واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: درواكنش به انجام نظرسنجي توسط يك موسسه مشاوره و همسريابي؛ معاون سازمان ملي جوانان: پژوهشهايي درباره ارزشها و اعتقادات، بايد توسط سازمانهاي ملي انجام شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - جوانان
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان در واكنش به درج نام اين سازمان به عنوان حامي در يك فرم نظرسنجي سلامت جنسي جوانان كه توسط يك موسسه غيردولتي مشاوره و همسريابي توزيع شده، هر گونه ارتباط با انجام اين نظرسنجي را تكذيب كرد و گفت: پژوهشهاي ملي كه به طور خاص درباره ارزشها و اعتقادات ملي انجام ميشوند و باعث تاثير در جامعه، برداشت عمومي، برچسبزن و تعميم دادن به كل جامعه ميشود، بايد توسط سازمانهاي ملي و مسوول انجام شود.
دكتر محمد اسحاقي در گفتوگو با خبرنگار «جوانان» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره پژوهشها و نظرسنجيهايي كه گاهي توسط سازمانها و تشكلهاي خصوصي و تجاري درباره وضعيت نگرش و رفتار جوانان انجام ميشود، گفت: قطعا نظرسنجي و جمعآوري اطلاعات و عقايد عمومي و خصوصي مردم و جوانان در صورت نياز بايد توسط سازمانهاي مورد اعتماد و مسوول كشور انجام شود و نتايج آنها نيز در صورت صلاحديد منتشر شود.
وي افزود: ورود سازمانها و تشكلهاي غيردولتي به پژوهش و نظرسنجي از آنجا كه ممكن است، آسيبها و ضررهايي داشته باشد، باعث سلب اعتماد عمومي به انجام اين نوع پژوهشها ميشود.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان، افزود: رضايت مخاطبان در همكاري و پاسخ به سوالات و حفظ اطلاعات و نتايج پژوهشها از نكات مهم براي جلب اعتماد مردم نسبت به پاسخگويي به سوالات و نظرسنجيها است.
وي تصريح كرد: اگر دستگاههاي رسمي و داراي وجهه عمومي در كشور اقدام به نظرسنجي و پژوهش در امور جوانان كنند، مردم با اعتماد بيشتري در پژوهش شركت خواهند كرد.
اسحاقي افزود: اگر مجموعه و موسسهاي بدون هماهنگي و با به كار بردن نام يك سازمان دولتي مسوول، اقدام به نظرسنجي و پژوهش در حوزههاي مختلف اجتماعي كند، مرتكب عمل خلاف و غيراخلاقي شده است.
وي درباره ميزان اعتبار و ارزش پژوهشهاي انجام شده توسط سازمانها و مراكز خصوصي ، اظهار كرد: مطالعاتي كه توسط برخي از مراكز خصوصي انجام ميشود به عنوان يك پژوهش ملي و معتبر تلقي نميشود، چرا كه واجد شرايط لازم براي نظارت و ارزيابي نيست.
معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان ادامه داد: مراكز خصوصي در صورتي كه اقدام به انجام پژوهشي كنند، نتايج آن را نبايد به صورت عمومي اعلام كنند، چرا كه ممكن است پژوهش صورت گرفته، غيرعلمي و با در نظر گرفتن جمعيت محدود و ضوابط غيرعلمي باشد. در نتيجه اعلام عمومي اين نوع پژوهشها باعث تشويش اذهان عمومي و كاهش اعتماد مردم ميشود.
اسحاقي در پايان درباره مراكز همكار سازمان ملي جوانان در انجام پژوهشهاي امور جوانان، گفت: بر اساس قوانين كه دستگاههاي دولتي از تاسيس پژوهشگاه منع شده و ملزم به استفاده از ظرفيتهاي دانشگاهي و تحقيقاتي هستند، سازمان ملي جوانان نيز از همكاري مراكز تحقيقاتي دانشگاهي، موسسات و مراكز مطالعاتي معتبر و اساتيد و صاحبنظران دانشگاهي و حوزوي سرشناس و قابل اعتماد در پژوهشها و نظرسنجيها استفاده ميكند.
گفتني است، چندي پيش يكي از موسسات فرهنگي معروف كشور كه در امر ارائه مشاوره و همسريابي فعال است، با توزيع وسيع فرمهاي نظرسنجي تحت عنوان «فرم پرسشنامه و آمارگيري سلامت جسمي و جنسي ايران»، در برخي دانشگاهها و اماكن ديگر، اقدام به جمعآوري اطلاعات خصوصي پاسخدهندگان كه اغلب در محدوده سني جوانان بودند، كرده است.
از آنجا كه اين موسسه به عنوان يك تشكل غيردولتي، مجوز فعاليت خود را از وزارت كشور و صرفا در جهت ارائه مشاورههاي خانواده و جوانان دريافت كرده و در فرم پرسشنامه مدعي حمايت سازمان ملي جوانان از انجام اين نظرسنجي و پژوهش شده است كه با پيگيري خبرنگار ايسنا، معاون مطالعات و تحقيقات سازمان ملي جوانان اعلام كرد كه اين سازمان با موسسه ياد شده هيچ توافق همكاري علمي و تحقيقاتي نداشته است و هر نوع ارتباط سازمان ملي جوانان با انجام اين نظرسنجي مورد تكذيب قرار گرفت.
وي افزود: مدير موسسه مذكور با تماس با مسوولان سازمان ملي جوانان، از اشتباه پيش آمده عذرخواهي كرده و اصلاحيهاي نيز بر روي پايگاه اينترنتي خود در اين زمينه قرار داده است.
انتهاي پيام
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]