محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827795861
نويسنده:محمد اسماعيل خدادادي تفرقه، استراتژي امريكا در جهان اسلام
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: نويسنده:محمد اسماعيل خدادادي تفرقه، استراتژي امريكا در جهان اسلام
خبرگزاري فارس: چگونه آمريكاييها با ابزار تفرقه در جهان اسلام، توانستند به اهداف از پيش تعيين شده خود، همانا غارت منافع اين منطقه برسند. آنچه كه مسلم است، تفرقه و اختلاف در جهان اسلام از دو ريشه داخلي و خارجي نشأت ميگيرد. كه در اين مقاله به ريشه خارجي آن يعني توطئه آمريكاييها پرداخته شده است.
چكيده:
مساله در اين پژوهش اين است كه چگونه آمريكاييها با ابزار تفرقه در جهان اسلام، توانستند به اهداف از پيش تعيين شده خود، همانا غارت منافع اين منطقه برسند. آنچه كه مسلم است، تفرقه و اختلاف در جهان اسلام از دو ريشه داخلي و خارجي نشأت ميگيرد. كه در اين مقاله به ريشه خارجي آن يعني توطئه آمريكاييها پرداخته شده است.
دامن زدن اختلافات بين شيعه و سني، تحريك ملتها و اقوام در جهان اسلام، دفاع از حكومتهاي لائيك و سكولار و نامشروع، شايعه سازي و شبهه افكني، جلوگيري از آشنايي مسلمين نسبت به يكديگر، بزرگنمايي اختلافات، نشر كتب تفرقه افكنانه، حمايت از افراد مسالهدار و حمايت از گروههاي مسالهدار در استراتژي آمريكا براي تفرقه در جهان اسلام جايگاه ويژهاي دارند و در مقابل تكيه بر مشتركات نزديك كردن كشورهاي اسلامي به يكديگر، تقويت جامعه اسلامي در برابر تهديدات دشمن، تشكيل امت واحده، مساعدت علما، شناخت كامل از يكديگر و شناخت دشمن زمينههاي ايجاد وحدت در جهان اسلام است.
سرانجام اينكه تفرقهاي كه از جانب بيگانگان در سالهاي دور و آمريكا در اين حال حاضر و سالهاي اخير بيشترين خسارات را نصيب مسلمانان در جهان اسلام كرده است كه لازم است نسبت به شناخت توطئههاي دشمن و عوامل بسترساز وحدت يك اولويت كاري توسط مسلمانان در نظر گرفته شود.
مقدمه:
جهان اسلام از سالهاي قديم تا به امروز، بيش از هر چيزي از تفرقه و جدايي و تشتت رنج برده است و در همين راستا، انواع بحرانها و كشمكشهاي تباه كننده را تجربه كرده است. بخش بزرگ اين حركت ناپسند از فقدان روحيه و وحدت مسلمين بوده است. در هر برههاي گروهي از عوامل در دامن زدن به تفرقه نقش داشتهاند. زماني عامل اساسي در داخل جهان اسلام مورد جستجو قرار ميگرفت و زماني ديگر اين عوامل بيروني و در قرون اخير قدرتهاي خارجي و بيگانه بودند كه راهبرد اساسي آنها در غارت جهان اسلام، دامن زدن به تفرقه و اختلاف بين مسلمين و كشورهاي اسلامي بوده است. اين عامل تباه كننده در دهههاي اخير به ويژه سالهاي اخير و امروزه توسط آمريكاييها دنبال ميشود. جهان اسلام امروزه با توطئهها و طرحهاي شيطاني آمريكا دست به گريبان است.
اين تفرقه و جدايي باعث شد كه از هيبت و اقتدار مسلمانها و كشورهاي اسلامي به شدّت كاسته شود و امروزه مورد تاخت و تاز قدرتهاي سلطه گر به ويژه آمريكا باشد. در مقابل وحدت اسلامي، آرزوي همه صالحان و دلسوزان پيش قراولاني چون سيدجمالالدين اسدآبادي، شيخ شلتوت، اقبال لاهوري، حضرت آيت الله العظمي بروجردي و در راس همه آنها امام خميني (ره) و در حال حاضر مقام معظم رهبري بوده است؛ كه شعار اتحاد، تقريب، همبستگي، وحدت و انسجام را براي مقابله با توطئه دشمنان اسلام انتخاب كرده بودند. تمام تلاش اين بود كه اين بلاي خانمان سوز را از جهان اسلام از سد راه پيشرفت و ترقي و برادري مسلمانان بردارند. سوال اصلي اين مقاله، اين است كه عوامل تفرقه ساز از نگاه آمريكا در جهان اسلام چيست؟ و راههاي مقابله با آن كدام است؟ در جواب به اين سوال ابتدا از تفرقه و سپس از وحدت سخن رانديم.
تفرقه استراتژي امريكا در جهان اسلام
اگر تفرقه را به معني پراكندگي، واگرايي و دور شدن اجزاي يك مجموعه از يكديگر بدانيم، تفرقه و جدايي سياسي مسلمانان بسيار خطرناك است. دشمنان اسلام و مخالفان عزت و قدرت مسلمين همواره در صدد ايجاد اختلاف و درگيري بين مسلمانان بوده اند. در سالهاي اخير به ويژه بعد از فروپاشي شوروي سابق در سال 1991 و طرح نظم نوين جهاني به وسيله آمريكا، تفرقه و اختلاف در جهان اسلام در صدر استراتژي خارجي آمريكا براي غارت مسلمين بوده است. اساساً يكي از راههاي سلطه مستكبران در طول تاريخ و به بردگي كشاندن ملتها، ايجاد تفرقه و اختلاف بين آنها بوده است.
