واضح آرشیو وب فارسی:الف: خطر در كمين دانشجويان ايراني حوزه خزر
وياي تحصيل در دانشگاههاي خارجي براي بسياري از افرادي كه بدون هيچگونه اطلاعي از وضعيت آموزشي يك دانشگاه قدم به آن نهاده اند به كابوسي بدل شده كه نه تنها شوق ادامه تحصيل را در آنها از ميان برده بلكه هر روز آنها را با مشكلات جديدي كواجه مي كند.
به گزارش مهر، آگهي هاي رنگارنگ روزنامه ها با ترسيم تصويري خيالي از زندگي در خارج از كشور و تحصيلات عاليه در دانشگاه هايي همچون آذربايجان، ارمنستان و ... هر روز تعداد زيادي از افرادي كه اين رويا را در سر مي پروراند به خود جلب مي كند اما اين تصوير در روزهاي آغازين تحصيل آنها در اين كشورها به سرعت رنگ مي بازد.
دانشگاه هاي كشورهاي آذربايجان و ارمنستان كه پيش از فروپاشي اتحاد جماهير شوروري نيز جز دانشگاههاي مطرح نبودند يك باره با حضور تعداد زيادي از دانشجويان ايراني كه تنها تحصيل در خارج از كشور را نهايت آرزوي خود مي دانستند مواجه شدند و خود را با موج تازه اي از جوانان ايراني روبرو ديدند.
قوانين موجود در اين دانشگاهها طبعاً مطابق فرهنگ اين كشورها است و با فرهنگ ما تناسبي ندارد و همين امر مشكلاتي را براي دانشجويان و خانواده هاي آنها ايجاد كرده است.
زماني كه گروهي از دانشجويان ايراني شاغل به تحصيل در كشور آذربايجان نسبت به تصميم اين دانشگاه مبني بر اسكان دانشجويان دختر و پسر در يك ساختمان اعتراض كردند، تصور نمي كردند كه اين بخشي از قوانين اين دانشگاه است و هيچ ممنوعيتي در اين كشور نسبت به اخذ اين تصميمات وجود ندارد.
بر اساس گزارش هايي كه از اين دانشگاه مي رسد در برخي از بخشها دانشجويان اجازه ندارند حجاب را آنگونه كه در كشور ما به صورت فرهنگ وجود دارد رعايت كنند و اين مسئله براي خانواده اي كه دختر خود را تنها براي تحقق روياي خانوادگي يعني "دكتر شدن" به آن سوي مرزها گسيل داشته، چالش برانگيز شده است.
فشار مضاعف خانواده ها براي ادامه تحصيل فرزندان خود در رشته هاي پزشكي، دندانپزشكي و ... ، مشكلات دوري از خانواده ها و زندگي سخت دانشجويان در كشور آذربايجان همگي تنها بخش كوچكي از مشكلاتي است كه اين دانشجويان با آن مواجه اند.
ظرفيت دانشگاههاي دولتي ايران محدود است اما با وجود اين وظيفه دولت مردان است كه نسبت به سرنوشت جوانان ايراني كه با تقبل هزينه هاي گزاف در دانشگاههاي بي كيفيت ادامه تحصيل مي دهند، حساس باشند.
از اين رو دو وزارتخانه علوم و بهداشت به عنوان دو متولي آموزش دانشگاهي در كشور بارها نسبت به موسسات اعزام دانشجو به خارج و دانشگاه هاي بي كيفيت خارجي هشدار داده اند.
دكتر غلامرضا حسن زاده - رئيس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت در همين زمينه با اشاره به بررسي وضعيت دانشگاه پزشكي كشور آذربايجان در گفتگو با مهر از سلب اعتبار دانشگاه پزشكي كشور آذربايجان از سوي وزارت بهداشت خبر داد.
دكتر حسن زاده افزود: با توجه به گزارش هايي كه از وضعيت فرهنگي و آموزش پزشكي اين دانشگاه به وزارت بهداشت ارائه شد از اين پس مدارك تحصيلي افرادي كه از ژانويه سال 2009 در اين دانشگاه تحصيل خود را آغاز كنند، ارزشيابي نمي شود.
وي اضافه كرد: پيش از اين مدرك اين دانشگاه تنها به صورت مشروط پذيرفته مي شد و در حال حاضر نيز تنها مدارك افرادي كه پيش از اين تاريخ در اين دانشگاه تحصيل خود را آغاز كرده باشند ارزشيابي مي شود و امكان انتقال به داخل البته تنها در شعب بين الملل را خواهند داشت.
حسن زاده تاكيد كرد: تنها افرادي كه 80 درصد دوره آموزشي آنها با دوره آموزشي مشابه در داخل كشور مطابقت داشته باشد مشمول ارزشيابي و انتقال به دانشگاههاي علوم پزشكي تيپ دو و سه خواهند بود.
دبير شوراي عالي ارزشيابي وزارت بهداشت با تاكيد بر اين نكته كه وزارت بهداشت به طور مكرر نسبت به حضور دانشجويان ايراني در دانشگاههاي خارجي بي كيفيت هشدار داده است، خاطرنشان كرد: ما همواره به خانواده هشدار داده ايم كه پيش از اعزام فرزندان خود به دانشگاههاي خارجي از وضعيت فرهنگي آن كشور و وضعيت آموزشي فرهنگي دانشگاه مورد علاقه اطلاعات كامل كسب كنند.
وي همچنين با اشاره به ساير دانشگاه هايي پزشكي كشورهاي حوزه بالكان يادآور شد: گزارش هايي هم كشور ارمنستان و وضعيت نامطلوب آموزش پزشكي و فرهنگي در اين كشور به وزارت بهداشت رسيده است كه در صورت اثبات صحت اين گزارشها، دانشگاه ايروان نيز غيرمعتبر اعلام مي شود.
رئيس مركز خدمات آموزشي وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: گزارشهاي زيادي از تخلفات آموزشي در اين دانشگاه در حوزه آموزش پزشكي به وزارت بهداشت رسيده است كه ما اكنون در حال بررسي اين گزارشها هستيم.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 299]