واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: غزه؛ نسل كشي به سبك اسراييلي، با تجهيزات آمريكايي
گروه تحليل و تفسير اخبار- عليرضا عبدالله: ايالات متحده آمريكا از بدو تشكيل رژيم صهيونيستي ، راهبرد برتري نظامي اسراييل را در خاورميانه، به عنوان مهمترين راهكارحفظ اين رژيم نامتجانس در دستور كار قرار داده و در اين راستا كمك هاي چشمگير اقتصادي و نظامي را در اختيار آن قرار داده است.
رژيم صهيونيستي عصر شنبه همزمان با تشديد حملات هوايي به نوار غزه و به خاك و خون كشيدن صدها تن از مردم بي دفاع فلسطين كه شمار زيادي از آنها را زنان و كودكان تشكيل مي دهد، در يك لشگركشي گسترده با تمام توان، يورش زميني به اين منطقه را آغاز كرد.
حملات سنگين هوايي و زميني اسراييل به غزه و وخامت اوضاع انساني در اين شهر مصيبت زده در حالي به لحظات سرنوشت ساز خود نزديك مي شود كه بسياري از كشورهاي عرب سازشكار خاورميانه، قدرت هاي بزرگ و البته مدعيان به اصطلاح "مدافع حقوق بشر" جهان در يك همراهي كاملا آشكار با عاملان اين جنايات، به تاييد و سكوت خفت بار خود ادامه داده و حتي برخي از آنها همچون جمهوري چك، رييس دوره اي اتحاديه اروپا، يورش سهمگين نظامي اسراييل به غزه را "دفاع از خود" و نه "تهاجم و تجاوز" دانسته اند.
اين عمليات ها و تجاوزهاي آشكار به حقوق مردم مظلوم فلسطين، پديدآورنده يك"هولوكاست واقعي صهيونيستي" است كه اتفاقا توسط مدعياني رخ مي دهد كه خود را قرباني "هولوكاست هيتلري" مي دانند.
آنچه كه در حاشيه و متن اين نسل كشي بزرگ تاريخي بايد بدانها توجه كرد و آنها را بازشناخت آن است كه اتفاقا ابزار و امكانات انجام اين هولوكاست هزاره جديد از سوي آمريكا و برخي قدرت هاي غربي در اختيار عاملان صهيونيسم آن قرار گرفته است. از اين رو در اين نوشتار، وضعيت فروش تجيهزات پيشرفته نظامي آمريكا به رژيم صهيونيستي و همكاري هاي نظامي ميان واشنگتن و تل آويو مورد بررسي قرار مي گيرد.
* مروري گذرا بر روابط گسترده نظامي و تسليحاتي واشنگتن - تل آويو
رژيم صهيونيستي يكي از بزرگترين وارد كنندگان سلاح از ايالات متحده آمريكا است. واشنگتن از بدو تشكيل اسراييل، در كنار حمايت هاي وسيع سياسي و اقتصادي، راهبرد برتري نظامي اين رژيم را در راهبردي ترين منطقه جهان (خاورميانه) به عنوان يكي از مهمترين راهكارهاي حفظ اين رژيم نامتجانس در دستور كار قرار داده و با ارائه كمك هاي نظامي چشمگير براي توسعه و تجهيز نظامي اين رژيم تلاش كرده است.
برنامه هاي متنوع كمك نظامي و تسليحاتي آمريكا به اسراييل ، به گونه اي تدوين و اجرا شده كه رژيم صهيونيستي همواره از جديدترين جنگ افزارهاي آمريكايي برخوردار گردد. اين وضعيت در توپ هاي متحرك ، موشك اندازها ، موشك هاي هدايت شونده ، انواع ضد هوايي، هواپيما، بالگرد و ديگر تسليحات و تجهيزات مدرن و فوق پيشرفته اي كه در سالهاي اخير به ارتش صهيونيستي وارد شده، كاملا به چشم مي خورد.
آمريكا با امضاي انواع قراردادهاي كوتاه و ميان مدت با رژيم صهيونيستي راه ارائه كمك هاي نظامي به اين رژيم را همواره مي سازد.
در اين راستا، سال گذشته، رئيس رژيم صهيونيستي رسما فاش ساخت كه از جورج بوش رئيس جمهوري ايالات متحده آمريكا تضمينهاي امنيتي لازم را براي حفظ برتري نظامي اسراييل در خاورميانه دريافت كرده و كاخ سفيد كمك هاي نظامي به اسراييل را در ده سال آينده 25 درصد افزايش خواهد داد.
