واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نشست خبري سخنگوي وزارت امور خارجه/ 3 و پاياني پشتيباني ايران از آرمان فلسطين، اصولي و راهبردي است
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهار داشت: حمايت جمهوري اسلامي ايران از آرمان فلسطين، اصولي، پايه اي و ريشه اي است و با توجه به آرمان هاي انقلاب اسلامي و قانون اساسي، مقطعي يا موضعي نيست.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، "حسن قشقاوي " روز دوشنبه در بخش انتهاي نشست هفتگي خود با خبرنگاران داخلي و خارجي برخي اظهارات حاكي از نگرش مقطعي ايران به موضوع فلسطين را به شدت رد كرد و گفت: نگرش ما به بحث فلسطين، نگرشي مقطعي نيست.
وي تصريح كرد: نگاه جمهوري اسلامي ايران بر اساس آرمان هاي انقلاب اسلامي، مباني انقلاب و قانون اساسي، نگاهي كاسبكارانه و موضعي و مقطعي براي رسيدن به هدف خاص سياسي در فلسطين نيست بلكه حمايت جمهوري اسلامي ايران از موضوع فلسطين حمايت پايه اي، اصولي و ريشه اي است كه حتي قبل از تشكيل حماس صورت گرفته است.
وي ريشه هاي تشكيل حماس را به دهه هاي 1930 و 1940 ميلادي و پيش از آن و نيز ارتباطاتي كه با ساير گروههاي اسلامي داشتند، مرتبط دانست.
قشقاوي گفت: بي پايه بودن اين تحليل ها روشن شده است. به حزب الله تهمت زدند كه سپري انساني از مردم بيگناه را در جنگ 33 روزه تشكيل داده كه بعدا خود صهيونيست ها وآمريكايي ها اعلام كردند كه اينها دروغ و در جهت جنگ رواني بود.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: مطمئن باشيد بزودي همين جنگ رواني كه عليه حماس و گروههاي ديگر نيز ايجاد كرده اند، پس مي گيرند چون حماس متشكل از مجموعه مردم است و حمايت، حمايتي مردمي است.
وي اضافه كرد: اينكه آمريكا و اسرائيل بخواهند با توپ و تانك به جنگ دمكراسي بيايند، تا نتيجه انتخابات مردمي حماس را از بين ببرند، بي فايده است. اين جنگ، جنگ اراده هاست و طبيعي است اراده مقاومت بر اراده صهيونيست پيروز خواهد شد.
قشقاوي اين سخنان را در پاسخ به خبرنگاري بيان كرد كه با اشاره به اظهارات اخير آيت الله هاشمي رفسنجاني مبني بر درخواست از امت اسلامي براي كمك تسليحاتي به حماس، از او پرسيد: آيا ايران، سياست كمك تسليحاتي به غزه را در دستور كار خود دارد؟
سخنگوي وزارت خارجه در پاسخ به اين بخش از سئوال اين خبرنگار با تعجب خطاب به وي گفت: آيا آقاي هاشمي رفسنجاني چنين چيزي را فرموده اند؟ من در نماز جمعه بودم ، ايشان چنين چيزي را نفرمودند.
قشقاوي سپس توضيح داد: آنچه ايشان گفتند ضرورت حمايت همه جانبه جهان اسلام از مردم غزه به هر صورت ممكن است .
سخنگوي دستگاه ديپلماسي گفت: خودم و برخي همكارانم در نماز جمعه حضور داشتيم .چنين اظهاراتي كه مستقيما مساله حمايت اين چنيني را مطرح كنند، بيان نشد بلكه همكاري و رايزني كلي جهان اسلام مطرح شد كه از جهان اسلام چنين انتظاري وجود دارد.
وي تصريح كرد: جهان اسلام بايد در چارچوب قوانين بين المللي كمك هاي لازم را به مردم مظلوم غزه ارايه كند كه طبعا در اين چارچوب، جمهوري اسلامي ايران نيز پيشتاز و فعال خواهد بود .
*** با همه گروههاي فلسطيني رايزني مي كنيم
خبرنگار يك نشريه آمريكايي از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد: آيا ايران براي پايان دادن به درگيري ها در غزه و شروع مذاكرات صلح عملي ميان همه "گروههاي فلسطيني و رژيم صهيونيستي" حاضر است، حضور فعال داشته باشد؟ پيشنهاد روشن و عملي ايران براي صلحي پايدار در خاورميانه چيست؟
قشقاوي پاسخ داد "ما با همه گروههاي فلسطيني مايليم در جهت دفاع از حقوق حقه فلسطينيان، رفع اشغال و مقابله با توطئه هاي رژيم صهونيستي همكاري گسترده اي داشته باشيم" و تصريح كرد: هيچ محدوديتي در تماس، ارتباط ، همفكري و رايزني با همه گروههاي فلسطيني نداريم.
