واضح آرشیو وب فارسی:ايلنا: هاشمي رفسنجاني: احتياج به وحدت بسيار جدي است
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با حساس خواندن شرايط كشور و بابيان اينكه آمريكاي زخم خورده جنگ عراق و افغانستان دشمن درجه اول ماست، تاكيد كرد: احتياج به وحدت بسيار جدي داريم.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، آيت ا... هاشمي رفسنجاني رئيس دورههاي اول، دوم و سوم مجلس شوراي اسلامي در همايش سي سال قانونگذاري و نظارت كه صبح امروز در صحن علني مجلس آغاز بكار كرد، اظهار داشت: از جهات مختلف ما به اين اجتماع نياز داشتيم.
وي افزود: در سطح مجلس چهرههاي بسياري ارزشمندي كه از ذخاير دوران انقلاب و مبارزه هستند ميبينيم كه عمدتاً از ذخاير پارلماني ما هستند. در بخش اجرا و قضا كه برويم درياي ديگري از شخصيتها و مديرها و ذخاير و عتيقهها به چشممان ميخورد كه ان شاء ا... از اين معدن انساني بتوانيم خوب بهرمند شويم.
رفسنجاني خاطرنشان كرد: طبيعي است كه صفاي طلبگي انقلابي و اسلامي و انساني ايجاب ميكند كه بخش عمده حرفم را به آيت ا... مدرس اختصاص دهم.
وي با بيان اينكه ترسيم تابلويي از زندگي شهيد مدرس براي ما بسيار آموزنده است، گفت: مدرس بعد از بلوغ سني و علمي در استبداد صغير در اصفهان مبارزه را آغاز كرد و همان موقع از طرف مراجع عظام به عنوان پيشنهاد علماي تراز اول به مجلس معرفي شد و در مجلس به عنوان مجتهد تراز اول مشعشع انتخاب شد. از مجلس دوم كار خود را آغاز كرد و هميشه ستاره درخشان مشروطه و اسلام و مردم بود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اشاره به حركت ها و اقدامات شهيد مدرس در مجالس، اظهار داشت: مدرس بود كه ارواح آسيب ديده از استبداد صغير را دوباره جان داد و توجه داشت كه سم پاشيهاي نيروهاي ضد ديني كه در قالب ماركسيستها و ليبرالها و عوامل انگليس در ذهن مردم آمده بود را پاك كند كه اينكار را كرد.
وي بابيان اينكه ايشان در ظرف يك سال 60 نطق موثر انجام داد، افزود: مضامين نطقهاي مدرس واقعاً ديدني است و من به نمايندگان امروز و ديروز توصيه مي كنم كه مذاكرات مجلس را در آن چند دوره بخوانند چون آنها قابل استناد است.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: از سال 1288 به بعد قبل از اينكه اين دوره تمام شود اولتيماتوم روسيه آمد كه اينجا اولين برخورد مدرس پيش مي آيد.
وي افزود: يك كارشناس اقتصادي كه از طرف آمريكا آمده بود و خدمات شايستهاي انجام داده بود روسها اوليتماتوم دادند كه بايد اين فرد برود و دولت هم تسليم شد اما شهيد مدرس مخالفت كرد و مجلس را هدايت نمود و جلوي اين اوليتماتوم را گرفت، ولي نتيجه اين شد كه مجلس را منحل كردند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ياد آور شد: چهره مدرس در برخورد با مسائل جهاني، اين طرف روسيه و آن طرف آمريكا و نياز به كارشناسي اقتصادي در آن زمان يك واقعيت مهمي است كه قابل توجه است و نبايد به آساني از آن بگذريم .
وي افزود: انتخابات مجلس سوم برگزار شد و مدرس با راي بالا به مجلس آمد اما جنگ جهاني اول آغاز و ايران اشغال شد كه اين نكته دوم است كه در دوران مجلس در هجرت مدرس انجام داد. ديگر نميشد مجلس در تهران باشد به همين دليل مدرس با جمعي از بهترين دوستانش به كرمانشاه هجرت كردند و در آنجا دولت موقت ملي را تشكيل دادند و به نام نمايندگان مردم مبارزه با اشغالگران را آغاز كردند.
هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: مدرس با عظمتي كه داشت پذيرفت وزير عدليه و اوقاف آن دولت باشد البته نميتوانستند كار زيادي كنند چون ايران اشغال شده بود و آنها همراهان زيادي نداشتند بنابراين به تركيه رفتند و سالها در استانبول ماندند تا جنگ جهاني تمام شد.
وي با بيان اينكه مجالس آن زمان دو ساله بود، گفت: در انتخابات مجلس چهارم مدرس به عنوان نماينده اول تهران به دليل كارهاي جالبي كه كرده بود وارد مجلس شد. مجلس چهارم بسيار مجلس پر ماجرايي است چون پنج كابينه در اين دوره عوض شد. كابينه هاي ضعيف مي آمدند و مجلس نظارت و مبارزه مي كرد و آيت ا... مدرس هم مجلس را هدايت مي كرد تا بالاخره منجر شد به جايي كه ديگر به قوام رسيدند و دولت نسبتاً نيرومندي آمد و مدرس از آن حمايت كرد.