ايهود اولمرت آن زمان گفت، به موجب توافقنامه اي كه با بوش به امضا رسانده است، حجم كمك هاي نظامي آمريكا به اسرائيل 25 درصد افزايش يافته و ارزش آن در دهه آينده به بيش از 30 ميليارد دلار خواهد رسيد.
اين در حاليست كه در دهه گذشته (1996 تا 2006) نيز رژيم صهيونيستي 24 ميليارد دلار كمك مالي نظامي از آمريكا دريافت كرده است.
تل آويو در اين مدت، همچنين معادل 7 ميليارد و 200 ميليون دلار تسليحات و تجهيزات نظامي از واشنگتن خريداري كرد كه 762 ميليون دلار آن از طريق فروش هاي مستقيم بازرگاني (DCS) و بيش از 6 ميليارد و 500 ميليون دلار باقيمانده به صورت برنامه سرمايه گذاري مالي خارجي (PMF) بوده است.
در اين ميان، براساس آمارهاي اعلام شده از سوي كنگره آمريكا، مجموع كمك نظامي آمريكا به اسراييل در فاصله زماني (2007-2001 ) به بيش از 5/19 ميليارد دلار رسيد كه در قالب كمك هايي همچون "برنامه منع گسترش تروريسم"، "كمك هاي تكميلي" و"صندوق حمايت اقتصادي" (ESF) در اختيار اين رژيم قرار گرفته است.
براساس اطلاعات موجود، اسراييل وابستگي شديدي به سخت افزارهاي نطامي ايالات متحده داشته و اين رژيم در حال حاضر با در اختيار داشتن بيش از 300 فروند جنگنده از بزرگترين ناوگان جنگنده هاي "اف – 16" و "اف – 15" در خارج از آمريكا برخوردار است.
تحقيقات انجام شده از سوي "انستيتوي بين المللي مطالعات استراتژيك" در لندن (2007) نشان مي دهد كه زرادخانه هاي تسليحاتي اسراييل از انواع بالگردهاي جنگنده همچون "كبري آ اچ -1"، "آ اچ- 64" و "استاليون سي سي اچ -53"، تعداد زيادي موشك هاي پيشرفته "استينگر"، موشك هاي دريا به درياي "هارپون"، موشك هاي زمين به هواي "رد آي"، موشك هوا به زمين "آ جي ام"، موشك هاي تاكتيكي هوا به هوا و موشكهاي هوا به زمين "پك 2"، انواع بمب ها، تانك ها، نفربرهاي خودكششي پيشرفته و ديگر ادوات زرهي بهره مند بوده است.
اين رژيم همچنين در تازه ترين توافق هاي خود با دولت بوش، سفارش خريد 60 فروند جنگنده "اف 22" - نسل جديد هواپيماهاي رادار گريز - را ارائه كرده است.
همچنين آمريكا در سال 2008 نيز زيرساخت هاي صنايع تسليحاتي اسراييل را به شرح ذيل تدوين كرده است:
* الف) اختصاص يك ميليارد و 300 ميليون دلار براي توسعه جنگنده هاي "لاوي" ( Lavi)
* ب) تخصيص 625 ميليون دلار بودجه براي توسعه و استقرار موشك ضد موشك "آرو"(Arrow)
* ج) اختصاص 200 ميليون دلار براي بهينه سازي تانك "مركاوا" (Merkava) و توليد نسل جديدي از اين نوع تانك "مركاواي 4"
* د) تخصيص 130 ميليون دلار براي توسعه سيستم ليزري ضد موشك فوق پيشرفته.
البته روند ارائه كمك هاي نظامي به ارتش اسرائيل از سال 1948، بطور پيوسته تحت تاثير متغيرهاي بين المللي قرار داشته است. در ابتدا اسرائيل توانست با موافقت اتحاد جماهير شوروي، تسليحات را در فاصله سالهاي 1951 -1499 از "چكسلواكي " سابق دريافت كند. پس از آن "فرانسه" تا سال 1967به صورت منبع اصلي ارائه تسليحات اسرائيل درآمد. از پايان دهه 60 نيز ايالات متحده آمريكا به صورت تامين كننده اصلي تسليحات اسرائيل درآمد.
