واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ هدف ازجنگ غزه،الحاق باريكه غزه به مصر واسرائيل است/ ملتها مانع شوند
سياسي. غزه. نماينده مجلس
يك نماينده مجلس شوراي اسلامي و استادروابط بينالملل دانشگاه تهران جنگ غزه را اجراي سناريوي توافق شده اسرائيل، آمريكا و مصر دانست و گفت: هدف از اين جنگ، تضعيف جدي حماس و الحاق بخشي از باريكه غزه به مصر و بخش ديگر آن به اسرائيل است كه ملتهاي مسلمان بايد مانع اجراي اين سناريو شوند.
دكتر مهدي سنايي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سياسي ايرنا اظهار داشت : قطعنامه ۱۸۶۰شوراي امنيت سازمان ملل نيز بخشي از اين سناريو توافق شده است .
رييس گروه دوستي - پارلماني ايران و سوريه كه اخيرا نيز به همراه رييس مجلس شوراي اسلامي به سوريه، لبنان و اردن سفر كرده است، اضافه كرد:
قطعنامه ۱۸۶۰شوراي امنيت سازمان ملل، قطعنامهاي نيست كه بتواند نياز مردم فلسطين را برآورده كند.
سنايي تصريح كرد: جنگ غزه در چارچوب توافق منطقهاي - بينالمللي ميان اسرائيل ، برخي كشورهاي عربي و اروپايي و آمريكا صورت ميگيرد كه بر اساس آن حماس را مورد تهاجم و فشار قرار دهند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي گفت: وقتي كه چنين سناريويي پشت اين جنگ وجود دارد ، وضعيت بسيار نگرانكننده ميشود و اطمينان به قطعنامه شوراي امنيت را حتي در حد معمول نيز از بين ميبرد. چون اين قطعنامه بخشي از بازي و سناريو توافق شده است .
اين استاد روابط بينالملل دانشگاه تهران، قطعنامه اخير شوراي امنيت را صرفا يك آرام بخش و مسكن براي رفع نگراني كشورهايي كه موضوع غزه را پيگيري ميكنند، دانست و گفت: با صدور اين قطعنامه هيچ اقدام عملي صورت نخواهد گرفت و اسرائيل نيز حملاتش را تشديد خواهد كرد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي در پاسخ به سوالي درباره راي ممتنع آمريكا به قطعنامه ۱۸۶۰شوراي امنيت و علت وتو نكردن آن گفت: آمريكا تا كنون نيز به دليل حمايت از جنايات اسرائيل، مقابل افكار عمومي جهان قرار گرفته است و اگر راي مخالف ميداد يا اين قطعنامه را وتو ميكرد، در واقع، موج مخالفت گستردهاي را عليه خود آغاز ميكرد.
وي در عين حال اضافه كرد: البته با راي ممتنع آمريكا نيز ، در حل و فصل مساله فلسطين اتفاق خاصي رخ نميدهد و مشكلي از فلسطين حل نخواهد شد.
مواضع بوش ، رايس و ساير دولتمردان آمريكا درباره حماس و مقاومت ، همچنان غيرواقع بينانه است .
سنايي خاطر نشان كرد:در حقيقت، آمريكا در محاسبه سود و زيان اين قطعنامه ، به اين تصميم رسيد كه به آن راي ممتنع بدهد.
اين نماينده مجلس در پاسخ به سوالي درباره طرح پيشنهادي مصر و اينكه وزير خارجه آمريكا علت دادن راي ممتنع به قطعنامه شوراي امنيت را فرصت براي پختگي اين طرح بيان كرده است، گفت: شواهد از اين حكايت دارد تا بر اساس سناريوي توافق شده، حماس و مقاومت براي حل و فصل موضوع ، تحت فشار دست به دامن مصر شوند.
وي تصريح كرد: بر اساس اين سناريو، مصر نيز دو طرح را دنبال ميكند. يكي تضعيف جدي حماس و غير موثر كردن آن در منطقه و ديگري الحاق بخشي از باريكه غزه به مصر و بخش ديگر آن به اسرائيل .
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: طبق اين سناريو مصر فكر ميكرد ، مقاومت پس از حمله اسرائيل، به سرعت براي حل و فصل مساله رو به مصر خواهد آورد و فكر نميكرد حماس بتواند چنين مقاومت كند .
وي تاكيد كرد: اكنون آنچه در غزه در حال رخ دادن است، اجراي مرحله به مرحله اين توافق ضمني صورت گرفته ميان مصر، اسرائيل و آمريكاست و ملت ها و كشورهاي اسلامي بايد همه توان خود را بكار گيرند و دولتمردان خود را براي متوقف كردن اين توافق تحت فشار قرار دهند .
سنايي يادآور شد: حماس و مقاومت يك فكر و انديشه است و اشتباه آمريكا و اسرائيل اين است كه گمان ميكنند ميتواند با بمباران اين انديشه را محو كنند.
اين استاد روابط بينالملل دانشگاه تهران درباره آينده اين سناريو گفت:
طرحهاي آمريكا و اسرائيل در منطقه سالهاست كه شكست خورده و اين طرح نيز همچون طرحهاي پيشين شكست خواهد خورد .
وي در عين حال گفت: اما هر يك از طرفين در جنگ كنوني تلاش ميكنند دست برتر را حفظ تا شرايط مصالحه را آنان تعيين كنند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي افزود: اسرائيل با فشار و تجاوزات گسترده سعي دارد حماس را از طريق مردم غزه و فلسطين مجبور به پذيرش آتش بس و شرايطش كند و حماس نيز تلاش ميكند با طولاني كردن جنگ و تلفات گرفتن از رژيم صهيونيستي ، اين رژيم را وادار به پذيرش شرايط خود كند.
سنايي اضافه كرد: اكنون طرفين در تلاش براي داشتن دست برتر در مذاكرات پيش رو هستند.
رييس گروه دوستي - پارلماني ايران و سوريه درباره نتايج سفر رييس مجلس به كشورهاي سوريه، لبنان و اردن با مفيد دانستن رايزنيهاي لاريجاني با مقامات اين كشورها و نيز گروههاي فلسطيني گفت: در اين ديدارها، مقاومت مردم فلسطين در برابر حملات رژيم اسرائيل مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
سنايي اظهار داشت: قرار است رايزني با كشورهاي الجزاير، يمن، سودان ، چين و روسيه از طريق دبيرخانه مجمع مجالس آسيايي صورت گيرد .
وي با اشاره به ارسال نامه تروئيكاي مجمع مجالس آسيايي به دبير كل سازمان ملل؟ اتحاديه اروپا و حسني مبارك رييس جمهوري مصر، هدف از اين رايزني ها را رفع محاصره غزه دانست .
وي ورود كشورهاي غير عرب و آسيايي به موضوع غزه را بسيار با اهميت توصيف كرد و گفت: در ديدارهايي كه با گروههاي فلسطيني صورت گرفت، آنان با استقبال از اين موضوع اعلام ميكردند كه فكر ميكنند در بين روساي مجالس آسيايي توجه كافي براي حل و فصل موضوع غزه وجود دارد.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: همچنين توافق شد دبيرخانه مجمع مجالس آسيايي كمكهاي مالي ، دارويي و غذايي براي ارسال به غزه را از طريق مجالس آسيايي جلب كند و رايزنيها نيز تا تاثيرگذاري و حصول به نتيجه ادامه پيدا كند.
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]