واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: نشست بررسي «آزادگي انسان در سيره و سلوك امام حسين (ع)» در تبريز برگزار شد
گروه خبرنگاران افتخاري / وحيد كاظم زاده قاضي جهاني: همزمان با ماه محرم الحرام نشست بررسي «آزادگي انسان در سيره و سلوك امام حسين (ع)» به همت دفتر منطقه 7 كميسيون حقوق بشر اسلامي با حضور علاقهمندان و عاشقان حسيني در شهرهاي تبريز، اسكو و آذرشهر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار افتخاري خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا) در تبريز، در اين نشستها كه با همراهي و همكاري مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني قم برگزار شده بود، حجتالاسلام والمسلمين «ميرزا جواد عبادي» و حجتالاسلام والمسلمين «ميرزا علي ملكي تبريزي» به ايراد سخنراني پرداختند.
وي با اظهار اينكه طواغيت و ظالمان به عنوان مظهر تمامنماي باطل هميشه درصدد گسترش دادن مساحت بطالت خود و غلبه بر هر آنچه مظهر حق بوده هستند، اظهار كرد: قرآن به ما ميفرمايد كه اولا باطل نابود خواهد شد و مطمئنا پايان جهان با غلبه و پيروزي حق صورت خواهد گرفت؛ «جاء الحق وزهق الباطل ان الباطل كان زهوقا» ثانيا؛ وظيفه هر انساني اين است كه طرفدار حق شده و در مقابل باطل بايستد و همواره خود و جامعهاش را از بند هر آنچه مظهر باطل است برهاند هر چند اين كار با جهاد و جنگ همراه باشد «وقاتلواائمه الكفر» و يا در آيه ديگري ميفرمايد: «وقاتلوهم حتي لاتكون فتنه».
حجتالاسلام والمسلمين ميرزا جواد عبادي از مديران مركز ملي پاسخگويي به سئوالات ديني قم با برشمردن معاني گوناگون مفاهيم اصلي واژه آزادي و آزادگي در نظر اسلام و مكتب اهل بيت(ع) گفت: واژه آزادي بر دو نوع رهايي اطلاق ميشود، يكي آزادي جسمي از بند اسارت زورگويان، طاغوت و ظالمان و ديگري آزادي روح از بند نفس اماره و اسارت شيطان كه در مورد آزادي جسمي از منظر فردي و اجتماعي قرآن به ما دستور ميدهد كه با هر آنچه در طريق باطل است مبارزه كنيم چون باطل به خود اكتفا نميكند و هر لحظه به دنبال غلبه بر حق است.
استاد مؤسسه علمي و آموزشي امام خميني (ره) قم با بيان اين نكته كه امام حسين (ع) در نهضت عاشورايي خود، يزيد را مظهر تمامنماي طاغوت ميدانست و زنجيرهاي حكومت فاسد و سفاك او را كه از پدر ملعونش به ارث برده بود بر گردن و پاهاي مسلمانان مشاهده ميكرد، ادامه داد: يزيديان كار را تا آنجا پيش برده بودند كه ميخواستند اين زنجير را بر گردن مظهر تمامنماي حق يعني امام حسين (ع) نيز بياندازد و از او بيعت بگيرند اما امام حسين (ع) علاوه بر اينكه هرگز اين زنجير را برگردن خود نميبندد به اقتضاي امامتش و وظيفهاي كه از سوي خداوند متعال نسبت به هدايت بشريت دارد بايد جامعه خود را هم از اين بند رها سازد و بهايي كه بايد براي اين رهايي بپردازد قبلا از سوي خداوند متعال مشخص شده بود: شهادت خود و اسارت اهل بيتش.
وي افزود: امام حسين(ع) در پاسخ فردي كه براي بيعت گرفتن از حضرت، آمده بود فرمود: «مثلي لايبايع مثل يزيد» كسي همانند من كه حق مجسم است با فردي مثل يزيد كه طاغوت مجسم است هرگز بيعت نميكند. اين فرمايش حضرت فقط در ادعا نبود بلكه عاشوراي محرم سال 61 هجري صحنه اجراي اين عقيده بود.
وي معنا و مفهوم ديگر آزادي در اسلام را رهايي از بند نفس اماره و شياطين دانست و گفت: شايد زيبايي تابلوي كربلا در اين بعد بيشتر از ساير ابعاد جلوهگر است امام حسين(ع) علاوه بر اينكه ميتوانست بايك بيعت ساده، به بسياري از مناصب دنيوي برسد و نزد يزيد از محبوبترين كسان باشد تصور اين نوع وسوسهها براي انسانهاي همانند ما عادي است كه انسان در اثر وسوسههاي شيطان و كششهاي نفس اماره با طاغوتيان هم كاسه شود و از سفرههاي شيطاني آنان بهرهمند شده در كرسيهاي قدرت شيطاني آنها سهمي داشته باشد. اما او امام است مظهر خداوند متعال در روي زمين است.
اين محقق و صاحبنظر علوم اسلامي، رهايي روح از اين وسواس شيطاني و نفس اماره را براي امام حسين(ع) و يارانش به عنوان جلوه زيبايي از صحنه كربلا عنوان كرد و گفت: منظور از زيبايي صحنه كربلا اين است كه امام حسين(ع)، انسانهايي عادي همچون زهير، مسلم بن عوسجه، جون، حبيب بن مظاهر و ... را كه همانند ما ميتوانستند اسير بند نفس اماره شده و در صف يزيديان قرار گيرند تربيت كرد و به آنان ياد داد كه چگونه روح خود را از تعلقات دنيوي و زنجيرهاي نفس اماره رها كنند تا ملكوت اعلي پرواز كنند و مقامشان به مرحلهاي برسد كه امام زمان و ساير امامان بعد از امام حسين(ع) آرزو ميكردند كه اي كاش همراه آنان در كربلا بودند و به اين فوز عظيم دست مييافتند: «ياليتنا كنّا معكم او فوز فوزاً عظيما».
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 257]