واضح آرشیو وب فارسی:مهر: "بان" در مقاله اي اعلام كرد:سال گذشته سال بحران هاي چند جانبه و سال جاري سالي دشوار خواهد بود
بان كي مون دبير كل سازمان ملل سال گذشته ميلادي را سال بحران هاي چند جانبه توصيف و پيش بيني كرد كه در سال جاري جهان با مشكلات بيشتر و سخت تري رو به رو باشد.
به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از دفتر سازمان ملل ،بان كي مون دبيركل در مقاله اي تحت عنوان " مسئوليت وفاي به عهد" مي نويسد : سال گذشته براي همگي ما دشوار بود. من آن را "سال بحران هاي چند جانبه" نام نهادم. انتظار مي رود امسال حتي دشوارتر نيز باشد. چالش هاي پبش رو در 2009 – از تغييرات آب و هوايي گرفته تا بحران اقتصادي – تعهدات و نيات خوب ما را بيش از هر زمان ديگر به بوته آزمايش مي گذارد.
وي درادامه مي نويسد: درحوزه حقوق بشر ما از مسئوليت حمايت سخن مي گوييم. در بعد كلان تر تلاش هاي مشترك بين المللي، ما بايد از مسئوليت وفاي به عهد صحبت كنيم. با نگاهي به سال 2008، اينجانب صراحتا مي گويم پرونده در هم آميخته اي داشته ايم. براي مثال از شيوه اي كه جهان در رويارويي با بحران اقتصادي متحد شده خرسندم. در عين حال از اين بيم دارم كه تنها در پايان يك آغاز باشيم. اين بحران حس همبستگي جهاني كه كليد هر راه حلي است را به چالش خواهد كشيد. از شيوه اي كه ما در واكنش نسبت به بلاياي طبيعي از ميانمار گرفته تا هائيتي نشان داديم، خرسندم. در عين حال از عدم تمايل دولت ميانمار در وفاي به عهدش درباره گفتمان دموكراتيك و آزادي زندانيان سياسي مايوسم.
دبير كل سازمان ملل در بخش ديگري از اين مقاله آورده است: نيروي هاي سازمان ملل با شجاعت خطوط خود را در شرايط سخت در جمهوري دموكراتيك كنگو حفظ نموده اند. در عين حال ما نتوانستيم از افراد بي گناه در برابر خشونت حمايت كنيم. پرونده ما در مورد حقوق بشر در مكان هاي بسيار و با شيوهاي بسيار در حال آزمايش است. اما بايد بر اساس اصول گرامي داشته شده اعلاميه جهاني حقوق بشر با قدرت به ايستادگي ادامه دهيم. معتقدم از عهده يكي از مسائل جدي سال به خوبي بر آمديم. بحران غذا ديگر خبر اصلي رسانه ها نيست، اما از بين نيز نرفته است. نظام ملل متحد مشتركا قصد دارد با تمامي پيچيدگي اين دشواري از جمله تغذيه، توليدات كشاورزي، حمايت تجاري و اجتماعي آن را حل نمايد. ما به خوبي در حال متحول كردن دهه هاي سياست كهنه كشاورزي و سلامت عمومي هستيم - نقطه اتكاي اقدام ما در ترويج آرمان هاي توسعه هزاره بايد در حمايت افرادي باشد كه بيشتر در معرض تغييرات آب و هوايي، فقر و بحران اقتصادي قرار دارند.
بان كي مون در ادامه آورده است: از تمامي چالشهاي پيش رويمان، هيچ كدام مهمتر از تغييرات آب و هوايي نيست. چند هفته پيش به رهبران جهان در پوزنان لهستان ملحق شدم. ما تصديق كرديم كه تغييرات آب و هوايي نمي تواند منتظر حل و فصل بحران اقتصاد جهاني شود. بيشتر حاضران نياز به آنچه من"معامله نوين سبز"مي گويم را پذيرفتند. سرمايه گذاري بر فن آوري دوستدار محيط زيست بايد جزيي از محرك اقتصاد جهاني باشد. همگي به اتفاق نظر رسيدند كه وقتي براي هدر دادن باقي نمانده است. تنها 12 ماه تا قبل از كپنهاگ وقت داريم. بايد به توافق جهاني تغييرات آب و هوايي تا پايان 2009 دست يابيم. توافقي كه متعادل، فراگير و قابل قبول براي تمامي ملت ها باشد.
