واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: علي تاجرنيا در گفتوگو با ايسنا: مشاركت سيستماتيك و آگاهانه پيشرفت به دنبال دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
يك عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران گفت: مهمترين مسالهاي كه به مشاركت مردم آسيب ميزند اين است كه مردم احساس كنند راي آنها اثربخشي ندارد.
علي تاجرنيا در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) افزود: اثربخشي راي مردم از زمان راي دادن آنها تا ميزان اختيارات كانديدايي كه آنها انتخاب ميكنند و نيز ميزان همكاري ساير نهادها با آن شخص وجود دارد.
وي درباره چگونگي برگزاري انتخابات و تاثير آن در ميزان مشاركت مردم نيز گفت: چينش نيروهاي اجرايي و نظارتي و نحوه ورود به انتخابات، بحث ردصلاحيتها و اينكه چقدر اين انتخابات با استانداردهاي يك انتخابات آزاد و عادلانه نزديك است از جمله مسايلي است كه اثرگذار خواهد بود و اين بخش كاملا در اختيار دستگاههاي حاكم است كه چقدر بتوانند اين اعتماد را ايجاد كنند.
وي تصريح كرد: وقتي كارهاي دموكراتيك به نحو درستي اجرا نشود و منتج به يك خروجي متناسب با خواست و نياز مردم نشود، طبيعتا يك فضاي دلسردي بين مردم ايجاد ميشود.
اين عضو شوراي مركزي انجمن اسلامي جامعه پزشكي ايران خاطرنشان كرد: مردم عمدتا با هدف بهينه شدن وضعيت خودشان در انتخابات شركت ميكنند و اين فضا با توجه به عملكردي كه در سه سال گذشته ديدهاند، بيشتر شده است. در دورههاي قبل عمدتا اين بحث مطرح ميشد كه اگر بين اجزاي مملكت هماهنگي شكل بگيرد به نتيجه بهتري منتهي خواهد شد ولي شاهد بوديم كه يكدست شدن نه تنها خروجياي بهتر از گذشته نداشته، بلكه مشكلات بيشتري هم در حوزه مسايل مختلف نظير بحث معيشتي و مسايل فرهنگي و سياسي به وجود آمده است.
وي با بيان اينكه " در حال حاضر بطور بالقوه انگيزهاي براي اصلاح امور در بين مردم وجود دارد" افزود: مردم در انتخابات گذشته با نگاه حداكثري آمدند و نتيجه آن منتهي به انتخابي شد كه نتايج امروز را داده است؛ بنابراين امروز مردم به نوعي به سمت تصميمات منطقيتر و عقلانيتر بازگشت پيدا كردهاند. رويكرد مردم بعد از دولت آقاي خاتمي عوض شد به انتخابي رسيد كه در تعارض صد در صد با دولت اصلاحات بود و بعد به اين زودي رويكرد مردم به سوي اصلاح شدن پيش ميرود و مردم به اين سمت حركت ميكنند كه انتظارات خود را منطقي كنند و خواست عمومي كه به سمت آقاي خاتمي يا جرياني كه ايشان به آن منتسب است، نشاندهنده اين تغيير نگرش است و تاثير خود را در ماههاي آينده خواهد گذاشت.
وي در ادامه با بيان اينكه " مشاركت گسترده مردم يكي از مسايل مهم است" تصريح كرد: مهمتر از اين مساله، مشاركت هدفمند و آگاهانه است. در بسياري از كشورها مشاركت مردم در ظاهر بسيار زياد است ولي نه ساز و كارهاي دموكراتيك در آنها الزاما رعايت ميشود و نه انتخابها به سمت بهينه شدن پيش ميرود. در مقابل در كشورهايي مشاركت عددي چندان بالا نيست ولي چون هم معدل خواست مردم است و هم يك مشاركت سيستماتيك و آگاهانه است، عملا پيشرفت را به دنبال دارد.
تاجرنيا ادامه داد: شرايط انتخابات بايد شرايط يك انتخابات صحيح باشد يعني آزاد، عادلانه و سالم باشد و اين وظيفه مجريان و ناظران انتخابات است كه اين شرايط را به وجود بياورند. نقش مردم نيز طوري است كه هم به اصل حضور به طور جدي بايد توجه كنند و هم به آگاهانه بودن حضور. بخشي از حضور آگاهانه مردم به مجموعه حاكميت برميگردد؛ يعني سازوكار تقويت احزاب، آزادي مطبوعات و مجموعههايي كه ميتوانند روشنگري كنند، قطعا به آگاهانه بودن انتخاب كمك خواهد كرد.
وي همچنين با اشاره به اينكه " مناسبات كشور ما آنطور كه بايد و شايد به سمت جناحي و حزبي شدن پيش نرفته است" افزود: اين مساله موجب شده كه افراد محوريت بيشتري داشته باشند. تنها راه توسعهيافتگي حركت به سمتي است كه مردم به جاي افراد و اشخاص به سيستمها و تفكرها راي دهند تا زماني كه بتوانيم به آن سمت برويم، نقش افراد نقش ويژهاي است و از اين جهت حضور چهرههاي شناخته شده و كساني كه آينه تمامنماي يك جريان فكري باشند، قطعا ميتوانند موثر باشند. در شرايط انتخابات آزاد، قطعا انتخاب مردم به سمت انتخاب اصلح پيش خواهد رفت.
شنبه 14 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]