واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي: نرخ تورم از زمان برنامه دوم و سوم توسعه دو رقمي بوده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اقتصاد
لايحه هدفمندكردن يارانهها يكي از ابزارهايي است كه به ما كمك ميكند رشد اقتصادي در كشور برقرار و رفاه نصيب همه افراد جامعه شود.
به گزارش ايسنا به نقل از روابط عمومي وزارت امور اقتصادي ودارايي محمد رضا فرزين ـ سخنگوي كارگروه تحول اقتصادي ـ در نشست دانشجويان دانشگاه صنعتي اصفهان كه به همت بسيج دانشجويي دانشگاه صنعتي اصفهان برگزار شده بود گفت: طرح تحول اقتصادي يكي از طرحهاي بزرگي است كه از ابتداي دولت نهم در دستور كار اين دولت قرار گرفته است.
وي تصريح كرد: بايد به مسائل و مشكلات كشور برگرديم كه در سالهاي گذشته قادر به حل آنها نبوديم چرا كه ما سالهاست كه نرخ تورم دو رقمي را داريم كه البته از زمان برنامه دوم و سوم توسعه وضع بدين صورت بوده است.
وي اظهار داشت: اگر كشورمان را با ساير كشورهاي آسيايي مقايسه كنيم شاهد يك نرخ رشد پرنوسان و كندي هستيم و در كنار آن شاهد نرخ بيكاري دو رقمي نيز ميباشيم كه براي كشوري با اين همه منابع زيرزميني و امكانات بالقوه پسنديده نيست.
فرزين به توزيع درآمد به عنوان مشكل ديگر اقتصاد كشور اشاره كرد و گفت: همه اين مسائل باعث شد كه از وضعيت اقتصاد كشور راضي نبوده و طرح تحول اقتصادي در دستور كاردولت قرار گيرد.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي تأكيد كرد: اگر روند فعلي ادامه پيدا كند در افق ١٤٠٤ ديگر نفتي براي صادرات نخواهيم داشت و درآن زمان شاهد واردات گاز خواهيم بود و اقتصاد كشور با بن بست مواجه خواهد شد.
وي افزود: در سال ١٣٨٤ شوراي راهبردي در دولت و با حضور رئيس جمهور تشكيل شد و در آن شورا يك آسيبشناسي از اقتصاد كشور انجام و طرح جامعي به نام طرح تحول اقتصادي تدوين شد.
فرزين با اشاره به روششناسي جديد در اين طرح اظهار داشت: ما در برنامههاي جامع وقتي طرحي را مينويسيم چون آنرا پروژهاي نميكنيم نميتوانيم دولت را روي آن متمركز كنيم و به مرحله اجرا درآوريم بنابراين جمعبندي ما اين بود كه بايد يك روششناسي جديدي در اين طرح داشته باشيم.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي با بيان اهداف اين طرح عنوان كرد: در طرح تحول اقتصادي دو هدف مهم وجود دارد كه يكي رشد پايدار يعني رشدي كه دائماً دستخوش نوسانات شديد نشود و ديگري عدالت اقتصادي به معناي فرصتهاي برابر اقتصادي براي كليه بخشهاي اقتصادي ميباشد.
وي گفت: همه اين مسائل به هفت محور اصلي اصلاح نظام يارانهها، گمرك، ماليات، بانكي، توزيع كالا و خدمات، بهرهوري و ارزشگذاري پول ملي خلاصه و متمركز شده است.
وي در ادامه تصريح كرد: يارانه و ماليات دو روي يك سكه هستند و يارانه يك ماليات منفي است و تنها كشورهاي نفتي هستند كه بخش اصلي درآمدشان را نفت تشكيل ميدهد.
سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي تأكيد كرد: نظام پرداخت يارانه در كشور ما يك نظام كاملاً غيرعادلانه است بدين معني كه هر كس بيشتر انرژي مصرف كند از يارانه بيشتري برخوردار خواهد شد.
وي افزود: دهك دهم ٣٢ درصد يارانه مي گيرند در حاليكه دهك اول جامعه از ١/١ درصد يارانه انرژي بهرهمند ميشوند و با اين توزيع دولت با دست خود نابرابري و بيعدالتي را در جامعه ترويج ميكند.
فرزين درخصوص بخشهاي اصلي لايحه هدفمندسازي يارانهها تصريح كرد: لايحه هدفمندسازي يارانهها به دو بخش اصلاح قيمتها و پرداخت نقدي تقسيم ميشود.
وي اظهار داشت: در كشور ما نرخ ماليات پايين نيست بلكه پايه مالياتي پايين است و از همه چيز ماليات اخذ نميشود، در گمرك نيز به دليل گستردگي قوانين، شيوه ارزيابي متفاوت است.
به گفته وي در حال حاضر در حاليكه ميزان نقدينگي در جامعه بسيار بالا رفته ولي بنگاههاي اقتصادي از كمبود نقدينگي رنج ميبرند و مشكلات بانكداري در كشور ما باعث بروز مشكلات زيادي در روند توسعه اقتصاد كشورمان شده است.
سخنگوي كارگروه تحولات اقتصادي تصريح كرد: طرحها در شوراي مشورتي وبا حضور مجموعهاي از اقتصاددانان و كارشناسان بررسي و سپس در جلسه كارگروه با رياست رئيس جمهور بررسي و به تصويب ميرسد.
فرزين درخصوص تبعات اجراي طرح اظهار كرد: در يك دوره كوتاهمدت فشارهايي بر اقتصاد كشور وارد خواهد شد از طرفي در حال حاضر چارهاي جز اصلاح اقتصاد كشور و اجراي طرح تحول اقتصادي نداريم زيرا در آينده فرصتي براي اصلاح اقتصاد نداريم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: در اجراي لايحه هدفمندكردن يارانهها، سازوكاري پيشبيني شده است كه در صورت جهش قيمت در برخي كالاها، ٦٠درصد پول به ٧ دهك اول جامعه پرداخته شود.
وي افزود:ما طرح را با اقتصاددانان متعددي مطرح كرديم و جلسات متعددي با حضور رئيسجمهور با منتقدين طرح داشتيم تا انتقادات خود را مطرح كنند. از طرف ديگر دراكثر جلسات از آنها دعوت كرديم تا بپذيرند كه فضاي تفكر در بين اقتصاددانان متفاوت است ولي ميتوانيم در بهبود و اصلاح طرح به نتايج خوبي دست پيدا كنيم.
فرزين درباره اطلاعرساني طرح مذكور گفت: هدف از رفتن به دانشگاهها كارسياسي و ا نتخاباتي نيست بلكه هدف باز كردن ابعاد طرح و آگاهسازي دانشگاهيان از اين طرح ميباشد ما در همه جلسات و همايشها بر روي
ملي بودن طرح تأكيد داريم و در راستاي اطلاعرساني بهتر در كليه استانها همايشهاي استاني برگزار خواهيم كرد.
وي در پايان خاطر نشان كرد: كشورهايي كه به سمت هدفمند كردن يارانهها ميروند سه راه براي شناسايي وضعيت اقتصادي افراد جامعه دارند آزمون وسع، آزمون تقريب وسع وآزمون جغرافيايي كه ما دربخش هدفمندكردن يارانهها در طرح مذكور از آزمون تقريب وسع استفاده كردهايم كه در اين آزمون به كمك دو تا سه روش، وسع اقتصادي مردم مشخص ميشود.
انتهاي پيام
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 271]