واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مدير گروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان: در تهيه و توزيع نذورات از سلامت مواد غذايي اطمينان داشته باشيد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: بهداشت و درمان
مدير گروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان گفت: بر اساس ابلاغ دستورالعمل وزارت بهداشت، در سال جاري دانشگاههاي سراسر كشور به صورت هماهنگ در زمينه سلامت توزيع نذورات در مراسم مذهبي عزاداري ماه محرم در مساجد و تكايا نظارت خواهند داشت.
محمود چفقاني در گفت و گو با خبرنگار ايسناي خوزستان اظهار داشت: يكي از اولويتهاي دستورالعمل وزارت بهداشت، پخت و پز نذورات در محلهايي است كه داراي حداقل شرايط بهداشتي بوده و مورد تاييد مراكز بهداشت باشند. در تهيه و توزيع نذورات ماه محرم، سلامت مواد غذايي نيز بايد مورد توجه مسئولان تكايا و مساجد و مردم باشد.
وي افزود: اين دستورالعمل به همه شهرستانهاي استان ابلاغ شده تا ضمن نظارت بر تهيه و توزيع نذورات در مراسم مذهبي، در اين زمينه مشاورههاي لازم را ارائه دهند.
چفقاني خاطرنشان كرد: افرادي كه در مراسم عزاداري ماه محرم، آب، چاي و غذا توزيع ميكنند بايد ضمن رعايت موارد بهداشتي، كارت معاينه پزشكي را از مراكز بهداشت، شهرستان خود دريافت كنند. براي اين افراد با مراجعه به مراكز بهداشت و پس از انجام معاينه پزشكي، در صورت سالم بودن كارت ويژه صادر خواهد شد.
وي گفت: مواد غذايي اوليه مورد استفاده در تهيه نذورات بايد سالم و بهداشتي و با كيفيت بوده و در بستهبنديهاي بهداشتي ارائه شده باشند. اين مواد نبايد تغيير رنگ داده يا بوي غير طبيعي داشته باشند.
مدير گروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان يادآور شد: فرآوردههاي دامي مورد نياز نذورات نيز بايد از كشتارهاي مجاز تهيه شده و مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي باشند.
وي تصريح كرد: در سال جاري، سازمان دامپزشكي به صورت ويژه بر كشتارها و نوآوردههاي دامي در ماه محرم نظارت ميكند.
چفقاني عنوان كرد: در پخت نذورات بايد از نمكهاي بستهبندي و تصفيه شده استفاده كرد. همچنين بايد از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني جلوگيري شود. نذورات طبخ شده پس از 2 ساعت بايد در دماي زير 14 درجه (دماي يخچال) و يا دماي بيش از 60 درجه (در فر يا روي بخاري) نگهداري شوند. همچنين مواد غذايي خام و پخته بايد به صورت جدا و دور از يكديگر قرار گيرند.
مدير گروه بهداشت محيط مركز بهداشت خوزستان ادامه داد: در مساجد و تكايا با نصب تابلوهاي ممنوعيت استعمال دخانيات بايد از مصرف دخانيات جلوگيري كرد تا افراد آسيبپذير حاضر در مراسم عزاداري مانند خردسالان و سالمندان دچار آسيب نشوند.
وي اضافه كرد: آب آشاميدني نيز بايد از لولهكشي آب شهري تهيه شود. در توزيع آب، شربت، شير و ديگر نوشيدنيها بايد توجه داشت كه پارچ يا ليواني كه در ظرف اصلي فرو ميرود، تميز بوده و روي زمين گذاشته نشود.
چفقاني اظهار داشت: هيئت امناي مساجد، تكايا و امامزادهها بايد با تهيه و نصب كپسولهاي اطفاء حريق از بروز حادثه در ايام محرم كه اين اماكن جمعيت بيشتري را در خود جاي ميدهند، جلوگيري كنند. همچنين بايد از ايمني راهپلهها و سيمكشي برق ساختمانها اطمينان حاصل شود.
وي افزود: از استفاده وسايل مشترك در مراسم عزاداري بايد جلوگيري شود و خانمها از چادرهاي شخصي استفاده كنند. بهتر است كه هر فرد مهر نماز شخصي خود را نيز به همراه داشته باشند.
انتهاي پيام
يکشنبه 15 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]