تا سال 1966ايالات متحده جزء صادركنندگان تسليحات به اسرائيل نبود و تنها برخي آتشبارهاي موشك هاي ضدهوايي "هاوك " را در اختيار اين رژيم قرار مي داد اما با آغاز دهه70 ايالات متحده به صورت اصليترين صادركننده تسليحات به اسرائيل درآمد و تا سال 1973صادرات اسلحه به آن رژيم با افزايش وام ها و كمك هاي اقتصادي افزايش يافت.
از سال 1985 "وام "ها به "كمك" تبديل شد و با آغاز دهه هشتاد دو طرف يادداشت تفاهم هاي زيادي را كه تعيين كننده چارچوب رابطه آنها بود به امضاء رساندند.
در سال 1994كمك هاي آمريكا 30 درصد از بودجه نظامي اسرائيل را تشكيل داد. پس از جنگ سال 1991خليج فارس، اسرائيل محموله هاي تسليحاتي ديگري به ارزش 2ميليارد دلار از آمريكا دريافت كرد.
كمك هاي آمريكا به اسرائيل، تا پيش از سال 1965، كمتراز يك صد ميليون دلار درسال بود اما اين كمك ها در سال 1966دو برابر شد و از آن پس روند صعودي را طي كرد به طوريكه در سال 1974پنج برابر شد و به 6/2ميليارد دلار بالغ گرديد.
درسال هاي بعد، ميزان اين كمكها تا پنج ميليارد دلار افزايش يافت، ضمن آنكه بيشتر اين كمكها بلاعوض بودند و تقريبا تمام آنها درمصارف نظامي هزينه مي شدند.
اين ارقام به خوبي نشان ميدهد كه ميان آمريكا و رژيم صهيونيستي "رابطه ويژهاي" شكل گرفته است كه هيچ كشور ديگري جز رژيم صهيونيستي از آن برخوردار نيست.
علاوه بر موارد ياد شده، واشنگتن در برهه هاي مختلف، تامين سوخت جنگنده هاي اسرائيلي را بر عهده گرفته و انواع تجهيزات جديد از جمله بمب هاي ويژه نابود كننده پل ها و تاسيسات بتوني را در اختيار اين رژيم قرار داده است.
ارايه اطلاعات جاسوسي ماهواره اي به رژيم صهيونيستي از ديگر خدمات آمريكا به اين رژيم در جنك عليه مردم فلسطين و لبنان است.
به گزارش "مركز مطالعات تجارت تسليحات آمريكا"، واشنگتن جدا از فروش تجهيزات و موشك هاي فوق پيشرفته خود به اسرائيل، كه از آنها براي حمله به مردم لبنان و فلسطين استفاده مي كند، سالانه 20 درصد هزينه نظامي تل آويو را نيز تامين ميكند.
شواهد و مستندات موجود نشان مي دهد كه در طول دوره زمامداري جورج بوش، رييس جمهوري آمريكا (2009-2001) نيز اسراييل بزرگترين خريدار تسليحات و تجهيزات بسيار پيشرفته آمريكا بوده و تا سال 2006، از بزرگترين برنامه كمك هاي نظامي وزارت دفاع (پنتاگون) به ارزش 10 ميليارد و پانصد ميليون دلار بهره مند شده است. همچنين در اين دوره زماني، رژيم صهيونيستي معادل 6 ميليارد و 300 ميليون دلار سلاح از ايالات متحده خريداري كرده است.
براساس اسناد منتشر شده از سوي پنتاگون و وزارت خارجه آمريكا، تنها در سال 2005، بيش از دو ميليارد و 750 ميليون دلار تسليحات نظامي پيشرفته از آمريكا خريداري كرده است. اين خريدها شامل واردات سخت افزار نظامي (76/2 ميليارد دلار) ، خدمات دفاعي نظير نگهداري و آموزش نيروي انساني (629 ميليون دلار)، سيستم هاي مختلف موشكي (188 ميليون )، قطعات مختلف تانك (1/7 ميليون دلار)، قطعات مختلف كشتي (155 ميليون دلار)، مواد منفجره (3/1 ميليون دلار) و اسپري هاي اشك آور و ديگر مواد شيميايي ضد شورش (720 هزار دلار) بوده است.