رئيس دوره هاي اول، دوم و سوم مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: وقتي كه مدرس از هجرت بازگشت با قرارداد شوم وثوق الدوله مواجه شد كه مبارزات مدرس قبل از اين مجلس، چهره او را براي عوامل انگليس خوب نشان داد.
ايشان افكار عمومي را هدايت كرد و در اين كار موفق شد به همين دليل انگليس بسيار خشمگين شد چون انگليس قرارداد وثوق الدوله را جايگزين اشغال ايران تعريف كرده بود و فكر مي كرد اشغال نرم است، كه مدرس آن توطئه را به هم ريخت.
وي افزود: در همين زمان در تركيه رژيم لائيك آمده بود و ايران هم با همان برنامه ميبايست لائيك ميشد كه مدرس مانع اين شد.
هاشمي رفسنجاني در خصوص كودتاي 1299، گفت: در آن زمان رضاخان به عنوان وزير جنگ بود با يك برنامه تنظيم شده و سناريوي دقيق انگليس اردشير رپورتر كه مشاور ويژه سفارت انگليس بود و ارتباط وسيعي با جريانهاي ضد دين و انجمن يهوديها و بهائي ها داشت و مشاوره مي داد كه مهمترين مشاوره اش به انگليس اين بود كه اگر مي خواهيم جلو برويم ما بايد اين طلسم بزرگ دين و روحانيت را در ايران بشكنيم.
وي تصريح كرد: عجيب اينكه در دوره مجلس چهارم، در هر پنج كابينه رضاخان وزير جنگ بود چون اقداماتي را در جهت ايجاد امنيت كرده بود و از لحاظ مذهبي هم تظاهراتي كرده بود و خودش را يك آدم كاملاً مذهبي نشان داده بود.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت اظهار داشت: مدرس دو مشكل داشت از يك طرف نمي توانست از رژيم قاجار حمايت كند چون اين رژيم به حق منفور بود و از يك طرف با چهره اي مواجه بود كه خودش را آنچنان به روحانيت نزديك كرده بود كه اگر مدرس چيزي مي گفت پذيرفته نمي شد.
هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: در اين شرايط رضاخان كه با قدرت وزارت جنگش همه جا نفوذ كرده بود موفق شد مجلس پنجم را با اكثريت نمايندگان تسليم و دست نشانده تشكيل دهد و مدرس يك اقليتي بود.
وي افزود: مجلس پنجم سخترين دوران مدرس بود و ايشان را خيلي در اين مجلس اذيت كردند ولي وي مثل كوه ايستاد و آخر اين مجلس وقتي به او خيلي سخت گذشته بود گفت از 150 سال پيش تا به امروز ما روزگاري بدتر از اين نداشتيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: در اين دوره رضا خان و انگليسي هاي تصميم شان را گرفته بودند چون احمد شاه با كاري كه كرده بود اينها را عصباني كرده بود و تصميم گرفتند رژيم شاهنشاهي را به جمهوري تبديل كنند كه اين شعار سختتري براي مدرس شد.
وي با بيان اينكه مدرس شجاعانه وارد اين ميدان شد گفت: گول نخوريد اين رژيم جمهوري كه اينها ادعا مي كنند براي اين است كه مي خواهند ريشه روحانيت و اسلام و شيعه را در اين مملكت بخشكانند. ما جمهوري از اين نوع را نمي خواهيم.
هاشمي رفسنجاني يادآور شد: مدرس اعلام كرد شما نمي توانيد مدرس را متهم كنيد كه طرفدار سلطنت است اما اين جمهوري از آن سلطنت بدتر است.
رئيس دوره هاي اول، دوم و سوم تصريح كرد: مدرس ايستاد و اين توطئه را هم برهم زد و مجلس پنجم را با افتخار اما در اقليت پشت سر گذاشت. همين مجلسي كه در آن مدرس سيلي خورد.
وي تصريح كرد: مردمي كه به خاطر مشكلات بعد از مشروطه مايوس شده بودند دوباره جان گرفتند و احساس خطر كردند. آمدند در ميدان بهارستان و به نفع مدرس وارد ميدان شدند رضاخان ترسيد و سواره وارد مجلس شد و كار به جايي رسيد كه آجر پاره اي از پشت به كمر رضاخان خورد و وي به مجلس آمد و اهانت كرد اما رئيس مجلس هم كه از خودش بود ناچار شد درگير شود و اين توطئه به هم ريخت.
هاشمي رفسنجاني اظهار داشت: مجلس ششم تشكيل شد و باز مدرس وارد ميدان شد، اينبار مساله اصلي مطرح شده بود و دنبال اين بودند كه سلطنت كشور را از قاجار بگيرند به خاندان پهلوي بدهند.