اگر به تاريخ گذشته جهان اسلام به ويژه دو قرن اخير با دقت بنگريم در خواهيم يافت از زماني كه پاي سلطه گران عالم به كشورهاي اسلامي باز شد، تفرقه و تشتت در جهان اسلام شدت گرفت. آنها در پي زياده خواهيهاي نامشروع آمده بودند، چاره كار را تجزيه جهان اسلام به دولتهاي كوچك و دامن زدن به اختلافات جغرافيايي، قومي و مذهبي يافتند. اين گونه كه معلوم است، قدرتهاي بيگانه به ويژه آمريكا به اين آساني دست از سر مسلمين بر نخواهند داشت. زيرا "امروزه بهانههاي آمريكا و همپيمانانش كه از لشكر كشي به مناطق استراتژيك جهان اسلام با هدف ممانعت از پيشرفت كشورهاي اسلامي و عارض كردن فقر بر مسلمانان و ايجاد انشقاق و اختلاف ميان كشورهاي اسلامي اجرا ميشود، سياست انگليس در "تفرقه بيانداز و حكومت كن" - و اين بار توسط امريكا- همچنان كارايي خود را حفظ كرده است."
تفرقه و اختلاف ميان بخشهايي از امت مسلمان، بيماري خطرناكي است كه بيشترين ناقل آن در سالهاي اخير توسط آمريكاييها صورت گرفت. توطئههاي دشمنان اسلام به ويژه امريكاي قداره بند در دوره اخير شدت يافته و در فلسطين، در لبنان، در عراق، در پاكستان وافغانستان، اين توطئهها كارگر شد و بخشي از مردم يك كشور مسلمان، در برابر بخشي ديگر به جنگ و ستيز برخاستند و خون يكديگر را ريختند. در همه اين حوادث تلخ و مصيبت بار، نشانههاي توطئه آشكار بود چشمهاي تيزبين، دست دشمنان را مشاهده كردند.
در همين راستا مقام معظم رهبري كه سكاندار مطمئن و آگاه از نظام بين الملل است ميفرمايند: "قدرتهاي بين المللي امروز در مقابل دنياي اسلام ايستاده اند و رئيس جمهور آمريكا نيز صراحتا سخن از جنگهاي صليبي به ميان ميآورد كه در چنين شرايطي كشورهاي اسلامي بايد بيشتر از گذشته به يكديگر نزديك شوند و همكاريهاي خود را گسترش دهند." ايشان در زماني ديگر فرمودند: "امروز قدرتهاي شيطاني و در راس آنها امريكا كه مظهر شر و شرارت ميباشد، بر ضد دنياي اسلام، همدست شده اند و همانند عراق و افغانستان از هيچ اقدامي خلاف قانون انساني مورد قبول بشريت ابايي ندارند و در چنين شرايطي تنها راه مقابله با دشمنان اسلام، وحدت و يكپارچگي امت اسلامي و پرهيز از اختلاف و درگيري است."
اين سوال مرحوم كاشف الغطاء همچنان بيجواب مانده است كه "چرا كشورهاي اسلامي فقط غنايم جنگي استعمارگران شدند؟" ، البته براي آگاهان واضح و روشن است كه قدرتهاي بزرگ و در دوره فعلي امريكا در راستاي سياست سلطه جويي و انحصار طلبي خودشان، بر طبل تفرقه در جهان اسلام كوبيدند و تلاش زيادي كرده اند كه به اين هدف خود برسند. هدف آمريكاييها از دامن زدن تفرقه و اختلاف در جهان اسلام از زبان مقام معظم رهبري حضرت آيت الله العظمي خامنهاي شنيدني است كه فرمودند: "امروز تهديد آمريكا در اين منطقه متوجه يك كشور و دو كشور نيست، متوجه همه است، امروز تهديد سرمايه داران صهيونيست پشت دستگاه حاكم امريكا به بلعيدن يك قسمت از منطقه ما اكتفا نميكند، همه منطقه را ميخواهند ببلعند و امروز صريحا همه اين حرف را ميگويند (طرح خاورميانه بزرگ) معنايي جز اين ندارد. از پنجاه و چند سال پيش كه دولت غاصب صهيونيست تشكيل شد و از حدود صد سال پيش كه اين فكر در مجامع غرب و اروپا شكل گرفت، نيت همين بود كه ميخواهند اين منطقه را ببلعند، بچرند، مردم اين منطقه برايشان مهم نيستند، همه مورد تهديدند." دشمنان قسم خورده مسلمين تنها راه چپاول و غارت جهان اسلام را در تفرقه و واگرايي كشورهاي مسلمان نسبت به يكديگر ميبيند. اين همان چيزي بود كه قرنها توسط آنها در اين بخش مهم دنيا دنبال شده است و تا مسلمين به خود نيايند، همچنان ادامه خواهد داشت. براي روشن شدن بيشتر موضوع به عواملي و مسائلي كه به دشمن اجازه چنين كاري را داده است اشاره ميكنيم:
ابزارهاي دشمن براي ايجاد تفرقه در جهان اسلام
دشمنان كهنه كار مردم مسلمان در طول تاريخ از ابزارهاي متعددي براي ايجاد تفرقه بهره گرفتند كه از آن جمله است:
1-دامن زدن به اختلاف بين شيعه و سني
به يقين آنچه كه براي دشمن به ويژه آمريكاييها اهميت دارد، حضور آتش كينه و تفرقه بين دو گروه بزرگ مذهبي يعني شيعه و سني است. هدف نهايي و اصلي آنها چيزي جز نابودي اصل دين اسلام نيست و اگر قرائت خاصي از دين را پذيرفته و تبليغ ميكنند و با قرائتي ديگر، دشمني ميورزند ازسر فريب و حيله است، از اين طريق اعتماد بخشي از مسلمين را به خودشان جلب كنند و با وسيله قرار دادن همان گروه به اهداف شوم و پليد خود برسند، با جمعبندي موضع گيريهاي دشمنان در تاييد گروه خاص، ميتوان به اين نتيجه رسيد كه دشمني آنان با اصل دين است و چنانچه نابودي دين و مقدمات آن فراهم شود، لحظهاي درنگ نخواهند كرد و با دين همان خواهند كرد كه با مسلمانان اندلس در گذشته كردند.