به عقيده بان كي مون ، موفقيت نيازمند رهبري فوق العاده است. من شخصا به سرعت بخشيدن به آهنگ حركت و تقويت اراده سياسي ادامه خواهم داد. قصد دارم اجلاسي درباره تغييرات آب و هوايي در آغاز شصت و چهارمين نشست مجمع عمومي برگزار نمايم. اما پيش بيني من آنست كه اگر مي خواهيم سال 2009 را با پيروزي به پايان برسانيم، رهبران جهان لازم است تا قبل از آن نشستي داشته باشند. با همكاري يكديگر مي توانيم مسئوليت هايمان را نسبت به سياره مان و مردمش تحقق بخشيم يعني مسئوليت وفاي به عهد.
همچنين وي مي نويسد: ما بايد چالش هاي 2009 را به عنوان فرصت هايي براي اقدام مشترك بين المللي ببينيم. ما وارد عصر نوين چند جانبه گرايي مي شويم. ما با خاتمه فوري و حتمي خشونت در غزه و جنوب اسرائيل رويارو هستيم. تشديد رنج غير نظاميان به شدت هشدار دهنده است. آتش بس بايد بدون هيچ درنگي برقرار شود. شركاي محلي و بين المللي بايستي از نفوذ خود براي برقراي گفتگو و بازگشت به مذاكراتي استفاده كنند كه علائم نسبتا كم ولي دلگرم كننده پيشرفت را نشان مي داد. نيازي مبرم براي اسرائيلي ها و فلسطيني ها در ادامه راه در مسير دستيابي به صلح وجود دارد.
در عراق امنيت به گونه اي گسترده بهبود يافته است. انتخابات استاني براي ژانويه برنامه ريزي شده است. من رهبران عراقي را ترغيب مي كنم تا با همكاري يكديگر و با روح آشتي مسئوليت كامل براي امور ملي كشورشان را به عهده گيرند. تمامي اينها نيازمند حمايت قوي سازمان ملل است و ما بايد حمايت كنيم. اوضاع انساني در زيمبابوه هرروز هشداردهنده تر مي شود. ملت زيمبابوه در آستانه سقوط اقتصادي، اجتماعي و سياسي قرار گرفته است. من اين را به رييس جمهور رابرت موگابه در اجلاس اخير دوحه ابراز داشتم. ايشان قول داد كه به نماينده من براي تسهيل راه حل سياسي به زيمبابوه اجازه ورود دهد. به ما گفته شده كه اينك زمان مناسبي نيست. اگر اكنون مناسب نيست پس زمان مناسب كي خواهد بود؟
دبير كل سازمان ملل متحد در بخش پاياني مقاله خود آورده است: در سومالي خطر هرج ومرج روشن و حاضر است. بنابراين نياز به اقدام است. هفته گذشته به شوراي امنيت پيشنهاد دادم كه يك سري اقدامات براي پيشبرد فرايند صلح جيبوتي، برخورد با دزدي دريايي و مسايل دسترسي به اقدامات انسان دوستانه، تقويت ماموريت فعلي اتحاديه آفريقا در سومالي و مهيا ساختن زمينه براي امكان عمليات حفظ صلح سازمان ملل صورت پذيرد. اينجانب عميقا نسبت به وخيم شدن اوضاع انساني و امنيتي در افغانستان نگرانم. خيزشي سياسي و تحولي روشن در مسير مورد نياز است. ما قول هاي بزرگ و مهمي به مردم اين كشور ويران شده داده ايم. اين مسئوليت ما است كه به آنها وفا دار بمانيم. در خواست ها از سازمان ملل در حال افزايش است. چالش هاي زمان ما به طور فزاينده اي ماهيت مشترك دارند. آنها نيازمند مشاركت كامل ما، تلاش مشترك تمامي كشور ها اعم از غني و فقير، شمال و جنوب، توسعه يافته و در حال توسعه هستند. در طي سال گذشته من بيش از 700 ملاقات دوجانبه شامل 350 ملاقات با روساي جمهور، نخست وزيران و وزراي امور خارجه داشتم. براي ديدار از 35 كشور، 103 روز را در جاده ها سپري كرده و بيش از چهارصد هزار كيلومتر پرواز داشتم.اعداد همواره با نتايج برابري نمي كنند، اما ميزاني براي محك زدن تلاش هاي ما هستند. جهان كمتر از اين انتظار ندارد. اين مسئوليت وفاي به عهد ما است.
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]