واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: باوجود اطلاعيه سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان قيمت ها همچنان بالا است
گروه اقتصادي؛ به رغم گفته هاي سيدمسعود ميركاظمي وزير بازرگاني و سازمان تحت پوشش آن وزارتخانه كه موج ارزاني در راه است،اما اين موج ارزاني هنوز از راه نرسيده است. وزير بازرگاني چندي پيش جرقه هاي اميدي را در دل مردم زنده كرد كه بالاخره تعادل ميان درآمد و هزينه برقرار خواهد شد.اما برخي قيمت ها نه تنها پايين نيامده بلكه در روند صعودي قرار گرفته است.
ارزان شدن قيمت نفت و سوخت، قيمت فلزات، فولاد و كالاهاي مصرفي را به شدت تحت تاثير قرار داد و باعث افت قيمت ها در ابتداي سال ميلادي شد. با افت قيمت كالاهاي مصرفي در اكثر كشورها اين انتظار مي رفت كه قيمت ها در ايران هم نيز كاهش يابد. هرچند اين كاهش در برخي كالاها نظير تيرآهن و سيمان نمود داشته اما در مورد ساير كالاها چنين نبوده است. ارزاني بيش از حد كالاها باعث شد سال 2009 ميلادي با حراج بزرگ در امريكا آغاز شود و مردم راضي از خريد سال نو پاي درخت كريسمس به انتظار ورود سال نشستند. اين شمه يي از اوضاع بازارهاي خارجي و بين المللي در حالت بحران بود.
بازار ايران نيز فارغ از هياهوهاي بين المللي و به دور از اتفاقات بين المللي دلخوش به وعده هاي دولتمردان به كار خود ادامه مي دهد و كار چنداني به كار ارزاني هاي كشورهاي ديگر ندارد. بازار مصنوعات نفتي چون مواد پتروشيمي، لاستيك، روغن موتور، خودرو و... بدون تغيير قيمت روزها را به شب مي رساند و هيچ كس هم پاسخگوي علت عدم به روزرساني قيمت ها نسبت به بازارهاي بين المللي نيست. اين در حالي است كه دست اندركاران بازار به شدت نسبت به قيمت هاي افزايشي حساسند و به محض رشد قيمت ها در بازار جهاني قيمت هاي داخلي را بالا مي برند.
قيمت جديد مواد شوينده نيز كه در نيمه اول سال تعيين شده بود همچنان پابرجا است و برخلاف گزارش اخير سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان مبني بر كاهش 10 تا 20 درصدي قيمت مواد شوينده پرمصرف، قيمت مندرج روي محصولات شوينده تغيير ندارد و خبري هم از تغيير جدي اين قيمت ها نيست. طبق اين اطلاعيه قيمت صابون حمام و مايع ظرفشويي 20 درصد، صابون و مايع دستشويي 12 درصد، خميردندان 13 درصد و شامپو 10 درصد كاهش مي يابد اما هنوز خبري از اين كاهش ها نيست و قيمت ها همان قيمت هاي پيشين است و اين در حالي است كه اين سازمان اعمال اين قيمت ها را از 15 دي ماه اجباري دانسته است و عنوان مي كند در صورت مشاهده تخلف، برخورد قانوني صورت مي گيرد.
اين سازمان در اطلاعيه ديگري ميزان كاهش قيمت مواد لبني را اعلام كرده كه اين اطلاعيه نيز تاكنون صورت اجرايي نداشته است.
در اطلاعيه اين سازمان آمده است؛ در راستاي روند كاهشي قيمت ها و با پيگيري سازمان حمايت و همكاري توليدكنندگان، قيمت محصولات لبني دو شركت دامداران و كاله كاهش يافت.
در پي هشدار و پيگيري هاي به عمل آمده و با عنايت به برنامه هاي سازمان حمايت در جهت كاهش قيمت ها، شركت هاي دامداران و كاله ملزم به كاهش قيمت محصولات خود طبق جدول شدند. ضمناً كاهش قيمت ساير شركت ها نيز متعاقباً اعلام خواهد شد. قيمت هاي مواد لبني اعلام شده از سوي اين سازمان با قيمت هاي واقعي تفاوت زيادي دارد. چنانچه به گفته فروشندگان، قيمت پنير 400 گرمي چوپان از 1500 به 1600 تومان، روزانه 400 گرمي از 1800 به 2100 تومان، كالبر 400 گرمي از 1400 به 1600 تومان افزايش يافته است. قيمت شير نيز در حجم و ابعاد مختلف تغييرات افزايشي داشته است به طور مثال قيمت شير مكعبي از 750 به 850 تومان تغيير كرده است.
قيمت خامه 200 گرمي نيز با افزايش 50 توماني به 450 تومان رسيده است. شيركاكائو كوچك نيز مثل خامه با افزايش 50 تومان، 400 تومان به فروش مي رود و كسي هم در اين ميان نظارتي ندارد.
البته از سوي ارگان هاي ذيربط، چون وزارت بازرگاني و سازمان حمايت از مصرف كنندگان و توليدكنندگان نيز بارها عنوان شده كه در صورت مشاهده تخلف مردم مي توانند با شماره 124 تماس بگيرند و مراتب را به بازرسان اعلام كنند اما در حال حاضر بازار در شرايطي است كه نياز به گزارش ندارد چرا كه قيمت هاي عنوان شده به صورت يكپارچه مبناي خريد و فروش ها قرار مي گيرند و اگر اين مسوولان گوشه چشمي به بازار داشتند اين قيمت ها را رصد مي كردند و اقدامات لازم را انجام مي دادند.
يکشنبه 22 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]