واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: براي مذاكره در مورد صادرات گاز، نوذري به پاكستان ميرود
وزارت نفت پاكستان اعلام كرد ، به زودي دور جـديـد مـذاكـرات بين ايران و پاكستان در خصوص خط لوله انتقال گاز ايران، پاكستان و هند موسوم به خط لوله صلح آغاز مي شود. به گزارش برنا به نقل از " ديلي تايمز پاكستان"، يك منبع آگاه در وزارت نفت و گاز پاكستان تصريح كرد: مذاكرات بين دو كشور طي 3 تا 4 هفته آينده در اسلام آباد برگزار خواهد شد كه وزير نفت ايران به همراه هيئتي به اين شهر سفر خواهد كرد تا با هيئت پاكستاني كه درصدر آن عاصم حسين مشاور نفتي نخست وزير قرار دارد، ديدار و مذاكره كند. تعيين فرمول نهايي گاز پروژه خط لوله صلح از جمله موضوعات مورد بحث سران دو كشور در نشست آتي خواهد بود و بخشي از مذاكرات نيز به پروژه صادرات ايران به پاكستان تحت قرارداد پرداخت مدت دار اختصاص مي يابد. از سرگيري مذاكرات بـراي فـروش گاز به هند و به خصوص پاكستان در حالي است كه دو موضوع اساسي در اين اقدام ايران مطرح است . به اعتقاد برخي كارشناسان انرژي و نمايندگان در صورتي كه وزارت نفت از تامين گاز مورد نياز داخل ناتوان است چرا مي خواهد به اين دو كشور گاز صادر كند . ارزان فروشي اين حامل انرژي، ديگر انتقادي است كه به دولت مي شود . در اين خصوص "مرتضي بهروزي فر" كارشناس و تحليل گر اقتصاد انرژي با تاكيد بر اين كه هم اكنون با توجه به روند پر شتاب مصرف داخلي، ايران وارد كننده خالص گاز است و حتي در زمستان ها نمي تواند معادل مصرف داخلي خود گاز توليد كند گفت: در صورتي كه واردات گاز از تركمنستان قطع شود، در تامين گاز مردم در فصل زمستان با مشكل مواجه ميشويم.وي در پاسخ به اين سوال كه اظهار كرد: صادرات گاز به اروپا به مراتب منطقيتر است زيرا اروپا بازار بزرگ و ثروتمندي است.به گفته اين كارشناس انرژي، فروش گاز به هند و پاكستان ( خط لوله صلح) با قيمت هاي اعلام شده قبلي، اقتصادي نيست و با قيمت هاي فروش LNG قطري قابل قياس نخواهد بود.بهروزي فر با تاكيد بر اين كه ايران در شرايط كنوني براي صادرات گاز از طريق خط لوله و يا LNG هيچ گاز مازادي ندارد اظهار كرد: احداث واحدهاي توليد LNG، زمان بر تر است و به تكنولوژي هاي پيچيده تري نياز دارد. وي ادامه داد: ايران براي توليد 75 ميليون تن LNG از ميادين پارس جنوبي، پارس شمالي، فردوس، گلشن و قشم برنامه ريزي كرده اما تا زماني كه توسعه پارس جنوبي را به عنوان يك منبع مشترك تكميل نكرده ايم، توسعه ساير ميادين گازي مستقل توجيه منطقي ندارد.ايران بايد به جاي سـرمـايـه گـذاري در ميـادين مستقل گازي همچون پارس شمالي، گلشن و فردوس، تمام توان و فعاليت هاي خود را براي توسعه پـارس جنـوبـي متمـركـز سـازد.بهروزي فر تصريح كرد: با بررسي تاريخي شرايط و وضعيت ساير توليدكنندگان LNG دنيا، تا كنون سابقه نداشته كشوري كه تجربه و سرمايه مورد نياز را در اختيار ندارد، بخواهد به سرعت احداث ظرفيت توليدي معادل 75 ميليون تنLNG را در دستور كار قرار دهـد.تـوسعـه LNG كشور بايد با يك تاسيسات در حد 5 ميليون تن پايهريزي شود تا مشكلات و نقاط ضعف موجود در اين صنعت از جمله جذب سرمايه، تكنولوژي و بازاريابي مورد تحليل و بررسي بيشتري قرار بگيرد.وي اظهار داشت: بر مبناي اين تجربه و با توان مـنــاســب، مــي تــوان صنعـت LNG را گسترش داد در غير اين صورت، اين صنعت همانند 10 تا 15 سال گذشته، فقط بر روي كاغذ و در ذهن مديران ارشد باقي مي ماند.
دستور صريح وزير نفت براي قطع گاز مشتركان پرمصرف
صــادرات ارزان گــاز بـه كشـورهـاي همسيايه در حالي است كه يك مقام مسئول از دستور صريح وزير نفت براي قطع گاز مشتركان پرمصرف خبر داد و گفت: اين دستور توسط شركت ملي گاز اجرا خواهد شد.اين مقام مسئول در گفتگو با فارس اظهار داشت: اين دستور بر اساس مصالح كشور و جلوگيري از كمبود و قطع گاز خانوارهاي ديـگــر صــادر شـده كـه در مـصـرف خـود الگوهاي بهينه را رعايت ميكنند ولي بهدليل مصرف فوقالعاده برخي ديگر، از نعمت گاز محروم ميشوند.
بلوك فارسي از تامين گاز بحرين كنار رفت
شركت ملي نفت ايران فازهاي 15 و 16 ميدان پارس جنوبي را جايگزين بلوك تازه كشف شده فارسي براي صادرات گاز به كشور بحرين كرد. به گزارش ايلنا، علاوه بر تغيير منبع گازي اين طرح صادراتي، مسئوليت مذاكرههاي اين پروژه گازي نيز از شركت نفت فلات قاره به شركت ملي صادرات گاز ايران واگذار شده است. پيش از اين ،بلوك فارسي با در اختيار داشتن حدود 5/12 ميليارد متر مكعب ذخيره گازي به عنوان كانديداي نخست تامين گاز صادراتي به كشور بحرين انتخاب شده بود.بر اساس اين گزارش، در صورت توافق سران دو كشور بر روي قيمت فروش گاز، احتمال سرمايهگذاري و مشاركت طرف بحريني در طرح توسعه فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي وجود خواهد داشت.قرارداد طرح توسعه فازهاي 15 و 16 به ارزش بيش از 2 ميليارد دلار ميان اعضاي كنسرسيومي متشكل از قرارگاه خاتم الانبيا، تاسيسات دريايي، و شركت صنايع فراساحل (صف) امضا شده است كه ساخت خطوط لوله دريايي فازهاي 15 و 16 ميدان گازي پارس جنوبي را شركت مهندسي و ساخت تاسيسات دريايي ايران و ساخت دو سكوي توليد و فرآورش اين دو فاز را شركتهاي و بر عهده دارند. بخش خشكي اين پروژه را نيز قرار گاه خاتمالانبيا اجرا ميكند. مهرماه سال جاري يادداشت تفاهمي مابين غلامحسين نوذري وزير نفت ايران و عبدالحسين ميرزا وزير نفت بحرين براي فروش روزانه يك ميليارد فوت مكعب گاز (معادل 28 ميليون متر مكعب گاز) به امضا رسيده بود.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]