اگر قدري تامل كنيم، درخواهيم يافت كه مذاهب زيادي در آغوش اسلام سر بر آورده اند كه دو گروه شيعه و سني بزرگترين آنها هستند. اين دو مذهب، قرنها در كنار يكديگر به زندگي برادرانه ادامه دادند و در غم و شادي يكديگر روزگار سپري كردند و مانند يدي واحد در مقابل زورگويان ايستادند. مصداق بارز اين برادري پيروان اين دو مذاهب در ايران اسلامي هستند. آنها چه بسا از يكديگر پيوند زنا شويي برقرار نمودند و در همين سالهاي نه چندان دور در جنگ 8 ساله عراق عليه ايران در جبهههاي نبرد كه آتش آن را امريكاييها برافروخته بودند در كنار يكديگر به شهادت رسيدند.
اين واقعيت دارد از زماني كه پاي زيادخواهان غربي به سرزمينهاي اسلامي باز شد، گسستن رشتههاي مودت و دوستي بين شيعيان و اهل تسنن جدي گرفته شد و آنها كوشيدهاند ميان برادران ديني، نفرت و بيزاري نسبت به يكديگر پديد آورند. رهبري انقلاب اسلامي بارها اين توطئه دشمن به ويژه آمريكاييها را آشكارا به گوش جهانيان رساندند و تلاش كردند از برادر كشي ميان مسلمانان جلوگيري كنند. معظم له در همين رابطه فرمودند: "در سطح دنياي اسلام هم يك تلاش و سيع و عميق از سوي دشمن محسوس است براي اين كه ميان ملت ايران و جوامع گوناگون مسلمان ديگر فاصله بياندازند، اخلاف مذاهب را بزرگ كنند، جنگ شيعه و سني را در هر منطقهاي از دنيا كه ممكن باشد به وجود بياورند." هم او فرمودند: "دشمن در پشت پرده با انواع حيلهها از جمله اهانت به باورهاي شيعه و سني در صدد تحريك فرقههاي مذهبي بر ضد يكديگر است. در مقابل اين ترفندها همه مردم به ويژه علما به عنوان مرشدان هدايت ملتها، بايد كاملا هوشيار باشند و بيش از گذشته بر وحدت، همدلي و محبت شيعه و سني پافشاري كنند."
البته تلاش دشمن زماني شدت گرفته كه فهميد زمينههاي اين اختلاف در بين مذاهب اسلامي به ويژه تشيع و تسنن وجود دارد. آنچه مسلم است اين است كه بپذيريم تمام اختلافات مذهبي در بين مسلمين ناشي از سوء تفاهم نيست. هيچ انسان منصفي از پيروان دو مذهب تشيع و تسنن چنين ادعايي ندارند بلكه به تعبير مقام معظم رهبري "اختلاف بين طرفداران دو عقيده (شيعه و سني) بر اثر تعصبات امري طبيعي است و مخصوص شيعه و سني هم نيست. بين فرقه شيعه، خودشان و بين فرق فقهي و اصولي اهل تسنن مثل اشاعره، معتزله، مثل حنابله، احناف و شافعيه و اينها... اختلافاتي وجود داشته است... وقتي استعمار وارد شد از اين سلاح حداكثر استفاده را كرد." نكته مهم اين است كه فرق و مذاهب گوناگون نشات گرفته از دين مبين اسلام بايد آنطور كه هستند همديگر را بشناسند و تصورات دروغين و موهوم را از خودشان دور كنند و دست از دشمني به يكديگر بردارند.
چه كسي ميتواند منكر اين مطلب شود كه آنچه در عراق در سالهاي اخير بعد از اشغال توسط آمريكا ميگذرد توطئه آمريكاييها نيست. آيا ميتوان نزاع واقعي را بين برادران شيعه و سني آن سامان دانست يا بايد بگوييم كه همه اين نزاعها، در حوزه سياسي مطرح است كه توسط اشغالگران هدايت ميشود ولي متاسفانه هزينه آن را شيعيان و اهل تسنن ميپردازند. تعجب آنجاست كه تمام اين فجايع بنام مسلمانان فرق نميكند شيعه و سني دارد انجام ميگيرد. فريب خوردگان عراق به راحتي برادرانشان را ميكشند و تكفير ميكنند و در اين وسط از اشغالگران و توطئههاي آنها بيتفاوت هستند. چه مصيبتي بالاتر از حضور آمريكاييها در يك كشور مسلمان و آن هم زماني كه آنها تصميم به ماندن دراز مدت در اين سرزمين دارند، بياد بياوريم اين جمله رهبري انقلاب اسلاميرا كه فرمودند: "دشمن در پشت پرده بسيار فعال است و با انواع حيلهها از جمله اهانت به باورهاي شيعه و سني در صدد تخريب فرقههاي مذهبي بر ضد يكديگر است."
