تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه از حق دَم مى زند با سه ويژگى شناخته مى شود: ببينيد دوستانش چه كسانى هستند؟ نم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837964582




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

زنگ خطر براي رنگ مو


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: زنگ خطر براي رنگ مو


جامعه > سلامت - مطالعات نشان داده است احتمال ابتلا به لنفوم در زناني كه به طور مرتب موهاي‌شان را رنگ مي‌كنند بيشتر از ساير زنان است

فرنوش صفوي‌فر: اما و اگرهاي زيادي براي استفاده مكرر از رنگ مو در بين محققان وجود دارد؛ به ويژه براي آرايشگران كه با اين رنگ‌ها تماس بيشتري دارند. تازه‌ترين مطالعات نشان داده است احتمال ابتلاي زناني كه به طور مرتب موهاي‌شان را رنگ مي‌كنند به سرطان لنفوما، بيشتر از ساير زنان است.

در مطالعه‌اي كه توسط آژانس بين‌المللي تحقيقات سرطان فرانسه انجام شده و نتايج آن در كنفرانس بين‌المللي لنفوماي بدخيم ارائه شده، مشخص شده كه در بين 5 هزار داوطلب زن مورد مطالعه، كساني كه به‌طور مرتب موهايشان را رنگ مي‌كنند، بيش از ديگران با خطر ابتلا به سرطان لنفوما روبه‌رو مي‌شوند.

خطرناك يا ايمن؟
برخي كارشناسان تاكيد مي‌كنند كه برخي عوامل سرطان‌زاي موجود در رنگ‌ها، از دهه 1970 به بعد حذف شده است و تاكيد مي‌كنند بهتر است افرادي كه پيش از اين دوران مرتبا در معرض رنگ مو قرار داشتند،‌ از جمله آرايشگران باسابقه، براي كنترل توده‌هاي احتمالي بدخيم، مراجعه كنند. برخي ديگر هم ادعا دارند كه هنوز هيچ مطالعه قطعي در مورد احتمال تاثير رنگ مو بر بروز سرطان انجام نشده و بر اساس مطالعات فعلي نمي‌توان در اين مورد اظهارنظر نهايي كرد.

بر اساس آمارها تخمين رده مي‌شود از هر 10 خانم، 7 نفر موهاي‌شان را رنگ مي‌كنند و كم نيستند آقاياني كه در سال‌هاي اخير، به اين روش روي آورده‌اند. انجمن بين‌المللي مطالعات سرطان، در تازه‌ترين گزارش خود، در سال گذشته ميلادي، اعلام كرد آرايشگران و افرادي كه به طور مكرر با رنگ مو مواجهه دارند، «ممكن است» در معرض ابتلا به برخي انواع سرطان باشند. اين گزارش، كه مروري است بر مطالعات انجام‌شده در اين باره، در شماره 26 مارس نشريه سرطان‌شناسي لانست، چاپ شد.

سابقه زنگ خطر
تاريخچه اعلام خطر رنگ مو در افزايش احتمال ابتلا به سرطان، در مجامع علمي، به سال 1993 برمي‌ گردد. مطالعات اوليه از شيوع بالاتر برخي انواع سرطان‌ها در صنف آرايشگران و سلماني‌ها خبر مي‌داد. در اين مطالعات فقط رنگ موها مورد توجه نبودند، بلكه انواع مواد و اسپري‌ها، مانند حالت‌دهنده‌ها، فيكس‌كننده‌ها و غيره، در مظان اتهام بودند؛ اتهام ايجاد انواع سرطان‌ها، مانند سرطان مثانه، كه در صدر اين فهرست قرار داشت، اما انواع ديگري همچون لوكمي، لنفوم هوچكين و غيرهوچكين، مولتيپل ميلوما، سرطان سينه و ريه، سرطان دهان و نيز سرطان گردن رحم نيز در فهرست بيماري‌هاي احتمالي قرار داشتند. اما انجمن بين‌المللي مطالعات سرطان، از همان زمان نيز اعلام كرد كه اين مطالعات آن قدر گسترده و جامع نيستند كه بتوان از آن نتيجه كاربردي‌اي استخراج كرد.

در مطالعات بعدي، روي حيوانات آزمايشگاهي، مشخص شد كه تماس پوستي با انواع رنگ مو و مواد شيميايي مورد استفاده توسط آرايشگران، باعث افزايش سطح خوني برخي مواد شيميايي، در اين حيوانات شده، اما باز هم محققان نتوانستند رابطه مشخص و روشني بين اين جذب پوستي و افزايش سطح خوني و بروز سرطان به دست بياورند. با اين حال، تا زمان انجام مطالعات كامل‌تر، اين انجمن، كه وظيفه طبقه‌بندي عوامل سرطان‌زا را بر عهده دارد، رنگ موها را جزء عوامل گروه A2، به معناي «احتمالا سرطان‌زا» طبقه‌بندي كرد و هنوز هم، باوجود پيشرفت مطالعات در اين زمينه، در همين رده قرار دارد. (به جدول راهنما مراجعه كنيد.)