در سال 2005، همچنين فروش هاي نظامي آمريكا به اسراييل موارد ديگري را نيز در بر مي گرفت كه عبارت بودند از:
• سيستم هاي حركتي قايق هاي تندرو گشتزن به ارزش بيش از 15 ميليون دلار
• قرارداد 8 ميليون دلار با شركت لاكهيد مارتين براي تامين قابليت هاي پيشرفته "جهت يابي و هدف گيري جت هاي جنگنده اسراييلي
• قرارداد 145 ميليون دلاري با شركت آمريكايي "Oshkosh Truck Crop " براي ساخت كيت هاي حفاظتي
براساس گزارش هاي منتشر شده از سوي مركز تحقيقاتي كنگره آمريكا، اسراييل از امتيازات ويژه اي نسبت به ساير كشورهاي متحد آمريكا در قراردادهاي خريد نظامي برخوردار است. در هر سال مالي، صندوق حمايت اقتصادي آمريكا بين 50 تا 60 ميليون دلار وام در اختيار رژيم صهيونيستي براي خريدهاي تسليحاتي قرار مي دهد.
در اين ميان، برخلاف ديگر كشورهايي كه خريدهاي نظامي خود از آمريكا را از طريق انعقاد قرارداد با وزارت دفاع (پنتاگون) انجام مي دهند، اسراييل به طور مستقيم با شركت هاي سازنده تسليحات در آمريكا وارد معامله مي شود.
شركت هاي مهم و مشهور تسليحاتي آمريكا نظير "لاكهيد مارتين"، "بوئينگ"، "نورثرپ گرامان"، "يونايتد تكنولوژي"، " ريسئون"، "يونايتد ديفنس" و ... از جمله مهمترين منابع تامين كننده تسليحات مدرن و فوق پيشرفته زميني، دريايي و هوايي براي ارتش رژيم صهيونيستي به شمار مي روند.
به باور ناظران آگاه ، كمك هاي بسيار گسترده نظامي آمريكا به رژيم صهيونيستي در حالي هر روز افزايش مي يابد كه بسياري از گروهها و نهادهاي مستقل در ايالات متحده با اين اقدام دولت مخالف بوده و از آن انتقاد مي كنند.
حتي گزارش هاي متعدد وزارت خارجه آمريكا در زمينه حقوق بشر كه از سال 2003 به بعد انتشار يافته است، جملگي به اين مهم اذعان دارند كه رژيم صهيونيستي همواره از اين تسليحات براي كشتار وسيع مردم بيگناه فلسطين و جنگ عليه لبنان استفاده كرده است.
اين در حاليست كه علي رغم حمايت هاي گسترده آمريكا از رژيم صهيونيستي به عنوان بزرگترين تهديد در خاورميانه و نزاع دائمي اعراب و اسراييل و همچنين سلطه همه جانبه ايالات متحده بر تمامي روندهاي امنيتي ، سياسي، اقتصادي، فرهنگي و ... در اين منطقه، همچنان بيشتر كشورهاي حوزه پيراموني جمهوري اسلامي در حوزه راهبردي خاورميانه از متحدان و هم پيمانان نزديك آمريكا به شمار مي آيند.
اين كشورها در پرتو روابط گسترده سياسي و اقتصادي خود با آمريكا عملا به بازار مصرفي پرسود براي بنگاهها و سازمان هاي اقتصادي و شركتهاي نفتي اين كشور محسوب مي شوند. افزون بر اين، كشورهاي عربي در چارچوب بازي امنيتي كه دولت هاي مختلف آمريكا در طول دهه گذشته به راه انداخته اند، وارد يك مسابقه بزرگ تسليحاتي با يكديگر شده و به بهانه مقابله با تهديد اسراييل (در گذشته) و جمهوري اسلامي ايران (در زمان حاضر) ساليانه ميلياردها دلار از سرمايه هاي ملي خود را صرف خريد تسليحات پيشرفته از آمريكا مي نمايند.
اين مساله سال گذشته، با افزايش بي سابقه قيمت نفت روندي صعودي به خود گرفت كه نمونه اخير آن قراردادي به ارزش بيش از 60 ميليارد دلار مي باشد.
با اين همه، جنگ 33 روزه لبنان در تابستان 2006 و همچنين بحران اخير غزه نشان مي دهد كه كشورهاي عربي علي رغم هزينه هاي چند ميليارد دلاري در بخش نظامي و خريد روزآمدترين تجيهزات و ادوات نظامي هرگز جسارت كاربرد عملياتي اين تسليحات را عليه اصلي ترين دشمن خود در خاورميانه – رژيم اسراييل – نداشته و ندارند.
پژوهم. 9045
دوشنبه 16 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]