واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: صدور پايان كار در تهران منوط به تاييد ظاهر ساختمان شدابلاغ دستورالعمل طراحي نماي ساختمان
فاز بعدي رعايت معماري اسلامي استگروه مسكن – ليلا درخشان: به دنبال دستور قاليباف مبني بر ساماندهي نماي شهري ساختمانها، معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران دستورالعمل طراحي نماي ساختمان را به شهرداريهاي مناطق 22گانه ابلاغ كرد.
نماي ساختمان با توجه به اينكه جزو الزامات عمومي ساختمان به حساب ميآيد، طراحي و ساخت آن بايد تحت ضوابط و مقررات واحد انجام بگيرد.
شهرداري تهران از تاريخ 15/8/87، در صورت عدم تطابق نماي ساختمانهاي درحال ساخت با آنچه در دستورالعمل آمده، پايان كار صادر نخواهد كرد.
به گزارش دنياي اقتصاد، دستورالعمل طراحي و اجراي نماي ساختمانها 15 الزام را براي سازنده تعريف كرده كه چنانچه هر كدام از آنها رعايت نشوند، ساختمان نيمهتمام خواهد ماند.
در اين دستورالعمل علاوه بر الزامات، توصيههايي هم براي اجراي بهتر نما در نظر گرفته شده است.
براساس اين گزارش، متن دستورالعمل طراحي و اجراي نماي ساختمانها به شرح زير است.
- طراحي نماي خرپشته در هماهنگي با نماي ساختمان
- طراحي سطوح اصلي و جانبي
- طراحي و تاكيد بر فضاي ورودي ساختمان متناسب با ساير اجزاي نما
- مجزا نمودن فضاي ورودي سواره و پياده در زمان طراحي
- پوشش درز انقطاع ساختمان از هر دو طرف با استفاده از مصالح به كار رفته در نما
- عدم استفاده از نماهاي شيشهاي پيوسته در ساختمانهاي مسكوني
- طراحي اتصال مصالح به سازه ساختمان
- مكانيابي الحاقات مانند كانالها و لولههاي تاسيساتي، كولر و نظاير آن در بخشهاي غيرقابل رويت از معبر عمومي و در صورت عدم امكان ارائه طرح پوشش آنها هماهنگ با نماي ساختمان
- طراحي آبچكان، قرنيز بام و كف پنجرهها در جهت جلوگيري از لغزش آب باران بر روي سطح نما
- طراحي ناودان و ساير كانالهاي تخليه آب باران در داخل ساختمان
- طراحي محل نصب هرگونه تابلو، تبليغ و آگهي به سطح خارجي نماي ساختمانهاي غيرمسكوني منطبق به مواد مبحث 20 مقررات ملي ساختمان
- رعايت تراز كف خيابان در زمان طراحي وروديهاي ساختمان
- عدم توسعه دسترسي سواره و پياده به خارج از حريم ملك
- تامين فاصله ايمني حداقل 2متر بين نماي ساختمان تا پيادهرو
- استفاده از شيشه ايمن و غير ريزنده در كليه سطوح شيشهاي مجاور فضاي باز
بر اساس اين گزارش معاونت شهرسازي شهرداري تهران براي ساختمانهاي جديدالاحداث اجازه استفاده از جاگلي در لبه بالكن يا در مجاورت پنجرهها مشروط به اتصال ثابت بر سطح نما را صادر كرده است.
در اين دستورالعمل توصيه شده است نماي ساختمانها تا حد امكان با نماي ساختمانهاي مجاور به لحاظ فرم و رنگ هماهنگ باشد.
بر اساس اين گزارش كليه مناطق نتايج اقدامات انجام شده نسبت به اين دستورالعمل را هر سه ماه يكبار بايد به اداره كل معماري و ساختمان حوزه معاونت شهرسازي اعلام كنند تا در صورت لزوم نسبت به بازنگري مجدد دستورالعمل تصميمگيري شود.
همچنين بررسي طراحي نماي ساختمانهاي 12 طبقه و بيشتر يا با زيربناي 20هزارمترمربع و بيشتر به عهده شوراي معماري حوزه معاونت شهرسازي خواهد بود.
وظيفه مهندس ناظر سنگينتر شد
مدير كل معماري و ساختمان معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تهران در گفتوگو با دنياي اقتصاد در اين باره گفت: بر اين اساس نماي ساختمان ساخته شده بايد حداقل با 2ساختمان مجاور آن هماهنگ باشد. سيد مصباحالدين متقي تاكيد كرد: به تمامي مناطق 22گانه شهرداري تهران ابلاغ شده است تا از اين به بعد پايان كار ساختمان پس از تاييد طراحي نماي ساختمان صادر شود. وي افزود: نماي ساختمان بايد با ساختمانهاي مجاور خود از لحاظ رنگ و مصالح به كار رفته همخواني داشته باشد. وي افزود: در فاز بعدي ساماندهي نماي ساختمانها با توجه به تاكيد شهردار تهران به منظور استفاده از معماري اسلامي در نماي ساختمانها قرار است ترويج اين مساله در دستور كار اين معاونت قرار گيرد كه در نهايت امر، كاربرد معماري اسلامي در نماي ساختمانها ابتدا فرهنگسازي سپس توصيه و در نهايت به صورت يك الزام ميشود.
وي تاكيد كرد: معمار ساختمان موظف است طراحي نما را بر اين اساس اجرا كند و مهندس ناظر نيز موظف است تا نقشه طراحي شده را با آنچه كه در نما اجرا ميشود، مطابقت دهد.
شنبه 21 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]