واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: طرح ويژه دولت براي ساماندهي خريد و فروش اينترنتي كالا
معاون وزير بازرگاني گفت: وزارت بازرگاني طرح ويژه اي را براي ساماندهي خريد و فروش كالاها به صورت اينترنتي در كشور دارد كه بر اين اساس مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف مي توانند مراتب را از طريق مكانيزمهاي دريافت شكايات سازمانهاي بازرگاني استانها اطلاع دهند.
كيومرث جليليان در گفتگو با مهر با اشاره به اجراي طرح ساماندهي و ايجاد اعتماد به سايتهاي اينترنتي در زمينه خريد و فروش كالا و خدمات در كشور گفت: بحث فروش مكانيزه و فروش كالا از طريق سايتهاي اينترنتي يكي از موضوعاتي است كه طي دهه اخير در دنيا مطرح و به سرعت فراگير شده است، در كشور ما عليرغم استقبال مردم با توجه به عدم وجود برخي زيرساختهاي لازم مشكلاتي را به دنبال داشته است.
معاون وزير بازرگاني افزود: در اين راستا وزارت بازرگاني در دوره جديد سعي كرده كه با شكل گيري زيرساختهاي لازم، اعم از قوانين و امضاء ديجيتال در محيط امني در مركز CA به شكايات مرتبط رسيدگي كند.
وي تصريح كرد: مباحث قانوني دراين خصوص به صورت تخصصي درحال پيگيري است ولي از باب كلي، رسيدگي به تخلفات خريد و فروش ازطريق اينترنت تفاوتي با ساير طرق خريد و فروش نداشته و اگر تخلفي نيز در اين زمينه صورت گيرد،مصرف كنندگان مي تواند شكايات مربوطه را از طريق شماره تلفن 124 و مراجعه به ستادهاي خبري سازمانهاي بازرگاني پيگيري نمايد.
جليليان گفت: سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليد كنندگان و سازمانهاي بازرگاني نيز شكايات صورت گرفته را پس از بازرسي و بررسي لازم، پيگيري و به مراجع ذي صلاح ارجاع مي دهد.
رئيس سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان در خصوص آمارهاي رسيدگي به تخلفات در اين بخش خاطرنشان كرد: اين سازمان آمار اينگونه تخلفات را جداي از ساير تخلفات محاسبه و طبقه بندي نمي كند اما به منظور بررسي دقيق تر به زودي اين آمارها تفكيك خواهد شد.
معاون وزير بازرگاني تاكيد كرد: مردم مي بايست در اينگونه خريد و فروشها با بررسيهاي بيشتر دقت لازم را اعمال كنند اما در صورت مشاهده هرگونه تخلف در بحث خريد و فروش كالا ازسايتهاي اينترنتي ازجمله گرانفروشي، كم فروشي، تقلب و ساير موارد مي توانند مراتب را از طريق مكانيزمهاي دريافت شكايات سازمانهاي بازرگاني استانها اطلاع دهند تا پيگيري لازم صورت گيرد.
جليليان مردم را يكي از اصلي ترين و موثرترين ناظران دانست و گفت: يكي از اساسي ترين اقدامات سازمان حمايت مصرف كنندگان و توليدكنندگان تسهيل دسترسي مردم براي ارائه شكايت بدون تشريفات اداري پيچيده است. چراكه با توجه به ارزش كم تخلفات اقتصادي صورت گرفته درصورت طولاني بودن مسير دريافت شكايات، بسياري از مصرف كنندگان از پيگيري شكايت خود منصرف مي شوند.
وي اظهار داشت: مردم مي توانند با شماره تلفن سه رقمي 124 كه هزينه اي نيزندارد مراتب تخلفات را به ما گزارش دهند، ضمن اينكه به زودي سامانه دريافت شكايت از طريق پيامك نيز راه اندازي و شروع به كار مي كند كه مصرف كنندگان مي توانند از آن طريق نيز شكايات خود را مطرح نمايند.
به گفته جليليان، از ابتداي سال جاري تاكنون حدود 185 هزار شكايت از ناحيه مردم در سراسر كشور به ستادهاي خبري سازمانهاي بازرگاني ارجاع شده است كه از اين تعداد حدود 74 هزار و 759 واحد متخلف بوده و بقيه يا غيرمتخلف بوده اند يا حداقل در زماني كه بازرسان مراجعه كرده اند، تخلفي مشاهده نكرده اند.
معاون وزير بازرگاني با بيان اينكه زمان رسيدگي به شكايت مردمي در سطح كشور كاهش يافته است گفت: در شهرهاي بزرگ و مراكز استانها،زمان برنامه ريزي شده 15 دقيقه ودر تهران نيم ساعت است كه اين زمان درحال حاضر درسطح شهرتهران 55 دقيقه و در شهرستانهاي استان تهران به 20 دقيقه رسيده است.
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]