كدام رنگ مو؟
رنگ موها، اصولا به 3 دسته تقسيم‌بندي مي‌شوند: موقت، نيمه دائمي و دائمي. رنگ‌موهاي موقت، سطح مو را رنگ مي‌كنند و به بدنه مو (شفت) نفوذ نمي‌كنند. دوام اين رنگ‌ها به اندازه حداكثر 1 يا 2 بار شستشوست. رنگ‌موهاي نيمه‌دائمي، به بدنه موها نفوذ مي‌كنند، اما واكنش شيميايي در حين رنگ شدن موها اتفاق نمي‌افتد. رنگ حاصل از اين نوع، بين 5 تا 10 بار شستشو دوام مي‌آورد.

رنگ‌موهاي دائمي، با انجام واكنش شيميايي، رنگي دائمي پديد مي‌آورند؛ رنگي كه معمولا با شستشو از بين نمي‌رود. اين رنگ‌ها، خود 2 نوع عمده هستند. نوع اكسيداتيو، كه از تركيبي به نام p-phenylenediamine به اضافه پراكسيد هيدروژن تشكيل شده و نوع موسوم به پروگرسيو كه از استات سرب يا سيترات بيسموت ساخته شده است. اين مواد، با گوگرد موجود در موها واكنش شيميايي انجام مي‌دهند. در اين رنگ موها همچنين نفتيلامين، تركيبات آروماتيك (معطر)، فنيلن ديامين‌ها، تولوئن ديامين‌ها و غيره وجود دارد.

بيشتر توجه محققان سرطان‌شناسي، روي 2 دسته نيمه‌دائمي و دائمي، از نوع اول، يعني نوع اكسيداتيو است. رنگ‌هاي تيره‌تر، مانند قهوه‌اي تيره و مشكي، حاوي درصد و غلظت بيشتري از اين مواد فعال هستند، بنابراين اين دسته از رنگ‌ها نيز، بيشتر محل توجه و تحقيق اين محققان قرار مي‌گيرند.

آلرژي، به علاوه سرطان
خطر ابتلا به سرطان در اثر استفاده از رنگ مو هنوز امر كاملا اثبات‌شده‌اي نيست، اما خطر بروز واكنش‌هاي آلرژيك به اين مواد، كاملا شناخته‌شده است. تحريك‌پذيري پوستي و چشمي، از علائم اين گونه واكنش‌هاست. ناراحتي چشمي در برخي موارد مي‌تواند آن قدر شديد باشد كه در بينايي فرد مشكل پيش آورد و حتي در موارد بسيار نادر، سبب نابينايي فرد شود. به همين دليل كارشناسان توصيه مي‌كنند هرگز از رنگ‌هاي شيميايي براي رنگ كردن ابروها و مژه‌ها استفاده نشود.

احتياط‌هاي ضروري
با توجه به همين مسائل و خطر پنهان موجود در اين رنگ‌ها بود كه سازمان غذا و داروي آمريكا در سال 1997، دستورالعمل احتياطي را، شامل موارد زير، منتشر كرد و رفرنس‌هاي جديد علمي هم همين توصيه‌ها را تاييد كرده اند:

* 1. هرگز رنگ مو را، بيشتر از زمان تعيين‌شده، روي موهاي خود نگه نداريد.
* 2. بعد از طي مدت مقرر، حتما پوست سرتان را به دقت با آب بشوييد.
* 3. هنگام استفاده از رنگ مو، از دستكش استفاده كنيد.
* 4. دستورالعمل روي بسته‌بندي رنگ مو را به دقت رعايت كنيد.
* 5. از مخلوط كردن 2 نوع رنگ مو خودداري كنيد؛ چرا كه با اين كار ممكن است واكنش شيميايي اتفاق افتد و ماده خطرناك تازه‌اي پديد آيد.
* 6. قبل از هر بار استفاده از يك نوع رنگ مو، حتما كمي از آن را روي پوست دست‌تان امتحان كنيد و در صورت عدم بروز واكنش حساسيتي، مانند قرمزي و تحريك، آن را روي موها به كار ببريد.
* 7. ابروها و مژه‌هاي خود را با رنگ‌موهاي شيميايي رنگ نكنيد.
* 8. سعي كنيد كمتر موها را رنگ كنيد و اصولا شروع رنگ كردن موها را تا حد امكان و زماني كه بالا رفتن سن، آنها را خاكستري كرده است، به تعويق بيندازيد.
* 9. حنا، به عنوان يك رنگ طبيعي جايگزين بدون عارضه، براي رنگ كردن سالم موها، توصيه مي‌شود. رنگ‌هاي حاوي استات سرب نيز بر انواع ديگر ترجيح دارند.

طبقه‌بندي عوامل سرطان‌زا، احتمال تاثير بر ابتلا به سرطان، از گروه 1 به پايين، كمتر مي‌شود. رنگ موها فعلا جزء گروه A2 قرار دارند.

نوع عامل

معناي عامل

گروه 1

سرطان‌زا براي انسان

گروه A2

احتمالا سرطان‌زا براي انسان

گروهB2

امكان سرطان‌زايي براي انسان وجود دارد

گروه 3

به عنوان سرطان‌زا براي انسان طبقه‌بندي نشده

گروه 4

احتمالا خاصيت سرطان‌زايي براي انسان ندارد

منبع: پايگاه اينترنتي رسمي انجمن بين‌المللي مطالعات سرطان (www.cancer.org)

Print چاپ مطلب
 سه شنبه 17 دي 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن