واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در سومين نشست «بررسي قيام عاشورا: فلسفه و ابعاد» بيان شد:منطق حسيني امروز بايد از شمشير احساسات برندهتر باشد
گروه انديشه: درست است كه اسلام به عواطف و احساسات اهميت ميدهد و در گراميداشت ايام شهادت سرور و سالار شهيدان(ع) نبايد ناديده گرفته شود، اما منطق حسيني امروز بايد از شمشير احساسات برندهتر باشد.
«مرتضي زهرهبقا»، مسئول روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي در ارائه گزارش خود از سلسله مباحث پژوهشي با موضوع «بررسي قيام عاشورا: فلسفه و ابعاد اين قيام» در پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي، براي سرويس انديشه خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، اذعان كرد: حجتالاسلام و المسلمين «سيدعلياصغر تقوي»، محقق و پژوهشگر حوزه هنري در زمينه فرهنگ و علوم اسلامي در سومين جلسه از اين سلسله نشستها به بررسي برخي از روايات و آيات در مورد عزاداري امام حسين(ع) پرداخت و با بيان اين مطلب كه برخيها فكر ميكنند هر عملي به قصد عزاداري براي امام حسين(ع) صحيح بوده و شرعيت لازم را دارد، از برخي شيوههاي نامتعارف در عزاداري سالار شهيدان انتقاد كرد و گفت: امامان معصوم(ع)، ما را به بيشتر از گريستن در سوگ اباعبدالله(ع) توصيه نكردهاند.
مسئول روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي تصريح كرد: وي با بيان اينكه برخي از اين اعمال از قبيل لطمهزدن به سر و صورت في حد نفسه حرمت دارد، به بيان احكام شرعي اينگونه اعمال پرداخت و اضافه كرد: ممكن است برخي از اين اعمال از نظر فقها در طول دوران گذشته ايراد نداشته و به همان جهت در حال حاضر نيز از نظر علما صاحب جواز باشد، اما به دليل شرايط خاص زماني انجام آن ضرورتي نداشته و چه بسا علماي ما را در اين شرايط به صدور حكم حرمت رسانده باشد كه اكثر علما قريب به اتفاق نظر به حرمت اين اعمال و از آن جمله قمهزني و وارد كردن لطمه به سر و صورت نظر دادهاند.
زهرهبقا اظهار كرد: اين سخنران، عزاداري براي نزديكان و بزرگان را امري طبيعي دانست و گفت: هر چند بزرگي ما را به عدم عزاداري توصيه كند، اما ما بر خود لازم ميدانيم ماتم او را عزا بگيريم و تعزيت او را بجا بياوريم و در مورد سالار شهيدان قضيه از اين متفاوتتر است؛ چرا كه قيام عاشورا بايد زنده نگه داشته شود تا زمينهساز نجات بشريت باشد.
زهرهبقا گفت: وي خطاب به مدعيان حقيقت مظلوم گفت: مظلومتر از اينها (قمهزني) اسلام است كه در اين روزگار بايد بيش از هر چيز منطق بشريت را تحريك كند. اين پژوهشگر علوم اسلامي اضافه كرد: درست است كه اسلام به عواطف و احساسات اهميت ميدهد و در گراميداشت ايام شهادت سرور و سالار شهيدان(ع) نبايد ناديده گرفته شود، اما منطق حسيني امروز بايد از شمشير احساسات برندهتر باشد.
مسئول روابط عمومي پژوهشگاه فرهنگ و هنر اسلامي تصريح كرد: وي با بيان اينكه شيعه براي پاسخگويي به سؤالات و شبهات در همه زمينهها بايد آماده باشد، بر پاسخگويي فقه جعفري و شيعي تأكيد كرد و گفت: مناظرات و احتجاجات از سنتهاي حسنه رسول اكرم(ص) است كه در منطق امام حسين(ع) براي قيام عليه استبداد به خوبي بكار گرفته شد.
وي در پايان ارائه اين گزارش خاطرنشان كرد: «سيدعلياصغر تقوي» از جوانان پرشور حسيني خواست تا در حالات و احوالات امامان معصوم(ع) به ويژه سالار شهيدان ابا عبدالله الحسين(ع) مطالعه و مداقه كنند تا بتوانند در مسير توسعه اسلام ناب محمدي(ص) روشنگري كنند و ضمن ابراز احساسات و هيجانات قلبي نسبت به ابا عبداللهالحسين(ع) در بسط و گسترش تفكر و انديشه آن حضرت(ع) نيز مؤثر باشند. وي گفت امام حسين(ع) در مثل اين روزها بيش از هر چيز تشنه لبيك بود پس بكوشيم با تحقيق در عمل صالح و دامنزدن به تفكر و انديشه آن حضرت(ع) و امامان معصوم(ع) لبيك گوي آن حضرت(ع) باشيم.
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 205]