واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: طرح انتقال آب سد دوستي به مشهد مقدس بزودي بهره برداري ميشود
اقتصاد. نيرو. فتاح
وزير نيرو از بهره برداري از طرح انتقال آب سد دوستي به شهر مشهد مقدس در آينده نزديك ف خبر داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، سيدپرويز فتاح روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، انتقال آب سد دوستي به مشهد مقدس را از پروژههاي مهم و حساس كشور خواند و افزود: براي بهره برداري از اين طرح تاكنون سه تريليون ريال هزينه شده است.
وي با بيان آنكه طي چند هفته گذشته سدهاي مهمي ازجمله سد خداآفرين با ظرفيت ۱/۶ميليارد متر مكعب و سد چاه نيمه چهار با ۸۰۰ميليون متر مكعب در كشور به بهره برداري رسيده است، اظهار داشت: در ماههاي اخير، عمليات اجرايي آبرساني به شهر قم نيز آغاز شده كه اميد است تا نيمه دوم سال ۸۹ به بهره برداري برسد.
وزير نيرو همچنين با اشاره به كلنگ زني طرح بزرگ آبرساني به شهرهاي بزرگ و مركزي خوزستان در سفر استاني اخير هيات دولت به اين استان، ابراز اميدواري كرد: اين طرح به صورت ضربتي اجرا و تا ۲/۵سال آينده به بهره برداري برسد.
فتاح ركوردشكني بتن ريزي در سد كارون چهار را از موفقيتهاي بزرگ وزارت نيرو در ماههاي اخير عنوان كرد و گفت: ركورد بتن ريزي در آذرماه گذشته از ۶۰هزار متر مكعب به ۸۲هزار متر مكعب افزايش يافت كه در منطقه بي نظير و در جهان كم نظير است.
وزير نيرو با بيان آنكه در هفتههاي اخير پنج ميليارد ريال اوراق مشاركت براي تامين منابع مالي احداث سدهاي مهم برق آبي به فروش رفته است، از فروش پنج ميليارد ريال اوراق مشاركت ديگر در روزهاي آينده براي توسعه نيروگاههاي كشور ،خبر داد.
فتاح سپس با اشاره به پيشرفت فيزيكي برخي طرحهاي وزارت نيرو در كشور، اظهار داشت: هم اكنون سد بزرگ برق آبي كارون چهار با پيشرفت فيزيكي ۶۵ درصد در حال اجرا است و تا پايان سال ۸۸نخستين واحد نيروگاهي آن وارد مدار خواهد شد.
به گفته وزير نيرو، سد بزرگ مخزني گتوند در استان خوزستان نيز هم اكنون از ۶۳درصد پيشرفت فيزيكي برخوردار است و نيمه نخست سال ۸۹نخستين واحد نيروگاهي آن وارد مدار ميشود.
فتاح درخصوص وضعيت آب شرب شهر تهران بزرگ، گفت: از ابتداي امسال تاكنون ۸۰۰ميليون متر مكعب آب در شهر تهران آب توزيع و مصرف شده است كه خوشبختانه در مقايسه با زمان مشابه پارسال ۰/۴۲درصد كاهش داشته است.
وزير نيرو با اين وجود، وضعيت منابع آبي كشور بويژه در حوزه برق آبي و استانهاي جنوبي را نگرانكننده خواند و افزود: از ابتداي سال آبي جاري تاكنون ۶۷ميلي متر بارندگي در كشور اتفاق افتاده كه در مقايسه با متوسط ۴۰ساله حدود ۲۳درصد كاهش نشان ميدهد.
فتاح با بيان آنكه هم اكنون از نظر حجم آب با سه ميليارد متر مكعب كمبود در مقايسه با زمان مشابه سال گذشته مواجه هستيم، گفت: ورودي سدهاي كشور بعد از خشكسالي به شدت كاهش يافته و به عنوان نمونه، ورودي سد كارون سه از ۱۴۳متر مكعب در ثانيه در زمان مشابه پارسال به ۹۱متر مكعب، ورودي سد شهيد عباسپور از ۳۴۰به ۶۱متر مكعب، سد دز از ۱۲۰به ۵۶متر مكعب، سد كرخه از ۷۲به ۴۰متر مكعب، سد زاينده رود از ۱۵به ۱۱متر مكعب و سد سفيدرود از ۴۴به ۲۶متر مكعب در ثانيه رسيده است.
