واضح آرشیو وب فارسی:قدس: عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام پيشنهاد داد؛ صدور كارت انرژي و حذف وزارتخانه هاي بازرگاني ، رفاه و كار
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: مطابق برنامه چهارم توسعه، دولت وظيفه دارد هدفمند كردن يارانه ها را انجام دهد و به نظر مي رسد دولت در اين زمينه اقدامهاي خوبي انجام داده و كارشناسي هاي گسترده اي هم انجام شده است.
علي آقامحمدي در گفتگو با ايسنا اظهار كرد: با توجه به اينكه مسايل اقتصادي كشور را همواره از نزديك دنبال مي كنم، معتقدم در هيچ دوره به اندازه حالا كار كارشناسي درباره آثار هدفمند كردن يارانه ها بر روي اقتصاد ايران انجام نشده است؛ وزارتخانه هاي اقتصاد، نفت، بازرگاني و بانك مركزي كارهاي خوبي در اين زمينه انجام داده اند و براي تصميم گيري نظرات كارشناسي موجود است.
وي درباره نظر مجلس شوراي اسلامي در مورد اين لايحه گفت: البته ممكن است مجلس بتواند كار كارشناسي بيشتري بر روي اين لايحه انجام بدهد كه قطعاً مفيد است و يا اينكه نظرات ديگري درباره زمان اجراي آن داشته باشد.
آقامحمدي درباره شيوه پرداخت نقدي يارانه ها گفت: هدفمند كردن يارانه ها الزاماً به معناي پرداخت نقدي مستقيم به مردم نيست و اين نظر دولت است كه قطعاً حق دارد از اين شيوه دفاع كند، اما ممكن است شيوه هاي بهتري هم وجود داشته باشد.
او تصريح كرد: به نظر من هر گونه پرداختي اگر قبل از هزينه كردن انجام شود، بار تورمي ايجاد مي كند، در اين باره بهتر است براي مردم كارت انرژي درست شود كه ابتدا هزينه هاي واقعي انرژي پرداخت شود و پس از آن در موعد مشخصي مازاد آنكه همان يارانه هاست را برداشت كنند.
او اضافه كرد: مي توان دو بار در سال مثلاً شهريور و اسفند را براي تسويه حساب در نظر گرفت و هر چقدر كه يارانه به مردم تعلق مي گيرد، به عنوان مازاد برداشت كنند و خريدهاي خود را انجام بدهند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره كاهش قيمت نفت و تأثير آن بر بودجه سال آينده گفت: با توجه به شرايط كنوني اگر بودجه بر روي ميانگين 35 دلار بسته شود، طبعاً بخشي از بودجه هاي عمراني كه ديگر جزو وظايف دولتي هم نيست برداشته شده و البته مشوق هايي هم براي سرمايه گذاري بخش خصوصي در آن حوزه ها فراهم مي شود.
او گفت: بخشي از آثار كاهش قيمت نفت هم از طريق كاهش هزينه هاي جاري دولت با واگذاريها جبران مي شود.
آقامحمدي ادامه داد: كوچك كردن تشكيلات دولت هم مي تواند باعث كاهش هزينه ها شود؛ شايد در شرايط فعلي ديگر نيازي به وزارت بازرگاني به اين معنا نداريم يا با تغييرات اخيري كه در اساسنامه تأمين اجتماعي انجام شده است، وزارت رفاه عملاً به وزارتخانه اي تبديل شده است كه فقط سازمان بهزيستي را تحت پوشش خود دارد، بنابراين بهزيستي مي تواند مثل سابق تحت پوشش وزارت بهداشت و درمان قرار بگيرد و وزارت رفاه جمع شود يا وزارت كاري كه در حال حاضر داريم عملاً تبديل به وزارت تعاون كه پيگير طرحهاي زودبازده است شده و اين تلفيق ها مي تواند هزينه هاي دولت را كاهش دهد.
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: قدس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]