هنگامي كه خبرنگار مذكور مجددا سئوال كرد،"آيا ايران حاضر است در مذاكراتي كه اسرائيل حضور دارد، شركت كند؟" سخنگوي وزارت خارجه پاسخ داد: اين بحث، بحث دومي است. ما رژيم صهيونيستي را به رسميت نمي شناسيم و از اساس نامشروع مي دانيم.
اين خبرنگار بار ديگر پرسيد: منظورم براي ايجاد صلح پايدار است؟
قشقاوي پاسخ داد: عاقبت پيمان اسلو و مادريد چه شد؟ عاقبت آناپوليس همين جنگ بود. بيسمارك گفت كه جنگ ادامه صلح آهنين است. صلح آهنيني كه اينها مي خواهند همين جنگي است كه الان مي بينيم.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي اظهار داشت: نمي شود كتاب را از وسط خواند و راجع به آن قضاوت كرد. كتاب را بايد از آغاز ماجرا خواند تا بتوانيم راجع به آن قضاوت كنيم و اين كتاب 60 ساله وضعيتش روشن است و موضوع يكي دو سال اخير نيست .
*** بوش در حد سفير تازه كار صهيونيس ها موضع گيري مي كند
سخنگوي وزارت خارجه همچنين در پاسخ به سئوالي در خصوص تعميق روابط ايران با كشورهاي خليج فارس با توجه به ترويج سياست آمريكايي "ايران هراسي" گفت: ما در حال رايزني با كشورهاي عربي هستيم و اين رايزني ها بسيار زياد است. ما به رابطه برادرانه و همكاري خود با همه كشورها براي دفاع از مردم فلسطين ادامه خواهيم داد.
قشقاوي افزود: خيزش جهاني افكار عمومي در جهان نشان داده است كه بحث يك قوم و مذهب نيست بلكه بحث بشريت است كه در حال جنگ با صهيونيست است.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي سخنان بوش را موجب خشم بيشتر جامعه جهاني دانست و گفت: جاي تاسف است كه رييس جمهوري يك كشور بزرگ، در حد سفير تازه كار صهيونيسم موضع گيري كند.
*** بان كي مون در امور داخلي ايران دخالت نكند
قشقاوي در ادامه اين نشست در پاسخ به سئوال خبرنگار ديگري درباره واكنش بان كي مون دبير كل سازمان ملل نسبت به پملپ دفتر كانون مدافعان حقوق بشر گفت: آقاي بان كي مون به جاي دخالت در امور داخلي يك كشور بهتر است به مسئوليت بين المللي خود توجه كنند.
وي افزود: البته موضعي ولو دير هنگام در خصوص ضرورت برخورد با كشتار وحشيانه مردم بيگناه غزه اتخاذ كردند.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: افكار عمومي جهاني امروز از بي حالي مفرطي كه در سازمان هاي بين المللي نسبت به هولوكاست واقعي در فلسطين انجام مي شود، گله مند است و انتظار اين است كه افكار عمومي را نسبت به نقض واقعي حقوق بشر جلب كنند و در اين زمينه عكس العمل نشان دهند.
سخنگوي دستگاه ديپلماسي گفت: هرچه ايشان همگان را به احترام به قوانين ملي و قانونگرايي تشويق كند ، بهتر به قوانين بين المللي از جمله منشور سازمان ملل متحد نزديك تر است.
قشقاوي در ادامه، برخي اخبار مبني بر دستگيري خدمه چند قايق ايراني از سوي گشت هاي امارات در اطراف تنب بزرگ و كوچك را تكذيب كرد و گفت: دستگيري اي در كار نبوده است .
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اينكه آيا در سفر مالكي به تهران درباره توافقنامه امنيتي عراق و آمريكا و نيز قرارداد 1985 الجزاير ميان ايران و عراق مذاكره شده است، گفت: در خصوص توافقنامه ، اظهارات رهبر معظم انقلاب راجع بي اعتمادي به آمريكايي ها را همگي شاهد بوديد كه در ديدار با اقاي مالكي مطرح كردند.
وي افزود: هوشمندي مسئولان عراقي اين بود كه اين امر را به برگزاري رفراندوم و همه پرسي از مردم عراق موكول كردند تا اراده ملي مردم عراق در اين زمينه مطرح شود.
سخنگوي وزارت خارجه اضافه كرد: طبعا مردم عراق تداوم اشغالگري را نمي پذيرند و انتظار دارند توجه به حاكميت ملي ، استقلال و تماميت ارضي عراق صورت گيرد.
سيام .1572**1377
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]