2-ايجاد اختلاف بين قوميتها و مليتها
آن روزي كه سلطه گران عالم در لباس استعمارگران تصميم گرفتند وارد سرزميهاي اسلاميشوند تا آنها را غارت كنند يكي از راههاي مطمئن را در دامن زدند به مساله قوميت و مليت در جهان اسلام يافتند. اين حركت كه سوغات شوم دشمنان مسلمانان در جهان اسلام بود، عاملي در جهت تفرقه و اختلاف ميان كشورهاي اسلامي و مسلمانان شد و خسارات جبران ناپذيري در وحدت و انسجام جهان اسلام وارد كردند. فكر و ذهن و انديشه مسلمانان به يكباره از اسلام و قرآن و سنت رسول الله به طرف افتخارات ملي رفت و سرود ملي، پرچم ملي، روز ملي شكل گرفت. عواقب اين حركت طراحي شده توسط بيگانگان براي جهان اسلام و مسلمين بسيار گران تمام شد.
شهيد مطهري (رضوان الله تعالي عليه) در اين باره مينويسند: "استعمار براي اينكه اصل "تفرقه بيانداز و حكومت كن" را اجرا كند، راهي بهتر از اين نديد كه اقوام و ملل اسلامي را متوجه قوميت و مليت و نژاد كند و آنها را سرگرم افتخارات موهوم نمايد. به هندي بگويد: تو سابقه ات چنين و چنان است. به ترك بگويد: نهضت جوانان ترك را ايجاد كن و "پان تركيسم" به وجود آورد و به عرب بگويد: روي عربيت و "پان عربيسم" تكيه كن و به ايراني بگويد: نژاد تو آريايي است و بايد حساب خود را از عرب نژاد سامي جدا كني."
اقبال لاهوري متفكر پاكستاني پرده از توطئه استعمارگران بر ميدارد و ميگويد: "در آن زمان كه دعوت به قوم پرستي در هندوستان و به طور كلي در جهان اسلام پديدار نگشته بود در خلال كتبي كه از مولفين اروپايي ميخواندم، به طور آشكارا معلوم بود كه نقشههاي استعماري اروپا دعوت به ناسيوناليسم را هدف قرار داده و ميخواهند با اين، صفوف مردم را به هم بزنند."
در ادامه، اين سخنان دردمندانه امام خميني (ره) معمار كبير انقلاب اسلاميكه تا آخرين روزهاي حيات با بركت خودش دل به وحدت مسلمانان در مواجه با دشمنان دين خدا به ويژه آمريكا داده بود كه خود در اين راه توفيقات زيادي كسب كرده بود ميفرمود: "نقشههاي قدرتهاي بزرگ و وابستگان آنها در كشورهاي اسلامي اين است كه اين قشرهاي مسلم را كه خداي تبارك و تعالي بين آنها اخوت ايجاد كرده است و مومنين را به نام اخوان ياد فرموده است از هم جدا كنند و به اسم ملت ترك ملت كرد، ملت عرب، ملت فارس از هم جدا كنند بلكه با هم دشمن كنند و اين درست بر خلاف مسير اسلام و مسير قرآن كريم است. تمام مسلمين با هم برادرند و برابرند و هيچ يك از آنها از ديگري جدا نيستند و هم آنها زير پرچم اسلام و پرچم توحيد بايد باشند. اينهايي كه با اسم مليت و گروه گرايي و ملي گرايي بين مسلمين تفرقه مياندازند، اينها لشكرهاي شيطان و كمك كارهاي به قدرتهاي بزرگ و مخالفين با قرآن كريم هستند."
3-دفاع از حكومتهاي طرفدار غرب در جهان اسلام
يكي ديگر از نقشههاي آمريكاييها در سالهاي اخير براي ايجاد اختلاف و تفرقه در جهان اسلام، دفاع از حكومتهايي بوده است كه در جهان اسلام، رسماً مواضع ضد ديني ميگيرند و به اصطلاح لاييك هستند. سرازير شدن دشمنان مسلمين مانند سران آمريكايي به بعضي از كشورهاي اسلامي و تحريك آنها نسبت به ساير كشورهاي مستقل اسلامي در همين راستا بايد تفسير كرد. آنها تصميم دارند با اين كارشان بين كشورهاي اسلامي دشمني ايجاد بكنند.
استعمارگران با ورود به كشورهاي اسلامي، ابتدا سعي كردند از شكل گيري يك حكومت ديني جلوگيري كنند و در عوض به تاسيس حكومتهاي سكولار اقدام بكنند و سپس با تمام قدرت و ايجاد پايگاههاي نظامي در اين كشورها از وحدت جهان اسلام جلوگيري بكنند و با تهي كردن انسجام ميان كشورهاي اسلامي، عملاً موجبات تفرقه و جدايي مسلمانان را فراهم آورند. تلاش آمريكاييها براي ايجاد قراردادهاي امنيتي با بعضي از كشورهاي اسلامي من جمله در ماههاي اخير با عراقيها، تشكيل همايشهاي دوستانه با اين كشورها و حمايتهاي همه جانبه از اين ممالك، همه و همه در راستاي ايجاد تفرقه ميان حكومتهاي جهان اسلام است كه تمام زيانهاي حاصله از اين روابط دامنگير مسلمانان ميشود.
رهبري بيدار جمهوري اسلامي در همين زمنيه و با هشدار به اين توطئه دشمنان اسلام ميفرمايند: "دشمنان اسلام سعي ميكنند بين كشورهاي اسلامي دائما اختلاف ايجاد كنند. بين دو كشور اسلامي، بين دو كشور همسايه، بين دو كشور دوست، بين عرب و غير عرب." حالا ميشود اين مساله را به وضوح دريافت كه چرا با ورود استعمار به جهان اسلام، تمام تلاش را براي تجزيه جهان اسلام و ايجاد دولتهاي كوچك و در ادامه به دامن زدن اختلافات مرزي بين دولتهاي اسلامي، بكار بست. تمام اينها نبود مگر ايجاد اختلاف و تفرقه ميان كشورهاي اسلاميكه تا به امروز موفق هم بوده است.