وزير نيرو اظهار داشت: حجم آب سد لار نيز از ۶۳ميليون متر مكعب در سال گذشته به ۱۲ميليون متر مكعب در زمان حاضر و حجم سد زاينده رود از ۶۵۰ ميليون متر مكعب به ۲۹۰ميليون متر مكعب كاهش يافته است.
به گفته فتاح، با توجه به كمبود سه ميليارد متر مكعب آب نسبت به زمان مشابه پارسال، سال سختي از نظر منابع آبي و برقابي پيش روي كشور است كه گذر از اين وضعيت مستلزم مديريت صحيح و برنامه ريزي شده و همكاري مسئولان و مردم است.
وي اظهار داشت: وزارت نيرو گزارش وضعيت موجود را به مجلس و دولت ارايه كرده و با تشكيل ستادهاي استاني، محدوديتهاي براي استفاده از آب كشاورزي در خوزستان، اصفهان و بويژه فارس در نظر گرفته شده است.
فتاح مهمترين اولويت وزارت نيرو را در شرايط كنوني تامين آب شرب و تامين ذخيره مناسب براي بهار و تابستان سال آينده عنوان كرد و گفت: اگرچه چند مورد بارندگي ميتواند وضعيت موجود را دگرگون كند ، اما وزارت نيرو احتياط لازم را براي مديريت منابع آبي اعمال خواهد كرد.
وي با بيان آنكه هم اكنون توليد برق چنداني از نيروگاههاي برق آبي صورت نميگيرد، افزود: تمام برق كشور از ابتداي پاييز امسال از طريق نيروگاههاي حرارتي توليد ميشود و اين وضعيت با توجه به شرايط كنوني ادامه خواهد يافت.
وزير نيرو درخصوص پيش بينيهاي سازمان هواشناسي نيز گفت: براساس پيش بينيهاي موجود، نيمه شمالي كشور از بارندگي نرمالي برخوردار خواهد بود ، اما پيش بيني بارندگيها در حوزه جنوبي كشور زير عادي است.
فتاح در ادامه با تشريح وضعيت كنوني توليد برق در كشور، گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون ۱۷۹ميليارد كيلووات ساعت برق در كشور مصرف شده كه نسبت به زمان مشابه پارسال شش درصد رشد داشته است.
وي با بيان آنكه توليد برق نيروگاههاي برقابي كشور امسال با ۷۲درصد كاهش به ۴/۳ميليارد كيلووات ساعت رسيده است، افزود: فشار توليد برق كشور هم اكنون بر روي نيروگاههاي حرارتي است.
فتاح همچنين با اشاره به عمليات تعمير واحدهاي نيروگاهي كشور، تصريح كرد: تاكنون ۸۱درصد تعميرات نيروگاهي به پايان رسيده و يا در حال انجام است و اميدواريم با اتمام عمليات تعميراتي تا ارديبهشت ماه سال آينده، به ركورد جديدي در اين خصوص دست يابيم.
وزير نيرو همچنين گفت: هم اكنون ۷۶درصد مخازن سوخت مازوت و ۷۳درصد مخازن سوخت گازوئيل نيروگاهها پر بوده و از وضعيت بهتري نسبت به پارسال برخوردار است.
فتاح در ادامه با بيان آنكه از ابتداي امسال تاكنون ۱۲واحد جديد نيروگاه حرارتي با ظرفيت يكهزار و ۹۰۰مگاوات وارد مدار شده است، افزود:
تا پايان سال ۹۵۰مگاوات ظرفيت جديد نيروگاهي نيز وارد مدار توليد خواهد شد.
وي اظهار داشت: وزارت نيرو در تلاش است از ابتداي سال ۸۸تا زمان پيك مصرف برق در تابستان، ۱۲واحد جديد نيروگاهي با ظرفيت يكهزار و ۹۰۰ مگاوات وارد مدار كند.
وزير نيرو با اشاره به رفع مشكلات مالي صنعت برق، گفت: وزارت نيرو ۲۲ تريليون و ۵۰۰ميليارد ريال بابت مابه التفاوت نرخ تكليفي فروش و قيمت تمام شده برق سال گذشته طبق بند ج تبصره ۱۱بودجه از دولت دريافت كرده و براي ۹ماهه نخست سال جاري نيز ۲۴تريليون ريال از خزانه براي تامين منابع مالي طرحهاي صنعت برق در اختيار وزارت نيرو قرار گرفته است.
