واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با خداحافظي خبرنگاران آمريكا از عراق، جنگ عراق در رسانههاي آمريكايي فراموش ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: رسانه
همچنان كه انتخابات رياست جمهوري آمريكا و دوران پس از آن به آرامي بر اخبار حاكم ميشوند سه شبكه تلويزيوني آمريكايي CBS ،NBC و ABC اعزام خبرنگاران تمام وقت به عراق را متوقف كردهاند.
به گزارش سرويس رسانه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين شبكههاي تلويزيوني بزرگ به طور همزمان و با اين انتظار كه دولت باراك اوباما منازعه در افغانستان و پاكستان را در مركز توجه قرار خواهد داد در تلاش بودهاند تا افراد خبري بيشتري را در اين مناطق اضافه كنند.
به عقيده تحليلگران گزارش به ويژه در تلويزيون در حال تغيير سمت به افغانستان است. CNN اكنون خبرنگار تمام وقتي را براي اين كشور تعيين كرده است؛ به گفته مايكل يون، خبرنگار مستقلي كه براي گزارش از هر دو منطقه درگيري متكي به مشاركت كاربران اينترنت است، توجه رسانهها و خوانندگان از عراق به افغانستان جلب شده است.
به نظر ميرسد كاهش كارمندان جديدترين گواه فشار بودجه بر اين شبكهها باشد و اين فشارها منحصر به شبكهها نيست. بسياري از روزنامهها و مجلات نيز حضور خود را در بغداد محدود كردهاند و در نتيجه جنگ به تدريج از صفحههاي تلويزيون و روزنامهها محو ميشود.
براي يون و بسياري ديگر كه به پوشش عراق ادامه ميدهند اين تقليلها يادآور مايوس كنندهاي از كم اهميت شدن جنگ در زماني است كه در مقابل 30 هزار سرباز در افغانستان 130 هزار سرباز در عراق مشغول خدمت هستند. بيش از 4200 آمريكايي و هزاران عراقي از سال 2003 به اين سو در اين جنگ جان خود را از دست دادند.
CBS ،NBC و ABC حاضر به صحبت در مورد آمار خود درباره تصميمات پوشش خبريشان نيستند اما نمايندگان اين شبكهها تاكيد دارند به پوشش جنگ ادامه خواهند داد و اظهار ميكنند تغيير كارمندان بازتاب تحول منازعه از گزارش در مورد خشونت به گزارش درباره بازسازي و سياستها است.
اين سه شبكه در بغداد همچنان دفترهاي اصلي خود در مكانهاي مستحكم را حفظ كردهاند كه خبرنگاران به هنگام گزارشهاي ضروري در آنها رفت و آمد ميكنند.
اما كارمنداني كه با فشار كارمندان اين شبكهها آشنا هستند اظهار ميكنند كه اين دفاتر سايهاي از آنچه كه سابق بر اين بودند هستند و برخي از اين دفاتر تنها يك كارمند غربي دارند.
به گفته منابع آگاه، ABC و BBC كه همكاران درازمدت در نظرسنجي در عراق به شمار ميروند ممكن است برخي از فعاليتهاي دفترشان در سال 2009 را ادغام كنند.
به گفته يك مشاور اخبار تلويزيوني، همچنان كه جنگ جان آمريكاييهايي كمتري را ميگيرد، عراق از صفحههاي تلويزيون محو ميشود. برنامههاي خبري عصر گاهي اين سه شبكه در مقايسه با 1888 دقيقه در سال 2007، امسال و تا 19 دسامبر 243 دقيقه به عراق اختصاص داشتند.
بر اساس اين گزارش فعاليت دفاتر در زمان كاهش منابع و علاقه مخاطبان گران و خطرناك است. به گفته يون، برخي از سازمانهاي خبري نميتوانند از عهده مخارج در عراق برآيند و سازمانهايي نيز كه ميتوانند در حال تغيير منابع خود به افغانستان هستند.
CNN و كانال فاكس نيوز كه هر دو كانالهاي خبري 24 ساعته هستند، هر كدام يك خبرنگار را در عراق نگه داشتهاند. در ميان روزنامهها نيز نيويورك تايمز و واشنگتن پست همچنان خبرنگاران متعددي در اين كشور مامور كردهاند؛ آسوشيتدپرس و رويترز نيز فعاليتهاي قابل توجهي در عراق دارند.
گزارشهايي از عراق كه بيشتر تصويري هستند، مانند زماني كه يك خبرنگار عراقي دو كفشش را به سمت رئيس جمهور آمريكا پرتاب كرد، همچنان تحت پوشش شبكهها قرار ميگيرند اگر چه اغلب قطعات تصويري تهيه شده از سوي افراد مستقل و سازمانهاي ويديويي مورد استفاده قرار ميگيرند.
اما به گفته معاون سابق NBC News، گزارشهايي كه نيازمند شناخت عراقاند مانند كشمكشهاي سياسي در جريان پوشش نيافته ميمانند؛ عراق به گفته برخي مقامات گرانترين جنگ تا به امروز براي سازمانهاي خبري تلويزيوني بوده است و بيشتر هزينهها به گروه امنيتي مربوط است كه از هر دفتر حفاظت و با خبرنگاران مسافرت ميكنند.
طبق گزارش اعلام شده توسط كميته پشتيباني از خبرنگاران (CPJ)، عراق مرگبارترين كشور براي خبرنگاران باقي مانده است. در سي ماه نوامبر يك خبرنگار National Radio Public و سه نفر از اعضاي محلي اين شبكه هنگامي كه يك بمب در زير خودرويشان منفجر شد، از سوء قصد جان سالم به دربردند. از اين رو نگه داشتن افراد كمتر در عراق و مسافرتهاي ماموريتي اغلب هزينهها را براي سازمانهاي خبري كم ميكند.
انتهاي پيام
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]