امام خميني (ره) حمايت غرب از اين حكومتهاي ضد دين را اينگونه به تصوير ميكشند و ميفرمايند: "اسلام واقعي را بشناسند و بشناسانند، ملت اسلام را بيدار و آگاه ساخته، تباين اسلام پيغمبر خدا و اولياي او را از اسلام ساختگي امثال معاويه و حكومتهاي غاصب و ساير دولتهاي دست نشانده استعمار كه از تلويزيونها و راديوها و وزرات خانهها به خورد مردم ميدهند، اسلام ساخته و پرداخته سلاطين اموي و عباسي ميباشد كه در برابر قرآن و آيين مقدس پيامبر بزرگ اسلام درست شده است."
4-انتشار كتب و نشريات و راه اندازي سايتهاي اينترنتي تفرقه افكنانه
با يك نگاه اجمالي از آنچه كه امروز در جهان اسلام به عنوان كتب و نشريات و سايتهاي اينترنتي در جهت ايجاد اختلاف و تفرقه ياد ميشود، ميتوان كاملا دستهاي پيدا و پنهان غربيها به ويژه آمريكاييها را يافت. كتابهايي كه بيمهابا بدون هيچ منطق و استدلالي به مذاهب اسلامي توهين ميكنند با پول دشمنان اسلام چاپ و نشر و توزيع ميشوند. بسياري از اين نوشتهها مجهول المولف نيز هستند كه به صورت ميليوني نشر و توزيع ميشوند. از زماني كه شعار دهكده جهاني و جهاني سازي و ايجاد نظم نوين جهاني توسط آمريكاييها داده شد، توطئه گران غربي با بهره گيري از آخرين دستاوردهاي تكنولوژي و فن آوري به ايجاد تفرقه در جهان اسلام مشغولند. به يقين سر رشته تمام اين امكانات در دست صهيونيستهاي از خدا بيخبر است. آنها با اين كارشان به انحراف افكار مسلمانان و تخريب بنيانهاي فكري و عقيدتي و از هم گسستن رشتههاي وحدت در جهان اسلام مشغولند و همه روزه با مطرح كردن موضوعات فرعي و اختلاف بر انگيز در ابعاد گوناگون اعتقادي، فقهي و فرهنگي در رسيدن به اهداف شوم و پليد خويش گام بر ميدارند.
5-بهره گيري از افراد سطحي نگر، افراطي و مساله دار
استفاده از افراد سطحي نگر، افراطي و مساله دار در جهان اسلام توسط بيگانگان، اين امكان را به آنها ميدهد تا به تمسخر اسلام بپردازند و اتهامات نابجايي چون عقب ماندگي، ارتجاع، جمود، تحجر، جزمي نگري و قشري نگري را به جامعه اسلامي نسبت بدهند. حركتهايي كه طالبان و القاعده اين دست پروردگان آمريكا و سلفيه گران در عراق در سالهاي اخير انجام دادهاند چيزي جز بدنام كردن اسلام نبوده است.
بعضي از فرقهها و گروههاي ساختگي در جهان اسلام كه با تلقي خشك، بيروح، سطحي و قشري از اسلام و ظاهر بيني و جمود فكري به مخالفت با عقل و استدلال، و عرفان و اجتهاد برخاسته و با تكيه بر ظواهر دين هر گونه اجتهاد و تعميق و تفسير فراتر از ظواهر كتاب و سنت را به شيوه برخي از بيخبران به اسلام بدعت دانستند و خوارج وار به انديشه اسلام ناب تاختند را بايد جزو همين دستپروردگان دشمنان دين خدا و پيامبر (ص) دانست. دفاع از سلمان رشدي خائن و هتاك به پيامبر اكرم (ص) توسط همه سلطهگران غربي مصداق حمايت از همين افراد مساله دار و نامتعادل است. در طول تاريخ گذشته استعمارگران بسيار تلاش كردند كه مسلمين شناخت دقيق و عميق از اسلام نداشته باشند و در همين راستا به قلع و قمع علماي دلسوز اسلام همت گماشتند. شهادت سيد قطب در مصر، تبعيد علماي بزرگ اسلام در طول تاريخ، شهادت شهيداني چون استاد مطهري، بهشتي و علماي محراب مانند آيت الله صدوقي، اشرفي اصفهاني، دستغيب، مدني و قاضي مصداق همين كينه دشمن نسبت به علما به عنوان مروجان آيين محمدي (ص) ميباشند.
