هاي گذشته روند پرشتابي داشته و در آينده هم آمريكا قادر به جلوگيري كامل از اين امر نخواهد بود و لذا ايجاد سپر موشكي براي مقابله با اين تهديدات عقلايي است .
براي مقابله با تهديدات موشكي ايران كافي نيستند . THAAD سيستم هاي موجود پاتريوت و
آمريكا واقعا دنبال چيست
با فرض اينكه :
1 ـ ايران داراي سلاح هسته اي نيست و اساسا دنبال سلاح هسته اي نخواهد بود بنابر اين طرح اين گونه مسائل كاملا بي اساس است .
2 ـ طرح اين گونه مسائل اتهام به ايران است كه در آينده دنبال سلاح هسته اي است .
3 ـ ايران موشك بالستيك بين قاره اي دوربرد نداشته و به خاطر شرايط موجود هم نيازي به ساختن آن ندارد .
4 ـ سيستم هاي موجود دفاعي آمريكا در اروپا براي مقابله با تهديد فرضي ايران كافيست .
5 ـ ايران دليلي براي حمله موشكي به اروپا و آمريكا ندارد . زيرا خصومتي با مردم اروپا و آمريكا ندارد . ضمن اينكه اهداف ايران دفاعي است تا تهاجمي .
6 ـ رهگيري موشك هاي فرضي ايران از جنوب اروپا هم ممكن است و اصراري به استقرار آنها در لهستان و چك نيست .
بنابر اين مي توان نتيجه گرفت :
1 ـ هدف آمريكا از استقرار سپر موشكي در لهستان و چك قطعا مقابله با ايران نيست .
2 ـ آمريكا فعاليت هاي دفاعي موشكي و صلح آميز هسته اي ايران را بهانه اي براي دستيابي به هدف خود يعني تغيير موازنه قواي هسته اي به نفع خود در مقابل روسيه قرار داده است .
3 ـ روسيه بيشتر از آنكه نگران استقرار سپر موشكي باشد نگران مكان استقرار آن است و لذا مخالفت روسيه با اين اقدام هيچ ارتباطي به حمايت آن از ايران ندارد.
4 ـ استقرار سپر موشكي در لهستان و چك به بهانه تهديد ايران فرصت مناسبي براي گسترش ناتو به سمت شرق و افزايش حضور نظامي آمريكا در اروپاست .
5 ـ بهترين و كارآمدترين سيستم دفاع موشكي براي دفاع از آمريكا سيستم چند لايه است . آمريكا لايه اول را در آلاسكا و كاليفرنيا به بهانه مقابله با تهديدات موشكي كره شمالي ايجاد كرده و در حال ارتقا آن است . سپر موشكي لهستان و چك مي تواند دومين لايه در دفاع موشكي ملي آمريكا تلقي شود.
6 ـ در دوره پس از 11 سپتامبر آمريكا خيز بلندي به سوي يك جانبه گرايي در نظام بين المللي يا در بهترين حالت حفظ برتري خود در اين نظام برداشته است . قدرت نظامي استراتژيك روسيه تنها رقيب جدي نظامي آمريكا محسوب مي شود. آمريكا براي افزايش قدرت خود نياز به تضعيف قدرت نظامي موازنه كننده روسيه دارد. اين كار با شيوه هاي مختلف نظير ساخت سلاح هاي جديد هسته اي از سوي آمريكا تشويق روسيه به كاهش زرادخانه هاي موشكي خود و نظاير اينها صورت مي گيرد. در يك نگاه كلان استقرار سپر دفاع موشكي در اروپا نيز اين هدف را دنبال مي كند.
سناريوهاي پيش رو در مورد سپر موشكي اروپايي
در حال حاضر سه سناريوي كلي در مورد آينده سپر موشكي آمريكا در اروپا وجود دارد كه عبارتند از :
الف ـ ادامه مسير كنوني در استقرار سپر موشكي در لهستان و چك با وجود مخالفت هاي روسيه و افكار عمومي لهستان و چك .
ب ـ پذيرش پيشنهاد روسيه در مورد تغيير مكان استقرار سپر موشكي از مرزهاي اروپايي روسيه به جنوب اروپا.
ج ـ مشاركت با روسيه در بهره گيري از سيستم هاي هشدار دهنده اوليه .
به دليل نزديك شدن به روزهاي پاياني دولت بوش اينگونه به نظر مي رسد كه تصميم گيري در اين زمينه به دولت آينده آمريكا محول شده است . همچنين تحولات داخلي در لهستان و چك آينده توانمندي نظامي ايران و واكنش روسيه نقش مهمي در تحقق هر يك از سناريوهاي فوق دارند. شرايط كنوني علائم مشخصي در مورد تحقق يكي از سناريوهاي فوق ندارد و مخالفان و موافقان سناريوها همچنان مواضع مختلف خود را تكرار مي كنند.
منبع : مركز تحقيقات استراتژيك
آمريكا در سال هاي اخير علي رغم مخالفت شديد روسيه اصرار بر استقرار سيستم دفاع موشكي در كشورهاي چك و لهستان دارد
روسيه معتقد است استقرار سامانه موشكي در چك و لهستان در بلندمدت موازنه قواي هسته اي را در سطح نظام بين الملل به نفع آمريكا و به ضرر روسيه تغيير خواهد داد
از نظر روسيه مكان استقرار سپر موشكي آمريكا در لهستان و چك به گونه اي است كه امكان نظارت به فعاليت هاي موشكي روسيه به خصوص در غرب اين كشور را براي آمريكا فراهم مي آورد
مقامات آمريكايي معتقدند كه سپر موشكي اروپايي تهديدي براي روسيه به شمار نمي آيد و تنها براي حفاظت از خاك اروپا و سپس آمريكا در برابر تهديدات موشكي از ناحيه خاورميانه و به ويژه ايران است
ايران بارها اعلام كرده كه دليلي براي حمله موشكي به اروپا و آمريكا ندارد زيرا خصومتي با مردم اروپا و آمريكا ندارد و سياستش دفاعي است تا تهاجمي
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 226]
-
گوناگون
پربازدیدترینها