واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توليد خودروهاي كاملا پاك، از رويا تا واقعيت!
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: خودرو
برخلاف اظهارنظر كارشناسان مبني بر اينكه در شرايط بحران مالي جهاني فروش خودروهاي الكتريكي بسياري دشوار شده است، با تلاشهاي انجام شده از سوي خودروسازان توليد انبوه خودروهاي الكتريكي بيش از گذشته به واقعيت نزديك شده است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سخنگوي چهارمين خودروساز بزرگ ژاپن در اين باره ميگويد: لطفا تصوير نامطلوبي را كه در ذهن خود از خودروهاي الكتريكي ساختهايد، پاك كنيد!
كاي اينادا ـ سخنگوي شركت ميتسوبيشي موتورز ـ درباره خودروي الكتريكي iMiEV اين شركت اين طور عنوان ميكند: اين مدل سريع، قوي و روان عمل ميكند و سال آينده روانه بازار خواهد شد.
خودروهاي با آلايندگي صفر تا پيش از اين فقط در حد داستانهاي خيالي و يا حداكثر مدلهاي مفهومي مطرح بودند، اما در حال حاضر خودروسازان ژاپني، آمريكايي و اروپايي رقابت سختي را در اين عرصه آغاز كرده و هر يك از آنها قصد دارند در چند سال آينده مدلهايي از خودروهاي الكتريكي و با آلايندگي صفر را روانه بازار فروش كنند.
روياي ساخت خودروهاي الكتريكي در واقع از زمان توماس اديسون آغاز شد كه وي سعي داشت از نيروي برق كه آن را كشف كرده بود، در موتور محركه خودرو نيز از آن استفاده كند كه البته در اين كار توفيقي بدست نياورد.
اما در حال حاضر با استفاده از تكنولوژي باتريهاي ليتيوم يوني بايد شاهد خودنمايي خودروهاي الكتريكي هم باشيم.
خودروي الكتريكي ميتسوبيشي با يك بار شارژ ميتواند تا 14 ساعت با شارژ كامل و با سرعت 160 كيلومتر بر ساعت حركت كند.
با كمكها و يارانههاي دولتي، ميتسوبيشي قصد دارد خودروي الكتريكي توليد خود را با قيمتي كمتر از30 هزار دلار در اوايل سال 2010 روانه بازار فروش كند.
نيسان موتور نيز قصد دارد فروش خودروي الكتريكي خود را در آمريكا و ژاپن از سال 2010 آغاز كرده و از سال 2012 نيز اين مدل را در ساير نقاط جهان به فروش برساند.
ديگر خودروسازان ژاپن هم روي توليد خودروهاي سلول سوختي كار كردهاند كه اين خودروها برق را از طريق فعل و انفعال شيميايي بين هيدروژن و اكسيژن توليد ميكنند كه در كنار آن تنها محصول جانبي كه توليد ميشود، آب است.
ميشيو شينوهارا ـ مهندس هوندا موتور ـ نيز خاطرنشان ميكند: خودروهاي سلول سوختي مزيتهاي بيشتري نسبت به خودروهاي الكتريكي دارند.
وي ميافزايد: بسياري از كاربران از ميزان مسافت پيموده شده توسط خودروهاي الكتريكي راضي نيستند. آخرين خودروي سلول سوختي هوندا با نام FCX Clarity با هر بار شارژ620 كيلومتر مسافت را طي كرده و تنها سه تا چهار دقيقه نيز براي شارژ زمان نياز دارد.
هوندا فروش آخرين مدل FCX Clarity خود را در جولاي سال جاري در آمريكا آغاز كرد.
تويوتا نيز كه تاكنون در عرصه خودروهاي هيبريدي الكتريكي ـ بنزيني موفقيتهاي زيادي را بدست آورده، در حال كار روي تعدادي از مدلهاي سلول سوختي و ديگر خودروهاي پاك كه با سوخت زيستي يا سوخت ديزل پاك حركت ميكنند، است.
تويوتا اعلام كرده است كه مدل سلول سوختي توليد اين شركت با نام FCHV با هر بار پر شدن مخزن هيدروژن آن قادر است مسافتي معادل 830 كيلومتر را بپيمايد، اما در عين حال ممكن است اين خودرو تا سال 2016 هم به توليد انبوه نرسد.
در همين حال مشكلاتي نيز پيشروي استفاده از خودروهاي پاك و سلول سوختي وجود دارد.
هزينه بالا و نبود ايستگاههاي سوخت هيدروژن از جمله اين موارد است.
كازويوشي تاساكا ـ مهندس تويوتا ـ در اين باره تاكيد ميكند: ما به ايستگاههاي سوخت هيدروژن نياز مبرمي داريم. دولت بايد سياست خود را در جهت تقويت زيرساختهاي لازم در اين زمينه بكار بگيرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، دولت ژاپن تاكنون براي حمايت از طرح توليد خودروهاي پاك در اين كشور 12 ايستگاه سوخت هيدروژين در سراسر ژاپن احداث كرده و قصد دارد تا سال 2015 تعداد اين ايستگاه ها را افزايش دهد.
انتهاي پيام
جمعه 20 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]