بايد به اين ابزارها، بزرگ نمايي اختلافات، از بين بردن حس اعتماد و باور به دين مقدس اسلام، شايعه و شبهه افكني نسبت به آموزههاي دين اسلام، تعصبات بيجاي بعضي از گروههاي منحرف در جهان اسلام و اتهامات طراحي شده به حكومتهاي ديني مانند ايران اسلامي را اضافه كرد كه به علت طولاني شدن مقاله از توضيح آنها صرف نظر ميكنيم و به وقتي ديگر حواله ميدهيم. و در ادامه به بعضي از راه كارهاي مقابله با تفرقه به عنوان استراتژي آمريكا در جهان اسلام ميپردازيم:
راههاي مقابله با توطئههاي امريكا در جهان اسلام
يكي از راههاي مهم و قابل اطمينان در مواجهه با تفرقه به عنوان سوغات ناميمون غربيها به ويژه آمريكا در جهان اسلام بسيار به آن تاكيد شده است، و به نظر ميرسد، كارساز هم باشد، دعوت به وحدت در ميان همه مسلمين به دور از گرايشات مذهبي و قوميو جغرافيايي است. وحدت همان فرمان روحبخش قرآني و اسلامي است كه رايحه خوش آن ميتواند مانند سدي محكم در برابر غربيان مخالف پيشرفت و گسترش و توسعه جهان اسلام مطرح باشد. اين همان اكسير بيمانندي است كه سيد جمال الدين اسدآبادي از آن به اتحاد، شيخ شلتوت و حضرت آيت الله العظمي بروجردي (ره) به تقريب، اقبال لاهوري به همبستگي، امام خميني (ره) به وحدت و مقام معظم رهبري حضرت آيت الله العظمي خامنهاي به انسجام ياد كردند. اگر نخستين كاري كه پيامبر اكرم (ص) در بدو ورود به مدينه نظر بيافكنيم خواهيم ديد كه پيمان برادري بين مهاجر و انصار بود كه توانست آرمانهاي دين مقدس اسلام را در ده سال حضور پيامبر (ص) در مدينه بارور نمايد. وحدت را اگر به يگانه شدن اشتراك در اهداف و آمال و آرزوهاي مسلمانان، بدانيم، همان چيزي است كه دشمنان اسلام به شدت از آن ميترسند، به همين خاطر در ذيل بعضي از زمينهها و بسترهاي وحدت ساز به عنوان مهمترين راههاي مقابله با توطئههاي امريكا در جهان اسلام اشاره ميكنيم.
1- تكيه بر مشتركات
چرا مسلمين از هر گروه و دسته و مذهب از خودشان نميپرسند كه اگر همه ما به يك خدا، يك كتاب، يك پيامبر، يك قبله اعتقاد داريم پس چرا اختلاف و تفرقه؟ چرا بايد اختلافات جزيي به خون ريزي بين آنها بيانجامد و بازيچه شدن دست بيگانگان براي چيست؟ مگر در تاريخ اسلام وقتي بعضي خواستند از مسجد، مركزي براي تفرقه و جدايي بين مسلمين استفاده كنند خطاب خداوند در قرآن به تخريب آن فرمان داده نشد كه پيامبر (ص) مامور تخريب آن شد و آن مسجد ضرار نام گذاري شد.
مقام معظم رهبري بارها نسبت به تفرقه هشدار داد و به مشتركات اشاره فرمودند كه از آن جمله است "جامعه اسلامي بايد به فكر خود باشد. امروز دنياي اسلام به طوري جدي نسبت به سرنوشت خود فكر كند. اختلافات را كنار بگذارند. روي نقاط وحدت كه همان عظمت امت اسلامي است و همه اين را ميخواهند، برنامه ريزي كنند و تفاهم و تلاش مشترك بكنند. امروز تقريباً يك و نيم ميليارد نفر مسلمان در دنيا هست. اين همه كشورهاي اسلامي، اين همه سرمايههاي عظيم، اينها نبايد در خدمت سرنوشت امت اسلامي واقع شود؟ اين نياز امروز است."
امام خميني (ره) در دوران هدايت و رهبري انقلاب اسلامي، همواره ميفرمودند: "ما با مسلمين اهل سنت يكي هستيم، واحد هستيم، كه مسلمان و برادر هستيم، اگر كسي كلامي بگويد كه باعث تفرقه بين ما مسلمانها بشود، بدانيد يا جاهل هستند يا از كساني هستند كه ميخواهند بين مسلمانها اختلاف بياندازند، ما همه با هم برادر هستيم." همان امام دلسوز نسبت به اسلام و مسلمين در جاي ديگر فرمودند: "برادران اهل سنت و تشيع لازم است كه وحدتشان را هر چه بيشتر حفظ كنند، مطرح كردن سني و شيعه خلاف اسلام است و فرقي بين سني و شيعه نيست، بلكه ما هم مسلمانيم بايد برادرانه براي اسلام و انقلاب اسلامي مبارزه و جهاد كنيم ... امروز اختلاف بين ما تنها به نفع آنهايي است كه نه به مذهب شيعه اعتقاد دارند و نه به مذهب حنفي و يا ساير فرق، آنها ميخواهند نه اين باشد و نه آن، راه را اين طور ميدانند كه بين شما و ما اختلاف بياندازند. ما بايد توجه كنيم كه همه مسلمان هستيم و همه ما اهل قرآن و اهل توحيد هستيم و بايد براي قرآن و توحيد زحمت بكشيم و خدمت بكنيم"
2- عمل به قرآن كريم
قرآن كريم در دو سطح از آيات خودش مسلمين را از تفرقه نهي و دعوت به وحدت ميكند و اين را تنها راه نجات و عمل به دستورات خداوند متعال ميداند. در ذيل به تعدادي از اين آيات اشاره ميكنيم:
الف) "و اعتصموا بحبل الله جميعا و لاتفرقوا" يعني، و همگي به رشته دين خدا چنگ زنيد و به راههاي متفرق نرويد.
ب) "و لا تكونوا كالذين تفرقوا و اختلفوا من بعد ما جاء هم البينات" يعني، و شما مسلمانان مانند مللي نباشيد كه پس از آنكه آيات و ادله روشن براي هدايت آنها آمد باز راه تفرقه و اختلاف پيمودند.
ج) "و اطيعوا الله و رسوله و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب يحكم" يعني، اطاعت فرمان خدا و رسول خدا كنيد و هرگز راه اختلاف و نزاع نپوييد كه در اثر تفرقه ترسناك و ضعيف شده و قدرت و عظمت شما نابود خواهد شد.