وي درخصوص وضعيت توزيع لامپهاي كم مصرف يارانه دار نيز گفت: از ابتداي سال جاري تاكنون ۳۳ميليون رشته لامپ كم مصرف با استفاده از يك تريليون ريال يارانه منظور شده در بودجه سال جاري توزيع شده و ۱۷ميليون رشته لامپ كم مصرف ديگر نيز تا پايان سال توزيع خواهد شد.
فتاح با بيان آنكه براي سال آينده نيز همين ميزان يارانه براي توزيع لامپهاي كم مصرف در بودجه پيش بيني شده است، اظهار داشت: انتظار ميرود سالانه دستكم ۵۰۰مگاوات مصرف برق از طريق توزيع لامپهاي يارانه دار كاسته شود.
وزير نيرو سپس درخصوص وضعيت واگذاري سهام متعلق به اين وزارتخانه، گفت : تاكنون سهام ۸۷شركت از ۱۰۰شركتي كه وزارت نيرو در آنها داراي سهام بوده، به طور كامل واگذار شده است و ۲شركت نيز داراي مشكل حقوقي بوده اند كه در حال رفع است.
به گفته فتاح، سه شركت ديگر نيز در سازمان خصوصيسازي در حال واگذاري بوده و سه شركت نيز در حال قيمتگذاري در اين سازمان است ، ضمن آنكه سه شركت ديگر در حال تسويه بوده و احتمالا منحل خواهند شد.
وي تصريح كرد: در چند ماه آينده تمام سهام ۱۰۰شركت يادشده واگذار خواهد شد و وزارت نيرو هيچ سهمي در اين شركتها نخواهد داشت.
فتاح همچنين اظهار داشت: ۲نيروگاه سهند و خليج فارس به صورت كامل در حال واگذاري بوده و تماما دست بخش خصوصي است و كارهاي واگذاري هشت نيروگاه ديگر نيز از سوي وزارت نيرو به اتمام رسيده است.
وزير نيرو درخصوص وضعيت تخصيص بودجه بخش آب و برق در سال جاري نيز گفت : در ۹ماهه نخست امسال ۶۵درصد بودجه وزارت نيرو براي اجراي طرحهاي عمراني پرداخت شده و با توجه به عنايت ويژه رييس جمهوري به بخش آب و برق، اميد است اين ميزان تا پايان سال به حدود ۸۰درصد افزايش يابد.
وي سهم وزارت نيرو از اعتبارات عمومي بودجه ۸۷را ۳۷تريليون و ۵۰۰ ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: اين ميزان براي سال آينده با ۳۹درصد رشد به ۵۲تريليون ريال خواهد رسيد.
فتاح اتمام طرحهاي نيمه تمام با پيشرفت فيزيكي بيش از ۸۰درصد، توجه به پژوهش و تحقيق، توسعه آب شيرين كن ها، آبهاي مرزي و مشترك را از اولويتهاي وزارت نيرو در بودجه سال آينده برشمرد.
وزير نيرو همچنين اصلاح تعرفهها را از آرزوهاي ديرينه صنعت آب و برق كشور دانست و گفت: در صورت تصويب طرح تحول اقتصادي، بخشي از مشكلات صنعت آب و برق در حوزه تعرفهها برطرف خواهد شد.
وي با بيان آنكه دولت در طرح تحول اقتصادي بر دريافت قيمت تمام شده آب و برق در يك فرصت سه ساله تاكيد كرده است، اظهار داشت: دولت در اين طرح از مجلس اختياري را براي استثنا قائل شدن برخي از بخشهاي توليدي نظير كشاورزي از پرداخت قيمت تمام شده خواستار شده ، اما تاكنون هيچ عدد و رقمي براي تغيير تعرفههاي آب و برق در سال آينده نهايي نشده است.
وزير نيرو در پايان درخصوص بحثهاي مطرح براي ادغام دو وزارتخانه نفت و نيرو و تشكيل وزارت انرژي، گفت: چنين موضوعي اصلا در دستور كار دولت نيست و مجلس نيز هيچ درخواستي از دولت در اين خصوص نداشته است ، ضمن آنكه وزارت نيرو نيز تاكنون به جمع بندي مثبتي درخصوص موضوع ادغام نرسيده است اقتصام ** ۱۵۵۷ **۹۱۳۴
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]