وي افزود: در اين حركت مدرس خيلي به زحمت افتاد و راي هم نداشت وقتي كه ديد حرف قانوني او را نمي فهمند فرياد كشيد كه اگر صدهزار نفر هم به اين راي دهيد باز قانوني نمي شود.
هاشمي رفسنجاني گفت: به هر حال اين اتفاق افتاد و سلطنت را به خاندان پهلوي به صورت ارثي دادند و رضا خان بر همه چيز مسلط شد.
وي ادامه داد: در مجلس هفتم نام مدرس را از صندوق در نياوردند حتي با يك راي كه اين چيز عجيبي است و از آنجايي نشات مي گرفت كه ميبايست مدرس از جريان ها حذف شود. وقتي نتايج انتخابات را گفتند مدرس گفت بي انصاف ها آن يك راي كه خودم به دست خودم به صندوق انداختم كو؟
رئيس مجمع تشخيص مصلحت تصريح كرد: مدرس ديگر در مجلس نبود و مجلس خاموش بود و آن شعله ديگر نورافكني نمي كرد از اين به بعد تاريخ از مرحوم شهيد مدرس كم مي دانست اما همين را هم تحمل نكردند و وي را به خواف تبعيد كردند و 9 سال غريبانه و تنها ايشان در زندان ماند اما زنداني بودنش را هم نمي توانستند تحمل كنند و داستان به شهادت رساندن ايشان را همه مي دانند.
وي گفت: ايشان از سال1288 وارد مبارزات پارلماني شد و تا سال 1307 در ميدان بود. رضا خان هم در اين دوره بين دو جنگ اول و دوم خيانتةاي زيادي به مردم ايران كرد هرچند كارهاي عمراني و گاهي هم كارهاي نظامي و امنيتي كرد كه نمي توان مثبت بودن بعضي از آنه را قبول نكنيم و بايد منصف باشيم اما اينها همه تدبير انگلستان بود و سناريويي بود كه او اجرا ميكرد.
هاشمي رفسنجاني تصريح كرد: ما به حمدالله با استقلال و آزادي روي پاي خودمان و بدون استمداد از هيچ قدرت خارجي و فقط به اتكا ملت و رهبري بي نظير و تاريخي امام راحل كه حقيقتا مثال زدني است توانستيم اين 30 سال را خوب بگذارنيم.
وي افزود: اين مجلس در تمام هفت دوره اش افتخارات زيادي دارد و اميدوارم شما بتوانيد در دوره هشتم به وظايف بزرگ اسلامي، انساني و ملي خود عمل كنيد.
وي ادامه داد: خدا نكند اشتباهات كساني كه در اين كشور اشتباه كردند و خسارت زدند به سراغ ما بيايد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت با حساس خواندن شرايط كشور گفت: آمريكا زخم خورده جنگ عراق و افغانستان و ميدانداري جهان، دشمن درجه اول ماست. آمريكا هنوز دندان هايش تيز است و هنوز كند نشده است و دارد لشكر پياده و سواره خود را تجهيز مي كند. در داخل كشور ما مسايل فراواني داريم. احتياج به وحدت بسيار جدي داريم. پشت سر رهبر بزرگوار انقلابمان حضرت آيت الله خامنه اي و با وحدت و همدلي بايد اين حركت را ادامه دهيم و از اين فضايي كه براي ما ساخته اند به خوبي عبور كنيم.
وي ادامه داد: اين انقلاب تا متكي به اسلام و مردم باشد آسيب پذير نيست و خداي نكرده اگر مردم دلسرد بشوند و احساس كنند راي شان در سرنوشتشان بي اثر است و متولياني پيدا مي شوند كه راي آنها را هرجور مي خواهند مي خوانند و اگر احساس كنند نمي توانند نقش خود را ايفا كنند چون مسلمانند هيچ وقت خيانت به اسلام نمي كنند اما حضورشان ضعيف مي شود. ما نيز به حضور موثر مردم داريم.
هاشمي رفسنجاني خاطرنشان كرد: شما مجلسيان حقيقتا مي توانيد از اين تريبون مردم را در صحنه نگه داريد و مي توانيد ثابت كنيد كه نماينده واقعي مردم هستيد و ميتوانيد خواستههاي مردم را عملي كنيد.
وي افزود: مجلس قدرت زيادي دارد و ما بارها در طول دورهها اين مساله را امتحان كرديم ، سعي كنيد انشاالله مردم را با نشاط در صحنه نگه داريد و همه مان مطمئن باشيم كه اگر ذره اي از اسلام جدا شويم اين مردم با ما نيستند.
هاشمي رفسنجاني گفت: مردم در درجه اول به خاطر اسلام با ما هستند و در درجه دوم اين است كه مي بينند ما با آنها صادق باشيم و بخواهيم برايشان خدمت كنيم و براي خودمان قباي ديگري ندوزيم و منافعشان را فداي سليقه هاي غلط نكنيم. اگر ما اين دو را با هم داشته باشيم اين انقلاب تحويل امام زمان خواهد شد.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]