د) "محمد رسول الله و الذين معه اشداء علي الكفار و رحماءُ بينهم" يعني، محمد(ص) فرستاده خداست و ياران و همراهانش بر كافران بسيار سخت، و با يكديگر بسيار مشفق و مهربانند.
آنچه از آيات مذكور ميتوان نتيجه گرفت اين است كه تفرقه، وحدت را نابود و قدرت مسلمين را ضعيف ميكند و در عوض وحدت و انسجام، عمل به فرمان خدا، تمسك به ريسمان محكم الهي، حفظ جامعه اسلامي و مانع عذاب الهي ميشود. پس بهتر نيست براي رهايي از اين همه فقر و فلاكت و مصيبت به وحدت روي آوريم و براي هميشه دشمنان دين خدا را از دست اندازي به ممالك مسلمين پشيمان كنيم.
3- نزديك كردن كشورهاي اسلامي به يكديگر
اگر چه امروز با حضور غرب به ويژه آمريكا در ساختارهاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي و نظامي بعضي از كشورهاي اسلامي، رسيدن به وحدت را بين آنها با مشكل مواجه كرده است ولي نزديك كردن ديدگاههاي اين كشورها كه دشمن مشترك و درد مشترك و دين مشترك دارند، ميتواند زمينه سو استفاده را از دشمنان اسلام تا اندازه زيادي بگيرد.
اميد است كه در پرتو رعايت فرامين رهايي بخش اسلام، كه علنا سلطه بيگانگان را بر سرنوشت مسلمين نفي ميكند، حركت به سوي ايجاد امت اسلامي و تشكيل جبهه متحد كشورهاي اسلامي را هموار نمود. جهان اسلام با جمعيتي بيش از يك و نيم ميليارد مسلمان، برخورداري از امكانات بينظير اقتصادي و توانايي تبديل به يك قطب بين المللي بتواند خودش را از اين همه مشكلات نجات بدهند و راه به سوي وحدت ببرد. امام خميني (ره) اين اتحاد را در قالب "دولت اسلامي با جمهوريهاي آزاد و مستقل" تبيين فرمودند.
امام خميني (ره) درراستاي نزديك كردن كشورهاي اسلامي به هم فرمودند: "الان بر روساي اسلام، بر سلاطين اسلام، بر روساي جمهور اسلام، تكليف است كه اين اختلافات جزيي موسمي را كنار بگذارند." زيرا "اگر حكومت كنندگان كشورهاي اسلامي نماينده مردم با ايمان و مجري احكام اسلامي بودند، اختلافات جزيي را كنار ميگذاشتند، دست از خرابكاري و تفرقه اندازي بر ميداشتند و متحد ميشدند و واحد ميبودند در آن صورت مشتي يهودي بدبخت كه عمال آمريكا و انگليس و اجانب، نميتوانستند اين كارها را بكنند هر چند آمريكا و انگليس پشتيبان آنها باشند. اين از بيعرضگي كساني است كه بر مردم مسلمان حكومت ميكنند."
امام خميني (ره) تنها راه برون رفت از اين وضعيت رقت بار جهان اسلام كه دامنگير بعضي از كشورهاي اسلامي شده است را اتحاد دانسته اند و فرموده اند: "من اميدوارم كه همه ملتهاي اسلاميكه به واسطه تبليغات سوء اجانب متفرق شده اند و در مقابل هم قرار گرفته اند بيدار شوند و با هم متحد شوند و يك دولت بزرگ اسلامي زير پرچم لااله الا الله تشكيل دهند و اين دولت بر همه دنيا غلبه كند."
مقام معظم رهبري هم با اقتدا به امام خميني (ره) در دعوت كشورهاي اسلامي به وحدت از هيچ تلاشي فروگذار نكردند تا از اين رهگذر، مسلمين بتوانند به اهداف اسلام كه همانا سعادت همه مردم است را لباس عمل بپوشند. معظم له در مقاطع گوناگون به توطئههاي دشمنان اسلام در واگرايي كشورهاي اسلامي هشدار دادند و فرمودند: "قدرتهاي بين المللي امروز در مقابل دنياي اسلام ايستاده اند و رئيس جمهور امريكا نيز صراحتاً از جنگهاي صليبي سخن به ميان ميآورد كه در چنين شرايطي كشورهاي اسلامي بايد بيشتر از گذشته به يكديگر نزديك شوند و همكاريهاي خود را گسترش دهند." براستي "امروز قدرتهاي شيطاني و در راس آنها آمريكا كه مظهر شر و شرارت ميباشد بر ضد دنياي اسلام همدست شده اند و همانند عراق و افغانستان از هيچ اقدامي خلاف قوانين انساني مورد قبول بشريت ابايي ندارند و در چنين شرايطي تنها راه مقابله با دشمنان اسلام، وحدت و يكپارچگي امت اسلامي و پرهيز از اختلاف و درگيري است. "
4- آشنايي مسلمين از وضعيت يكديگر
آگاهي مسلمانان از آنچه كه امروزه در كشورهاي آنها ميگذرد، يكي از راههاي احساس همدردي و سرانجام پاي بندي به وحدت اسلامي است. وحدت و همدلي بر توانايي و مقاومت جامعه اسلامي در مواجهه با دشواريها و بحرانها و در برخورد با دشمنان خارجي ميافزايد. هر چه در سالهاي اخير پيروزي نصيب مسلمانان در لبنان، فلسطين و ساير بلاد شده است را بايد در همين راستا جستجو كرد.
در اين شناسايي از وضعيت فكري و اعتقادي و سياسي و اقتصادي مسلمين از يكديگر علما، رسانهها و همه دست اندركاران جهان اسلام نقش مهمي ميتوانند داشته باشند. امامان جمعه و جماعت در مساجد و مراكز نماز جمعه به افشاگري از توطئههاي دشمن بپردازند و زمينههاي وحدت را در جهان اسلام تبليغ كنند. موسم حج يكي از زمانهاي بسيار تعيين كننده در همين زمينه است.
مرحوم دكتر كليم صديقي از انديشمندان بزرگ اهل سنت كه دراتحاد بين مسلمانان انگليس نقش بسزايي داشته است در همين زمينه يعني اتحاد بين مسلمانان و رفع كدورتها در بين آنها نوشتند: "اجتهاد علماي شيعه در زمان انقلاب اسلامي ايران و در خلال آن باعث نزديك تر شدن مواضع شيعه و سني شده است. اكثر موانعي كه بر سر راه ايجاد اتحاد بين مكاتب شيعه و سني وجود داشت از ميان برداشته شده است. اختلافات جزيي موجود در محتواي كلامي طرفين، امروزه حايز اهميت چنداني نميتواند باشد و حتي ميتوان آن را ناديده انگاشت و انجام تعديلات عادي در محتواي مناظرات و جهت گيريهاي علمي و انديشههايي پيشرفت بزرگي را در جهت تحقق اتحاد امت به بار خواهد آورد و مساله اختلاف بين شيعه و سني را كه همواره مورد استفاده دشمنان قرار گرفته است از بين خواهد برد."
البته بايد به اين راه كارها، دشمن شناسي، تلاش در جهت تشكيل امت واحده و تشخيص صف دشمن از خودي، اضافه كرد. چون "افشاي تهديدات دشمنان، مشخص كردن دشمن اصلي و نفي دشمنان موهوم از پيامهاي مورد نياز افكار عمومي است"
نتيجه گيري:
اين نوشته به دنبال آن بود كه بحث "تفرقه استراتژي آمريكا در جهان اسلام" را مورد بررسي قرار بدهد. به همين منظور ابتدا مباحثي پيرامون تفرقه و راههاي دامن زدن آن توسط آمريكا آورديم و سپس به راهكارهاي مقابله با توطئه امريكاييان در جهان اسلام در قالب تفرقه پرداختيم و تنها راه علاج را رسيدن به وحدت اسلامي دانستيم.
مهمترين نتيجهاي كه بدست آمد اين بود كه آمريكا هدفي جز نابودي دين مقدس اسلام و چپاول و غارت مسلمين ندارد. اگر آنها بتوانند مسلمين و كشورهاي اسلامي را به جان يكديگر بياندازند براحتي خواهند توانست به اهداف نامشروع خود برسند.
برگزاري گفتگوهاي علمي ميان علماي فرقههاي مسلمان، راه اندازي همايشهاي هم انديشي پيرامون رشد و توسعه جهان اسلام در تمام جوانب، احياي روحيه خودباوري و نفي بيگانه پرستي در ميان مسلمانان به ويژه در بين نخبگان و سياستمداران جهان اسلام و توجه به دشمن اصلي و مقابله با وابستگان فكري و سياسي آنها ميتواند راههاي برون رفت از اين وضعيت حال جهان اسلام باشد كه آيندهاي روشن و پر از اميد را به همراه خواهد داشت.
فهرست منابع:
1-قرآن كريم
2-صحيفه نور
3-صحيفه امام (ره)
4-كليم صديقي، مسائل نهضتهاي اسلامي، ترجمه سيدهادي خسرو شاهي، تهران، انتشارات اطلاعات، 1375
5-سيد علي خامنه اي، تقابل دو هويت، استراتژِي و راهبرد امريكا بر عليه جمهوري اسلامي، قم، انتشارات دهكده جهاني آل محمد، 1383
6-وحدت از ديدگاه امام خميني، مجموعه تبيان، دفتر پانزدهم، تهران، موسسه تنظيم و نشر آثار امام ، 1376
7-عبدالكريم بيآزار شيرازي، رسالت انقلاب اسلامي ايران در توحيد كلمه، تهران، دفتر نشر فرهنگ اسلامي، هفدهم ربيع الاول 1403
8-علي اكبر نوايي، انسجام اسلامي در منظر امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري ، انديشه حوزه سال، سيزدهم، 67-68
9-محمد معين، فرهنگ محمد معين، تهران، نشر بهزاد، 13382.
10-سيد احمد موثقي، استراتژي وحدت در انديشه سياسي اسلام، قم، دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، 1375
11-حميد مولانا، جهان اسلام و چالشهاي دنياي معاصر، تهران، انتشارات كيهان، 1385
12-مرتضي مطهري، خدمات متقابل اسلام و ايران، تهران، صدرا، 1362
13-اقبال لاهوري، سير تفكر عصر جديد در اروپا، تهران، بيتا، بينا.
14-معاونت فرهنگي مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، بيداري اسلامي، چشم انداز آينده و هدايت آن، تهران، مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي، 1384
15-محمد حسين كاشف الغطا، نامهاي از امام، تهران، نشر توحيد، بيتا
16-پژوهشكده تحقيقات اسلامي، استكبارستيزي در قرآن، قم، بنياد قرآن و عترت، 1383
17-حسن واعظي، تروريسم، تهران، سروش، 1380
18-روزنامه اطلاعات
19-روزنامه كيهان
20-روزنامه رسالت
..........................................................................
انتهاي پيام/
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 602]
-
گوناگون
پربازدیدترینها